teman2....

Friday, January 20, 2017

hb papa

as salam semua kwn2,

salam jumaat semua kwn2,

arini kene setel keje betul2, insyallah minggu depan nk cuti seminggu balik terengganu.
Kalau ikutkan mmg syg cuti rehatku, tp dh edy dpt cuti seminggu, takkan aku takmo ikut dia balik kg kan.

Bila balik kg secara otomatik, diet2 akan dihentikan kih3... no oat utk seminggu rasanya

Blog ni pun kire cuti seminggu, hehehhehe

18 Januari
Bday papa aiyan yg ke 36 tahun, simple2 je kami buat mkn2 kt umah
hadiah tak beli lg sbb dia tak jumpa apa yg dia berkenan.... cara kami bg hadiah mmg camni...


pagi2 tuh bg sarapan utk dia.... heheheh nasi lemak ngn airkotak je

kek 1 slice je hhehhehe... 

simple je sambutan kami tiap tahun.... 

ayam bakar mayo ngn sedikit sayur... 

Thursday, January 19, 2017

photo diary #2 2017


as salam semua kwn2,

salam khamis semua

Selamat hari gaji kwn2.... msti ramai yg dh berkira2 nk supink nih kan. Aku tak kuarkan duit pun lg... bln ni kene jimat2, bln ni nk balik kg, pastu dh jnji nk sponsor kain utk majlis kawin maktek.

Jom kite layan gambar2 PD yg ada ye kwn2



kudapan2 nih mmg wajib ada, selalunya isi keropok ikan je tp kali ni dpt mee siput jgk.... 
ni lah mee siput atau mee sanggul tuh... 

ni baju org opis aku, dia tempah pd aku.... entah dh berapa tahun dh lebih 5 tahun rasanya msh elok lg... 

mee grg daging... aku kalau bt mee grg mmg suke boh mcm2 isi... baru puas hati


hbeg aku dh uzur, aritu edy pun belikan hbeg baru..... lawo lak nengok color bronze nya





Wednesday, January 18, 2017

WW nasi tumpang

as salam semua kwn2,

salam rabu

korang penah makan nasi tumpang? menu asal dr kelantan?
aku baru pertama kali makan n jumpa, ooooh mcmni rasanya.... 

Dpt jumpa kt peniaga2 yg jual nasi air dingin tuh, 1 bekas rm6, sedap n banyak sebenarnya


dlm plastik tu kari udang, ada serunding jgk n sambal

panjang jgk kalau tgk kt tv mcm kecik je...

Tuesday, January 17, 2017

Kudapan org kampung

as salam semua kwn2,

salam selasa semua

Korang penah mkn tak kudapan org kampung yg aku tunjuk nih?

Kalau tak penah jumpa kene try nih.... sedap tau, walaupun simple sgt2

nk msk nya pun mudah,

Cara buat n masak:

-bersihkan ubi kayu ngn keladi tuh, buang kulitnya
- potong kecil2 dan cuci
- tumbuk bwg putih + garam+ kunyit dan gaulkan ngn ubi n keladi
- goreng hingga garing
- makan cicah ngn sambal 


ubi kayu n keladi goreng kunyit... mmg layan

Monday, January 16, 2017

Tuah awal 2017


as salam semua kwn2,

Salam isnin semua

Arini ada amat dato KP utk tahun 2017, tp bos2 je yg pegi... kite duk opis diam2 sambil bt keje jelah kan

Hujan dari sebelum subuh td buat opis aku sunyi sbb kul 9 pagi pun msh ramai yg baru sampai. Kwn2 yg naik moto tuh or ddk jauh compom lah meredah hujan. Aku mcm biasa hujan ke tak mmg kul 6.20 kene gerak dr umah sbb takmo redah jem kt kl nih.

