Thursday, January 23, 2020

PHOTO DIARY #4/2020

Assalamualaikum semua kawan-kawan,

Hari ini budak sekolah dah mula cuti sampai selasa 28hb, si Aiyan sibuk tanya cuti tak pergi jalan-jalan ke? Aku suruh tanya papa... sebab semuanya ikut kepada cuti papa. Selamatla aku dari jawab berpuluh-puluh soalan dari si Aiyan nanti. Cuti CNY nih kami tak ke mana, papa tak dapat cuti jadinya duduk rumah jelah.

Moh le kita layan entry bergambar ye kawan-kawan, aktiviti minggu ini semua ada dalam ini ... 


dah nak masuk 40 tahun tapi aku tetap suka baca komik one piece secara online

jari yang makin kembang... tensen betul lah

aku baru beli pokok bunga melur dan bunga kertas hehehe... harapnya hidup subur lah ia

kerepak melinjau / belinjo kegemaran aku... pahit lemak tapi layan

menu kegemaran tumis telur hancur

sekarang dah pukul 7 pagi pun masih gelap gini bila aku sampai kat parking pejabat
pakkal hari kerja, kalau kat rumah mau dah sambung tidur... kul 7 lebih tapi masih gelap gini

jumaat lepas beli kek lapis masam manis, ya ampun sedap, moist, asam banyak

aku repeat lagi beli kek lumut ini, memang sedap lah... kene betul kat tekak ini

sabtu lepas, edy bawak balik dari pejabat dia... layan jugak besar-besar lak tu


ini lah bekal aku kat pejabat... selagi belum habis



21 comments:

  1. sekalang sulah cuti cina maa..
    lailai makan limau cina maa



    ReplyDelete
  2. WOW SONOK BERCUTI JALAN2 MAKAN2 KAN AIYAN

    ReplyDelete
  3. kerepek belinjo tu akak pun suka walaupun pahit2 rasa dia

    ReplyDelete
  4. Tempting tengok warna kek lapis masam manis tu.
    Sekarang Subuh masuk lambat.

    ReplyDelete
  5. saya masih kerja harini dan esok. layan kan je la. hehehee

    ReplyDelete
  6. wak Lat- makan selagi ada wak hehehe

    k Paridah- papa nya koje kak, ddk rumah jelah

    k AryanAzra- betul tu kak, ralit ngunyah

    k NA- hehehe betul tu sedap kan... subuh lewat tapi kene gerak awal jugak ke opis

    k UmiNazrah- dana pun kerja kak oi, yg cuti sekolah je

    ReplyDelete
  7. Akak dgn anak2 merancang juga nk jln2 cny ni tapi bila fikirkan part jem tu rasa duk rumah lagi best.

    ReplyDelete
  8. uiks..igtkan anak-anak je suka baca one piece, mak budak pun suka lagi ye hehe

    ReplyDelete
  9. Betul la. Saya pun cuti duk rumah je la

    ReplyDelete
  10. Mrs. A CNY nak balik kampung InSyaAllah.
    Adoila... tengok gambar pun dah tahu sedap kek lapis tu Dana kejam sungguh la telan air liur Mrs. A mujur ada goreng pisang nih! ferfiling kek lapis ha

    ReplyDelete
  11. sama lah cny duk rumah je, tapi dlm kepala dah terplan nak baking 😀
    comel je jari kau Dana, takpa2 sama je kita
    if kat sini kul 7 tu dah keluar matahari
    sedap kat kek lumut tu, eh cuba buat arr, senang je tu 😊

    ReplyDelete
  12. Aiyan ajaklah mama balik JDT
    Kat sini tengah musim deroyan

    ReplyDelete
  13. k Saniah- itulah tang jem tu yang terus potong plan tu kak

    en JMR- hehehe ini sesuai untuk org dewasa, kanak-kanak kalau baca one piece ni banyak sangat gambar 18sx hehehehe

    Aiman- lepak rumah lg best... kalau keluar jem la pulak

    Mrs. A- bestnya dia balik kampung... kita ni ddk lah rumah diam-diam kak...

    ShirVen- hahaha ko ni membaking je, dah tengah mood yek... belah sana kul 6 dah terang ek, mmg sedap kek lumut tu, orang pandai baking mmg kata senang buat wei

    wak WP- hehehe aritu dah balik jdt wak ini takkan nak balik johor je wak, kang ngajuk papa nya

    ReplyDelete
  14. tiap pagi kul 7 aida sampai kat skola Nurin, dana.
    gelap jugak gitu.
    skola Nurin memang kena dtg before 7 pagi.
    dulu kala dia dok asrama, xde hal la.
    now, lepas subuh merempit aida ke skola dia berpuluh km.

    ReplyDelete
  15. kek sarawak tu nampak sedap pulak, nyum nyum!

    ReplyDelete
  16. kerepek belinjau kegemaran saya gak tu!

    ReplyDelete
  17. k Aida- memang kene masuk sebelum kul 7 ye... kalau sekolah aiyan la masuk kul 7 mau kelam kelibut la semua kak oi

    Nadhie- memang sedap yang amat dik oi

    Sunah- sepp sikit geng kerepek belinjau

    ReplyDelete
  18. hari tu nak p muar singgah rnr beli la kepek.. konfiden ingat kepek ubi sbb nak cepat laju nyambar. skaliii makan paaaait. aaaa.. pastu mak cakap kepek belinjo.. makcik2 suka la kite festime makan..

    trauma hehe.. tringat masa memula makan kepek jering.
    ya Allah !!

    ReplyDelete
  19. Mereput je masa cuti.. layan buku non stop..

    ReplyDelete
  20. A kak Ni pun badan mengembang bagai nak Tak sampai cincin pun dh ketat huhhu

    ReplyDelete
  21. Permisi Ya Admin Numpang Promo | www.fanspoker.com | Agen Poker Online Di Indonesia |Player vs Player NO ROBOT!!! |
    Kesempatan Menang Lebih Besar,
    || WA : +855964283802 || LINE : +855964283802

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...