teman2....

Tuesday, May 31, 2016

aku dan kimci

as salam semua kwn2,

salam selasa....
korang kenal kimci? hehehhe mstilah kenal kan, kalu nengok cite korea asik cite psl kimci itu ini, skrg drama pun dh ada tajuk kimci2 kan
penah makan? ada yg suke ada yg tak suke ngn rasanya kan

aku ngn maktek nih terpengaruh la ngn cite masak2 korea yg asik tayang psl kimci itu lah ini lah
beli ngn sorang member yg mmg bt kimci....
aku jarang mkn ngn nasi tp suke mkn ngn jemput2 hahhaha...


jemput2 bilis berulamkan kimci... 

Monday, May 30, 2016

spek baru mama

as salam semua kwn2,

salam isnin....
bt kwn2 yg bercuti, seronoknya... selamat bercuti yek
kl pagi nih lenggang je, sekolah cuti, ramai ibu bapa yg msti cuti jgk balik kg kan
opis aku pun sunyi je sbb ramai yg cuti

kan aritu aku cite nk tukar spek baru...
dah 2 tahun raya ngn spek sama, jd tahun nih kene tukar hahahha....
saja biar nampak lain, kalu tak sama je tiap tahun mcmtu hehehhehe
aku tak reti pakai contact lense jd nya aku suka tukar2 spek...

dari tahun 2007 sampai sekarang paling latest tuh... apasal nmpak makin bolat hahahhaha

p/s: hrp thn nih time puasa jln tak la jem sgt... almaklum sebelum ni aiyan taska dkt opis mama skrg jauh skit... klu jem mmg nngis lah



Friday, May 27, 2016

hari gaji


as salam semua kwn2,

salam jumaat kwn2... 

lagi seminggu nk puasa, masa nih jgk lah aku mula batuk2 suara perlahan2 mula garau n hilang... 
redha jelah kalau raya nih aku takde sore lemak merdu tp sore garau ala2 nyah heheheh... 

selalunya hari gaji mmg aku akan banjer dua beranak nih mkn kt mana2... 
aritu pi aeon big, pi lah western jombali... si aiyan feveret dia ns goreng lah... 


baju tuh terseksi lak

Wednesday, May 25, 2016

ww harimau berwarna warni

as salam semua kwn2,

salam rabu

korang semua tahu kan, aiyan suke mewarna, suke melukis....
n aku tak kisah kalu baru beli buku lukisan tp dh penuh ngn lukisan dia
takpe... mama suke sbb mama tahu aiyan tgh mengasah bakat hhehhehehe

sebelum nih takde lah dia color warna warni gini.... tp biarlah
bila mama kata, harimau kn warna hitam kuning dia kata takla, harimau warna warni

p/s: alhamdulillah, lega rasanya bila dh transfer duit belanja bt family kt kampung, blh la abah bt tambah2 utk belanja puasa nnti

Tuesday, May 24, 2016

awek

as salam semua kwn2,

salam selasa
maaf ntry kuar lwt ptg hehehhe

aiyan takde ramai kwn2, kt umah ni tak penah lak bg aiyan main2 kt paking or kt bawah tu ngn bdk2 kt apartment sini.
bkn takmo dia berkwn2 tp tak berani lpskan dia tanpa pengawasan
Tp kadang2 bila ada kwn2 dtg umah mmg dia suke lah

Kwn memanik ku dtg umah nk anto kimci... ada anak sebaya aiyan
suke lah mereka.... main mewarna sama2
main lego sama2
melukis sama2... 


Humairah nama awek tuh

p/s: tak tau nk beli spek pesen camne agaknya yek... tukar spek sama mcm tukar style hehehhe...

Monday, May 23, 2016

Resepi kek pisang mudah

as salam semua kwn2,

salam isnin semua...
harini mood nk bt ntry ke laut...
sakit ati wei bila bt ntry tak kuar kt side bar tuh.... sampai ke ptg takde org baca ntry kite huhuhu
sadis...

nk share resepi kek pisang yg aku bt smlm...
ada pisang org bagi sampai dh msk, mls nk bt cekodok itu blend je bt kek pisang
resepi org mls hahahhaha

Bahan2 dan cara masak:

5 ke 6 biji pisang (pisang emas, pisang berangan n apa2 pisang lah)
1 cawan minyak masak
1 cawan gula
1 sudu kecil soda bikarbonat
1 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil essen vanilla
2 biji telur
sedikit garam
(blendkan semua bahan2 di atas )
tuangkan ke mangkuk besar dan masukkan 2 cwn tepung gandum
aku campur sedikit cranberis kering dan hirisan badam
gaulkan semua hingga sebati
oleskan planta kt magic pan n tuangkan bahan kek
msk ngn api yg kecik je... dlm masa 20min siap...

ni lah rupenyer bila baru siap msk... 

