Tuesday, July 21, 2020

KARIPAP BULAT VS SEPARUH BULAT

Assalamualaikum semua,

Korang kalau buat karipap sendiri suka buat yang bentuk biasa tu separuh bulat atau bulat? Aku biasa memang buat separuh bulat tu sebab dapat banyak, tapi aku suka buat yang bulat, puas makan dan comel hehehehe.

Kalau buat kat kampung sama-sama dengan adik dan mak mesti diaorang dah tahu karipap bulat mesti aku yang buat hehehe. Tapi bila dah goreng diaorang yang bedal karipap bulat tu dulu, sebab gebus inti banyak. 

Bila rajin memang aku buat saiz comel je, kalau malas besar-besar aku buat karipap ni


malam tadi buat karipap lagi, nak habiskan inti kelmarin aku buat bulat-bulat cepat habis inti nya hehehhehe

32 comments:

  1. ini sangatlah comeyyy dan kemas. hari tu saya tolong sepupu buat..
    hahaha tak ada rupa haha janji kelim kemas elok cukupla haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ni sebab akak dah mula mengelim dari sekolah rendah lagi itu nampak kemas hehehhe

      Delete
  2. sy buat karipap xreti nk kelim tepi..
    guna acuan je.. kalo letak inti byk ms goreng karipap koyak.. hahahaha

    tp comel plak karipap akk ni!! geram je tgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tak minat guna acuan, keburukannya dia kadang bila goreng akan terbuka... kelim lagi feel

      Delete
  3. Cantiknya lahai hasil tangan Dana. Kemas sgt!

    Akak prefer buat separuh bulat tu sebab lebih senang..tapi, ntah dah berapa tahun tak membuat sendiri..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni besar kelimnya kak, kalau emak yang buat lg cantik kelim dia halus-halus je

      Delete
  4. Replies
    1. sedap dah puas makan, maklum inti nya boleh boh macam-macam

      Delete
  5. Kakcik suka karipap biasa. Tapi kalau inti penuh, yang bulat pun takde hal...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe bila buat sendiri memang inti penuh kakcik, kalau beli payah yang penuh selalu banyak angin

      Delete
  6. tak pernah buat karipap sendiri..hahahah. malu je kan dah umur 41 tak reti buat karipap

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih belum terlambat nak cuba buat sendiri ammi... cayok2

      Delete
  7. Cantiknya kejadian clem tepi Dana tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh ini kalau mak nih, dia kata besar gabak comot klemnya kak

      Delete
  8. Susah nak jumpa karipap bulat ini.. selalu separuh bulat je.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat cafe dana ada jual tp bulat dia tu, separuh saiz yang dana buat... memang jarang nak tengok orang jual yang bulat tu

      Delete
    2. Akakpun suka pun suka yg bulat tu....tp tk pernah buat,anak ja yg buat yg biasa tu,kdg2 dia buat karipap pusing2

      Delete
    3. dana tak pernah buat karipap pusing kak, leceh heheheh... takpe la anak boleh buatkan

      Delete
  9. tka pernah buat yang versi bulat. Anak2 dah terbiasa makan yang versi setengah bulat tu. Nanti boleh try.Mana tau diaorang suka kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau buat yang saiz kecil comel kak heheheh

      Delete
  10. Memang buat karipap separuh bulat. Entah tidak pernah buat yang bulat lagi.

    ReplyDelete
  11. Kita tak pandai buat, tak reti nak lipat2 kelim2 tu T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti cuba tengok tutorial kat you tube yek atau pun beli yang cetak dia

      Delete
  12. Wak kalau makan epok2 ni, kelim tepinya wak buang dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. walah2, kalau camtu lenkali suruh mem buatkan utk wak karipap tanpa kelim jimat tepung heheheh

      Delete
  13. comey la karipap bulat. kami kelim pun huduh, hehehe

    ReplyDelete
  14. admin numpang promo ya.. :)
    cuma di sini tempat judi online yang aman dan terpecaya di indoneisa WA : +85587781483

    ReplyDelete
  15. Rajinnya Dana.... selalu buat separuh bulatlah....itu pun zaman bilanya buat karipap entah hahhahaa

    ReplyDelete
  16. kemasnya lipatan tu dana..pandai kelim ye :)

    ReplyDelete
  17. Saya part kelim ni fail. Jadinya selalu kalau nak karipap beli je. Dan saya suka yang bulaaattt!

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...