Cerita psl tuah.... aku nih bukan la jenis org yg `bertuah`.... 
kalau pg majlis apa2, puspanita ke, dinner opis ke, family day ke... mmg tak penah la dpt cabutan bertuah tu heheheh... 
Tp nya hari jumaat baru nih ada mesyuarat puspanita, kebetulan pulak aku dpt hadiah cabutan bertuah... speechless gitu bila dgr diumum nama aku heheheh
Almaklum org yg  selalu takde ong tiba2 ehh.... hepi tau
MOga2 pasni banyak lg yg hepi2 yg bertuah2 lah hendaknya


disuruh pakai baju bertemakan pepel sempena puspanita tp yg ada tudung pepel je

tak sangka bertuah jgk aku nih hehehhe

ini hadiah nya... alhamdulillah

Friday, January 13, 2017

Dugaan mama awal 2017

as salam semua kwn2,

salam jumaat

Maaf arini lambat bt ntry, pg td ada mesyuarat agong puspanita jupem, ptg lak kul 3 td ada meeting bahagian pentadbiran.  
Jd agak lupe nk bt ntry heheheh... 

Oklah aritu aku ada cite kan, rabu aku cuti sebab sakit otot, otot kt pinggang nih tegang sbb aku asik batuk2... 
Bila dh tegang otot tuh mmg sakit yg amat... mlm tu jgk pi kenek jumpa doc n amik ubat.

Khamis dh mule keje semula, walaupun msh rasa skit sikit2


koyok ngn minyak panas tu agak melegakan

p/s: smlm satu hari aku tak blh bukak blog kwn2 yg bukan blogspot, dr pagi sampai petang tak boleh2... nsb arini dh ok... lega

Thursday, January 12, 2017

photo diary... #1 2017

as salam semua kwn2,

Salam khamis ye kwn2... tp aku rasa mcm arini ari isnin lak, almaklum semalam cuti sbb aku tak sihat, sakit otot aduh sampaikan nk bangun pun nngis

ni PD pertama utk 2017 nih, almaklum lah minggu lepaskan aku cuti jaga si aiyan kan.

Awal2 msti lah gambo banyakkan, tp tak tau lah nk ujung2 thn nnti nk bt PD tiap minggu pun semput takdok gambo


ni gambo masa jaga aiyan, belikan dia dinosor, suke lah dia menyusun

 aku beli dinosor kt kedai runcit je, murah2 hehehhe... 
1st time aku dpt kad jemputan org minang... 

penuh nama sedara mara kad jemputan dia... jakun jap

sepanjang jaga aiyan bosan nya yg amat, ujung minggu tu suruh maktek bwk daun inai dr kampung... feeling2 masa nikah dulu pakai inai gini kih3... tahan lama nih inai daun

menu lunch masa jaga aiyan kt umah, bila si aiyan request ns lemak nk mkn tgri.... berselera dia mkn

tgri dh msk ns lemak, tertgk kt fb kwn dia msk rendang ayam... terus rasa tingin nk mkn rendang ayam jgk
mlm tu bt rendang ayam lah apa lg


cuba istiqamah telan overnite oat time sapan
masa cuti new year tu maktek balik kg, dia tayang lah dpt mkn berkat nasi ambeng... melelh airmata ngn airliur..
sedapnya klu dpt mkn nih

terbeli makeup baru kt lazada.... tp yg za tuh beli kt watson je



p/s: apa lah nk bg hadiah edy 18hb nih... tiap thn bg perfum je tak pun baju... ingat nk tukar bg lain lak

Tuesday, January 10, 2017

budak gendut


as salam semua kwn2,

salam selasa semua.... 

Maaf la ye, arini ada gambar seksi kt dlm blog aku nih, sapa2 yg takmo tgk blh scroll laju2  ke bwh
kih3

nk cite ngn korang nih, sejak dua menjak nih anak bujang aku nih mmg kuat makan, sampai kadang kami tkt dia muntah sbb lebih makan
Dia mmg tak blh terlebih mkn.... 

Ni gambar mlm  kelmarin, lps dia mkn nasi goreng sepinggan penuh... amik gambo nk tunjuk kt nenek nih.

