Monday, January 20, 2020

KISAH CERMIN MATA DAN DIA

Assalamualaikum semua kawan-kawan,

Untuk pengetahuan semua Aiyan ni dah memang dah lama pakai cermin mata, dari dia berumur 2 tahun lebih dia dah pakai cermin mata sebab dia ada masalah juling yang agak teruk pada mata sebelah kiri dia. Jadi masa umur dia 2 tahun kami dah bawa jumpa pakar mata dan di sarankan untuk buat cermin mata supaya anak mata yang juling dapat di betulkan. Masa tu power mata dia 600 untuk kiri dan kanan. Masa umur 2 tahun tu dia on off pakai cermin mata sebab tak selesa.

Masa umur 3 tahun baru dia selesa untuk pakai cermin mata setiap hari. Sampai sekarang masih bercermin mata lagi, dan masih lagi ada temujanji dengan pakar mata sehingga mata dia pulih. Dari dia kecil memang dia akan pilih cermin mata dia sendiri, warna apa bentuk macamne. Pilihan dia memang wow wow tau semua nya 😃

cermin mata pertama, masa dia umur 2 tahun lebih, comel sangat
masa dia umur 3 tahun ni masih pakai spek yang sama
masa ini dia umur 5 tahun, masa ini dia tengah kene HFMD nampak tangan dia tuh
ini gambar masa dia 7 tahun, warna maroon
cermin mata masa dia umur 8 tahun, warna  hijau terang

2 pilihan dia buat masa kami nak beli yang baru, saja suruh kawan-kawan FB dan IG teka ramai yang ingat dia pilih biru tapi.... 

ini pilihan dia, stylo kan heheheh...

cermin mata baru ini, untuk kegunaan ke sekolah je, kat rumah pakai spek mata hijau tu
(ini masa dia kat transit)
mama ngendeng jugak, tapi tukar bingkai jelah hehehe... bagi nampak macam cermin mata baru

30 comments:

  1. comelnya aiyannnn..
    dr kecik dh comel.. hihi..

    mama pon comel..

    ReplyDelete
  2. Mama punya spek pun cantik~~ Hehehe!

    ReplyDelete
  3. Memang high taste pilihan Aiyan tu hehheee...
    Semua pilihan dia memang sesuai dengan muka dia memang stylo gitteww...
    Hehehee... haruslah mama tumpang sekaki kan

    ReplyDelete
  4. wow, high taste aiyan ni! bagus 👍

    ReplyDelete
  5. Pakai spek ke xpakai spek ke..aryan tetap hensem boy..budak klu kite bg die peluang nk memilih bgs jugak ,kite tau ape yg die suke kn.. hehe ;)

    ReplyDelete
  6. syok dia pilih frame..macam2 warna n style..

    ReplyDelete
  7. mcm2 color frame spek aiyan...smlm ankdara ayah die soh check mata..silau belah kanan bila tgk result lps check tu

    ReplyDelete
  8. Ezy- hehehe macih-macih, kecik comel dah besar gebu

    k NanyFadhly- heheheh macih kak

    Mrs. A- itulah kak, dia suka color yang menonjol gitu... kita ikutkan je

    Sunah- heheheh itulah, nasib kat sekolah dia takde peraturan untuk spek mata

    k NurAsyiqin- hehehe macih,macih ensom la sangat ye kak... dia memang bab pilih-pilih memang kene ikut dia, kalau tak, dia membebel

    Han- itulah kene ikut pilihan dia, baru dia happy

    mamaTisya- dia mmg suka color yg menonjol kak, hitam takmo, color yg dah pernah ada dia takmo

    ReplyDelete
  9. Saya pun pakai cermin mata. Memang tukar-tukar fesyen kalau beli baru. Tapi sekarang lama tak tukar sebab power masih sama.

    ReplyDelete
  10. hehe.pandai dia milih...stylo abis aiyan

    ReplyDelete
  11. LAMA DH AIYAN PAKAI SPEK YA NMPAK DIA SELESA...OKLH TU

    ReplyDelete
  12. kemain stylish eh spek dia hahaha comel!

