Thursday, December 12, 2019

PHOTO DIARY #40/2019, MACAM- MACAM ADA

As salam semua kawan-kawan,

Terasa bulan ini cepat betul berlalu, sebenarnya aku teruja nak balik johor sebab tu terasa masa pantas je.  Tapi dalam teruja tu risau jugak dengan kerja pejabat yang akan ditinggalkan sepanjang seminggu tu. 

Macam biasa, hari khamis memang kita layan entry bergambar ye kawan-kawan. JOm lah kita


Hari sabtu papa cuti, petang tu papa bawak dia pergi ngeteh berdua naik motor, suka lah dia

sabtu malam tu papa ajak makan kfc lak, dapat la merasa kfc hot n spicy, layan jugak tapi comot masa makan tu

ini tanah perkuburan di belakang apartment aku, masih baru lagi jadi tak berapa rasa suasana seram gitu

betapa hitamnya laki aku, kerja berpanas kan kat site... 

beli bahulu kat giant, si aiyan suka makan bahulu... 1 bekas ni kejap je dia layan

gambar pagi kelmarin, kawan aku ingat aku kat hotel... ini mercu tanda jabatan aku

si oren kucing jiran, setiap petang atau pagi datang berkunjung ke rumah kami... lepak-lepak mintak di usap

buah pear ni memang bekal untuk kudapan di kala lapar, belah 4 je tak payah susah-susah

semalam si ecah datang rumah, dok la sibuk nak pakai tudung nih, lepastu duduk dekat aku suruh amik gambar emoji dia 
tempe goreng di cafe pejabat... ranggup sedap, 50sen je sekeping

beli 4 keping sebab aiyan sibuk nak makan, dia kata sebab nampak ranggup

minum pagi tempe goreng

22 comments:

Kamsiah yusoff said...

Aiyan..mkn apa pun nampak sedap..

adianiez AIDA said...

tempe goreng!!!
sedap nyer, dana. cicah kicap cili padi. ya Allah. sedap!
sama dgn Ijat. suka makan bahulu.

paridah said...

SEDAP TEMPE GORENG MMG DELECIOUS KAN AYAN

Nurul Shahira said...

Sedapnya tempe goreng rangup. Makan dengan sambal kicap. Fuhyoo.

norhidana said...

k Kamsiah- hehehe itulah dia kak

k Aida- hehehe memang regu dia tempe goreng cicah sambal kicap, geng minat bahulu lah Ijat tu yek

k Paridah- betul tu kak PI

NurulShahira- betul tu, memang layan makan yang ranggup tuh

mama tisya said...

sure tk sbr nk blk kampung tu...akak pn tk sabar nk cuti pjg ni..jrg bdk suka mkn tempe

Sheila Arshad said...

masih duduk kat depan lagi ke ayyan kalau naik motor? hahaha comel je.

anak ammi kalau hantu baulu..tu si Kyra. sebalang dia sorang je hadap. kedekut lak tu takmo share ngan org

Aiman said...

office macam hotel, mesti lah orang ingat hotel hehehe

Mimie said...

KFC Hot & Cheezy tuh kan saya dah makan tapi tak berapa ngam dengan tekak saya sebab masin sangat sos cheese tu. Pastu ayam kecik x macam dalam iklan.

Amie said...

Tahniah Aiyyan!
Suka makan kuih bahulu rupanya... kuih tradisional tu!
Alhamdulillah, moga hasil air tangan orang dulu-dulu terus mendapat tempat 'selera' anak muda.

Warisan Petani said...

Hitam putih kehidupan

Ana Jingga said...

ayyan sama macam ibu ana lahh suka makan bahulu :)

Azian Elias said...

alamakk.. sedapnya tempe goreng tu Dana. siap cicah kicap pedas lak tu.

norhidana said...

MamaTisya- itulah mmg tak sabar, last balik kampung bulan 7 tak silap

k Shiela- aah kak edy tak berani nak suh ddk belakang, takut dia terlepas pegang papa nya dah terjatuh,dia ni jenis tak fokus... dapat bahulu yang lembut mmg la diaorang suka

Aiman- sebab gelap nampak macam hotel, kalu siang mmg macam ofis hehehe

Mimie- aritu masa akak makan kt kfc wangsamaju, sos cheesenya tak masin sangat pulak, ayamnya pun besar jugak lagi lepas viral kata ayam kfc kecil

k Amie- itulah dari kecil mmg dia minat kuih bahulu yang bentuk gini kak, selera macam orang lama

wak WP- betul wak... heehhehe

k AnaJingga- hehhe itulah selera orang tua si aiyan ni hehehe... boleh geng

k AzianElias- itulah, memang lawan nya kene sambal kicap kan kak

ShirVen said...

saya dan aiyan boleh kwn, mkn apa pun on.
tempe tu antara faberet
si ecah comel lah guna tudung

dorsett pink said...

Comel kucing tu 😊

Nadhie Wueen said...

Tempe goreng tu nampak menggiurkan la. hehe

Suhana Abidin said...

Paling comel dalam gambar nie semestinya aiyan la . Dengan pakai baju tidur , sempat lagi melantak bahulu . Eiiii , geram . .

Tempe goreng tu perghhhh ! Hujan-hujan sedap layan . Cicah pulak dengan sambal kicap . Terangkat . . .

Azhafizah MN said...

Tempe cicah sambal kicap is the best. johorean sangat :)

Sha Mohamed said...

Lama pula tak buat tempe goreng tu.. Bila rangup memang sedap dimakan.. cicah pula dengan cili kicap.. Pergh!! Best sangat..

mamapp said...

Alahai sedapnya Tempe goreng cicah sambal kicap tu

terserah said...


ayo daftarkan diri anda di 4g3n365*c0m :D
WA : +85587781483