teman2....

Friday, May 30, 2014

photo diary....

as salam sume kwn2,

maaf semalam takde photo diary, kite tukar arini ek... bz menyetelkan keje sbb nk cuti lama kan, 2minggu nk tinggal opis camne lah jd nyer pas abis cuti nnti... 

Hati skrg nih tak tau nk gambarkan mcmne, dtg keje ngn muka senyum, rilex je hepi je tp dlm hati cuma Allah yang tahu... berdebar2, takut semua ada.... Besar betul ujian ini Ya Allah... 

kwn2 arini last day keje, isnin dh kene msk ward ngn aiyan, 4hb insyallah kalu semua ok aiyan kene operate... minta jasa baik korang doakan ye semoga operate tuh berjalan lancar, moga semuanya selamat tiada komplikasi n aiyan dpt kuar ward ngn cpt dan cepat sembuhnya... doakan juga aku kuat, kami kuat.... 

sabtu lps pg pasar tani.. beli bunga rose nih... 

penghuni terbaru mini tmn kami... hari2 aiyan dok cium wangi bau rose nih
smlm beli lauk kt felda tgk udangn nih... seram nk beli... bg aku mcm mahal kot



kenangan masa aiyan setahun lebih... tembam lg pipi dia masa nih

kwn aku yg tgh tudung kelabu tuh... dh selamat berpindah ke jupem sabah... huhuhui hilang dh kwn rapat sorang

gambar masa mude remaja... ada kwn jumpa kt buku sekolah... nostalgia

p/s: naper lah bos tak sign lg borang permohonan cuti aku nih... takkan dia tak paham aku nk cuti 2minggu bersebab... bg aku keluarga lbh penting dari kerja

Wednesday, May 28, 2014

WW ikan bawal bukan ikan pari

as salam sume kwn2,

ni cite ahad lps, sanggup ajak edy ke the curve semata2 sbb nk beli si bawal nih.... tp puas hati dpt pilih sndiri n dpt tambah koleksi yg ada ....

yg bunge2 oren tuh bkn beli kt the curve tp beli kt web aj
p/s: aku takmo sedih2, cuba jd kuat... takmo fikir sgt kang darah naik, kang mule lah sakit kepala segala bagai... kwn2 doakan aku kuat... doakan kami kuat

Tuesday, May 27, 2014

akhirnya..... masanya sudah tiba

as salam sume kwn2,

selamat hari selasa kwn2.... dtg keje ngn mata yg bengkak sbb semalam ptg duk la menangis huhuhui

cerita nya, semalam petang dlm kul4 org IJN call n bg tarikh utk aiyan operate, 2hb jun msk ward operate 4hb jun, masa dia cakap tuh aku speechless tak tau nk ckp pe, aku mintak tarikh lain n dia tanya naper... aku ckp, aku tak sedia lg pastu terus airmata aku berjujuran keluar, tp bile bincang ngn edy dia suh proceed je... redho je lah moga lps operate nih aiyan bertambah sihat...

tipu lah kalu ckp aku tak sedih, aku tak takut... mcm2 aku pikir tp mungkin ini yg terbaik buat aiyan... kwn2 doakan ye, moga kami kuat n moga semuanya berjln lancar.

moga pasni anak mama makin sihat, makin berisi... 

fail cuti dh antar kt bos... amik cuti 10hari

p/s: moga aku kuat ye kwn2....

Monday, May 26, 2014

lepak with bff kt enjoy corner

as salam sume kwn2,

selamat pagi isnin... heheheh dh nk tgri pun kan

dh lama tak lpk ngn bff ku ini, selalunyer aku yg takde masa, ada je halangan tp jumaat mlm sabtu aritu dpt lah lepak sama2, kt kedai baru milik shira ngn ijoi kt desa melawati klang gate... enjoy corner nama kedai nyer

mcm2 makanan ada situ, dia 1 kedai mkn n ada banyak kiosk2 jual mcm2... ada kacang phool, stimbot, sate, takoyaki, buger bakar, kew tiaw, air n macam2 lg lah...

ni lah yg nk cube sgt... kire sedap lah... lenkali blh try dtg lagi




oder jugak kerang bakar... kacang phool dh licin dh

tgk aiyan, sibuk berselfie ngn mummy nyer... 

tahu bakar pun ada, takoyaki n sate tp tinggal kuah je...

yg dukung anak tuh mai dari JB ni je yg ada, lg 3org bffku tak dpt datang... 


aiyan dok melekat je kt mummy nyer... nk duk sekali lah apa lah
p/s: gara minum sprite ais mlm td bwk ke arini aku sakit tekak n batuk2.... aduhla perit nyer mcm apa dh la

