Thursday, October 22, 2020

PHOTO DIARY #32/2020

 Assalamualaikum semua,

Maaf semalam aku tak buat entry, awal pagi ke unit radiologi untuk buat ultrasound. Terus balik ke rumah buat kerja itu ini dan lupa buat entry. Hari ini aku masih BDR lagi, jadi buat entry dari rumah je. Awal pagi ni hujan pulak, dua beranak tu sambung tidur, aku lak layan maggi goreng.

Jomla kita layan cerita bergambar ye.

4 beradik tidur bersama

masih jadi amalan bila makan wet food, kibles pun ada

Cik tam yang nakal, suka panjat sampai atas bumbung tapi tak pandai turun

Suka dukung kucing macam bayi, siap dodoikan lagi

Bila emaknya bizi dan makciknya BDR, boleh la jagakan dia

senang nak jaga Ecah ni, bagi pencil color dan buku

Kalau nak susu dia minta je

Pernah terbaca, kucing dalam keadaan sangat percaya dan selesa bila dia tidur tayang perut macamni... 

tak payah balik ke kuala terengganu nak dapat sosej pulut dan kawan-kawan, di wangsamaju dah ada

Bila malas nak jalan ke pintu pagar depan yang jauh ,jual beli tepi pagar sini je... janji lepas barang tu 

Mini popia otak-otak yang ambil tepi pagar, Aiyan suka sangat

selain panjat atas bumbung, ini juga kawasan lepak mereka

Kalau Edy ada kat rumah  , budak bulus suka tidur depan grill jadi susah sikit Edy nak lalu, kene guna pintu belakangla jawabnya

pOkok bendi tanaman Edy, dia excited bila tengok dah keluar buah heheheh... lepas dia guna baja Eco 


33 comments:

  1. Syoknya bela kucing.tp skrg dah x mampu bela lagi.kekangan masa

    ReplyDelete
  2. Kucing tu pun syok je kena dodoi dengan Aiyan 😀

    Tengok pokok sendiri keluar hasil, memang sangat excited. Nanti masak dan makan pun sambil tersenyum happy..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah baik ok lah kak kucing tu, cuba masa dia nak berlari di campak je aiyan ...
      itulah kak harapnya banyak la hasil

      Delete
  3. Comel sangat kucing-kucing tu Dana. Akak punya kitten dah mati last 2 / 3 weeks. Huhuhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah nakal geram kadang kak, berlarian dalam rumah sampai tonggang terbalik... alahai sedihnya bila kitten mati

      Delete
  4. Semoga dipermudahkan segala urusan kak. btw, follow sini ye

    ReplyDelete
  5. Syok pagi ni hujan turun. Sejuk sikit. Amboii bergelimpangan anak anak kucing tidur. Tempat lepak dia rare betul tinggi betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah sejuk rasa bila hujan, lepas tu mula lah malas nak masak nak buat kerja.... aah diaorang suka lepak tempat tinggi

      Delete
  6. Comel2 kucing.. Seronok explore rumah..

    ReplyDelete
  7. Kucing itu tidak bagi Edy keluar agaknya.
    Rasanya kucing itu bahagia tinggal di rumah Dana. Boleh rasa.
    Moga murah rezeki Dana jaga kucing.Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah dia nak ikut keluar rumah jugak... itu pasal lah dia buat gitu...
      alhamdulillah , amin

      Delete
  8. ramai anak angkat dana Alhamdulillah

    ReplyDelete
  9. comelnye bulus bulus kak dana :)

    kerja dari rumah rilek skit santai2 je..

    pkai baju kelawar pn boleh kan kak dana..

    hahaaa ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel time tidur, time dia buat sepah rumah... geram rasa

      Delete
  10. Banyaknya anak kucing
    Pokok tu. Kasha xpandai tanam. Mati semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali beranak 4 ekor itu pasallah
      mula-mula tanam yang mudah hidup dulu, macam pokok pandan, pokok kunyit

      Delete
  11. Amboi relax santai sungguh anak2 bulus tu ya...

    ReplyDelete
  12. Wah ramai juga anak2 bulus tu
    Manja betul si putih tu degn Aiyan

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah wak, sekali beranak 4 ekor itu yang ramai heheheh

      Delete
  13. Haha sebiji ja bendi tu, boleh la buat ulam

    ReplyDelete
  14. sosej puluuutt.. oo kat sini dah ada ye? dulu rajin la makan masa kat kelantan

    comelnya mini popia!!!

    Macam-macam gaya santai si bulus ni ya...

    ReplyDelete
  15. huk aloss, kucing aku pun duk tido terlentang tanpa segan silu.
    wah abg aiyan dah boleh jaga adik eca yea... comel je

    ReplyDelete
  16. geram betul tengok yang bergelimpangan tu! hahahahha

    ReplyDelete
  17. Bila stress pelik so anak bulus hilang terus stress tu

    ReplyDelete
  18. Halah.. halah.. comelnya anak-anak bulu tu..

    ReplyDelete
  19. amboiiii yang sekoq tidur terlentang tu mmg betul2 percaya yaaa.. nampak sungguh dia sngt mmpercayai hahaha.. diorng golek gitu nak kita gosok2 perut la tu..

    ReplyDelete
  20. aida ni penggeli penakot kucing, dana :) hi hi hi
    dari kecik tak biasa dgn kucing, emak tak gemar.
    tapi anak2 aida, aida suruh diorang berani dgn kucing.
    kebetulan rumah aida memang kucing suka naw dtg, beranak ... dan berak! :) ha ha ha ha

    ReplyDelete
  21. rupa makanan juga yang sedap buat saya hahahaha

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...