teman2....

Friday, October 31, 2014

kakak yg baik hati


as salam sume kwn2,

selamat hari jumaat semua, tp aku rasa arini cam hari senin lak sbb semalam aku cuti sehari hhehehe.... tu pun sambil duk kt umah aku rasa mcm dh hari sabtu hahahha... dahsyat2

oklah, nk menunjuk kt korang kerajinan aku nih, muahahahha... sile ketwa ngn nada riak

adik aku no 4 yg kt poli nilai tu dh cuti sem, smlm edy amik dia ngn barang2 dia kt sana, itu sbb aku cuti rehat sehari smlm... dia stay umah aku dulu ujung minggu baru antar dia balik kg ngn bas heheheh.... 
sebelum dtg tu dia dh wassap nk jeruk mangga, gigih la kakaknyer ni buat... 
pastu rasa tekak tingin mkn cheesekut, aku pun bt lah jgk, bt lbh sbb tau dia msti suke nyer...


dpt 2 bekas, 1 bwk pi opis 1 simpan kt umah... aiyan pun suke

guna krim kraker je... lg sdp rupenyer dr gune biskut lain

2kg mangga mude aku beli... puas lah dia mkn sampai cirit nih hahhaha.. 


p/s: today kene bt2 bz kemas bilik opis sbb minggu dpn ada audit dalaman 5S, bos i takut, panik segala bagai rasa ada, kami je dh tak heran sbb dh biasa ngn 5s....

Wednesday, October 29, 2014

WW update our mini garden

As salam sume kwn2...

Saja nk update mini grden kami.. pokok2nye sentiasa tkr ganti... makngah akan bwk balik kg pokok2 yg dh subur mkr... n beli pokok lain...

Mmg mini kn.... pakai bekas recycle sajo

Bunga rose kunin ngn pink 2 baru beli sabtu lps... 

Subur sume makngah jaga... klu aku jaga msti keding sume

Ni makngah tnm btg pucuk manis... lang dh ada pucuk aku share ngn korang

Tuesday, October 28, 2014

benang emas jgn payung emas


as salam sume kwn2,

maaf semalam sepi tanpa bahasa, tenet opis takde, mls nk bukak blog kt hp tecik sgt lah tak puas nk komen ke nk tgk... 
ini pun bkn ntry wordless... tp ala2 kurang word jgk la heheheh... 

kisah nyer laki aku, suh belikan benang warna ala2 emas or mustard tp di beli nyer benang emas gini, kalu sulam emas tu pakai benang nih kan... udahla mahal seketui rm3.80 selalu seketui 60sen je benang... tp nk wat camne kan... dh namanye kirim... redho jelah kan

kang dia takmo belikan kang aku jgk yg ssh... udahla tau nyer oder saja... al maklum memudahkan keje, aku tak pyhla nk kuar... alang2 dia balik keje sabtu tuh dia beli kan jelah heheheh 


nk pakai pun sayang hahahhaha.... 

edy ngn takde rasa bersalah... ala cas mahal lah kalu gune benang tu... huhuhu

p/s: huhuhui pertama kali nyer sejak keje sini 7thn lbh ni lah pertama kali bos aku dpt surat layang...terkujat muke bos aku

Friday, October 24, 2014

koleksi shawl manik n lace


as salam sume kwn2,

selamat hari jumaat semua, esok dh cuti, duk umah layan manik jelah kejenyer heheheh... boleh gitu kn? 

ok lah, share ngn korang contoh2 shawl butterfly yg aku dh manikkan n lace kan... mana lah tau ada yg berkenan nk suh aku jht kan jugak kan.... 


ni antara lace corak yg latest... aku suke btl color hijau nih

ni utk kwn ku yg nun di sabah... kt atas kepala lace nih... simple je katanyer

ni lace di hujung shawl... atas permintaan customer

corak yg biasa ala ariani

color yg lembut n terang... masa jahit nih aduhla... kalu lah aku ada selai kan... 

ini manik yg mcm cekak... model nyer bdk opis ku... merangkap customer

ni lace permintaan bff yg nun jauh di perak sana... 

p/s: aku sebenarnyer dh kering idea nk memanik, otak dh penat sgt kot, non stop lps raya aritu, tp skrg nih dh slow skit....

