Monday, April 16, 2018

Singgah ke Perpustakaan komuniti di Aeon Au Keramat

As salam semua kwn2,

Salam isnin semua kwn2, takmo monday blues yek.... 

Semalam balik dr sarapan kt luar, saja ajak edy singgah kt aeon au keramat, nk carikan perfum dia yg dh abis.  Laki aku nih perfum mmg tak penah beli sendiri, sejak kawin mmg bini dia ni lah yg belikan perfum dia.  Dia pakai je apa perfum yg aku belikan, mudah kn nk jaga. hahahahk

Aku ni dr sekolah mmg ulat buku, tp sejak2 dh tua ni kurang jd ulat nya, aku still lg suka membaca tp dh jaranglah tak mcm masa muda2 dulu.  Skrg ni aku nk aiyan jd ulat buku mcm aku jgk, nk ajar dia suka membaca... tu yg bwk pi library. Biarla dia baca merangkak2 pun jnji lama2 nnti dia lancarla tu.



bersungguh dia baca buku... 

dia excited dpt membaca, siap takmo kuar lg
candid... betapa comornya mama


ni lah librarynya.... simple je


8 comments:

Cik Rose said...

Lama dah Ros tak jejak perpustakaan. Dulu rajin je. Selari dengan peningkatan usia, dah malas pulak. Hihihi

Kakcik Nur said...

Bagus Dana dekatkan Aiyan dengan buku demi memupuk minat membacanya... :)

FHA Selemak Santan said...

lama tak masuk library.
Teringat pula alam persekolahan dulu yang di rindui

TukangKebun said...

Elok suasananya menarik anak-anak lebih rajin membaca.

Kak dah masuk anak ketiga tak pernah pula bawa ke library.

Dulu masa yang abang-abangnya rajin juga bawa.

aryan azra said...

walaupun simple je library nya tu tapi masih memberikan manfaatkan, seronok aiyan dapat baca buku tu. ye patut kita kena terapkan minat membaca pad aanak2 kan

norhidana miswan said...

cik Rose- hehehe tulah ros, kadang masa tak mengizinkan

Kakcik Nur- betul tu kakcik, biarla merangkak2 pun dana nk dia tahu membaca, nk dia minat buku

FHA- hehehe tulah, kadang masa tak mengizinkan, lagi2 dh sibuk ngn tugasanharian

k Diana TK- tulah kak, bila banyak buku excitednya lain, kt umah banyak buku tp bahasa english lak, pasni kene banyakkan beli buku utk membaca dia

k Aryan Azra- betul tu kak, klu tak jd ulat buku jd minat baca skit2 pun oklah

Inani Hazwani said...

Nampak ralit Aiyan dengan buku tu, seronok sangat lah tu. Heheh :)

lieyalatif said...

aiyan..sedapnye body die dana.... ni kalo peluk2 ni syok ni hahahaahaha....

bagus aiyan suke buku....bace buku rajin2 ye aiyan...