Assalamualaikum semua,
Korang kalau buat karipap sendiri suka buat yang bentuk biasa tu separuh bulat atau bulat? Aku biasa memang buat separuh bulat tu sebab dapat banyak, tapi aku suka buat yang bulat, puas makan dan comel hehehehe.
Kalau buat kat kampung sama-sama dengan adik dan mak mesti diaorang dah tahu karipap bulat mesti aku yang buat hehehe. Tapi bila dah goreng diaorang yang bedal karipap bulat tu dulu, sebab gebus inti banyak.
Bila rajin memang aku buat saiz comel je, kalau malas besar-besar aku buat karipap ni |
malam tadi buat karipap lagi, nak habiskan inti kelmarin aku buat bulat-bulat cepat habis inti nya hehehhehe |
ini sangatlah comeyyy dan kemas. hari tu saya tolong sepupu buat..
ReplyDeletehahaha tak ada rupa haha janji kelim kemas elok cukupla haha..
hehehe ni sebab akak dah mula mengelim dari sekolah rendah lagi itu nampak kemas hehehhe
Deletesy buat karipap xreti nk kelim tepi..
ReplyDeleteguna acuan je.. kalo letak inti byk ms goreng karipap koyak.. hahahaha
tp comel plak karipap akk ni!! geram je tgk..
akak tak minat guna acuan, keburukannya dia kadang bila goreng akan terbuka... kelim lagi feel
DeleteCantiknya lahai hasil tangan Dana. Kemas sgt!
ReplyDeleteAkak prefer buat separuh bulat tu sebab lebih senang..tapi, ntah dah berapa tahun tak membuat sendiri..haha
ni besar kelimnya kak, kalau emak yang buat lg cantik kelim dia halus-halus je
Deletedapnya karipap
ReplyDeletesedap dah puas makan, maklum inti nya boleh boh macam-macam
DeleteKakcik suka karipap biasa. Tapi kalau inti penuh, yang bulat pun takde hal...hahaha
ReplyDeletehehehhe bila buat sendiri memang inti penuh kakcik, kalau beli payah yang penuh selalu banyak angin
Deletetak pernah buat karipap sendiri..hahahah. malu je kan dah umur 41 tak reti buat karipap
ReplyDeletemasih belum terlambat nak cuba buat sendiri ammi... cayok2
DeleteCantiknya kejadian clem tepi Dana tu
ReplyDeleteheheheh ini kalau mak nih, dia kata besar gabak comot klemnya kak
DeleteSusah nak jumpa karipap bulat ini.. selalu separuh bulat je.. hehehe..
ReplyDeletekat cafe dana ada jual tp bulat dia tu, separuh saiz yang dana buat... memang jarang nak tengok orang jual yang bulat tu
DeleteAkakpun suka pun suka yg bulat tu....tp tk pernah buat,anak ja yg buat yg biasa tu,kdg2 dia buat karipap pusing2
Deletedana tak pernah buat karipap pusing kak, leceh heheheh... takpe la anak boleh buatkan
DeleteMemang buat karipap separuh bulat. Entah tidak pernah buat yang bulat lagi.
ReplyDeleterasa sama je tetap karipap hehheheh
DeleteKita tak pandai buat, tak reti nak lipat2 kelim2 tu T_T
ReplyDeletenanti cuba tengok tutorial kat you tube yek atau pun beli yang cetak dia
DeleteWak kalau makan epok2 ni, kelim tepinya wak buang dulu.
ReplyDeletewalah2, kalau camtu lenkali suruh mem buatkan utk wak karipap tanpa kelim jimat tepung heheheh
Deletekalau buat yang saiz kecil comel kak heheheh
ReplyDeletecomey la karipap bulat. kami kelim pun huduh, hehehe
ReplyDeleteadmin numpang promo ya.. :)
ReplyDeletecuma di sini tempat judi online yang aman dan terpecaya di indoneisa WA : +85587781483
Dua dua Pon sedapl
ReplyDeleteRajinnya Dana.... selalu buat separuh bulatlah....itu pun zaman bilanya buat karipap entah hahhahaa
ReplyDeletekemasnya lipatan tu dana..pandai kelim ye :)
ReplyDeleteSaya part kelim ni fail. Jadinya selalu kalau nak karipap beli je. Dan saya suka yang bulaaattt!
ReplyDelete