Tuesday, June 26, 2018

Raya kerteh 2018 Hari ke 2

As salam semua kwn2,

Raya kedua kami tak pergi mana sgt pun, kwn2 edy ramai yg takde kt kampung, masing2 giliran belah sana.  Jadinya kami ber hari raya kt mesra mall jelah

Pagi tuh, petik mangga dan buah ciku keliling rumah, bekal nk bwk balik johor, mil suh petik sendiri.... apa lg

Lps tu jln2 mesramall, alang2 sampai ajak edy gi tgk wayang, si aiyan sibuk je kalau nampak iklan jurassic world fallen kingdom.... beria beli tiket n tgk tp nya... sempat tgk filem tu tak sampai 5 minit dh keluar dh.... Sbb nya si aiyan takut ngn bunyi kuat kt panggung tu..siap nngis2 lg, yelah bdk2 special ni kadang ada yg alah dengan bunyi yg kuat... aiyan slh sorang dari nya 

Takpelah, kami redho tak sampai 5 minit tgk wayang pun takpe, sian kt aiyan n kami bkn mak pak yg selfish pentingkan diri nk jgk tgk wayang sedangkan anak menangis, ganggu org lain nya kosentrasi kan.


pokoknya nampak mcm kecik tp buah nya banyak jgk 

mmg besar2 ni ada 3 jenis buah yg berbeza

pagi masa nk pg mesra mall, bukan main suka budak belakang tuh

suruh bergambar ngn dinosor tuh dia takut, mama pun temankan lah... 

suh bergambar ngn shark ni pun dia takut.... hahhaha da kata takut kene mkn ngn shark... 


mama pun teman lah, sambil dia bt muka takut tuh

lps kuar dr panggung wayang... nampak mata tu.... baru lps nngis kan...
kami ni bkn la jenis mak pak pentingkan diri sendiri... takpelah bazir duit tak jd tgk wayang

last2 kita mkn aiskrim kt depan tmc jelah.... 

popcorn yg dpt mkn dlm kete je hahahhaha... penuh lg

9 comments:

Warisan Petani said...

Samalah.
kat sini pun tengah penghujung musim pelam.
Buah durian dah mula buang buruk
Monyet pulak banyak bukan main.

Amanda Suria said...

Hehehehe..kelakar la Aiyan ni...takpe la Dana..belum sesuai dia masuk panggung lagi kan...mak oiii buah mangga tu buat akak terliur..besar2 buahnyaa

Kakcik Nur said...

Tak mengapalah keluar panggung awal asalkan Aiyan gembira semula. Setidak-tidaknya keinginan dia nak tengok Jurassic Park tu dah ditunaikan walau sekejap. :)

Akashah Kassim said...

Popcorn makan dalam kete? Buat show concert berjemaah dlm kereta je lah. Hehe

norhidana miswan said...

wak WP- wak msti lumayan time2 raya nih, banyak buah skrg nih... ye jgk tu mil suh petik pelam nya klu tak di mkn dek monyet jelah

k Amanda Suria- tulah kak, dia takut ngn bunyi yg terlalu kuat... tu psl lah dia siap ttp telinga n nngis lg

Kakcik Nur- dia tak tgk pun kakcik, masa iklan tu pun dia dh mula nngis n ttp muka... bunyi bergema tu bg dia mcm takut sgt

Akashah- tulah, abis nk mkn popcorn dlm panggung wayang tak dan hehehhe

Amy Hilmirda Daud said...

Selamat Hari Raya Dana..
Tak pelah Dana... walaupun sekejap janji dia dapat merasa masuk dalam tu. Banyaknya buah mangga.

Anonymous said...

cute je Aiyan takut dinasour dgn shark :p

by the way harap lebih ramai ibu bapa yg prihatin tentang org sekeliling dan tak selfish. tahniah Dana sebab ada common sense :)

ejulz said...

seronok Aiyan.. hehe

hainom OKje said...

Awal Raya kat Mall nampak hihi ....
Tak beraya rumah sedara mara Edy ke Dana?
Si Ayyan takut ke hihi.... seriau kot besar sangat binatang tu