teman2....

Friday, October 28, 2011

lontong di hari cuti deepavali

as salam sume kwn2,

lambat betul aku nih... masa deepavali aritu lah ni, edy bt pemintaan suh bt lontong... dh tu adik aku gelak la ckp ingtkan india je yg beraya rupenye kiteorang pun beraya sbb suh msk lontong heheheh... sbb aku ada skit rajin... so aku turutkan jelah... kebetulan lak aritu mak aku ada kirimkan serunding dr kampung.... mmg ngam lah tu...
tp aku msk simple2 je

ayam msk merah ngn lodeh

hehehe gambar lum potong aci tak?

13 comments:

wahida said...

oh sedapnya....ayam masak merah tu...oh lodeh pun...semua pun feveret...dah la tak bekfes lagi ni...adoi la...

Kakzakie said...

Banyak masak Dana. Betullah adik kata macam sendiri yg celebrate Deepavali. hihi...

Qhaifa Nur said...

tak payah tunggu raya haji kan...sedapnya makan lontong ni sama ayam mask merah gitu..

norhidana said...

k wahida- heheheh org johor tu lah yg wajib ada time raya...tp blh lak time raya deepavali heheh

norhidana said...

kak zakie- heheheh alang2 kak yg ketupat mini segera tu msk sume, blh simpan bile2 nk mkn... tp itulah mcm kite lak yg raya h

norhidana said...

k qhaifa- itulah dh tingin msk jelah, org johor kak mmg sinonim lah ngn lontong ni... nk msk lain cam leceh je

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

sedapnyerrrrr... terliur plak akak tgk...
raya puasa ritu tak merasa air tangan mak akak masak lontong sbb turn akak beraya kat kg mertua... harap2 raya haji ni dpt blk beraya kat kg akak pulak.. hehe...

norhidana said...

k madihaa- hehehe ish2 tak org yg pakar msk cam akak blh terliur tgk masakan dana hehhe..bangga nih... org johor mmg wajib ada bt lontong kan kak time raya...

sahromnasrudin said...

nasib baik ada letak tempe..itulah kebanggaan org jawa kan...

mamasuri said...

nasib ko buat lontong...aku mmg tak terliur skit..hehehe...awat raya tak jemput aku ni..ko tanyer eddy nnti yek...

norhidana said...

en sahrom- hehehhe harus letak tu

emy- ahak2 eksen la ko..cit,sbb ko tak mkn lontong sbb tu tak ajak ko raya sekali... :P

Amy Syaquena said...

sedapnya la , ayam masak merah tu cukup mengoda ku...

norhidana said...

kak amy- seronok tgk akak dh blh jln2 blog dana nih...msti akak dh sihat ek... sesekali time rajin je kak blh msk camni kalu tak grg ayam je