teman2....

Friday, January 30, 2015

ini lah hobi dia

as salam sume kwn2,

syok nyer hari ni, pasni boleh rilex duk umah bersenang lenang selama 4 hari... arini agak bz, bos bz aku pun kene lah ikut bz kan.

Skrg nih aiyan ada hobi baru hehehhe... tak senonoh skit... korang tgk lah sendiri

bangun2 pagi ni lah keje nyer, tgk tv pun sama... kadang dh ensem2 nk gi jln keje ni jgk dia bt...

masa nih ada bt bday kt taska aiyan... sorang kwn yg whatssapp gambar nih... aduhla anak2

korang nampak kan apa kerje dia tuh...

Thursday, January 29, 2015

photo diary

as salam sume kwn2,

selamat hari kamis yek kwn2, esok dh jumaat pastu sabtu ahad cuti sampai selasa uhuuuui syoknyer cuti lama2... 1hb feb kan cuti hari wilayah bwk ke hari isnin, pastu selasa kan cuti thaipusam... mmg syok lah aku duk umah lepak2.. tp risau jgk aku kot si aiyan dh cuti lama takmo pg school kui3...

ok lah, jom layan photo diary terakhir di bulan januari ini



2minggu lps kn adik aku yg duk poli dtg umah, untung dia aku sedekahkan 5 lai tudung AJ yg aku xmo pakai, ada yg baru ada yg baru pakai sekali... 

skrg hampir tiap hari bwk air detox ni atau infuse water... maktek bt aku bwk je

terliur nengok org mkn jeruk mangga aku pun bt jgk tp tambah sekali kedondong... beli buah yg dh siap2 kopek kt pakcik jual buah hehehe... mudah kan

ujung minggu lps saja teringin msk kari kuning mcm mak selalu bt kt kampung... 

selasa mlm buat epok2 @karipap sadin, dlm sekilo lebih tepung buat.... puas hati mkn 

try beli instant shawl nealofar... ni yg soft awning tak kene kot kt muke bulat aku heheh... kene try yg xde awning lenkali

skrg lebih mudah ngn bawal je... simple sbb cuma guna 2 pin je sh siap
menu bday edy 18hb aritu... lamb chop ngn coleslaw je,,,  

p/s: kadang rasa bosan lak pakai spek sama je... mule lah gatal nk tkr spek baru nih

Wednesday, January 28, 2015

WW sehari 1 mainan

as salam sume kwn2,

ini cara aku pujuk aiyan utk pg school, tp tak lah tiap2 hari..... kalu dia lupe aku bt dek je hehehe

memancing itik

ketapi 

ni paling latest.... 

kalu tak beli menan dia nk aiskrim.... 

Tuesday, January 27, 2015

Hadiah utk aiyan

as salam sume kwn2,

sejak aiyan dh pi taska nih tiap ptg msti singgah kedai beli kn menan kt dia, menan murah2 je rm3, rm4, paling mahai rm9... huhuhu
msk dlm kete je dia msti kata, nnti kite pegi kedai beli menan kan mama...
aku ye kan jelah, biar dia semangat pg taska... jnji dia hepi n tak nngis...

baru2 nih aku ada beli lego beso ngn tabung kucen kt membe blog kite Munn Jaafar, tp dia skrg dh aktif kt fb.  harga pun puas hati barang pun comei.... paling suke op cos lah rayyan izzan
balik2 taska je terus cari tabung kucen dia tuh...

ni lah lego beso ngn tabung kucen tuh

bile letak duit kt situ kucin tuh ckp hello amik duit n ckp tq... suke sgt lah anak bujang tuh

bt moto...siap blh naik lg suke lah dia

ni aiyan bt rumah... mcm kubu gitu... 


p/s: minggu dpn ada cuti panjang 4hari, rasanyer tak kemana kot duk umah saja sbb papa keje sabtu ahad cuti senin selasa tu comfirm dia keje... huhuhu kesian nyer kami

Monday, January 26, 2015

pencinta kucen

as salam sume kwn2,

selamat hari isnin yek, maaf bnyak2 yek korang minggu lps mmg sgt2 bz sampaikan tak sempat nk bt ntry. ok arini mari lah bt ntry awal2 pagi sebelum setel keje2 yg masih menimbun lg nih...

utk pengetahuan koran, aiyan ni mmg suke sgt ngn kucen, klu jumpa kucen kt mana2 msti dia sbk nk pegang n kacau.  kucen kalu nmpak dia je ada yg ok ada yg cabut lari hehehe...
tiap kali ujung minggu kami rajin bfast kt 1 kedai nih, mmg ada kucen lah kedai nih... tp kucen2 nyer bersih je terjaga tak mcm kucen comot momot tuh... aiyan suke lah usik kucen2 tuh
tp nth camne blh lak masa nk balik kucen tu duk atas kete kami... suke lah si bujang nih siap nk bwk balik umah lg... hahhaha mmg tak la

dia tgh  usha kucen tuh

tgk tuh.... masing2 sama suke

kucin tuh dok bersih2kan bulu bdn dia kt situ... geram je aiyan tgk

siap landing baik punya... aiyan dh geram dh nk cekup dia

papa idupkan wiper pun dia takmo trn jgk... aiyan dh sibuk nk bwk balik umah dh

p/s: lama bebeno tak balik kerteh umah mil, rindu nk jln2 tepi pantai sambil layan kopok leko hehehe

