teman2....

Monday, February 29, 2016

Jalan2 di pantai remis kuala selangor ep.1

as salam semua kwn2,

selamat hari isnin semua.... 
arini moga takde lemau2 tulang ke apa yek, aku memulakan hari ini dengan senaman kaki yek, lif rosak kene menaiki tangga ke tingkat 6 perkkkkh

Smlm dpt lah jln2 ke pantai remis tuh, tujuan utama tercapai tp rasa ralat sbb tak dpt beli telur ikan  bulat2 tuh... sbb nyer sampai2 tu kami pi mkn kt kedai dulu kalu terus menuju ke gerai jual tu msti dpt  huhuhu... dgn itu bln depan wajib dtg lg hahahhaha

Disebabkan aku nih kadang kering gambo jd kita bt episod lah cite jln ke sana  hehehhe

gambar dr kedai mkn tepi laut tuh... nyaman je lepak situ 


aiyan sibuk nk turun kt pasir tuh... nk turun tu kene lalu batu2 beso... aku mls nk trn jd mereka ber2 jelah

aiyan nmpak pantai je ingat nk main pasir...ingat mcm kt kg tokmi nyer

berjalan2 lah tepi pantai dua beranak tuh... 

aku tak tau ni posing pesen apa kah.... 

mama tunggu atas tu je... tak sanggup nk menapak kt batu2 beso tuh...seram lak kalu jth hahahhaha

walaupun masa nih dh tgri tp redup sbb ada pokok rhu tepi2 pantai tuh.... 

Friday, February 26, 2016

gadget mama

as salam semua kwn2,

zmn serba moden nih, semua msti ada gadget masing2 kan... bkn je gadget smart phone tp aku pun ada jgk gadget utk illusi sendiri...  hehehhe

penting gadget nih pada kebanyakan wanita....
n dh lama jgk aku tinggalkan gadget nih... bila kadang mls nk ber illusi
korang minat gadget gini brand apa? ce cite

gadget baru beli semalam.... gadget jgk kan namanyer hehehhe

serasi ngn brand jepun nih... 

Thursday, February 25, 2016

photo diary


as salam semua kwn2,

selamat hari khamis kawan2.... 
arini sampai2 opis je bizi... ada bt potluck sempena bday geng2 opis... pulak tu mungkin itu bday terakhir yg kami akan sambut sama2 sbb dia akan berpindah ke sabah tak lama lg.  Aku tolong msk rendang ayam je ngn beli nasi lemak, ala ns lemak yg aiyan selalu mkn tuh

ok lah mari kite layan gambar2 sambil bercerita seperti hari khamis minggu2 lps hehehe... 

gambar arini... nk tayang baju batik baru made by mil ku syg lah.... rasa aku last dia amik ukuran aku sebelum peknen dulu kot, sampai skrg ni dia agak2 je baju dia bt mmg selesa 

gambar smlm.... bila pakai tudung color pastel2 gini perasan putih lak aku hehehhe... almaklum aku nih kira golongan gelap
copy dr fb shiela rusly... gelak je adik2 aku bila aku post kt grup wasap family... almaklum aku lah yg paling suke bebel

arini bday dia nih lah.... geng mkn time tgri kami

ni lah tuan nyer badan yg ckp 32thn arini

antara menu yg ada... tp masa nih pizzahut tak sampai lg... 

ni lah kejaan dia bila jumpa bedak... sabo jelah

ujung minggu lps... teringa nk mkn pecel mak nor... dpt tahu tempe ngn timun pun jadilah

p/s: mintak2 mudahla nk pi pantai remis kt selangor ahad nih, jgn la jem fuh3

Wednesday, February 24, 2016

WW aiyan dan lukisan

as salam semua kwn2,

selamat hari rabu...
Aiyan mmg suke melukis biarpun ntah apa rupa... 
Baru2 nih suruh maktek lukis n suh dia tiru... hehehhe comei

sgt fokus dia boleh bt bnda nih berejam.... 

ni golongan ultraman katanya

ni hasil yg dh siap dia lukis balik, maktek amik gambo n tunjuk kt nenek... 

p/s:  menanti barang aiyan dr Grolier sampai... tak sabarnya

Tuesday, February 23, 2016

Projek Tauge yg gagal

as salam semua kwn2,

selamat hari selasa semua yek....
ptt arini pg klang tp tak jd lah last minit cancel... spoil sungguh tau

oklah mari cite pasal projek tanam toge aku... hahhaha
aku nih kan peminat toge... bila tgk org tunjuk cara tanam toge diy tuh, nk try lah... gigih suh edy beli kacang hijau.... semangat mencuba
Tp... gagal lah... hari ke3 tak banyak yg bercambah n bau busuk...
takpe nnti aku cube lg... sampai boleh




ni rupe toge hari pertama selepas di rendam 12jam... dh berakar skit

ni hari ke2... mmg tak banyak yg bercambah tp ingat ok lg....
hari ke3 tgk mcm tak beso2... mlm td buang lah... ni gambo dlm tong sampah... frust oooo... 

