Monday, February 19, 2018

Masak nasi lemak kt opis


As salam semua kwn2,

Salam isnin semua kwn2, ada lg kwn2 yg msh cuti lg? Tgk kt fb ramai lg yg msh cuti CNY, terutama kwn2 yg keje company boss nya Chinese or ramai rakan kerja Chinese.  

Harini merupakan hari ke2 bwk aiyan kt opis, mmg bercinta menahan sabar je aku.... bkn mudah menjaga bdk nih kt opis.... tp buat masa nih msh terkawal lg lah. 

Minggu lps, khamis sekolah dia kan cuti, aku bwk pi opis.... mlm tu aku dh plan nk msk nasi lemak kt opis.  Oleh sbb last minit, aku takde share ngn kwn2 lain. aku tahu kt opis ada  beras jd aku cuma bwk santan 2 kotak, timun n pagi tu aku grg bilis ngn kacang tanah.  Sambal aku beli je kt kedai mkn, mudahkan keje aku suap aiyan sekali blh mkn ramai2.

Mmg semerbak 1 opis  bau harum nasi lemak boh daun pandan lagi.

simple je jnji ada sambal ngn timun

Nasi lemak yg 1 opis blh mkn.... 
pagi tu sebelum sampai opis, blh dia pakai sebelah lain2 masa kt kedai mkn

7 comments:

Warisan Petani said...

Esok Aiyan dah sekolah.
Takdelah pengacau mak dia kat pejabat

norhidana miswan said...

en WP- arini aiyan masih cuti lg, sekolah dia selasa cuti peristiwa tp takpe arini papa dia cuti jaga dia kt umah hehehhehe

Inani Hazwani said...

Tudiaa nasi lemak dekat ofis. Heheh. Lagi syok bila makan ramai ramai :)

NanyFadhly said...

Teringat akak dulu pun masa keje kat office pernah buat pot luck. Nasi masak kat office. Tapi nasi biasa ajer la..lauk pauk masak dari rumah. Ni kalu masak nasi lemak ni mmg semerbak juga lah kan bau die. Hehe...

Norhayati Mohd Isa said...

Bestkan masak2 kat ofis..
Dulu ofis akak boleh masak2.
Skrg tmpt terhad.

Kenyang satu ofis mkn nasi lemak ye dana..😊

Nora Karim said...

wah sedap ni... betul juga yea.. sambal beli je... lain-lain tu simple nak sediakan... hehe

TukangKebun said...

Bestnya nasi lemak.