teman2....

Monday, August 13, 2018

Bwk Mak Nor ke Gohtong jaya

As salam semua kwn2,

Sambungan cerita konvo makyan, ahad tu bwk mak n adik2 jln ke gohtong jaya.  Nk bwk jln jauh2 sian lak abah takde utk join sekali, jadi kami bawak je kt sini.  Mula2 dia mcm kata tak pyhla... bagi bakul ngn gunting pun dia kata takmo lah.... 

Sekali masa nk timbang tu, penuh bakul tu... rm53 untuk strawbery yg mak ngn makngah petik.  Pastu jalan2 situ pusing2.... bwk makan aiskrim, belikan teh halia, beli tshirt gohtong utk abah n mak.  Walaupun tak bwk jln2 tempat mewah, bila emak seronok, kami pun rasa bahagia.



Ini budak bukan main seronok.... beria2 metik stoberi

Siap sweater bagai mcm sejuk sangat hehehhe
kurang sorang adik bongsu ngn abah.... 

kejenya amik gambar saja... pantang kan
naik la nenek, ddk belakang, aiyan bawak kereta yek... pin pin

mak kata, mak pun ada tanam pokok bunga nih.... tp tak la besar mcmni bunga nya hehehhe

rasa nk bwk balik je bunga yg besar2 tuh
Punya nk gambar ber2..... panas wei... tak terik sgt tp berkerut jgk lah kening tu


sibuk mak tanya psl benih bunga ni heheheh... sabo jelah

port wajib kalau dtg sini.... 

7 comments:

Azian Elias said...

Gohtong Jaya tu kat Cameron Highland lah ye Dana.

norhidana miswan said...

k Azian- bukan, kt genting kak.... bahagian bwh.... dekat area2 hotel sri malaysia

aryan azra said...

cantiklah bunga tu dana akak pun suka, rasa macam nak cari je tanam dekat rumah

Warisan Petani said...

Tak pernah siggah sini lagi.
Tempat nak naik kereta kabel tu ek

aizamia 3 said...

Oart strawberry tu yang best.. ;)

hainom OKje said...

Lama dah tak ke Genting. Dah siap ke Theme Park nya tu Dana?

Kadang kadang diaorang ni bukan tak nak, tapi tak nak susah kan anak kan Dana

Hihi.... boleh kenduri stroberi tu

Siti Yang Menaip said...

cantiknyaaa bunga2 tu kembang elok. aktiviti keluarga macam ni best kan.. ramai2 beriadah =)