Friday, November 9, 2018

Terjah kuala terengganu


As salam semua kwn2,

Sambungan kisah balik kerteh tanpa plan tu.... jadi kami gerak ke kuala terengganu pagi sabtu tu, bila dh sampai tu pusing2 cari tudung bawal yg aku nk sgt cari, pastu lunch baru cari hotel.  Kami guna hotel.combine utk cari hotel.... dapat la hotel dengan harga yg murah n selesa.... Lagipun nk stay utk semalam je n pagi tu dh check out.

Petang tu sempat la jln2 tepi pantai jap... sbb si aiyan pun dh asik tanya bila nk jln2 tepi pantai kan
Kami tak pegi ke psr payang pun, sbb tak plan, bajet pun takde,... tkt bila pegi kang terbeli la benda2 lain kan... jd baik kite tak pyh singgah

Tp balik kl ahad tu kereta kami tetap penuh ngn macam2 barang... ngn kek gula hangus yg mil buatkan, ngn kopok keping... ngn sabun, baju2

Ini lah dia yg di cari2.... tp bila dh pakai mcm tak kene je ngn muka aku... entahla

Bilik hotel yg simple je... tp best sbb ada tingkap

dia punya almari kecik tp lengkap... siap ada iron n iron board lg tau

RM119 je, katil 2 jd saiz king bila disatukan


layan sate ikan kt tepi pantai batu burok

sedap lain mcm sate ikan kt situ ngn yg biasa mkn kt kl

main buih mmg wajibla utk dia... kami tak lama dlm 30minit je kt pantai ni

ni masa kami otw balik kl... senyap sunyi bila tengok dh tido rupanya

ini lah kek gula hangus mil buatkan.... siap bwk 4 biji... 

10 comments:

Kakcik Nur said...

Selesa Aiyan duduk tidur baring sensorang kat belakang... :)

norhidana miswan said...

Kakcik Nur- utk dia sorang selesa la kakcik, almaklum kete kecik hehehhe...

aizamia 3 said...

Kalau dak Nuha tengok dalam phone gallery ada gambar dia baring yang tak senonoh confirm dia suruh delete.. walhal kita tengok comel je gaya dia.. hahaha..

Akashah Kassim said...

mcm menarik je tudung tu

Norhayati Mohd Isa said...

Rajin betul MIL Dana..
Siap 4 biji kek gula hangus bawa balik..👍🤩

OKje said...

Hakak ingat pun nak pi KT lagilah Dana.... Nak bei baju kelawo hihi... baju kelawo kat sana yg corak syantik murahlah sikit dpd kat sini kan ....
Untunglah mil bawakkan kek gula hangusss hihi... Tu faveret laki hakak tu tau

norhidana miswan said...

k Aizamia- hahahha... aiyan tak kisah,jnji gambo dia

Akashah- tulah mmg menarik, tp bila dh pakai tak sesuai lak ngn muka akak ni

k Norhayati- dia mmg rajin kak.... dia msk ngn dpr gas je... sbb masa anak2 kecik dia biasa jual kuih nih

k Hainom- hehheeh beli yg jenis batik yg lengan panjang tu kak nom, blh bwk pi surau or pi jln2.... takdelah mcm bj kelawar pakai kt umah tu...

Maria Firdz said...

wah... bestnya cuti...

Mrs. A said...

Okaylah nampak cozy jerr hotel tu.
Amboi! siap bawa dinasor color hijo pergi bercuti
Hiks! biasalah tu kalau bercuti pergi keta kosong balik selalunya full.

mamapp said...

Wah seronoknya bershopping.btetiba teringin Pak nak g ganu