teman2....

Monday, November 15, 2010

ayam grill rosemary...







setelah berhari2 aku menengok di fb k amal.. terliur lantas tingin nk try.... jumaat mlm tuh balik keje aku pun msk, almaklum sbb edy ada kt umah baru syok msk kn...
msk nyer senang je...
1ekor ayam sederhana
3ulas bwg putih+rosemary kering+olive oil= tumbuk hingga hancur n lumur kt ayam
sedikit garam
masak dlm suhu 180 selama sejam atau lebih ikut pd ayam....

n mmg nyum2

6 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

fuh cayalah dana.....meleleh aku tgk ayam ko yg elok terkangkang tu...aku ade gak tgk kat blog2org....mmg meleleh jek tgk...nak bakar aduyai malas heeheheeheh...tu le, syok masak2 kalo laki ade kat umahkan, leh mkn berteman gitu.....

norhidana said...

lieya- dek kerana resepinyer simple itu yg aku try tuh... nyer2
disebabkan asik terliur nengok kt blog2 tukang msk yg ada...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

wah....

dana, kak rindu kamu..lama tak melepek kat blog kamu..
macam sunyi jer...kemana menghilang wahai adikku>


pssst-----
tergoda dengan ayam rosemary mu...

BIONIC WOMEN said...

wahhhh...terliurnya..
nak try ler nnti...hehe

norhidana said...

k ayu- sorry kak, kt ofis agak bz, dh tu kt umah lak line 3g tak dpt.. itu yg slow... lgpun bzi nyiapkan baju org kak...

eily- hehehe apa lg sile lah try

Lelord said...

nyummmmm cam beshhhh jek