Thursday, October 23, 2014

photo diary after cuti


as salam sume kwn2,

bertemu kita kembali selepas cuti diwali, smlm duk umah rasa cam hari sabtu je tau hehehe... arini lak keje rasa cam ari senin hhehhe... melampau kan

takmo borak bebel panjang2 nnti korang bosan lak... jom layan gambar yg ada

selalunyer bile siap jht manik kt shawl org msti aku konon2 try n selfie tunjuk kt tuan nyer shawl...
muke kt umah gini lah serabai

selalu bt kt shawal org ni bt kt shawl sendiri... hambik ko.... selepuk beso aku pakai lace tuh

sequin lace yg kutunggu2 akhirnyer tibe... 

kejadian pg td, aku conpius apa fungki O/D off tuh, rupenyer laki aku yg slh tekan,
udahnyer aku biar je mana lah aku tau camne nk off dia kan

mlm raya pi belanja adik2 n family mkn kt leypark tmn melawati... 

ini hidangan yg kami nk mkn sgt... mee rebus tulang... mmg syok

tupperware tuh mmg dh sah jd meja jahitan aku hehehhe.... ini lah workstation aku kt umah

p/s: serabut ngn boss baru aku yg very the very fussy huhuhui #moodredho

Tuesday, October 21, 2014

ujung minggu yg bz


as salam sume kwn2,

selamat hari selasa, semalam maaf takde ntry, tak sempat bt ntry sbb msk opis pun dh tgri, pagi tu amik kuar pejabat 4jam aiyan ada appointment kt IJN, alhamdulillah doc bgtau yg jantung aiyan makin ok, mmg ada leaking skit kt injap tp getting better lps dh ttp lubang vsd nyer... so,doc bgtau setahun lg baru jumpa dia di IJN, alhamdulillah

ujung minggu tak kemana, kalu ada pun pg psr tani cari mangga muda heheheh... pastu membizi ngn menjahit... jom lah ek layan aktiviti aku 

selfie dulu dlm kete ngn bdk ensem nih
wassap gambar kt kwn nun di sabah suh pilih shawl mana yg jd pilihan hati... pepel sume

ni pulak pilihan color pink... eh lawo lah pulak

memborong mangga muda kt psr tani bt jeruk... kn tgh ngetop skrg nih

ni lah hasilnyer... 2hari dh abis dh sume kt u mah suke mkn... kecuali lah rayyan izzan ek


wassap gambar bunga rose kt psr tani suh makngah pilih... dia suh beli yg pink tuh... lawo bunga bulat2

rambang mata pilih kain sulam bandung nih... perkhhh

org laki mmg fail bab2 ikan nih kan... aku dh terbayang2 ikan mayong... rupenyer mabong



Friday, October 17, 2014

opisku ada cctv...omg


as salam sume kwn2,

selamat hari jumaat semua, maaf semalam takde ntry, al maklum nk bt photo diary kene banyak gambar, ni seketui pun tarak... idea pun tarak mari lah... harap maaf yek kwn2

kelassss ko opis aku skrg nih, siap pasang cctv, ada 9 ketui semuanya... ngalahkan bank negara ko... ntah hapa2 lah bos2 sini nyer pikiran, kalu takat kt pintu msk depan n belakang tu tak kisah la, ni ngn dlm bilik staff lagi, sungguh melanggar hak asasi betul lah... 

bilik bos2 n pegawai takde lak pasang cctv tuh... aku nyer bilik pun takde, selamat sbb dlm blind spot nyeh2... konon nk pantau pergerakan kerja tp sampai sume jd tak selesa, cube korang bayang, tibe2 gatai montot camne nk garu? kang cctv rakam malu lak... ish2 APTB

ni yg menghala ke punch kad

ni kt tgh2 opis dh mcm apa, kt mana2 ada cctv

ni dlm salah satu bilik unit kt opis aku, ish3

Wednesday, October 15, 2014

WW wassap yg sgt membantu


as salam sume kwn2,

apps kt hp kite tuh kadang ada yg bnyak kebaikan n juga keburukan, apps yg aku paling suke... wassap

dulu masa edy takde smartphone pyh skt nk kirim2 tp skrg nih agak2 mls nk kuar pg mana2, sbb sbk nk jht manik aku suh edy wassap je, tp sian lah dia fenin skt sbb nk melayan kerenah aku milih itu ini...

