Assalamualaikum semua,
Di tiktok beberapa hari ini asyik fyp pasal ubi rebus Chow Kit. Ubi rebus di makan dengan kelapa parut dan gula perang. Bukan main ramai orang beratur sejak dah viral. Aku ni teringin tapi tak rajin la nak beratur kat Chow Kit tu. Jadi mintak Edy carikan ubi kayu, rebus sendiri biar empuk pastu lawankan dengan kelapa parut dan gula pasir. Stok gula merah dan gula perang dah habis kat rumah. Sedap memang sedap, tapi aku lebih pilih cicah sambal merah hehehhe.
![]() |
Masa buat tu memang petang tu hujan lebat, lagi la sedap makannya |
Sedapnya....fav kalau ubi nih..dapat yang rebus suka, dapat yang goreng pun suka...
ReplyDeletesuka menu ni..lama tk mkn...slalu mak akak yg buat
ReplyDeleteLama dah tak makan ubi rebus ciciak kelapa parut ni.. Dulu blik kg Pontian rajin org kg buat.
ReplyDeleteSlmt menjamu seleraa
ReplyDeleteMenu org lama yg tak jemuu
sedapnya. fav sangat ubi rebus cicah kelapa gula ni
ReplyDeleteKannn.. mak kita pernah jugak buat macam ni, tapi tetaplah tekak ni nak sambal, hehehe.
ReplyDeleteAda sekali berbuka anak beli ubi godog ni.
ReplyDeleteAda sambel karo iwak gereh.
sedapnya ubi kayu rebus dgn kelapa parut
ReplyDeleteSedapnya ubi kayu rebus. Pekena air kopi pulak. Sedap betul.
ReplyDeleteUbi rebus cicah kelapa sedap sangat
ReplyDeletemasa kecik suka juga kalau cicah gula...tapi dah byk umur lebih suka kalau cicah dgn sambal
ReplyDelete