Wednesday, November 7, 2018

Balik kerteh tanpa plan

As salam semua kwn2,

Lamanya tak bersiaran, almaklum dr khamis aku cuti sampai lah ke hari ni.

Otak pun dh rasa ketepuan bila nk mula keje semula hehhehehe

Kami sebenarnya tak plan pun nk balik kerteh, sbb kami plan nk balik johor cuti maulud nabi nnti, tp kebetulan edy ada kerja di kemaman n kuala terengganu, jadi dia ajak kami balik kg sekali... org dh ajak kan... kite ni ikut jelah jadi aku ngn aiyan kene la ponteng.

Kami gerak balik rabu petang tu, sampai dh mlm... kamis pagi2 tu edy dh kene pi kemaman utk site visit, petang baru dia balik... kami ddk umah je
Jumaat tu baru kami jln2 ke pasar pagi kt kerteh, esoknya sabtu pagi kami ke Kuala terengganu pula sbb edy kene amik dokumen kt situ pada ahad.



songlap seluar kain batik mil aku... sedap gk pakai sarung je

kami sampai dh lewat... penuh org... awal pagi tu hujan, kul 8 lebih baru kami gerak

rambang mata nengok... nsb aku kuat iman... beli 2 jenis je... 

nasi kerabu... menggoda betul... pakkal mil aku dh masak sarapan kt umah.. tgk jelah

mil ku yg baju oren tu, laju bebeno dia jalan

papa yg kene pegang tgn dia, klu tak semua benda dia nk beli

jumaat petang tu sampai la ke subuh sabtu tu hujan je... berkabus sana sini..

masa ni kami otw ke kuala terengganu... kabus tebal... tgk jgk air sungai yg penuh tu.... musim tengkujuh kn

baru 2 hari tak diet mama dh bulat dh... redho jelah


8 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Plan yg tak dirancang kekadang menyeronokkan..
Mariah sungguh kuih muih Tu dana mmg kena kuat iman 😜

norhidana miswan said...

k Norhayati- betul tu kak, redah je katanya kan

aizamia 3 said...

Adakala plan yang tak dirancang tu lebih menarik sebenarnya.. ;)

ShirVen said...

Yg tak plan slalu myeronokkan sebab kita takda expecting apa2, semua berlaku ikut arus je. If plan, kdg2 tak seperti yg di plan boleh buat hilang keseronokan.

FHA Selemak Santan said...

Kuih muih banyak nya pilihan... Teringin nasi kerabu tu

Etuza Etuza said...

Wah seronoknya bersiaran..dapat beli oleh2..kuih muih tu humm! sedap nampak

norhidana miswan said...

k Aizamia- betul tu kak... redah je kita kn

Shirven- betul tuh... ikut dan je kan

k Faudziyah - itulah kak, geram nengok kuih2 tu... sedap plk tu yg beli tu... ns kerabu tu pun menggoda

Etuza- mmg seronok tp kene bajet2, almaklum tak plan kan, duit pun tak plan sgt hehehhe

OKje said...

Ooo pasal Edy ada kejelah ek yg balik Kerteh ni.... Oklah tu Dana, tak plan pun dapat gak makan pulut sotong ngan kek gula hangus hihi