Nenek dok tanya mana gambar dia, kata bdn dia dh naik.... aritu masa bwk pi opis pun ramai kwn2 opis kata bdn dia dh naik.... tp aku tgk mcm sama je, tp maktek kata  yelah dh aku tgk hari2 mcm sama tp org lain nampak dia dh berisi


kami panggil budak gendut, trs dia tayang perut dia

masa nih dia bt gaya org peknen kui3... papa dia mrh dok tekan2 prt kedepan gini heheheh

kt belakang nih pun dh nmpak berisi... 

Monday, January 9, 2017

Outing pertama lps sihat

as salam semua kwn2,

salam isnin semua yek

Salam rindu kwn2, seminggu lebih tak keje, seminggu lbh jgk lah tak jenguk blog ni n jenguk kwn2 jgk... 
Seminggu menambah lemak kt umah, jaga bdk kene kuarantin... alhamdulillah bdk tak sihat tu mcm org sihat je, makan minum elok berselera je
Alhamdulillah di permudahkan sakit si budak itu.... cuma kita yg tgk tu mmg kesian tgk sana sini ada biji2 merah tu... 

Sabtu baru ni kuarlah nk pi jemputan kawin sbb edy keje ahad, kt kad jemputan tulis sabtu ahad jadi kite pun pegi lah sabttu tuh tp.... ish3 sadis... 
itu nnti esok2 kite kisah sedihnya yek

Lps pi kenduri tuh, kami pi jln2 kt setapak sentral atau dulu nya festival city kt setapak tuh
Saja bwk aiyan jalan2, pusing2 amik angin lps dh seminggu kene kuarantin kt umah je...sampai dia dh duk tanya bila nk kuar jln2 ni, 
Sbb tu laju je bila kita suap ubat sbb dh jnji kt dia, klu dh sihat nnti boleh kuar jln2 ngn papa


bodek nih... cium mama nk ajak dia jalan2



suruh dia senyum asik amik gambo jelir lidah je... geram btl

masa ni papa kuar pi beli barang skit... dia bengang sbb tak dpt ikut jd mama ajak lah selfie

p/s: porak peranda opis aku bila ada pegawai yg gila kuasa.... boss besar pun tak bising dia lebih2
over sgt

Tuesday, January 3, 2017

Dugaan 2017 aiyan kene Hfmd

as salam semua kwn2,

salam selasa hari pertama kerja di kl utk tahun 2017

curi masa kejap, dr jumaat lps aku dh cuti sambung hingga khamis nih...

Dtg kejap ke opis settel keja tertinggal yg ptt di setelkan jumaat, lps tu nk bagi2 skit kerja...

dari hari Khamis ptg tuh aiyan kene HFMD ( Penyakit tangan kaki dan mulut).... bila dh kene tuh mmg kene kuarantin lah si aiyan sbb ia mudah berjangkit kt kanak2 lain.

Alhamdulillah walaupun kene HFMD tuh dia tak demam, tak merengek mcm org sihat dok main mcm biasa, tgk katun mcm biasa.... hrp kwn2 doakan moga aiyan cpt sembuh ye...

risau jgk kalau kene ulser kt mlt, sbb ramai yg kata akan ada ulser jd aku paksa dia minum banyak air heheheh... bt masa nih alhamdulillah dia msh selera mkn n minum, biji2 tuh pun ada yg dh kering yg agak bsr ada msh degil lg... mmg kesian, kadang2 tak sampai hati nk tgk


ni rasanya dh hari ke2 ...  mula timbul banyak kt kaki n tgn

ni lak hari ahad... hari ke 3 dh ada yg kering, tp ada yg msh merah lg

ada yg baru timbul, sian sgt tgk tangan dia nih

dh mula kering masa nih... 

ni hari ke empat... dh banyak yg kering tp ad ayg mcm ber air tuh


dgr je arahan mama suh bt camne... tmpt yg aku pegang tu permulaan dia

kt mlt ngn idung pun ada skit...