teman2....

Thursday, March 26, 2015

Happy 5th Anniversary

as salam sume kwn2,

selamat hari khamis...

pejam celik pejam celik dh 5thn rupenyer kami hidup bersama... susah senang bersama, bergaduh tarik2 rambut manja2 hehehe...

Happy 5th Anniversary yang, moga ikatan perkahwinan kita kekal hingga ke syurga...insyallah

Terima kasih sudi jd suami, jd kawan, jd teman tidur, jd bibik, jd pendengar bebel sya, jd papa bt anak saya, jd ketua keluarga saya...

Terima kasih sentiasa sabar dengan saya dan terima saya seadanya..

Terima kasih utk segalanya...


arini bz tp fefeling romantik gitu kui3...

1st time bermakeup sakan setebal beberapa inci

masa nih tunggu dlm bilik... dok sign apa yg patut... berdebar tok sah ckp

masa nih mmg berdebar sgt2... kot2 salah sebut ke apa kn

ni saat paling syahdu.... kalu korang sebagai anak tak nngis mmg hati kering

masa nih bkn main ssh nk dpt senyum yg comei... kui3

family kami... 

p/s: aku tak tau nih nk bg hadiah pe kt edy... hmmmm apa ek

Wednesday, March 25, 2015

WW kudapan

as salam sume kwn2,

arini bz bebeno... tp sempat ngulor kejap time rehat...

kudapan wajib ada kt umah... tukang goreng msti lah aku kan
umah korang lak kudapan apa msti ada?

keropok ikan, kopok melinjau ngn kopok udang tu sampingan

p/s: dpt gaji kejap je... ekon kete lak mintak duit huhuhu

Tuesday, March 24, 2015

rambut pendek

as salam sume kwn2,

arini bt ntry pendek jelah ek... banyak keje lah arini... kui3

nk tayang kt korang rambut pendek aiyan, pendek jelah tp klu nk suh botakkan rambut mmg tak lah...  aku tak minat kot org takde rambut ki3..... sbb tu aku penah ckp kt edy dlu2 masa dia keje kt kole terengganu kalu dia botakkan rambut jgn balik kl selagi rambut tak tumbuh hehehhe........

pandangan sisi

pandangan depan.... 

ni keje dia tiap pg, lyn otomen atau dibo nyer video sebelum antar ke taska...

p/s: mood msk dh makin kelaut kui3

Monday, March 23, 2015

kite gunting rambut dulu

as salam sume kwn2,

selamat hari isnin yek... maaf jumaat diam membisu tanpa ntry tp jgn risau dh jln2 BW blog kwn2...

arini agak bz jg bt ntry pendek je...

aku penah cite kan rambut dpn aiyan dh panjang sgt sampai techer taska dia ikat rambut dia hehehe...
smlm aku paksa papa bwk aiyan gunting rambut... tp aku lupe nk amik gambar dia yg dh hensem rmabut pendek...
itu nnti aku update lg ek...

ni teacher2 dh bg hint suh potong kot hehehe...

ni bkn nngis tp dia geli tau hehehe

kali ni tak nngis pun... dh beberapa kali pun ... dh biasa kot... 

p/s: tak sbr nk balik kg, mak n makngah dh oder mcm2 ngn kami kt kl nih... heheheh selalu aku je oder nk mkn mcm2 ni terbalik lak... baru seri

Thursday, March 19, 2015

photo diary

as salam sume kwn2,

maaf yek arini lambat bt ntry... pg td bizi skit ngn keje2 membooking flight utk staf2 opis n bos ku punya... nk setel minggu nih sbb esok bos takde pastu next week dia bit busy.

mari kite layan gambar2 sambil bercerita mcm biasa yek kwn2...
aku nih bkn pandai nk bercerita mcm korang... jenis bkn org puitis

tapai pulut yg manis... rm 7 utk bekas sebesar ni

kretip tak kretip nyer ni bdk... pegang otomen ngn kaki kalu nk lawan beramai2

kudap ptg pisang tanduk grg cicah sambal kicap... sambal yg wajib ada kt umah aku

pasang lace n manik utk shawl tunang warna putih

cantik jgk merah putih gini

mencuba bfast ngn overnite oat... 

abis licin... bfast smlm


gambar anak2 taska... geng2 aiyan... 

ram but dpn aiyan panjang sampai teacher ikat gini kui3.... 