Wednesday, January 21, 2015

WW anak manja papa

as salam sume kwn2,

ini kisahnya... isnin mlm tu papa balik keje lewat, dia lak kul 8lebih dh tido papa lak sampai umah kul11 lebih.  Pagi2 selasa tuh dia dh pg taska ngn mama kul 6.30pagi, mmg takde can bermanja ngn papa.  
Dr pagi tuh dh meragam masa antar pi taska, ptg tu amik kt taska dia nngis techer bgtau takmo minum ptg sbb nngis, msk dlm kete je tanya papa... monyok je mama pujuk beli eskrim sambil mkn sambil nngis nk papa.... aku suh edy balik awal mlm td sian kt anak nih, dh jumpa papa pagi td baru ok

ini ke WW aku... panjang je bebel hahhahaha ikut suke lah kan

mulut comot mkn sekerim
sedih kan tgk gambar nih... tp abis jgk sekerim tuh seketui

ni sekerim mama.... 

p/s: kesian saudara kita di kuala kerai, skrg dh mula musim sejuk.... dhla rumah takde di duga ngn cuaca yg sejuk pulak...

Tuesday, January 20, 2015

awan lagi

as salam sume kwn2,

sekarang nih kan, asal petang balik keje suke tgk awan.... balik umah dh penat kan melayan si hero tuh duk lpk kt balkoni sambil2 siram pokok2 tanaman yg ada sambil melanguk tgk awan.  mmg cantik2 awan tu tp ada jugak yg menyeramkan... sgt misteri

Mmg indah kejadiannya awan itu, semua ciptaanNya mmg sempurna tak terpikir dek akal kita

ni awan kelmarin rasanyer.... cantik sgt 

masa nih dh senja dh.... itu yg gelap gelita


awan petang semalam... awal lg dlm kul 5 lebih tp dh mendung berarak

ada cahaya di balik awan...

Monday, January 19, 2015

alhamdulillah sihat kembali


as salam sume kwn2,

maaf la yek beberapa hari aku menyepikan diri, khamis tuh aku amik halfday, rasa tak sihat sgt tekak aku.  kul1 lbh tu amik aiyan balik umah kebetulan aiyan pun bdn nyer panas demam sampai tak lalu mkn kata teacher nyer.  Sampai umah tak singgah mana2 sbb klinik yg selalu pg tuh time tgri takde doc, ptg dlm kul6 baru pg klinik lps aiyan pun dh lps mandi.  balik2 tu bagi ubat demam n dia tido.... 

masa jumpa doc tu pg sekali ngn edy, paksa jgk edy balik awal kalu tak mlm baru dia sampai umah.  mak ngn anak msk jumpa doc sekali, Doc cek mak dulu, sbb aku ckp batuk sampai skit dada, dia dh cek2 tgk2.... dia bg antibiotik ubat batuk n pil tahan sakit dada.  Alhamdulillah lps mkn antibiotik dh rasa lega n tak sakit dada kalu batuk.  masa doc cek aiyan, dia kata mmg tonsil aiyan bengkak n bernanah... pttla dia takmo mkn kt taska.  kebetulan dia mmg batuk n selsema, dia demam tu sbb tonsil yg bengkak n merah tu lah.

balik dr klinik tuh dia ckp nk mkn roti tlr, kami ikutkan je singgah kedai mamak mkn roti telur kt dia.  balik umah tu pas mkn ubat doc bg dia tido tp merengek2 lah mlm tuh, jumaat tu aku mc jaga aiyan yg msh demam n merengek.  Alhamdulillah sabtu dh makin ok n harini dh pg taska mcm biasa.
aku masih batuk2 lg tp takla sakit dada mcm aritu, dh getting better tp sore dh mcm ramli sarip dh...

ubat yg dalam bekas tu aiyan punya, pil tu aku punya.... sian aiyan ubat banyak2 nsb dia senang mkn ubat

hari sabtu aku larat msk nih je, sup bebola ikan n bebola ayam... bebola ikan tu bt sndiri tau... time tekak tak sihat sedaplah mkn sup2 nih kan

ahad pagi bwk dia bfast luar, mcm biasalah dia request roti telur... 


p/s: teringat2 lagi persembadan kum mojo ngn calips busker... walaupun oku tp Allah anugerahkan mereka suara yg merdu n pandai berdikari

Thursday, January 15, 2015

batuk batuk batuk

as salam sume kwn2,

maaf semalam diam seribu bahasa, arini pun msh sunyi... ada jgk BW blog kwn2 tp aku yg tak sihat nk bt ntry PD arini...

doakan batuk ni cpt sembuh  yek walaupun baru 3hari tp sbb trk sgt sampai sakit dada, ingat nk amik 3jam ariin nk pi kenek, aritu dh mkn ubat  tp mcm tak kurang2 pun... huhuhuh

mkn benda alah ni pun lega kejap je pastu batuk balik... 

