teman2....

Wednesday, May 16, 2018

MILku mmg terbaiklah


As salam semua kwn2,

Selamat Menyambut Ramadhan kareem kwn2.... 

Esok jgn ada yg pura2 lupa pi mamak order roti canai ngn teh tarik lak yek time pagi2 heheheh... 

Haritu masa balik mengundi, kan edy antar kami balik johor pastu dia balik ke terengganu utk mengundi kt sana, masa dia nk balik terengganu mak ada bekalkan rempeyek kacang tanah yg mak bt sndiri ngn 20 biji nenas utk buah tangan besan mak.

Jadi masa edy nk balik amik kami hari jumaat tu, mil ku bekalkan nasi dagang gulai ikan aye ngn pulut kuning.... bkn skit2 sebesen terus nasi dagang mil ku buatkan.  Mmg layan lah, mana nk dpt nasi dagang terngganu pure kt johor kan....

Ada makcik aku yg tak kenal nasi dagang nih, siap tanya pulut apa tuh hahhaha... sabo jelah kan
Nasi kerabu mungkin adalah jumpa org jual kt johor tp nasi dagang yg pior gini mmg ssh la jumpa.


rendang ayam utk mkn ngn pulut kuning

gini lah rupa ns dagang terengganu, beras biasa + beras pulut

siap ada pulut kuning lg... mmg sedapla

acar mentah mkn dengan ns dagang

sebesen besar kan... mmg bg lah makcik2 semua

punyalah banyak gulai dia bagi... 

ohoi2 nikmatnya mkn nasi dagang terengganu kt kg johor

6 comments:

lieyalatif said...

bagus mertua ko dana....ingat besan hah...siap bagi byk gile ...ikhlas betul hati die masak byk2 mcm tu nak jamu keluarga besan kan...aah tgk dari rupe pun tau dah tu mesti pior punye terengganu mari...payah nak cari kalo kat sini tu....

Norhayati Mohd Isa said...

Banyak sungguh tu dana..
Boleh satu keluarga besan mkn tu..
Akak suka nasi dagang..
Mkn gulai ikan aye kan..

Selamat berpuasa dana..
Ramadhan kareem.

P/s nanti email alamat ye..

aizamia 3 said...

Sejak dah pindah kerja di Cyberjaya ni, akak dah gila makan nasi dagang pulak.. sedap weh. Nanti lepas raya nak repeatlah beli.. tapi bukan akak beli, kirim dekat boss tolong belikan.. hehehe..

hainom OKje said...

Untunglah ....hihi....
Statement yg last tu mmg tak boleh tahan.... kg sendiri jugak yg sedap ek. Marah Eady dengo ni Dana hihi....

Kuat lagi mil masak ye Dana. Bukan dia sakit ke Dana?

norey said...

untung dana. rezeki sungguh

Siti Yang Menaip said...

waaaau pesta nasi dagang la tu banyak dapat. puas hati makan lagi2 orang tua tua yang masakkan memang superb la..