Wednesday, March 18, 2015

WW kempunan

as salam sume kwn2,

kempunan wei nk dptkan tudung nih... udahla lawo2 memikat hati... dh berminggu tgk asik soldout saja

klu ada reseller jual kadang sampai sekali ganda rege... mls lak nk beli mahal2... sbb aku bkn la fanatik sgt... sbb aku pakai je tudung bwl biasa, tudung DNE 3 layer or fake fareeda 2lyr tuh... jnji selesa la senang ckp

omel2 semua kan... hehehe


p/s: mood mls dh dtg semula... aduhla

Tuesday, March 17, 2015

my Hero my Arjuna...

as salam sume kwn2,

arini agak kelam kabut... fuhhhh....

subuh td bdn aiyan dedar2, edy suh bwk pi taska jgk tp aku takmo sian kt dia, tp pagi aku msk opis jgk nk setel hal keje sebelum amik cuti rehat tp kwn opis bgtau bwk je taska kalu takat demam skit je. Pastu kelam kabut itu ini nk suh papa antar aiyan pi taska jgk jd mama tak pyh cuti rehat.

Dlm kul8++ antar aiyan pi taska tp dh pesan kt techer kalu aiyan nngis merengek n bdn pns sgt bgtau aku, ubat pun dh bekalkan, kul 9++ call teacher kata dia ok tgh main... suhu pun dh normal tak pns tp biarkan dia tido... Aiyan2 hrp arini dh ok demam nyer... dia mmg manja klu time dmm2 or tak sihat ngikut pangai aku kot

nk cite psl ahad lps, pi kenduri kt semenyih membe opis edy, kt sana aiyan lah paling hepi... dpt jumpa ramai kawan... pastu dpt jumpa awek cun...siap ikut lg awek cun tuh hehehe

bdk baru pertama kali kenal bunga manggar... excited gile

selamba ddk sebelah pantin yg cun tuh

semua jejaka2 tuh jeles kt aiyan tau termasuk yg baju merah

pantin tu kwn seopis edy n penah jumpa masa family day kt PD thn lps

siap posing baring2 dpn pantin... ko mampu buat gitu? hahhaha 


Monday, March 16, 2015

Bawak anak2 jalan

as salam sume kwn2,

selamat hari isnin kwn2... mana2 yg cuti tu selamat bercuti yek...

Benda biasa kan tgk bdk2 bwk anak patung atau toys depa pi jln2.... sblum2 nih hero ni takat main dlm kete je menan dia... tp skrg dh diangkut kesana sini... pi bfast pi keluar nk mkn kenduri pun dia bwk jgk anak2 dia...

bkn satu tp banyak ekor... kadang2 ngn patung dibo ngn patong boye... otomen lak 2ekor... aduhla anak2..
kire ikut mood dia lah, ikut minatang apa yg tgh jd pilihan hati...


masa nih nk pi bfast... nmpak itu boye kesayangan

otomen 2ekor kecik je... nk pegang sendiri sume

sambil tunggu roti tlr sampai ngecek ns lemak papa dulu... sambil main lawan2 otomen

p/s: alahai tak sabo nk balik kg, nk tunjuk kt nenek atuk n makngah perangai terbaru aiyan...hrp2nye dpt lah kami balik kg ujung bln nih

Friday, March 13, 2015

Happy Bday bffku

as salam sume,

maaf kwn2 lambat sgt bt ntry hehehe pg td bz ngn aktiviti makan2...
awal pagi makan2 sempena bday bffku... Pn Emy moga kekal sihat n hepi hendaknya, moga bersahabatan kite kekal hepi selalu

Saja bt konon2 mcm bfast party heheheh...
aku bwk ayam bakar mayo, k ct bwk agar2 gula melaka, mekdah bwk mehun, nana bwk sosej n meksu bt sandwish sadin sama2... happening kalu kami dh kumpul makan2 tuh...

Saja aku tak wish kt bff ku bday bt2 lupe... bt mkn2 ni pun tak bgtau dia konon2 mcm suprise lah hehehe... tp dia dh dpt agak... terkantoi perancangan....

Meh tgk kami bermkn2...

antara menu yg ada... simple je

kul9 lbh baru kek sampai... 

ni lah bday girl nyer... pn Emy 

tgn lain yg nyibuk nk motong kek jgk

beria bday girl tiup lilin... aku paksa nih... 

p/s: sabtu ahad nk rehat2 kt umah... muahahahah.....

