teman2....

Thursday, April 30, 2015

gohtong jaya ep. 3 akhir


as salam sume kwn2,

ntry nih anggapla mcm ntry photo diary yek... blh gitu? boleh je.... kui3

korang msti dh bosan kan ngn cite gohtong aku nih.... almaklum nmpak sgt lah tuan nyer blog nih tak hado idea sgt, cite sikit tp bkn main panjang lebo nk hurai... kui3

mari ikut ikuti apa kah perjalanan di episod terakhir nih

lps dh pusing2 kami singgah mkn sekerim sini... tgk ini bdk kedekut takmo kongsi ngn mama


maktek yg belanja aiskrim aritu... sume amik 2 scoop aiyan je 1 scoop.... aku takmo cume ngecek2 diaorgn nyer

bersungguh mkn sampai comot n baju sekali comot

di hari yg sama yek tp tukar baju dia je... 

bergambar dpn kedai gambar.... syok ooo ada org amik gambar pastu depa suh pilih kot2 nk cuci... 

Aiyan ngn mak yan nyer... nk bt peace tp tak jd kui3


depan kedai gambar... lawo kt sini... 


lps tu jln2 lagi... jumpa bunga2 yg lawo nih

kalu boleh beli mmg aku dh beli dh... cantik

lupe nk amik gambar nama bunge nih... tp tgk gaya macam sedara mara bunga keembong

roses pun banyak... tp tak la pelbagai color

cantik

gambar ni dpt free sbb kami cuci gambar kt kedai nih... 

ni antara gambar yg kami cuci... suweet kan



beso2 kan.. kami dpt lah dlm 3 bekas nih... n bekalkan kt makyan utk balik kg

p/s: cpt betul masa berlalu yek... dh nk bln 5 dh

Wednesday, April 29, 2015

WW otomen tanduk n Aiyan

as salam sume kwn2,

kite sambung esok episod jln2 kt gohtong tu yek... kite cite psl
aiyan n otomen tanduk nya... dlm banyak2 koleksi otomen dia paling syg ottomen tanduknya

paling beso otomen tanduk atuk
sedang otomen tanduk bapak
kecik otomen tanduk anak


siap bwk pg bfast lg... bt penuh meja je


aiyan n otomen tanduk nyer/.... sila abaikan kesepahan yg ada yek



 p/s: bosan nyer cuti2 lepak umah sbb sabtu papa keje, isnin pun mungkin keje... apa pun tak blh

Tuesday, April 28, 2015

petik stoberi di gohtong ep. 2

as salam sume kwn2,

mari kite smbung cerita jln2 di gohtong tu yek, nk abis kan minggu nih jgk kui2...
almaklum jarang ada idea n gambar banyak gini... kite kasi pulun lah kan

kami pg satu farm je yg leisure farm tuh, tak pg yg menghala balik tuh mini cameron... sbb dh pnt pusing2 kt leisure farm tuh... heheheh

esok sambung lg yek kwn2...

siap berpeluk tubuh lg tuh si bujang nih

aaaa btpe tuh... sekodeng aiyan

yg dpn mak yan adik no 4... mak tek yg no 3 tuh

dia amik kursus horticulture kt poli nilai nun.. suke lah dia
suke ini bdk dpt masuk sekali tgk buah stoberi tuh... dia sibuk berlari dr lorong ke lorong


rasa nk petik semua yg besar merah itu

posing kt tangga dulu sebelum naik ke lavender garden
geram nengok bunga gerbera tuh... selama nih aku ingat geng2 pokok kekwa kui3

masa nih sibuk posing sapa2 amik gambar dia... 




berlatar belakang lavender garden




cantik sgt gambar kt sini... bunga juntai2 tuh yg lawo sgt... mama bukak spek sbb berpeluh...
eh aiyan pun ikut jgk

Monday, April 27, 2015

Petik stoberi.. Gohtong jaya, Genting ep. 1

 as salam sume kwn2,

selamat hari isnin yek semua....
arini bt ntry awal sbb jumaat kan tak buat ntry... kang korang bosan lak asik tak bt ntry lak, mls org nk jengah blog picisan nih kan...

semalam, Ahad 26hb sebelum adik no 4 aku balik kg, ajak dia jln2 ke gohtong nih, saja ajak di petik stoberi ( hehehhe perasan mcm kebun sendiri lak )
Tahun ni puas hati sbb buah stoberi beso2 tak mcm thn lps... puas petik n mkn...
Kami gerak dlm kul 9.00+ pg dlm 40 ke 45minit sampai lah....

