teman2....

Thursday, August 28, 2014

photo diary lps raya

as salam sume kwn2,

photo diary pertama lps raya, mcm2 gambar nk share ngn korang nih... biarlah gambar berbicara ye dak... hehhehhe dasar mls nk menaip

dlm 2minggu lps edy balik kerteh amik kete dia kt sana... singgah umah makcik nyer dpt tlr masin nih... feveret adik2

kwn merangkap idola aku dlm dunia manik.... kak Umi Pepari... tq sudi dtg umah ku jenguk aiyan... tgk aiyan mmg mudah mesra lagi2 kalu org tu ada anak dara...

aritu pg plaza gm, amik sekali color skim utk pearl nih...senang klu aku nk suh edy beli bg no kod je... hahahha klu pg sndiri kang beratus habis...klu kirim kt edy dia beli ikut senarai yg aku bg je

mlm gaji aritu bwk adik2 pg mkn luar... moga makin murah rezeki aku bile kongsi sama2

gile aku tgk bunga2 nih kt care4..... tp jgn aku beli bwk balik umah kurus keding pulak hehehhe

beli kerang kt aeon big @care4... beso2... puas mkn 

aku ngn color baju yg rare... sbb aku jarang pakai baju color pastel2 gini selalu yg ceria meria je

dugaan memanik nih... mlm td aku dh siap jht dh tp bile tunjuk kt owner dia mcm kurang puas hati ngn corak nih, silap aku jgk sbb ikut suke aku jt bt corak... jd nyer

ni yg dh tukar bukak n jht semula ngn corak baru.... sbb2 bkn senang jd pemanik hehehe

Wednesday, August 27, 2014

WW kesabaran yg tinggi


As salam sume kwn2,

Memanik mmg perlukan ketekunan dan kesabaran yg tinggi.... huhuhui

Gini lah jd kalu ada yg ngaco..abis berterabur

Nsb lah jht bnyak2 jd aku campur sume... klu bertabur xde nngis nk ngasingkn


P/s: xsbr nk cuti ujung minggu... nk duk rilexxx je kt umah

Tuesday, August 26, 2014

rezeki lps raya ...alhamdulillah

as salam sume kwn2,

alhamdulillah, rezeki lps raya kot nih.... ada jugak yg tempah shawl utk raya, akak tokey yg jual tudung suh aku jhtkan shawl butterfly sbb banyak permintaan... kalu ada kwn2 yg nk tempah ngn aku jgn lah malu2 contek aku yek


ni betul2 dlm minggu lps cuti raya

ni pun sekali.... juntai bawah bt lain sikit

ni yg dpt bt ujung mingu baru2 nih 

ni pun minggu lps punya... 


Monday, August 25, 2014

rajin nye dia....


as salam sume kwn2,

maaf lambat update ngn korang, keje banyak nih.... itu yg lwt sikit... lgpun gambar pun mcm tkde sgt asik lah gambar shawl je, kang korang bosan lak...yelah sama je kan

belek2 terjumpa gambar masa raya kt johor aritu.... ringan tulang sgt tau anak bujang aku nih...


kuat tak... tolong papa kemas n angkat tikar... tp ringan je tikar nih

tak dipaksa yek,. diri sndiri yg nk buat... sambil tolong sambil main

lps udah penat bt keje... layan kartun feveret dia... upin ipin

kusyuk... udahla baju pun upin ipin.... 

p/s: sunyi opis sbb ramai yg pg bengkel, tinggal lah beberapa kerat je nih... huhuhui

Friday, August 22, 2014

malaysia berduka

as salam semua kawan2...

rasanya hari ini hari yg paling muram n pilu, seluruh rakyat malaysia merasainya

alfatihah bt semua mangsa beragama islam, takziah pd semua keluarga mangsa n krew MH17

ttp tidak dilupa MH370 yg masih bersembunyi....

baca tajuk pun dh sebak

Wednesday, August 20, 2014

WW mama mc 2hari

As salam sume kwn2...

Maaf ye...mama.mc dr semalam 19 smpai 20hb nih.. gara2 sakit tekak n batuk... ni pun msh batuk2 lg... seksa btl... 

Tonsil bengkak...trs doc bg 2hari

Monday, August 18, 2014

ikut mama ke papa????

as salam sume kwn2...

arini lemau lah sikit... dr smlm batuk2 sampai perit tekak nih, ni yg aku tak suke bile dh mule batuk... tkt tak lama tuh dmm... huhuhui

agak2 korang aiyan ikut muke sapa mcm kecik2 ek.... 

Friday, August 15, 2014

photo diary pagi jumaat

as salam sume kwn2... 

maaf yek smlm senyap je, smlm ada jamuan raya kt jupem nih, bt kecil2 n simple2 je... oh ye n sorry no pic sbb aku sbk rewang tak dan nk jln2 sgt... arini bt ntry tertunda.... lama dh pun tak bt photo diary kan... 

aku himpun dr masa kt kerteh sampai kt johor n sampai dh kt kl gambar2 nih ek... jom2 aku tayang gamabr sambil cite kt korang... 


makngah borong 4 anak pokok... limau kasturi, manggis, pulasan ngn limau purut kot dia mmg suke tanam menanam nih, itu yg asal balik kg msti pg pasar pagi kt benut

kt kampung kan musim rambutan, sana sini rambutan... puas mkn rambutan... tak pyh beli kt umah ada, jiran2 n makcik2 bg free je

gambar raya family besar kami, ni atuk n nenek sebelah mak... meriah kan colornyer... family aku yg biru gelap tuh.... 

thn dpn insyallah ada family kecil kami lak... ni lah family aku kt johor yg aku sygggg sgt, dua org yg tinggi lampai tuh adik no 4 n  no 5, tak tau apasal diaorg kurus tinggi bebeno


ni aku jumpa masa isi minyak kt kerteh... tak penah jumpa kt kl... jakun sat...

