Monday, October 23, 2017

Kerja2 pengemasan

 As salam semua kwn2,

Salam isnin kwn2...

Arini mmg monday blues betul, yelah belum apa2 dh spoil, nk dtg keje kene mendaki tangga setinggi 6 tingkat, semput, mengah sakit kaki semua ada, hari ni dh masuk minggu ke 2 takde lif, tak tau lah apa nk jadi ngn kami nih.  Jawapannya asik takde bajet, tp kalau utk org2 beso atas nun ada lak bajet hampeh sungguh

Minggu ni pun tak tau bila lah lif nk ada.... kesian kan kami....

Aiyan kan sejak 6 tahun ni bdn dia naik semacam je, itu banyak baju2 dia tak muat... dia dulu kan kecik even umur 5 tahun boleh lg pakai tshirt 4 tahun gitu, tp skrg tak blh lg.... Dia umur 6 tahun tp kene pakai saiz 9 tahun skrg nih.
itu yg banyak baju n sluar dia kene kasi let go. kalau tak, tak tau mana nk letak baju2 skrg nih.


semua nih dh msk dlm plastik dh.. nk di let go

ni lak banyak seluar2.... pun dh selamat

10 comments:

NanyFadhly said...

Budak2 memang cepat membesarkan Dana? anak2 akak pun sama. Ade jer baju yang dah tak muat. Tak sedar betul bila derang meninggi dan melebar. Check2 baju dan seluar tengok2 semua dah singkat :)

Azian Elias said...

Adoiiii.. naik tangga 6 tingkat tuuuuuu..

boleh sedekah kat sesiapa kan..
anak2 akak punya baju pun banyak lagi ni.

Kakcik Nur said...

Itu baru seorang. Kakcik ada 4 anak lelaki, memang bertimbun t-shirt...

norey said...

Banyak yang elok² Dana..
mcm akak pun mcm tu...kemas² sedekah sapa yang nak..simpan tu xleh nak guna....

hainom OKje said...

Hakak pun ada jugak baju yg nak di let go tu Dana tp tulah...sayang pun ada. Tp mmg dah tak pakai pun. emmm....
Yelah...tgk muka Ayyan tu mmg dah montel sekarang ni

Norhayati Mohd Isa said...

Akak pun dah kumpul baju nak let go..
Ingat nak hantar kat Sabah care tu..

Ayyan pun dah besarkan..

Mimi Azirah said...

Bila anak anak cpt membesar baju baju jadu banyak. Jenuh nak asingkan mana boleh pakai mana yang tidak boleh

Nik Khazami Nik aziz said...

sbb tu ramai parents elak beli pakaian mahal2. pakai kejap je pastu tak muat

mamapp said...

Umur Gini budak2 dah mula pandai makan. Samalah Syafi pun kena beli baju 14 tahun dah tau

aryan azra said...

kalau akak kat sini ada member tu selalu pergi kawasan perkampungan orang asli jadi baju anak2 yang masih elok tapi dah tak muat dipakai akak akan bagi kawan akak tu lah sedekahkan pada orang yang dia jumpa tu