Thursday, February 20, 2020

PHOTO DIARY #8/2020 MAKAN MAKAN MAKAN

Assalamualaikum semua kawan-kawan,

Hari khamis tiba juga, huhuhui
Disebabkan aku malas nk tulis panjang-panjang, mohla kita layan cerita bergambar ya kawan-kawan.

*Buat kengkawan yang belum sarapan, belum lunch sila la tengok masa lepas dah lakukan semua itu ya. Kang terliur, tergoda napsu, terlapar jangan salahkan aku ye. 😁😁😁

Terbeli lagi tupperware mystery gift, RM100 dapat banyak ini

kalau si Aiyan, aiskrim lah makanan kegemarannya... maggi tomyam tu mama punya hehehhe
pulut inti manis, comel je tapi kelapa tu banyak manis just nice sesekali layan best jugak

antara kuih kegemaran aku beli untuk sarapan, kuih pau sambal 

pulut inti sambal, serunding kelapa tu sedap ko... walaupun kuihnya comel je
kuih peria, susah nak jumpa bila dah jumpa memang la beli... sedap ni 

initinya kacang merah, sedap sebab inti banyak 

laksa penang kedai puspanita, RM5.50 tapi kuah dia sedap layan betul

dua hari berturut aku lunch laksa penang nih... 
selang beberapa hari lepas tu ada kawan pejabat aku bagi laksa penang lagi, ini dia yang buat sendiri

dahla kuah dia pekat, isi nya banyak aduhai memang rezeki betul lah

dulu kawan aku ni memang ambil tempahan laksa, tapi bila dia ada anak kecil dia berhenti buat,
bila aku duk kata rindu lama tak makan, itu dia bagi kat aku sikit hehehe.. bahagia ko
hujung minggu masak ayam masak kencur, siap ada daun dia lagi... kencur dari kampung ni

menu malam kelmarin, Edy sibuk suruh mak sup tulang, dia beli rangka ayam... kita masak la
menu malam tadi, si aiyan la sibuk suruh masak gulai kuning ayam

24 comments:

  1. pulut inti sambal tk pernah mkn..biasa mknpulut inti yg manis tu...lpr tgk gmbr makanan sbb pg td breafast rotibakar je

    ReplyDelete
  2. alamakkkk dugaan ni..
    sy puasa arini nmpk plak gmbr makanan.. haha

    kuih peria tu kat kntin sklh sy ade jual..
    tiap2 ari ade.. hehe

    ReplyDelete
  3. Terjojol bijik mata Sis nampak laksa tu...adoii
    Tak pernah nampak plak kuih peria tu...macam sedap jerrr

    ReplyDelete
  4. Saya pun hantu laksa Penang. Hehe nasib baik dah lepas sarapan.

    ReplyDelete
  5. adoi laa Dana..mmg telan air liur nih! hahaa..

    kuih peria tu kan, akak pernah nampak sekali je masa kecik2. Kat kg nenek orang rewang buat kuih macam tu rupa dia. Utk bentuk peria, di kapit guna mayang pinang. Tapi tak taulah kalau kuih yang berbeza pulak kan..hihi.

    ReplyDelete
  6. Cantiknya tupperware pink tu... tp taknak beli dah...hahaha

    ReplyDelete
  7. salam cik kak dana.,
    nk bgtau., arini ada promo KFC rm20 sahaja., hehehe

    ReplyDelete
  8. adoiii...akak tak lunch lg ni...tgk laksa2 tu..terliur wehh..

    ReplyDelete
  9. k MamaTisya- kalau inti sambal tu selalu belah johor jenis macamtu kak

    Ezy- kuih peria kat belah pantai timur masih mudah di jumpai, kat sini yang payah

    SisLin- heheheh sedap hirup kuah laksa tu kan kak, kuih peria pantai timur banyak dengan area melaka, baba nyonya punya kuih gini gk

    k NA- heheheh tulah kalau yg minat tu mmg teringat lah dan terliur nengok laksa

    k Ujie- kuih peria sekarang dah ada cetak dia kak, belah pantai timur dan baba nyonya melaka selalunya kuih tradisional mereka

    AzianKhalil- hehhehe cantik kan, itu hasil rabaan tuh

    wak Lat- takpe lah wak, udahla panas gini nak beratur lama-lama kat kfc tu maleh la

    k Kamsiah- hehehe mintak cik abang belikan kak...

    ReplyDelete
  10. banyaknya makanan..

    mesti seronok makan kan..

    pau goreng saya suka walaupun iannya berminyak

    ReplyDelete
  11. wahh, sedapnyaa semua. kuih macam inti koci tu paling menggoda.. Mommy tag Dana join GA tau.. jom menang hadiah besar. hihi

    https://www.vitaminwawa.com/2020/02/giveaway-wang-tunai-rm1000-by-mamapipie.html

    ReplyDelete
  12. Perghhh nasib baik dah kenyang 😂

    ReplyDelete
  13. Dalam banyak- banyak tu akak suka laksa...huiiiiii.....lama x melayan laksa ni...nampak sedap betul

    ReplyDelete
  14. sedap2 semua nya terutama laksa penang yang inti banyak tu. issk issk

    ReplyDelete
  15. kakkk...memang kejam ni kak!! kita belum dinner lagi niiiii

    ReplyDelete
  16. mujur akak jengah waktu malam...perut dah kenyang dengan spagetti hehee

    ReplyDelete
  17. My name is Mrs.Aisha Mohamed, am a Citizen Of Qatar.Have you been looking for a loan?Do you need an urgent personal loan or business loan?contact Dr James Eric Finance Home he help me with a loan of $42,000 some days ago after been scammed of $2,800 from a woman claiming to been a loan lender but i thank God today that i got my loan worth $42,000.Feel free to contact the company for a genuine financial service. Email:(financialserviceoffer876@gmail.com) call/whats-App Contact Number +918929509036

    ReplyDelete
  18. Permisi Ya Admin Numpang Promo | www.fanspoker.com | Agen Poker Online Di Indonesia |Player vs Player NO ROBOT!!! |
    Kesempatan Menang Lebih Besar,
    || WA : +855964283802 || LINE : +855964283802

    ReplyDelete
  19. Suka pulut dengan serunding tu.. tapi jarang orang buat.. huhuhu

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...