teman2....

Monday, July 2, 2018

Raya Johor 2018- main bakar2


As salam semua kwn2,

Dari minggu lepas asik tergendala je nk buat ntry, bizi ngn jamuan raya, potluck lah... 
Arini pun ada lg jamuan raya jabatan, tp tgri setel dh la.... 

Aritu masa raya ke 5 kami teringin bt bakar2, pastu jemputlah atuk nyai n makcik2 dekat2  umah.  Si edy lah sibuk tingin nk bt bakar2 sbb kt kampung dia tak dan nk bt bakar.... menu kami menu belah pantai timur.

Aku masak laksa kuah putih, ayam bakar, maktek buat patin pais.... mmg terlajak laku menu kami.

Tp disebabkan tetamu ramai jd kami rasa tak puas sgt mkn ayam bakar tu, jd esoknya kami bakar ayam je lg, pastu siap ada ketam ngn kupang lg.  Adik angkat emak bagi... mmg puas lah makan2 je


bahan2 utk laksa kuah putih
sebelum boh kuah.... seronok bg org johor rasa laksa yg ssh nk jumpa kt sana

pais maktek pun laku keras, kt kampung aku mmg jarang sgt jumpa tempoyak

πŸ’š

pakcik aku ni yg duk puji2 pais patin tu... 

simple2 je jnji semua dpt merasa

simple je kan... tp puas hati lah semua dpt merasa
ni menu raya ke 6... bakar2 lgi lak

kupang dia udahla bsr, fresh lak tu

bakar ayam lg 2 ekor puas la mkn 

ketam ni kecik2 je comei je... tp mmg sdp sbb fresh lg... msh idop lg masa dpt tu

hambik ko... mkn la puas2

ada jgk sup tulang... huhu mmg menggoda kan

6 comments:

- dieyana - said...

Aduhai sedap nya yang bakar2 tu.. seafood!

cho zila said...

bosan makan rendang kita bakar2 yer.... best juga kalau ada yang rajin...

aizamia 3 said...

Laju2 kite scroll sebab takleh tengok part yang bakar2 tu sebab kita suke..

Warisan Petani said...

Sedap2 belaki eh belaka

hainom OKje said...

Makan ramai ramai mcm ni baru bestkan Dana....Ada pulak yg rajin masak. Siap ada pais patin lagi. Mmg pergh sangatlah ...
Puaslah diaorang makan...

Inani Hazwani said...

Fuhh semua sedap sedap ni kak Dana, pais ikan tu pun sedapnya.