Friday, May 20, 2016

penat sangat nih


as salam semua kwn2,

salam jumaat yg indah

maaf semalam senyap tanpa ntry, ada appointment aiyan kt HKL , alhamdulillah semua ok je.

ni cerita hari rabu ptg, kan aku ada bgtau aiyan ada lawatan kt menara kl

ptg tu kul5 masa amik dia, teacher dok panggil nama tp tunggu sampai 10min tak muncul2 rupenya dia tido, pastu bila dh kejut mamai lah.... selalu nmpak mama kt pagar dh senyum2 tp nih monyok sampai nk pakai kasut pun mama kene pakaikan. Rupanya lawatan abis lambat jd mereka lambatlah balik tadika n masa tido pun lewat skit.

Dlm kete pun senyap je sampai lah kt umah, selalu dia dh bebel cite mcm2 kalu tak pun dgrlah dia duk main otomen tuh... 
sampai paking kt umah pun senyap, panggil2 pun takde respond
jenguk2 rupenyer dia tido... tunggu dlm 10min baru kejutkan sian betul dia penat sgt pg lawatan


sampaikan kasut pun tak sempat nk bukak

Wednesday, May 18, 2016

Resepi mee grg lada hitam seafood

as salam semua kwn2,

salam rabu semua...

alhamdulillah arini, dr sebelum subuh dh hujan, sejuk n nyaman je hrpnya harini
arini aiyan ada trip pi ke menara kuala lumpur... ntah camne lah risau jgk mcmne lah peel dia kt sana nnti
hrpnya cikgu2 dpt handle dia, n dia dpt ikut arahan je time kt sana n paling penting dia enjoy

saja nk share resepi arini... dinner mlm td
kadang2 mls nk msk nasi time mlm, itu yg tukar menu sesekali

Bahan2:
1 plastik mee kuning( boleh di ganti kuew tiaw, mee lidi atau spageti)
2 ulas bwg putih di tumbuk
3 biji bwg merah kecil tumbuk
1 sudu kecil serbuk lada hitam (boleh lebihkan kalau suka)
3 sudu besar kicap manis
sedikit minyak utk menumis
2 btg sawi di potong sedang
1 biji tomato di potong halus
1 paket bebola ikan di potong 2
10 ekor sotong di potong sedang
1 biji telur
tauge

Cara masak:
- tumiskan bahan2 yang di tumbuk hingga naik bau lps tu masukkan serbuk lada hitam
- masukkan bebola dan sotong, kacau rata
- masukkan tomato
- masukkan mee yg sudah di gaul ngn kicp kacau rata dan masukkan sayur
- masukkan telur akhir sekali tauge... n siap
- aku suke msk tauge last sbb suke msh ranggup2 lg

sayur2 mmg boh tp tak berapa banyak itu yg nampak mcm togel je mee grg nih


p/s: mcm2 dh try tp ttp tak kuar jgk ntry aku lps published kt side bar tepi tuh... tensen btl...

Tuesday, May 17, 2016

Angry Birds

as salam semua kwn2,

salam selasa.... 
ptt bt WT arini... tak tau nk bebel apa hahahha

Skrg nih tgh tayang filem angry birs tuh kan , kt Mcd pun ada dpt menan angry birds... suke lah si aiyan
bt masa nih dpt dh belikan 3 jns menan.... layan kan jelah sesekali kan

muke hepi papa bwk balik menan kt dia, nugget ngn fries tu dia tak mkn pun

p/s: aku anti betul kalau jumpa org yg pagi2 kt kedai mkn merokok, dh tau ada budak kecik pun bt dek je merokok even bdk tu dh batuk2... buang kejap lah ego rokok tuh n fikir kan lah psl org lain... benci

Monday, May 16, 2016

selamat hari guru

as salam semua kwn2,

salam isnin semua....
tarikh hari ini, tarikh keramat
16 mei 2016 Hari Guru

aku tak reti nk bt ucapan puitis menusuk kalbu
hahhaha...
Selamat hari guru kwn2 blogger ku....
mana yg ada anak tuh, kita ibu bapa sebenarnya pun guru2 pd anak2 kita kan...


Hadiah kecil utk cikgu2 aiyan kt sekolah... 

