Tuesday, December 3, 2019

BILA RINDU DONAT BULAT DAN SAMBAL

As salam semua kawan-kawan,

Hari ini kelam kabut sikit, berkejaran ke HKL sat, ada urusan kat sana tapi kul 9 lebih dah sampai pejabat semula.  

Aku ni kadang memang rajin masak tapi ada masanya aku malas dan bila aku dah jumpa masakan yang kene dengan tekak, memang aku akan ulang pesan.  Aku dah jatuh cinta dengan donat bulat kakcik Seroja dan sambal tumis merahnya. Walaupun pada mulanya donat tu ada sos karamel, coklat dan gula tapi aku prefer makan dengan sambal tu.  

Ini rasanya dah pesanan kali ke 4 aku dengan kakcik. Sambal tumis merah kakcik memang best, macam sambal mak aku buat kat kampung, sebab tu aku suka. Lepas tu siap dapat jeruk mangga yang sedap ranggup sekali.  Kawan-kawan yang nak rasa boleh lah hubungi kakcik ya. 

welfie kejap dekat parking aeon big... 

blur pulak lah... 

masuk kat aeon big, dia dah sibuk mintak makan... makan gitu je pun sedap tau

aku suka makan donat ni dengan sambal macam kuih burger malaysia

sedap sangat, kene betul donat bulat tu dengan sambal kakcik... 

jeruk mangga kakcik yang ranggup dan sedap

30 comments:

mama tisya said...

kt opis slalu order lontong makan ngan sambal tu..lama dh tk order lontong sedap dr kakchik...jeruk mangga pn slalu dpt juga

Kakcik Seroja said...

Terima kasih Dana sudi ulang tempahan. Berniaga makanan ni selalu buat hati risau, takut tak kena rasanya dengan selera orang yang membeli. Alhamdulillah, Dana suka... :)

lieyalatif said...

tgk rupe pun dah nampak sedapnye dana...ape tah lagi kalo rase...tu si aiyan tak sabar nak mkn tu heheheeh

eh kite same...aku pun lagi prefer donat sambal...burger malaysia...skrang kan mcm2 style berinti manis...tapi yg sambal merah ni jugak menarik ditekak ku...

Cik Bunga said...

sedapnyeeeeee.. kita pon suka donut heheh

Umi Nazrah said...

donut malaysia ada banyak sambal dan timur. hmmmm dapnya ^_^

Ibu Lala said...


Kak cik boleh delivery ke. Teringin jugak nak merasa.

Vitamin Syaza (VS) said...

Sama la kadang rajin masak, kadang malas 😂🤣 and pun sama jugak suka repeat order benda yang sedap plus servis tuan badan yang membuatnya layan kita elok 😂😂 donut sambal ni biasa beli kat gerai bawah rumah ni je. Lepas ni boleh try Kak chik punya plak 😘😘😘😘

Sha Mohamed said...

Saya nampak jeruk mangga tu je.. hehehe.. Mengancam betul warna kuning tu..

norhidana said...

mamaTisya- aah dana pun pernah order lontong dan ayam goreng korea, sedap

kakcik Seroja-sama-sama kakcik, dana suka memang dana anak ulang selalu

Lieya- heheh itulah makan gitu je pun dah sedap, makan dengan sambal memang layan, sambal tu memang terbaik

cik Bunga- akak jenis suka donat kosong dik, tak minat yang bersalut gula

k UmiNazrah- itulah cuma takde timun je nih, memang layan

IbuLala- boleh delivery, ni kakcik deliver sampai ke aeon big lagi...

VS- betul tuh, akak bila dah dapat yg serasi kat tekak memang akan oder lagi, cuba lah... sambal tu sebalang rm15 je

Sunah Sakura said...

apa niiiii? kejammmmm!

norhidana said...

k Sha- hehehe mengamcam betul kan colornya

Sunah- heheheh sesekali apa salahnya, Sunah tu hari-hari tayang makanan sedap2

Mekar said...

Donut bulat tu, kitorang panggil mini burger heheheh. Letak sambal dan hiris timun sikit sedap dimakan heheheh :p

norhidana said...

Mekar- sini pun ada mini buger atau beger malaysia, tapi yang kakcik ni jual memang donat tapi akak je tak mo makan dengan gula suka makan dengan sambal

Suhana Abidin said...

saya panggil buger malaysia je . Kalau kat pasar selalu beli , isi sambal je , timun takde tapi sedap gile sambal dia . beli singgit or 2 ringgit tak cukup sorang .

ezy.xixii said...

sedapnyeee.. tergoda plak tgk sambal tu..

norhidana said...

Suhana- betul tu tempat akak pun panggil gitu, tapi kadang dapat jenis yang sambal pedas sangat pun tak sedap

Ezy- heheh tulah sedap sambalnya... boleh makan dengan macam2

Wak Lat said...

dh mcm takoyaki., hehe rangup

ShirVen said...

aku paling tergoda dengan mangga tu, donut aku kurang suka makan
tapi sambal dia nampak sedap weh

Ana Jingga said...

Dana duk dekat rumah kak cik ke? sedap gebu geban rupa donut nya, ya Allah jeruk pelam tu dahsyat nau godaannya Dana hehe :)

abuikhwan said...

Assalamualaikum, moga sentiasa diberikan kesihatan yang baik.
Oh burger malaysia, sama macam tempat saya. Isi sambal bilis dan timun. Kalau dapat sambal yang pedas2 sikit lagi best hehe.. Jeruk mangga tu mengancam sangat, tengok je dah kecur air liur belum membahamnya lagi.. ishh

Cik Matahariku said...

salam sis, datang blogwalking sini:) saya panggil kuih tu pau sambal.Memang sedap kalau dapat pau yang gebus dengan inti sambal yang sedap.Untunglah awak..

norhidana said...

wak Lat- sebab comel2 yek bentuknya

ShirVen- ehhehe mangga memang ranggup, sambal tu makan dengan apa-apa pun best

k AnaJingga- dana duk ukay perdana, kakcik kat ampang tapi kakcik boleh buat penghantaran...

en Abuikhwan- wsalam... itulah ssambalnya kena pedas manis sikit baru terancam... jeruk mangga tu memang sedap puas makan

Kak Wawa said...

wahh, bestnyaa. Betul2, makan dengan sambal sedap kan. Belum pernah try yang kak cik punya.

Mrs. A said...

Adeh!! kecur air liur tengok jeruk mangga tu

adianiez AIDA said...

pe pun bila partner dgn sambal cenggitu, sedap nyer lain mcm!
aida suka jugak.

norhidana said...

cik Matahariku- betul tu, memang sedap lagi-lagi bila sambalnya best

k Wawa- sedap sambal tu, makan dengan apa pun layan

Mrs. A- hehehe tulah kejap je abis

k Aida- betul tu, sambal tu makan dengan apa pun sedap

Azhafizah MN said...

adik beradik burger malaysia ni. sedapnya lahai. kecur pulak tengok jeruk mangga tu

Sheila Arshad said...

kesukaan husband ammi ni.

OKje said...

Alhamdulillah...berkongsi rezeki ye Dana...satu hari nanti nak gak try order dgn Kak Cik .....

Inani Hazwani said...

Fuh sedapnyaa nampak sambal tu, jeruk mangga tu pun. Kkecur air liur tengok