Tuesday, January 13, 2015

mama not feeling well

as salam sume kwn2,

awal tahun dh tak sihat, camne nih... dugaan sungguh la

batuk dh mule menyerang, batuk sampai sakit dada, selsema jugak... ubat dh mkn, gula2, madu sume dh telan tp Allah belum nk bg sembuh lg, takpe mana ada org mkn ubat arini trs baik kan.  Sore pun dh tak berapa ada nih dh mcm ala2 ella pun ada ramli sarip pun ada huhuhu..

Ingat nk amik 4 jam or nk cuti kalu rasa tak ok, skrg nih ekon kt blik pun aku ttp biarla pns kan jnji aku selesa kan dada n tekak aku...



ni lah peneman setia arini... dh berliter2 air aku telan... berkali2 dh jd pengunjung setia en Tan


Monday, January 12, 2015

Aiyan ngn dibo

as salam sume kwn2,

selamat hari isnin yek, utk mak bapak yg anaknyer baru msk sekolah ada yg cuti ke? pagi ni mule rutin gerak awal pagi mcm biasa, pg td alhamdulillah masa antar pi school aiyan tak nngis tp taktau lah kot2 pastu dia menangis kan.

masih batuk n selsema lagi, sian lah kalu jangkit kt bdk2 lain lak. ubat dh bg juga amalkan bg madu tiap pagi.

sebelum  ni aiyan kan sgt2 suke ngn ultraman, sampaikan asal nmpak je nk beli...  tak kisah la kt toy r us ke ke psr mlm ke, kedai 2 hengget ke
skrg nih ada katun lain yg dia minat... dibo the gift dragon, hahahha sampaikan aku pun dh boleh hafal lirik lagu2nyer... n antara salah satu ganjaran aku belikan kt aiyan kalu dia nk pi school....


siap peluk lg.... tido pun nk ajak dibo jgk




ni slh satu karakter yg dia nk mama belikan lg... bunny nama nyer


masa nih pas mandi sejuk sbb ujan, saja mama pakaikan dia sweater

dia blh ingat satu2 nama karakter kt katun niih...

p/s: mama dh mule batuk2 n sakit tekak... huhuhu kuatkan diri takmo awal2 thn mc...

Friday, January 9, 2015

awan yg cantik


as salam sume kwn2,

selamat hari jumaat... arini takmo lah bebel panjang kt sini... ilang mood spoil ngn bos aku. 
mls betul lah nk lyn


nk share ngn korang awan mlm td, cantik sgt tp kadang2 tgk mcm seram lak.... misteri pun ada jgk, mmg cantik betul alam ciptaanNya nih...

ni ngn camera tanpa night vision tp awan tu yg di tunjuk dlm bulatan tuh

nampak... cantik kan 

p/s: adik aku dr poli nilai nk dtg umah arini, msti aiyan suke makcik dia dtg

Thursday, January 8, 2015

photo diary #1 2015

as salam sume kwn2,

selamat hari khamis, tak sabar nk tunggu hari khamis, sejak msk 2015 nih rasa pnt lain mcm. heheheh msti gelak beso bff aku Pn Emy baca nih... yolah sejak ngantor aiyan kt taska jupem nih pagi kene pg keje sekali ngn dia, balik pun ngn dia... udahla tiap pagi nk berdukung je dr kete naik opis mandi, dr opis ke taska berdukung lg... fengsan mama fengsan... kadang balik umah dr kete pun nk berdukung je...

sbb tu tak sabo nk jumaat, ujung minggu lpk umah sepuas2nya...
 jom kite lyn photo diary pertama di thn 2015 nih...

ultromen lawan resaksa penguin katanyer

1st day balik dr school, punyalah hepi tak nngis2 lg di 1st day... 2nd day n seterusnya pg je nngis

dlm banyak2 car blh dia pilih pink nih... ish2

papa suh tukar pakai kete itam nih lak heheheh

minggu 1st pg taska tu balik demam n selsema... nngis je nk  berdukung... nsb sehari je dmm nyer

hari sabtu tgri lunch pecel je... kuah tu bwk dr kampung, suh mak btkn kuah siap2, blik kl tinggal tambah air pns


upah org nk pg taska.... katun feveret dia skrg

ekcited lah kwn tuh dpt patung menan yg dia idamkan.. 

saja tingin bt peria goreng garing... sedap rupenyer

sambal bilis tempe je lauk mlm td... dh takde idea sgt nk msk pe...

p/s: skrg ni balik2 rumah je rasa sunyi sbb selalu balik umah je dh ada org kt umah... aiyan msh lg tiap2 hari tanya makngah nyer