Friday, May 13, 2016

LIrik lagu `SUDAH KU TAHU` BY PROJEctor band

as salam semua kwn2,

salam jumaat... 
selamat bercuti bt kwn2 yg ujung minggu bermula hari ini..

Jarang2 sgt aku tunjuk sisi jiwang karat kt sini... 
saja nk kongsi ngn korang lagu yg tgh hit skrg nih... 
n aku tgh layan jiwang karat ngn lagu nih... hahahhaha 
teruk betul bila sesekali aku layan jiwang karat nih


Dgrnya lagu nih adalah kisah benar pemain bassnya yang putus cinta kerana di curangi kekasihnya
Lirik Lagu - Sudah Ku Tahu

Seringkali aku menduga
seringkali ini terjadi
segala rahsia sudah ku tahu
rupanya aku tak dicintai

Untuk apa kau buat ku begini
segala apa yang telah ku lakukan
Airmataku mengalir dipipi
segala yang ku korbankan tuk dirimu

Mengapa masih lagiku
bediriku menunggu cintamu
mengapa masih adamu
menyakiti di siang malamku
aku terima cintaku dipersiakan wooo !!!

C/O Sayang !! 
aku kau lupa
aku kau luka
tanpa kau sedar
Sayang !!
selamat tinggal
akukan pergi
buat selamanya
Aku pasti kau bahagia tanpaku SELAMANYA ...

Thursday, May 12, 2016

photo diary edisi rayyan izzan

as salam semua kwn2,

salam khamis yek... 
selamat berbaju batik di hari ini... 

Dh lama wei tak bt PD.... rasa rindu betul... kali nih dpt himpunkan gambar2... 
edisi rayyan izzan, sbb banyak kisah n cerita psl dia hehehhe

Korang msti rindu nk nengok muke si handsome pujaan hati aku nih kan


dh jangkit ngn mama kot... sibuk nk amik gambo... tp jari tuh ttp kt flash pastu komplen naper gelap hahahha
bt main topi papa.... tp yg tak tahan mulut comot mkn biskut huhuhu

setiap kali kuar  umah ke nk pi mana2... msti bwk menan... wajib tau

skrg nih suke mkn sendiri... menu feveret dia ns grg kalu bfast kt umah
ns lemak ngn kicap... sblum ni mama lg suka suap dia mkn hehehhe

gambar pagi td, mengepau mama.... 

minyak dr smlm pagi dh 2bar, mlm td lupe nk suh edy isi minyak jd pg nih terpaksalah singgah petron isi
dh pg petron comfom dia ikut kan, kene pau lah

 p/s: thn nih giliran raya kt kerteh, aku dh suh edy mohon cuti awal2... sbb takmo mcm 2thn lps 12jam atas jln huhuhu








Wednesday, May 11, 2016

WW mee sanggul ngn sambal merah

as salam semua kwn2,

selamat hari rabu... 

korang penah mkn mee sanggul? or mee siput?

org johor mesti kenal kan


gini cara makan mee sanggul... mmg layan sgt

p/s: naper lah skrg ntry aku lambat bebeno kuar kt tepi tuh... ptt takde org nengok sgt

Tuesday, May 10, 2016

Perangkap Lipas (jgn tgk kalu geli)


as salam semua kwn2,

salam selasa.... 
walaupun arini mata agak rabak sbb tak ckp tdo mlm td,
edy balik lwt mlm td si aiyan tak blh tdo kalu takde papa dia
tp semangat dtg keje tetap kene ada hehehhehe
bermotivasi sgt kan heheheh

Korang penah ada masalah lipas kt dlm kete tak?
ke aku je yg hadapi masalah gini ek
Faham2 jelah bila ada anak nih, naik kete je nk mkn itu lah ini lah... 
lgpun aku nih bkn jns mak yg sygkan kete lbh dr anak... 
sbb penah teringat cerita kwn2, kalu naik kete anak2 dia tak blh mkn dlm kete sbb tkt kotor kete

kes lipas nih dh mcm2 ubat dh guna, yg ridsect tuh berkesan seminggu dua pastu ada balik
secara semulajadi, boh bekas air kosong tuh utk perangkap berapa ekor je yg terkena
tp baru2 nih edy beli perangkap gini... berkesan sgt tuh

Boh jumaat mlm sabtu, pagi ahad tgk banyak nih... dua2 perangkap tuh banyak lebih kurang
sapa2 nk try blh la beli perangkap nih heheheh
Boleh di dapati kt pasaraya mcm giant n tesco

nengok lama2 geli... tp lg sakit ati bila tgk dia berlari2 dlm kete time kite msk...