first day dtg keje pakai tudung terbalik... hahahha melampau kan... pakai tudung pun dah tak tau mentang2 cuti lama

isnin aritu maktek belikan kek kt SR plak... slice aiyan tu dia abiskan sorang tau... punyalah suke

rabu aritu dpt tgk KKKG kt tv2 tp apasal lah tayang ari keje kan.... tgk pun skt je

ni ari selasa lps pas balik appoiment IJN, dlm kete mmg kene ada bwk menan bg dia main supaya dia duk diam... ni bear kesayangan dia... 

hahahahah sian kan kwn aku nih... nmpak tgn je... membe tudung merah tu amik stok tupperware sampai penuh kete

Wednesday, August 13, 2014

mini OH 2014 n bday Aiyan n mama

as salam sume kwn2,

maaf semalam takde ntry, msk opis pun dh kul2 maklum... pg smlm aiyan ada oppoiment kg IJN, utk jumpa ngn doc yg bt OP dia, n alhamdulillah doc tu bgtau semuanya ok tp yg bersabarnyer time menunggu giliran nk jumpa doc tuh, doc tuh selalu bt procedure OP org2 dewasa mcm kes aiyan kire yg terpilih utk dia yg OP, jd nyer masa meenunggu tuh... sana sini penuh ngn makcik n pakcik jugak atuk nenek... aiyan sorang lah budak yg lari sana sini... keletah dia jd perhatian atuk2 n nenek2 yg tgh menunggu.. tp bile dh jumpa doc, kejap je dh boleh keluar n balik.... pasni bln 10 lak ada appoiment ngn doc kt PCHC, IJN moga pasni makin positif perkembangan aiyan n jantungnya...

ok lah terbebel lak psl smlm,... nk share gambar n cerita psl mini OH kami, maaf banyak2 kwn2 blog sbb tak dpt jemput... al maklum rumah kami comei sgt nk jemput ramai2... insyallah ada kesempatan n mana tau rezeki ada nnti kite jumpa di mana2

cite hari ahad lps 10 ogos 2014 bersamaan ngn bday mama yg ke 32 huhuhui bt mini OH ngn sambut bday aiyan sbb aritu bulan pose kan, tingin nk smbut jgk tp yg kecil2an je lah.


guddybeg aiyan simple2 je pun isi nyer

kek bday kami aritu... indulgense by pistachio...simple je tp sedap

ni bday boy yg beria2 nk buka hadiahnyer

ni antara tetamu yg hadir... 


seronok tgk bdk2 nih main bersama... 

ni family pakcik n anak2 nyer dr bdr tun razak... antara  pakcik yg selalu membantu n jenguk2 aku kt kl nih

dua jejaka yg kesian kene duk tepi sbb umah comei sgt hehehe


walaupun kecik umah kami tp ttp hepi sbb blh jemput kwn2 dtg kerumah...

jejaka berspek yg tgh moncong tuh la yg bg hadiah yg beria2 aiyan nk buka

harmoni je tgk depa main sama2

bffku pn Emy pun ada sekali... dia wajib lah datang kan.... xdtg aku sentap

ni dh kul6 dh ni... tamu dtg pun tak ramai... ni pun membe opis jugak

ni membe PA jugak mcm aku, geram nengok anaknyer yg keletah

baik sgt dia nih

tetamu last utk ptg tuh... kwn edy yg duk apartment depan... aiyan baru bangun tido bangun2 jumpa kwn terus main


p/s: skrg nih tgh gigih nk menyiapkan tempahan shawl buterfly utk dimanikkan... ada sapa2 berminat ke menempah...

Monday, August 11, 2014

raya ke4 n ke5 kt johor

as salam sume kwn2,

maaf seribu kali maaf sbb beberapa hari tak buat update baru, tp i ttp lawat rumah korang2 n tinggal jejak tau... ok lah takpe, blog picisan nih bkn ramai peminat n pengunjung sgt pun heheheh... maklum aku org biasa2 je

stop bebel sbb dh mls bt ntry plus bz ngn keje sbb bos baru nih sgt lah manja heheheh... 
raya ke4 baru mule berjalan2 kunjung mengunjung umah atuk atuk2 sedara n sedara mara kt kampung.... pastu raya 5 ada bt kenduri kesyukuran sikit utk aiyan, moga lps nih aiyan makin sihat n bijak. 
kenduri tuh aku mmg request kt abah nk bt nasi ambeng... puas hati sbb semua dh selesai ....





beraya rumah kedua last... nk bergambar ngn ini bdk mmg payah... tak layan pun mama

menggoreng ayam utk msk kicap... 10ekor ayam huhuhji

makcik2 ku yg bz menolong masak.... 

lauk2 utk nasi ambeng... mehun grg ngn ayam kicap

dua besen beso nih utk nasi ambeng n bagi2 kt makcik2 yg dtg menolong

pencuci mulut... dodol abah n ketupat palas import dr kerteh... 

mule2 plan nk bt 6dulang je... tp last2 abah ckp buat 9 dulang lah...jemput ramai sikit... moga ramai yg doakan buat aiyan lebih bagus

gini lah cara susunan nasi ambeng... bwh tu daun pisang... bwh sekali boh serunding kelapa, pastu mehun grg, ada terung garang asem, tgh2 boh ayam kicap selit2 tuh boh ikan kering... 

1 dulang ni di bahagikan 4 org, n bungkus bwh balik utk mkn sama2 ngn family... gitulah style mkn nasi ambeng


p/s: kt opis ngn jabatan baru meeting2 nk bt jamuan raya, aku dh sibuk2 nk tambah manik kt baju hehehhe