Monday, February 22, 2016

rutin tiap pagi

as salam semua kwn2,

selamat hari isnin..... arini awal2 pagi dh ngemas meja, ngemas pantry katanya ada audit 5S..... buat apa yg termampu lah, jnji kemas bersih n teratur.

Sejak aiyan masuk tadika nih mmg dh jadi rutin harian singgah kedai utk bfast, mmg 1 tempat je yg aku tuju tiap hari sbb nya mana ada sgt kedai yg dh bukak se awal 6.40 pagi.

Kedai nih cuma jual kuih2 nasi lemak biasa, ns lemak paru, ns lemak sotong, nasi dagang n mehun grg, 
Utk aiyan dia layan mehun grg tp skrg nih dia tgh syok layan ns lemak, mmg tiap pagi wajib singgah kalu tak, melalak lah dia sbb katanya aiyan tak sapan lg
Mama layankan je, jnji dia hepi masa masuk tadika, lps salam cium2 trs ikut teacher...

comei je ns lemak nih RM1.20 je... ketepikan semua sambal tuh amik yg putih je

muke serius je pagi2 kan... 

kadang lps makan ns lemak dia mintak donat lak... kuih feveret dia

selalu abis lah donat tu sebiji baru dia hepi pi tadika... 

p/s: tingin nya nk jln2 pi pantai remis cari seafood... huhuhu

Friday, February 19, 2016

Seharian di Klinik mata, Jab Oftalmologi HKL

as salam semua kwn2...

salam jumaat semua yek... hari jumaat yg ditunggu2...
sbb esok masa utk rehatkan diri sabtu n ahad... aku tak kisah dua hari duk umah je tak pg jln mana2 pun jnji aku dpt rehat.

Mari kita cerita psl appointment mata aiyan kt HKL

Mmg seharian kami kt sana dari kul10pagi kul 6 ptg baru betul2 keluar dari HKL... mmg mencabar minda.

Kisahnya... aiyan ada appoinment mata kul10.30pg, selalu kami pg awal tp ntah la naper kami sampai kul10 pg, dpt daftar mula2 kul10.30pg lps tu daftar ke2 kul11.30 n kami dpt jumpa doc kul5 ptg fuhhhh... mls nk cite panjang... tp semua tu jd sbb kecuaian nurse n sistem kt situ.
Bilik doc banyak ada 33 bilik tp tak semua di gunakan n sbb doctor bertukar blik jd fail kami tertinggal@ termissplace itu yg dh lwt petang baru jumpa doc.

tp nsb lah kami di berikan tahap kesabaran yg tinggi... aku ngn edy pun cool je... aiyan lagi hepi je
Bkn kami je ada dlm 6 ke7 pesakit kene nsb yg sama, sbb no giliran kami lbh kurang je kode nya
Tp sbb jumpa doc dh lwt petang ramai doc yg dh balik tak dpt nk cek power mata aiyan yg latest. jd bln 5 kene dtg lg.

ptt kene tukar quote tuh... bukan di layan sebentar lagi tp lamaaaa lg
dlm kul12 ikut papa pi turun beli roti n air... berselera dia mkn sedangkan pagi tuh dia dh mkn nasi goreng
dlm kul 12lbh siap tertido lg sbb bosan n penat... masa ni tak kenal lg ngn si abg dr melaka
sefamily dr melaka yg dh menunggu dr kul9 pg pun nsb sama ngn kami... 

dpt kawan baru dr melaka... aiyan duk usik2 anak lelaki pakcik tuh last2 depa geng... 



Thursday, February 18, 2016

PD balik kerteh ep. akhir

as salam semua kwn2,

salam khamis semua kwn2.....

mari kite sambung cerita balik kerteh yek kwn2... layan gambar2 sepanjang cuti kt kg tuh ye...
kt kampung kadang dh ralit tgk ngn mata sendiri lupa nk abadikan kt memory hp...
makcik dh tua kot, dh mls nk ngambik gambo mcm mude2 dulu hehehe...

mari kita layan sedikit sebanyak gambar yg tertinggal


kalau kt kuala terengganu tak layan seafood clp tepung mmg tak sah.... heaven sungguh sbb sume fresh lg

harga makanan kt sini yg sgt2 lah murah... mmg syok lah duk sini

warung kawan edy... sedap murah lak tuh... 