    ReplyDelete
  13. kemain jugak taste die ye dana...hahaahha...bagus2 senang mcm nie...die tau minat die sendiri yg mane....mmg stylo2 abis....cayalah aiyan....makin ensemmmm gituuu...

    ReplyDelete
  14. k NA- si aiyan ni kene tukar sebab budak pakai spek tak se cermat kita yang dah besar nih hehehhe

    Iduraz- hehehe dia bab milih mmg teror

    k Paridah- aah dah lama kak, dari dia umur 2 tahun kak

    FarhanaJafri- itulah rupanya tengah trend stail rupa gitu... mamanya lak jeles nengok

    LieyaLatif- itulah ko, style dia milih sendiri... tak mo dengar dah nasihat mama nya, dia ikut style sendiri je ko

    ReplyDelete

  15. comey la aiyan ni. pakai spec lagi comey. pandai pilih sendiri dah ek.

    ReplyDelete
  16. comel aiyan masa umur 2 tahun tu
    if tah tuk betulkan mata pun, bebudak skrg ni mmg muda2 dah rabun especially
    rabun silau sebab tgk tipon
    aku 2 tahun sekali tukar spek, almaklum lah dah hakak2 ni lens mahal weh.
    segala macam rabun ada. bila beli sekali bergegar pala tut masa byr 🤣🤣🤣

    ReplyDelete
  17. owh tak sangka rupanya dah lama aiyan pakai cermin mata

    ReplyDelete
  18. kak ana ni pun wajib dah tukar spek macam ayyan tu Dana, duk bertangguh selagi masih clear hehe :)

    ReplyDelete
  19. Tomeynya Ayan dari kecil.dh pakai spec ye. Syafi pun Ada masalah mata baru nak Bawa jumpa doktor

    ReplyDelete
  20. comelnya laa dia... warn-warni spek mata tu.. kita ni klu pilih dok pilih satu warna tu jelah hahaha

    ReplyDelete
  21. IbuLala- kalau tak ikut pilihan dia kang dia takmo pakai lak kak

    k Feni- mekasih KF heheheh

    ShirVen- itulah, sekarang di tambah dengan main hp lagi, nengok tv nasibla dia ddk jauh... si aiyan ni dia punya spek sekali buat pun mahei... spek baru dia tu pun dekat rm700

    Nadhie- aah dah lama dah, sebab masalah juling dia tu

    k AnaJingga- hehehe kita takpe kak reti jaga spek elok-elok, kalau budak pakai ganas

    MamaPP- hehehe aah masa kecil tu comel kecik je, mesti Syafi punya pilihan nanti stylo

    LizaIzara- itulah dia tak suka pilih color sama , kene tukar-tukar heheheh

    ReplyDelete
  22. wahhhh.. macam2 design.. hehe

    ReplyDelete
  23. Semua warna yang stylo dan berani.. Ohsemlah pilihan Aiyan..

    ReplyDelete
  24. agen365 agen jud! online terpecaya dan teraman di indonesia :)
    WA : +85587781483

    ReplyDelete
  25. Banyak koleksi spek Aiyan. Eh, mama pun tumpang sekali tukar frame pun kira baru gak tu.

    ReplyDelete
  26. citer pasal spec ni, aida ni pun da time tukar cermin ni.
    lama naw dah tak tukar cermin.
    mcm power dah tambah la.

    ReplyDelete
  27. dia pandai pilih ikut trend terkini hehe..
    anak buah sy pun sorang umur 5 tahun pakai. tp dia rabun teruk power dia kalah kite yang pakai speck ni. kalo bukak spec kecik2 mata dia.

    ReplyDelete
  28. Permisi Ya Admin Numpang Promo | www.fanspoker.com | Agen Poker Online Di Indonesia |Player vs Player NO ROBOT!!! |
    Kesempatan Menang Lebih Besar,
    || WA : +855964283802 || LINE : +855964283802

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...