Wednesday, December 11, 2019

KE PUSAT PAKAIAN HARI-HARI

As salam semua kawan-kawan,

Persiapan untuk sekolah aiyan dah selesai, tahun ni beli baju kemeja dengan seluar sukan je. Seluar sekolah tahun lepas masih elok lagi ada 3 helai, sebab buat pun masa tu dah masuk tengah tahun. Beli baju kemeja sehelai, seluar tracksuit 3 helai dan stokin. Kasut dia ada 2 pasang pun masih elok lagi jadi tak beli. 

Tinggal duit untuk beli buku sekolah dan baju sukan sekolah je. Senang hati dah nak cuti balik kampung hujung minggu depan. Kawan-kawan dah siap ke belum persiapan anak untuk ke sekolah?

tahun ni beli besar lagi baju uniform dia... 


kami sampai awal, jadi tak ramai sangat orang masa tu

seluar sukan dia

murah betul harga, janji selesa... saiz pun kene amik 38 sekarang

28 comments:

ezy.xixii said...

sy pon suka shopping kat hari2 ni..
murah.. hihi..
nk shopping baju sekolah ank tp ank kecik lg.. haha

Suria Amanda said...

X pernah shopping kat sini...ada je kat Seremban tu rasanya...tau je la anak dah jadi anak dara ni..mana dia nak baju jual kat sini...biar dia pilih sendiri asalkan murah dan ikut bajet...

Ahmadi said...

Aku pun tak lama lagi dah nak shopping baju sekolah anak teruna ni.

norhidana said...

Ezy- itulah takpe, cuci mata untuk diri sendiri pun boleh

k SA- banyak tempat lagi yang ok, cuma dana suka beli seluar sukan dia kt situ, dah tu alang-alang beli sekali baju kat situ... kebetulan pun dekat dengan rumah

Umi Nazrah said...

waalaikumussalam. alhamdulillah dah selesai beli pakaian anak2 ye. mesti lapang sikit rasa hati, hehe ^_^

Sheila Arshad said...

ammi pun ada beli baju sekolah kat hari-hari.
tp kan dana..untuk track suit tu ammi prefer brand "No Problem"...sbb kainnya tebal sikit dan tahan lasak.

Ada gak terbeli brand jony jeny ni utk si bujang tembam ammi tu... kejap je celah kangkang terlopong. Tapi kalau ayyan tak lasak ok kot.

Amie said...

Baguskan kalau awal-awal lagi dah buat persiapan keperluan anak-anak sekolah. Taklah kelamkabut bila dah buka sekolah nanti.

norhidana said...

en Ahmadi- jangan lambat-lambat takut nnti dah tak banyak saiz

k UmiNazrah- itulah lega kak, beli pun tak banyak mana

k Shiela- dana pun biasa jugak beli brand no problem untuk aiyan mmg agak tebal, ini saja beli utk sekolah dia yang nipis-nipis, saja buat tambah-tambah

k Amie- senang beli awal ni kak, masih banyak saiz lagi pun iya

Mrs. A said...

Mrs. A belum membeli lagi Dana huhuuhu...

Sekolah sekarang ni uniform putih tu sehari aje pakai dalam seminggu so sepasang pun dah cukup.

Hari-hari lain dah kena pakai baju sport la, baju korporat la, baju badan beruniform la, baju melayu la kena pulak yang sekolah menengah ni nanti dia pi pulak jadi pengawas la, pengawas pusat sumber la haish! dah kena beli baju yang lain pulak so biar je last minit ehh! terbebel pulok! #pengalamansendiri

Wak Lat said...

tahun ni wak tingal anak sorg je masih pakai uniform sekolah.. hehehe .. tahun depan xtau lg

Nurul Shahira said...

Sha pun beli tracksuit kat hari-hari. Setakat hari ni Alhamdulillah ok.

JMR said...

ramai yang cakap Hari-hari ni best. Tapi tak sempat lagi nak gi sana. Dekat2 rumah pun ada tesco+AEON..beli pakaian sekoah kat sana je dulu..

Nora Karim said...

Wah, seronoknya dah selesai... Saya belum ready apa-apa lagi kena tunggu encik suami balik dari outstation. Minggu depan kot baru beli...

Azhafizah MN said...

Alhamdulillah dah settle persiapan sekolah aiyan ye. Senang dah siap awal takde kelam kabut bila nak naik sekolah nanti

Warisan Petani said...

Tak lama lagi dah naik sekolah
banyak persiapannya tu.

norhidana said...

Mrs. A- aiyan pun macamtu jugak kak, uniform pakai 2 hari je, hari lain baju sukan, baju koko, mana baju aktiviti lagi... sebab tu aiyan dana beli sikit-sikit je

wak Lat- tahun depan baju biasa lagi senang...

NuruShahira- itulah kualitinya ok jugak bagi akak

en JMR- tesco ngn aeon pun ok jugak, hari-hari ni memang dekat dgn rumah itu yang ke situ

k Nora- kebetulan minggu depan dengan mingu last tu kami nk balik kg, itu yang beli siap2

Azhafizah- tak banyak nak dibeli fizah, bukan macam mula-mula masuk sekolah darjah 1 dulu tu

wak WP- betul tu wak, kita buat la sikit-sikit mana yang boleh

Kamsiah yusoff said...

anak akak yg dok asrama tu,habis uniform dia,bkn hak dia,bertukar semuanya ,kdg rasa geram..igt th ni nk bli yg murah2 ja..

adianiez AIDA said...

baju skola anak2 aida yg baru da siap cuci dah, dana.
kasut da di atur. senang.
now nak tunggu koop buka - beli buku. balut buku.

mama tisya said...

mmg sini antara termurah la...dlu utk tisya pn akak beli sini juga tp ada kedai sebelah hari2 tu ada juga promo kdg2...pernh bli juga la

Mimie said...

KFC Hot & Cheezy tuh kan saya dah makan tapi tak berapa ngam dengan tekak saya sebab masin sangat sos cheese tu. Pastu ayam kecik x macam dalam iklan.

Mimie said...

Dah kenapa pulak komen kfc masuk sini.. Hahaha.. Komen entry lain tapi tekan kotak box lain..

Dah siap beli baju sekolah ye kak.. Senangkan
Hari hari memang jual baju yang murah dan berkualiti

ShirVen said...

aku ni nak try hari2 juga, kebetulan dekat rumah.
apa pun blm ready tuk dak ava, yg lama mostly dah
tak ok, almaklum ada yg dh guna 3 tahun tu.

Nadhie Wueen said...

teruja budak2 cari pakaian baru. teringat zaman kecik2 dulu

Suhana Abidin said...

Dah beli barang-barang baru tu , semoga aiyan rajin belajar dan cemerlang dunia akhirat .

Sha Mohamed said...

Sha tunggu nak beli buku2 dan bayar yuran je.. Baju sekolah tinggal nak amik dekat tukang jahit..

ataicha said...

start tahun lepas start beli baju sekolah kat sini.. so far baju dia ok laa.. tahan juga.. tapi baju sekolah kafa je.. asyik seluar koyak.. hmm tu kalau beli mahal cam ne pun koyak gak sebab si naufal ni lasak..

mamapp said...

Akak pun Sama dgn Dana shopping baju sekolah Syafi kat sini sebab kat sini je Ada saiz hihii

terserah said...

cuma di sini agen jud! online dengan proses yang sangat cepat :)
ayo segera daftarkan diri anda di agen365 :)
WA : +85587781483