kt sana tak layan ns kerabu tak lengkap hidup... ayam bakar dia perkkkh sdp gila

gambar sebelum balik kl, tak dpt jumpa sepupu aiyan 

adik ipar bawakkan dr kiriman mil ku... kek guna hangus kegemaran...
 mmg mil ada tanya nk suh msk apa2 tak tp mcm kesian lak kt dia tp... dia bt jgk

kain batik yg beli kt pasar payang... udah siap di pakai... mil yg jahitkan jgk... 

p/s: minggu dpn bos takde seminggu dia pi jalan2 ke hongkong.... apa lah aktiviti bila bos takde nih hehehhe

Wednesday, February 17, 2016

WW my coway... oh anak bertuah

as salam sume kwn2....

kita skip kejap cite balik kg ek.....
cite psl appointment aiyan pun esok lusa aku cite yek

Kt umah guna penapis air coway...
tp mlm td baru perasan

anak bertuah mana lah yg ternak anak katak dlm nih... 

ntah bile masa dia curah biji selasih kt sini... anak bertuah

Monday, February 15, 2016

balik kerteh, kami pantai dan laut... ep.3

as salam semua kwn2,

Salam isnin semua ye kwn2.
Oh ye esok mungkin takde ntry dari aku, esok ada appoiment mata aiyan kt hkl jd tak tau dpt msk opis ke tidak, kalu sampai lwt mmg aku akan amik cuti rehat.

Kali nih balik kerteh kami tak sempat jln2 di pantai kerteh sbb musim hujan agak terbatas skit, tp nsb lh masa kt kuala terengganu dpt main pasir n jln2 tp pantai.... Jom lay layan gambar kami n pantai yek...
ombak mmg sangat kuat masa tuh, dpt tgk dari jauh je...

Chalet yg kami ddk pun dh makin terhakis pantainya, dulu 5thn lps msh jauh la pantai ngn chalet tp kali nih dh makin dkt, sampaikan stor n pagar pun dh hilang di makan ombak.


Sampai2 je tgk laut dulu... bdk baju merah tu tak sabar nk main pasir

angin n ombak mmg sgt kuat... tembok2 batu di bina utk mengelakkan hakisan

bdk nk buat peace tp tak jd


korang tgk pokok belakang aiyan tuh, separuh dahan nya tertimbus pasir pantai... dulu elok je 

antara aktiviti feveret dia dpt lukis2 kt pasir... pastu suke tgk tapak kaki dia


sgt excited tgk tpk kaki comei dia kt situ... hehehheeh 

p/s: asal ada appointment aku lah yg dub dab dub dab... camne lah nk ilang rasa debar tuh kan

Friday, February 12, 2016

balik kerteh Chalet Anees ep.2

as salam semua kwn2,

Sabtu 6hb awal pagi kami gerak ke Kuala terengganu, saja papa nk bawa kami duk kt chalet kenangan kami,  dulu 5 thn lps, selepas miscarriage pertama aku kan dpt mc 2minggu jd aku ikut lah edy yg masa tu ada projek site kt kuala terengganu. Dalam seminggu jgk lah ddk kt chalet tuh.

So, lps aiyan dh bsr jejak kasih tempat lama tu lah...


Sebelum sampai ke chalet tuh kami singgah dulu ke Pasar Payang, aku nk usha kain batik je, baju2 batik lama dh banyak yg buang udah lama sgt udah merekah2 jahitannya.  Boleh lak ada Offer Creep Satin rm45 je selai, banyak yg berbatu2 ada jgk yg kain sutera biasa harga mmg boleh dikatakan murah lah. Lagi2 bila org tempatan yg beli...
Sbb papa tak bgtau awal2 nk pi ke psr payang jd aku takdelah simpan bajet lebih, dpt tgk jelah batik yg harga ratus2... beli 2 lai je yg digital tuh

Dh dpt apa yg diingini baru ke chalet n lepak2 kejap sebelum cari ikan celup tepung n jalan2 ...
antara corak yg ada... berkenaan betul ngn yg warna putih tu
ni pun mcm memikat hati yg belah kiri tuh...

pandangan dr beranda chalet kami

Kami dpt bilik yg katil single gini sbb yg double udah full... boleh la jnji selesa utk tdo je pun

ada ruang tepi di sediakan utk solat atau sidai baju, tgk ramai yg dpt berkeluarga siap bwk toto lg

cermin beso sebelah tu toilet... alhamdulillah selesa n simple je

Chalet ni mmg kembar 2 gini... suke ngn kemasan kayu nya



Bangunan 2 tingkat tuh pejabat n chalet mana yg tak dpt chalet tepi laut blh menginap sini jgk...


Chalet Anees
Mengabang Telipot
Kuala Terengganu