Kami pegi Leisure farm, nk  msk dewasa rm8 kanak2 rm4, tp syok lah masuk sini.... nk pg CH mcm jauh kan, ni tak sampai sejam udah sampai...

Tp sbb stoberi leisure farm nih dh upgrade skit farmnyer... seronok lak banyak nk di jln2... tgk n amik gambar sana sini... korang jgn bosan lak nengok ntry stoberi nh banyak2
suke suh aiyan amik gambar kt stoberi beso nih.... 

masa nih dia tkt2 nk duk dlm tuh... panggil suruh senyum pun takmo

gini harga kalu nk petik stoberi kt sini... 

sementara tunggu papa parking kete kite duk lepak sini jap.... 
mak yan yg sebelah aiyan tuh...rapat gile aiyan ngn mak yan nih sementara ada kt sini

selalu aku mls nk bwk bdk baju merah petik sekali... tp bwk jelah dia

dia tak berminat nk petik buah2 tuh... pegang2 gitu je... 


lps dh penat berlari2 petik stoberi... berehat sebentar sambil minum air


beso2 n merah menyala geram betul

sibuk nk jalan ke sana sini kt celah2 pokok stoberi tuh

goram den nengok..

p/s: cuti2 nih kami tak balik kg, duk lepak kl je....

Thursday, April 23, 2015

photo diary caca marba

as salam sume kwn2,

arini angin betul lah ngn usb kabel, ngn hp aku... sbb dr td tak blh2 nk transfer gambar2 kt hp tuh ke pc... dhla tak blh nk bt ntry dr hp... sabo jelah

sudahnya apa yg ada jelah aku share n bercerita kt korang ek kwn2... kualiti gambar mana yg kureng jelas tu korang redho jelah ek...



menu ari selasa aritu kot, mule2 nk msk gulai ikan kembong tp ptg tuh edy kata beli ikan aya kt psr mlm... gigih rebus dulu ikan tu utk masak gulai nih... 
aku pakai gulai nih utk msk gulai ikan aye tuh... sodap betul tau




aritu  kn ada cite aku bt donat tp tak jd... bt lah kali kedua... baru lah dpt agak gebu camni... 



aku dpt nih kt fb che det... nukilan a Kadir Jasin... sebak baca puisi nih...
sungguh dia pemimpin yg aku sgt hormati
smlm ada dpt belon mountain dew kt paper the star... dh mlm aiyan suh tiup... ada lampu dlm nyer...
suke lah dia...
mlm td maktek belanja kami sempena dia dpt bonus... 

yg tudung coklat baju love2 tuh adik aku yg duk kt poli... sementara blum balik kg jd kan bibik kt umah dlu



Wednesday, April 22, 2015

WW camne yek nih... tertukar plk

as salam sume kwn2,

camne yek nih... ingat nk bt oldtown tp terbuat alicafe lak... telan tongkat ali pagi2 nih....kui3

color sume dh sama itu yg tertukar... 

Monday, April 20, 2015

Menu senang di hujung minggu

as salam sume kwn2,

selamat hari isnin, arini lwt wei bt ntry... pastu esok aku nk cuti rehat... nk amik adik kt poli nilai dia nk cuti sem, brg2 dia nk simpan kt umah aku.  Jd nyer bos aku suh la setel keje2 yg mana ada sbb esok kan pa `kesayangan` dia cuti.

Hujung minggu jarang2 kami mkn kt luar, aku selalu prefer msk... menu simple tp nyer...
al maklum org ` rajin` kan kui3

Nsb lah edy bkn jenis yg cerewet, dia mkn je apa yg aku msk.... bersyukur sgt

ni jumaat mlm sabtu nyer menu... dia punya hidangan sampingan tu simple gile kan.... 

menu dinner sabtu mlm ahad... ikan masin talang msk lemak... menu sampingan sama je kan... kui3

mlm td nyer lauk... tlr grg ms kicap... ni tahap gaban dh kemalasannyer...