Wednesday, January 22, 2020

LIRIK LAGU HUTANG DARI FLOOR 88

Assalamualaikum semua kawan-kawan,

Lagu kegemaran si Aiyan sekarang ni, kalau dengar dalam radio bukan main seronok dia layan. Kadang siap layan kt you tube lagi. Aku pun suka lagu ni... layan tau, lirik dia kelakar tapi rancak.
Selalu ada kat radio sinar.fm juga
kredit dari IG floor 88... 

HUTANG DARI FLOOR 88

kau nak cepat kaya
macam jual unta
tapi kau sendiri
malas nak usaha
cerita sana sini
gebang kau merata-rata

pantang depan mata 
ada saja cerita
tipu belit kawan
dah macam ular sawa
bila dah tahu kau lari berbatu
macam kau nampak hantu

cerita zaman dulu
pak kaduk gadai tanah
dia laga ayam bukan kepunyaannya
cerita zaman sekarang
kau yang guna duit orang
pabila pecah tembelang
lari lintang pukang
kau tak mampu bayar sekupang-pang
(alakazam)

pok amai0amai belalang kupu-kupu
bayar duit aku yang semua kau sapu
kambing biri-biri ala sudah datang dari jawa
mana kau nak lari bawa duit tu ke mana

buai laju-laju buai sampailah pokok sena
duit tu beribu semua entah ke mana
memanda fasola tikam di tapak kakinya
dah memang kau salah  ku taboh kau pun tak apa
rampong ngiseng semar tilem

solo...solo
solo...solo
solo...solo
lalalalalalala
lalalalalalala

cerita zaman dulu
pak kaduk gadai tanah
dia laga ayam bukan kepunyaannya
cerita zaman sekarang
kau yang guna duit orang 
pabila pecah tembelang
lari lintang pukang
kau tak mampu bayar sekupang-pang
(ram-pang -pang)

pok amai-amai belalang kupu-kupu
bayar duit aku yang semua kau sapu
kambing biri-biri ala sudah datang dari jawa
mana kau nak lari bawa duit tu ke mana

bual laju-laju sampai pokok sena
bayar hutang itu tkaut nanti kau merana
memanda fasola tikam di tapak kainya
dah memang kau salah ku taboh kau pun tak apa
rampo ngiseng semar tilem

rampo ngiseng semar tilem...

Lirik ditulis oleh Achoi floor 88

22 comments:

  1. suka juga sbb muzik rancak..ms mula2 dgr tktau pn tajuk nya HUTANG

    ReplyDelete
  2. Belum dengar kut. Jarang buka radio.

    ReplyDelete

  3. anak akk kembar si aiyan la yg introduce lagu ni. akk pun suka.

    ReplyDelete
  4. Sha pun suka lagu ini.. rancak dan catchy di telinga..

    ReplyDelete
  5. waalaikumussalam. anak2 cukup suka sampai kan ke ingat lirik :D

    ReplyDelete
  6. MamaTisya- itulah rancak lagunya, menangkap di telinga

    k NA- kat radio sinar, hot fm selalu jugak kuar lagu nih

    Ibu Lala- itulah kita yg tua pun layan dgr lagu nih

    k Sha- betul tu, rancak liriknya pun best

    k UmiNazrah- itulah si aiyan pun sama, beria nyanyi sekali

    ReplyDelete
  7. Lagu ni popular sebab hutang dan catchy lagunya kan. itu yang sedap didengar

    ReplyDelete
  8. Macam kelakar tapi ada pengajarannya... :)

    ReplyDelete
  9. Blm dgr atau tak perasan...
    Tapi baca lirik pun dah tau best dan bagus. Ada peringatan kat situ :D

    ReplyDelete
  10. yg ni memang trending lama gila...floor88 ni pandai buat lagu based on benda viral..sebab ada woshu woshu gak dalam video klip dia tu..hahaha

    ReplyDelete
  11. Azhafizah- betul tuh, sesuai sangat untuk ngutip hutang

    kakcik Seroja- betul mmg kelakar tapi lagunya rancak dan ada makna tersirat dalam liriknya

    k Ujie- banyak jugak keluar di radio dan tv kak lagu nih

    Sunah- betul tuh, liriknya simple tapi menarik... rancak pun iya jugak... sesuai untuk mengutip hutang nih

    ReplyDelete
  12. oh my seriously? I've never even heard the name of the band.

    ReplyDelete
  13. huhuhu... lagu floor 88 ni mostly anak2 dah hafal... last year ada gi konsert diaorang kt rtm.. full house.. dan penuh dengan budak2...

    ReplyDelete
  14. wak ingt mula2 tu lagu kanak2 sbb ada pok amai amai .. hehehe

    ReplyDelete
  15. samalah dengan anak2 akak ni suka betul dengan lagu ni

    ReplyDelete
  16. Lagu ni mmg best. Ada maksud di sebalik lirik tu. Kalau time tgh drive dengar lagu ni, mmg tiba-tiba buat karaoke la.hahahaha

    ReplyDelete
  17. k MULAN- betul tu best layan lagu ini

    Ray- heheheh ini band malaysia nyanyi lagu melayu je dik...

    Ataicha- hehehe lagu dia sempoi, rancak lak tu... bukan budak-budak je suka mak pak budak pun layan

    wak Lat- heheheh rupanya lagu mintak hutang ye wak

    k AryanAzra- hehehe dana pun suka kak, kalau ada lagu ni time drive mmg nyanyi sama-sama

    Ikadas- hehehe betul tu, mmg terus bergoyang dan nyanyi sama-sama

    wak WP- betul tu wak, tengah popular kan lagu nih...

    ReplyDelete
  18. alamak aii...
    aida x tahu lagu ni.
    jarang dgr radio dah skang.

    ReplyDelete
  19. lirik dia klakor tp makan dalaaammm wooo..

    ReplyDelete
  20. Permisi Ya Admin Numpang Promo | www.fanspoker.com | Agen Poker Online Di Indonesia |Player vs Player NO ROBOT!!! |
    Kesempatan Menang Lebih Besar,
    || WA : +855964283802 || LINE : +855964283802

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...