teman2....

Thursday, October 6, 2011

dugaan kami....

As salam sume kwn2

maaf yg tak terhingga aku hilang lg,lama lak tu...maaf ye kwn2..
sesungguhnya skrg nih aku mmg pyh skt nk bukak laptop,kalu ada pun jenguk2 jap je,maklum skrg ni aku sibuk mengulit si buah hati ku... yg perlu di tatang mcm minyak yg penuh
sebenarnya aku hilang lama sbb,buah hati ku dimasukkan ward di institut pediatrik, HKL dr 15 sep hingga 22 sept... dan dugaan yg paling besar kami terima... anak aku ada masalah JANTUNG BERLUBANG...
masa terima berita tu,rasa mcm dunia aku dh gelap,betapa hancur luluhnyer hatiku... berhari2 aku menangis kt ward masa menjaga aiyan...tp lama kelamaan dngn sokongan kwn2... aku tabahkan hati, lgpun msh ramai lg kanak2 yg alami nsb lg teruk dr aiyan kt ward tu...

selepas keluar ward aiyan ada temujnji utk dtg semula jmpa doc pd 12 dis ni utk tgk perkembangan dia,kalu dlm masa ni aiyan blh tambah berat n sihat mungkin dia tak perlukan operation tp cume mkn ubat je... skrg ni hanya doa yg boleh aku panjatkan moga aiyan akan sihat,ada jugak cube cara perubatan lain yg kwn2 kongsi...
apa pun,aku hrp kwn2 dpt doakan semoga anak ku akan sihat n semoga lubang di jantungnya boleh tertutup sndiri..mngkin lps ini aku makin slow berblog walking...tp aku akan cube juga melawat blog kwn2 yg dh lama aku tak jenguk...
doakan juga semoga aku kuat n tabah...

p/s: sejak aiyan kuar ward,dia dh susut skit...muke nyer dh tak bulat lg... kesian anak ku

hari pertama aiyan kt ward..sedih sgt

kesian si kecik ini

Allah je yg tau perasaan aku tgk aiyan mcm ni


p/s: sejak aiyan kuar ward,dia dh susut skit...muke nyer dh tak bulat lg... kesian anak ku

14 comments:

ZanaNordin said...

Tabah dana

aku sentiasa doakan yg terbaik buat aiyan
insya allah....dengan keajaiban dari Allah
sama2 kita doa agar lubang tu tertutup sendiri nanti...mana tahu kan..coz' pernah gark ada kes macam tu..lagi pun aiyan kecil lagi
insya allah....terpelihara hendaknya...

Aiyan cepat2 baik tau

norhidana said...

zana-mekasih beb..aku mmg tak henti2 doa utk aiyan..tak sanggup tgk dia terseksa masa kt ward dulu..mmg doakan yg terbaik utk dia.. semoga lubang kt jantung dia blh mengecut skit demi skit,tp skrg nih dia kene naik badan,.. baru lubang tu blh mengecut

lieyalatif said...

tu le dana...mase mule2 tau pasal aiyan pun aku tekejut....

insyaallah aiyan budak kuat...die akan lawan sampai sume sihat macam sediakala...moga2 result 12hb nanti akan membawa sinar pada kite semua...

ko kuat yeak dana...

mamasuri said...

ala nah...letak gambar latest aiyan lak...nak tgk budak mata bolat ni...

norhidana said...

lieya- itulah beb,aku tak tau nk ckp pe masa tau...mcm dh pts harap tp bile tgk bby2 lain kt ward tu yg lebih teruk lg,.. aku kuatkan hati...
insyallah ko doakan yek aiyan akan sihat n sembuh ...

emy- hehehe nnti ek... esok dtg umah aku tgk terus mata bolat dia terus ek...

Qhaifa Nur said...

semoga tabah dalam menjaga aiyan..

norhidana said...

qhaifa- time kasih ye..insyallah

ataicha said...

dana - semoga dana tabah dalam hadapi dugaan ini, ini mungkin satu ujian dan dugaan dari Allah SWT untuk menguji hamba-hambaNya..

Rakan-rakan dana disini sentiasa mendoakan yang terbaik untuk aiyan... semoga beliau cepat sembuh...

sahromnasrudin said...

assalamualaikum sahabat...

besar sungguh dugaan awak..kami semua akan senantiasa berada di belakang awak untuk mendoakan keselamatan dan kesihatan anak awak ya..

semoga awak terus tabah

norhidana said...

ataica n en sahrom- time kasih tak terhingga sbb sentiasa menyokong saya juga doa pada aiyan...doakan saya juga terus tabah ye..

Kakzakie said...

Kakak tak dapat bayangkan betapa kuat pun sebagai ibu airmata tak dapat nak dibendung Dana. Moga ada kekuatan menjaga Aiyan. Kakak doakan dia cepat sembuh. Betul doa dan pasrah Dana setelah kita berusaha.

norhidana said...

kak zakie- betul kak,walau kwn2 ckp dana jgn nngis kene kuat, tp tipu kalau airmata tak kuar kak,sedih kesian sume ada kak... tp dana terima dugaan ini ngn redha je kak... cume dana mintak kwn2 lain doakan sama utk aiyan

Citarasa Rinduan said...

dana......
kak pinjamkan semangat dan kekuatan kak pada kamu..
kak mendoakan agar aryan diberi semangat yang ada pada diri kak agar dia bertambah sihat..
tabah dik,

kes adik nie sama mcm kawan kak., tapi hingga kini dia kian aktif usianya dah 5 tahun... ulang alik HSi..
syuku anak kawan kak semakin sihat..

Marsha~ said...

ya Allah.. patutlah lama menyepi.... seihnye, kecik2 macam ni dah diduga sakit mcm ni...
Dana... sakit jantung berlubang ni banyak type nya.. ada yang boleh tertutup sendiri lepas beberapa bulan... anak kwn saya, agent insuran anak2 sy, anak dia pun mengalami masalah yg sama.. dia punye jenis yang boleh tutup sendiri tp peluang mcm 40-60 gitu... tapi skrg anak dia dah setahun lebih.. sgt sihat dan active... cuma kalau demam tu mmg kena extra care.. tp alhamdulillah tgk perkembangan dia ok..

doa banyak2 pada Tuhan, moga dipermudahkan segala urusan merawat aryan... doa ibu ni senang dimakbulkan tuhan.. baca surah ar-rahman dan ayat kursi banyak2.... hembus kat ubun2 dia.. semoga lubang di jantung aryan akan tertutup sendiri.. tak payah nak operate.. kami semua akan doakan aryan.. keep on update about him... kami disisi Dana..

tabah ye Dana... ujian dr Tuhan ni semua ade hikmahnye.. percayalah....