WW ke nih klu dr td bnyak kata2 hahahhaha, ada aku kesah kan blog aku

pg nsk edy tunjuk je jenama  n perisa aku pilih sajo

ni paling latest... suh edy beli lace kt pertama complex... pakai tanda2 gitu je

kalu pg sana mau sume color aku amik kan.... 

tgk ni pun rasa nk amik sume, tanda coklat 1 je tp tup2 suh amik sekali cream sebelah kiri tuh

ni masa suh edy belikan bawal plain AJ... heheheh 

ni nk oder sequin lace kt kwn peniaga online.... main bulat2 saja sbb tak tau nk nyebut color apa

ni bulat banyak sgt... mana2 yg ada dlm bulatan tu kire amik je... klu ada 3 color sekali sume amik ..... mudah kan tp
botak rambut aku membayo...
yelah baru tgk kt gambar pun aku dh rasa nk amik sume camne kalu pg sana... tak tau lah


ni masa aku kirim kt bff aku Pn Emy, main bulat2 je kan... mudah


p/s: nnti nk try jual shawl siap manik kt sini lah, mana tau ada yg kenan... nnti pas2 cuti deepavali aku promote ek

Monday, October 13, 2014

my ensem boy


as salam sume kwn2,

selamat hari isnin yek, ada yg bermonday blues tak? tak pyhla blues2 sgt minggu dpn kn nk cuti di tgh minggu kire ok lah tu kan.  Ujung minggu mmg takde aktiviti apa, edy pun sabtu ahad keje, nk jln pg mkn luar adik2 aku cir bir... jd nyer tak kemana... sibuk menyiapkan jahitan manik... alhamdulillah msh ada lg rezeki sbb msh ada lg yg percaya ngn aku memanikkan shawl mereka... 

takmo cite psl shawl, itu next ntry kite tayang lg shawl2 yg ada... time kasih jgk pd blogger ngetop puan Lieya Latif sbb sudi suh aku manikkan shawl nyer... jugak pd kwn2 lain yg sentiasa menyokong, pd yg nk cube jgn malu2 kontek aku tau

sebenar2nyer nk cite psl anak bujang aku nih, dh ensem dh heheheh... sabtu mlm tu gi potong rambut kt mamak je, tak pg salonn pun, pg dekat2 umah je... dia punya melalak mcm apa tp kejap je dia buat... n aku puas hati


makin ensem tak hehehe...

pandangan sisi

baru lah tak serabai rambutnyer bile dh potong pendek


pandangan belakang... 

ni gambar sebelum2... panjang betul dh rambut dia

tgk yg depan tuh dh mcm apa kan... hehehhehe

p/s: alhamdulillah, nmpak perubahan sikit aiyan sebelum n selepas operate... nnti2 aku cite lbh lanjut ngn korang ek

Thursday, October 9, 2014

photo diary di bulan oktober


as salam sume kwn2,

berjumpa kembali kite di hari kamis yg indah ini hehehhe... y elah indah sbb esok dh jumaat, hari aku utk kutip hasil memanik aku.... pastu sabtu ahad boleh lepak2 kt umah, walaupun tak la lepak sgt sbb sibuk menjahit

ok lah, takmo bebel panjang2 jom kite lyn gambar yg ada ek


merah tak lipsetik i? heheheh nmpak over lak aku ngn lipstik merah ituw... tp sesekali ok jgk kot

lipsetik baru... terlajak laris.... tp apasal bbr tak mcm angelina jolie

bilik lps di renovate, tkade beza pun... meja ngn pc ngn kerusi lama lg... tp bunga tuh baru... nmpak ceria skt

amik ko, sana sini bunge.... udah bos aku nk sgt aku boh bunge... dh mcm kedai bunge dh

bunga kt meja fail keje nun di tepi tingkap.... bunga2 tuh semua kwn opis aku yg gubahkan... takde charge n puas hati hasil nyer

pagi td nyer cite, menggigil lutut naik tkt 6.... lif tarak, lps dh 15min baru lif ok, mmg hantu betul kan saja nk mengenakan aku

dinner smlm, mee lidi goreng... aku mls masak nasi

ari sabtu sampai jugak pin yg aku tunggu2... beli ngn gerobok pin, terikut2 kt blogger Cheq Sue lah ni

koleksi terbaru yg lain skit dr juntai biasa... alhamdulillah mendpt sambutan

juga yg ini... yg bwh tu bkn model tau hehehhe

p/s: lama betul tak lunch kt luar, bosan jgk kadang asik lunch kt opis ni je... huhuhui