Thursday, March 12, 2015

Photo diary simple

as salam sume kwn2,

selamat hari khamis... arini bt keje ala2 sbb nk pastikan meja dlm keadaan kemas je... tensen je kalu ada audit 5S by MPC nih, selagi dia tak lawat bahagian kite selagi tuh tertunggu2... tp kalu tak dtg lg bagus hehehe...

lama tak bt PD kan, asik takde gambar je... korang pn msti rasa nyampah kan asik bende sama je hahaha nasib lh labu

mari kite layan PD yg tak seberapa nih...

petang2 balik school sambil layan katun dia msti nk mkn sesuatu... mcm ni kepek ubi

kredit kt en google.... info yg baik nih... suke lak aku nengok makanan ngn color mcm3 gini

bancuhan jemput2 udang semalam ptg... penuh ngn sayur

yg dh boleh di ngap... sos tu aku beli siap je hehehe jgn la korang pikir aku rajin bt sndiri

nmpak kemas bersih je meja aku kan... gara2 nk 5S nyer kes

meja utk fail kerja pun kemas je kalu tak... hhahahaha faham2 jelah

tp depa tak tau aku main sorok2 bwh meja hahahha.... jgn la ada pengaudit 5s baca blog aku nih hahahha 


Wednesday, March 11, 2015

WW menu org malas

as salam sume kwn2,

arini bz mengemas esok ada audit by MPC....

menu bila aku mls, mmg aku mls... hehhehe



ni menu kelmarin... mehun sup ngn sambal kicap
menu mlm td, kari cendawan +tlr rebus ngn ulam timun je

bersyukur laki aku tak banyak bunyi... dia telan je, klu dh mls sgt aku suh je dia beli kt psr mlm hehehhe...


Tuesday, March 10, 2015

resepi pengat pisang +nangka versi mudah

as salam sume kwn2,

maaf yek arini lambat bt ntry, arini ada kursus itu yg masa agak pack tuh... pastu lusa ada lak audit 5S dari pihak MPC mmg esok adalah masa kritikal n bizi mengemas2 opis.

Oklah mari kite sama2 tgk resepi pengat pisang versi aku yg paling mudah... almaklum tukang masaknyer bkn rajin sgt

Bahan2:

5 ke 6 biji pisang nangka (nk pisang lain pun boleh jugak) - potong serong
6 ke 7 ulas nangka masak - potong sedang
1 senduk sagu - rendam ngn air dlm 10minit
2 keping nise @ gula melaka
1 sudu kecik garam
1 kotak kecil santan
2 keping daun pandan
500ml air (bergantung nk pekat atau cair)

Cara2 masak:

Mula2 masakkan air dengan gula melaka biarkan didih sampai gula melaka tuh hancur, masukkan sekali daun pandan.
Masukkan pisang biarkan dlm 5 ke 10 minit
lpstu masukkan sagu dan nangka
Akhir sekali masukkan santan n garam.... sila perasakan kalu kurang manis boleh tambah gula pasir.
Kacau perlahan n pastikan api kecik, dlm 10min boleh matikan.

ni dia... versi simple lagi mudah



Monday, March 9, 2015

ke politeknik nilai

as salam sume kwn2,

selamat hari isnin kwn2.... senyum2 kerja ngn gembira jgn moody2 yek.. no mondayblues

cerita semalam.... pegi jenguk adik aku kt poli nilai nun kt hujung nilai, nk kesana bkn main jauhhhh... kami adik beradik mmg belajar tempat kt ceruk mana ntah.... aku dulu kt jengka nun lalu ladang2 kelapa sawit baru jumpa, mak tek kt uitm lendu pun msk kampung nun jauh... yg nih kt nilai nun jumpa kebun2 getah baru jumpa hehehe...

citenyer gini, jumaat ke khamis tuh dia hint2 ckp aku takmo jenguk dia ke... pastu aku tanya balik betul2 ke... dia ckp dia gurau tp aku tau, sekali dia mention maksudnyer  dia mmg nak.. Jd nyer tanya edy ngn maktek diaorg keje tak ahad, edy halfday ptg lps zuhur kami gerak ke sana.

Adik aku @ makyan trs bt permintaan nk spageti bolognise ngn cheesekut... kakak dia nih mana lah boleh kalu adik mintak2 nk mkn apa2 msti buat nyer.

kami grk kul2lebih sampai dlm 3.45ptg, masa tuh aiyan tido dlm kete jd papa tunggu dlm kete sampai dia bangun, jadi kami lepak kt cafe je... borak2 kul5 aiyan bangun layan dia mkn lak pastu senyum2 sbb jumpa makyan nyer.... makyan tu geng dia .... dlm kul6 lbh kami gerak balik n sampai kl kul7lebih.

tgri tuh kami lunch ni jelah sebelum gerak ke nilai

bdk yg tak reti duk diam dlm kete... ni sebelum dia tido nih

yg bertudung kain batik pink tu tau makyan... adik no 4 aku yg sebelah tu maktek adik no3
konon malu2 lak tu... nampak cheesekut 3 bekas tuh... sume bg kt dia ngn pesanan sile abiskan



muke baru bangun tido itu bdk... takmo mama suap nk suap ngn makyan


banyak jgk lah dia mkn.... pastu apa lg berlari2 lah dia keliling cafe tuh


p/s: tak sbr nk tunggu cuti sekolah heheheh...