Wednesday, March 27, 2019

Cuti di hari isnin

As salam semua kwn2,

Hari isnin tu aku cuti rehat, saja je nk qada tidur n rehat yg ujung minggu kene keja tu.  Pagi tu aku masak nasi lemak, pastu jemput sekali maktek ngn adik bongsu aku dtg umah sarapan sekali.  

Bila dh kumpul2 tu rasa mcm hari sabtu lak, maktek tak kerja sbb aisyah demam, pagi tu dlm kul 9 jemput diaorg dengan kereta, walaupun dekat kn. tp sian pulak ecah nya tak sihat kn... Sampai rumah aku, si aiyan la paling seronok bila adik nya dtg umah, sibuk ajak adiknya main.


nasi lemak ngn karipap goreng je... seronok tgk diaorg makan, sekali ngn ecah pun mkn

petang tu dlm kul 4 lebih hujan pulak... rasa sejuk nyaman je walaupun time tgri pns mcm apa

aiyan tido kt bilik, paksu pun tertido siap berselimut lg... ecah ngn maktek tu br bangun tido
hujan2 tu semua pakat tido

dlm kul 5 lbh tu, buat jemput2 air pns, dhla hujan dpt lak mkn cekodok mmg regu dia tuh

bdk yg demam nih... sian maklong tgk... tp ttp cergas main mcm apa

14 comments:

  1. untungla dapat cuti hari Isnin

    ReplyDelete
  2. Perut tengah lapar. Tengok cekodok bertambah lapar... :)

    ReplyDelete
  3. en Ejulz- itu kelmarin, smlm n harini dh keje dh

    mrHanafi- cuti sendiri je ni heheheh

    Kakcik Nur- bila tgh lapar, semua nampak sedap kan kakcik

    ReplyDelete
  4. seronok laaa cuti2 ni berkumpul keluarga.. nasi lemak tuuu terbau-bau kat sini,.

    ReplyDelete
  5. salam done follow you boleh follow saya balik tq

    ReplyDelete
  6. Alahai lazatnya nasi lemak tu

    ReplyDelete
  7. Shalimar- heheheh sesekali dik, selalunya lbh mls je heheheh

    My Wonderland- akak dh follow dik

    k Mamapp- hehehe... itu je yg rajin nk dibuatnya kak... selalunya maleh

    ReplyDelete
  8. makan jejemput time hujan pergh layan..!!

    ReplyDelete
  9. seronok kan dapat kumpul adik beradik, makan makan, sembang sembang...
    Kakak pulak rajin masak....kejap buat nasi lemak kejap buat cekodok , mmg best betul tau....Nak tumpang jadi adik boleh? hihi

    ReplyDelete
  10. k Hainom- hahahaha boleh kak nom, tumpang jd kakak lah, jd adik nnti kene buli

    ReplyDelete
  11. So heaven bila cuti dapat tidur dan rehat, hujan pula dapat makan cucur dengan kopi panas..Memang relax habis Dana.. Bukan selalu dapat peluang, hehehe

    ReplyDelete
  12. dapnyaaa nasi lemak..nak jugakkkkk

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...