Monday, May 9, 2016

me n my son

as salam semua kwn2,

happy mothers day kwn2.... takpe kan walau lewat sehari
tp, hari2 kan hari ibu... hari2 kita rasa di hargai sebagai seorang ibu.... 

Jarang2 tuan blog tayang muke kan... kang korang lupe lak
gambar semalam ngn si buah hati
papa pi beli brg kt giant kite amik gambo dlm kete yek.... 

Selalu sgt kalu jumpa aiyan kt mana2 org akan pandang pelik, sbb kecik2 dia dh pakai spek heheheh... 
penah sekali kami ber2 pg psr malam, tunggu kambing bako, ada sorang lelaki nih tgr aiyan, 
ni msti banyak main game kan sampai kene pakai spek 
aku pun jawab, eh tak lah... dia mmg dh ada masalah mata sejak lahir... 
trs laki tu diam n dia suh kami amik dulu kambing bako tuh walaupun dia yg tunggu dlu, 
heheh cover lah tu..

Aku ngn aiyan kuat gaduh, aku kurang sbr, hahahah 
sampaikan aku suh edy yg ajar aiyan ulangkaji tiap mlm
tp walaupun kami kuat gaduh, ke apa kami bestfren hehehhe


kadang bila mls nk makeup gini lah rupenyer... jgn kecam saya yek ahahhahhaha

suh cium pipi tp dia cium tinge lak... anak2.... 

p/s: simpati yg berlebih2 kadang merimaskan...huhuhu

Friday, May 6, 2016

mengasah bakat


as salam semua kwn2,

salam jumaat semua

maaf smlm membisu tanpa ntry baru, tp aku melawat2 n tinggal kesan kt blog kwn2... 
tak dan nk celoteh panjang, keje banyak nih... bertimbun fail menunggu utk di setelkan

aku suke bila aiyan main ngn set lego nya... sbb secara tak langsung dia blh asah bakat dia... bakat apa pun tak kisah... 
sbb ngn lego nya lah dia dpt bt mcm2 bentuk.... tanpa perlu kita ajar


mule2 papa tak pasan apa yg dia bt... tp dia bt aksi mcm tu ngn lego nya... maaf lah sbb tayang si kurus tuh ye
dia bt bentuk bunga pastu cantum2 gitu... tak tau mana dia dpt idea gitu... 

p/s: skrg mood membaca mmg membara... dok la baca semula novel2 lama... beli novel baru... nk cari komik baru nih

p/s/s: geram aku lah dok update ntry baru tp tak kuar lak kt kite nyer  senarai tuh... kot tak berupdate kan

Wednesday, May 4, 2016

WW makan biskut ngn cicah

as salam semua kwn2.

salam rabu....

masa berpantang kt kg n kt kl, pagi2 aku layan biskut cicah milo o utk bfast
si aiyan pun suke, lps tu kalau nk mkn biskut mmg dia mintak cicah... kene lah btkan air milo utk cicah dia hehehe...WW ke nih hehehhe

kite mkn 2 bungkus dia blh abis 3 bungkus...

siap bermisai lg ha hahahhaha.... 

kt kl masa nih... tunjuk kt papa pagi n ptg mintak biskut cicah.... 

p/s: tq kwn2 utk sokongan n doa, alhamdulillah aku ok... sedih sikit masa mule2 lps tu takde fkr pun, aku bkn org yg nk sedih menangis2 terkenang2, mcm masa gugur 1st dulu pun gitu, entahla normal ke idak aku pun tak tau, nape kau rasa gtu.. aku hepi je cuma kadang tak suke nk ckp lebih2 psl keguguran tuh

Tuesday, May 3, 2016

Kehilangan

as salam semua kwn2,

selamat hari selasa...
Selamat memulakan kerja lps cuti yg agak lama...
Ke ada yg msh lg cuti kt kampung, almaklum jem kan...

Harap ampun dan maaf ye kwn2... 2minggu aku menghilangkan diri
Ada kwn2 yg dh tahu, tp mana yg takde fb msti tak tau kemana hilangnya mama aiyan nih kan

Maaf sekali lagi, aku hilang tanpa pesan, tanpa pamitan
aku Kehilangan.....
Kehilangan yang ke2 dlm perkahwinan kami
Kehilangan kandungan usia 8 minggu
tp kami redha... belum rezeki lg bagi adik kt aiyan

lps sedar dari tertido 3jam.... 

sampai skrg ada lagi parutnya

mc yang tak di pinta... berehat lah hampir 2minggu di rumah