Friday, May 23, 2014

potluck perpisahan bff kami

as salam sume kwn,

salam petang jumaat, maaf yek smlm tanpa entry arini pun dh petang... arini dr pagi bz bt persiapan potluck perpisah, bff kami minggu dpn nk pindah bertugas ke sabah....huhuhui sedihnyer... dh kurang dh geng jln n ngular kami, geng supink2.... sedih betul... 

mcm biasa potluck kali nih mmg besar2an punya, hampir sume take part, ada mcm2 jugak hidangan... semuanya ringan tulang, rajin2.... 

tudung biru yg nk berpisah ngn kami

ni bahagian dessert, ada agar2, puding roti, kuih kole, pavlova, karipap, puding karamel, colak mangga pun ada


ayam rosemary, coselow juga kari utk roti jala

ni bahagian cocktail....ais letak asing

karipap jugak buah2 utk cicah ngn colek 

terliur tak hehehe.... pavlova tuh kwn yg nk berpisah yg buat... pavlova terakhir lah kire nyer

ada tlr masin, syr campur, gulai ikan, ikan goreng, sambal belacan jugak ulam2an

org yg nk berpisah muke senyum je... tp dlm hati Tuhan je yg tahu.... msti sedih kan... kami msti rindu kt ko nnti na... 


p/s: perpisahan mmg menyakitkan..... huhuhui

Wednesday, May 21, 2014

WW berbawal aidijuma pulak

as salam sume kwn2,

skrg nih baru belajar semula berbawal.... baru berjinak2 ngn bawal aidijuma itupun beli yg murah je... baru ada 4helai pun muahahahah....senang lak pakai kalu tak jgn harap



arini nyer color... tp ni mcm tak baper jd lak... hahahah

ni semalam.... nasib la baju kosong aku banyak... 

ni 1st tudung aidijuma yg ada... huhuhui... 
utk zura nafiraa.... pagi2 akak dh buat ntry tau.... ko jgn tak komen lak

p/s: kwn2 sile jgn muntah ijooo yek... dasar dh takde idea bt ntry nih

Monday, May 19, 2014

tanah sekangkang kucing

as salam sume kwn2,

ujung minggu takde cite yg menarik sbb nyer papa keje pastu ahad bile dia cuti dia lak dmm, aku alhamdulillah dh sihat tp aiyan lak batuk2 n selsema... jd nyer duk umah jelah... ngn cuaca yg sejuk sbb ujan mmg syok je kan...

aku penah tayang kt korang kan taman tanam2 nan sekangkang kera tepi balkoni tuh, aritu try tnm bayam... hahhaha menjadi n dpt jgk lah hasil nyer... ekcited tau... pasni kene tnm kt bekas besar lg baru lah hasil nyer lg banyak heheheh

tak la banyak mana... tp seronok jugak tau... 

gini lah tmn mini nyer... tp mcm2 ada tau... pokok stoberi yg tak beso2 tuh, pudina, orkid kecik... daun sup,
daun pandan, daun kunyit, daun cekur, daun lidah buaya, daun kucai pun ada hehehe... 

kebetulan kt umah ada sawi kite campur n msk bening je... mkn ngn ikan grg cicah sambal kicap...

p/s: tak sangka ada gk bdk2 opis aku yg rajin sekodeng blog picisan aku nih.... huhuhui

Friday, May 16, 2014

potluck kecil2 an

as salam sume kwn2,

salam petang jumaat, ni menu lunch kami... potluck kecil2an... mula2 nk bt besar2 tp ada yg kurang sihat jd nyer bt kecik2 jelah tp dh cukup seronok rasanyer... 

simpe je tp bertambah2 sume mkn

bfast pagi... aku bwk spageti

Thursday, May 15, 2014

photo diary


as salam sume kwn2,

selamat hari khamis... tak sbr nyer nk tunggu jumaat, ni pun tgh berbelah bagi rasa cam nk cuti je esok... kepala msh rasa tak sedap walaupun selsema mcm dh nk ok... idung pun dh mengelupas dh asik kene tenyeh je

jom lah lyn gambar yg ada nih ek.... mls nk bebel bile bdn rasa tak sihat nih


kalu pg pasar tani nih antara benda yg aku suke belek... cantik2 n murah

rakyat johor yg baru tau heheheh... 

negeri lain pun ada tp sbb aku org johor aku amik johor punye jelah


dh 3 kotak tisu abis rasanyer huhuhui... nsb arini dh kurang dh tp kepala msh lg ting tong

mencuba bt ayam percik kelantan... 

sibuk nk pakai gk tudung aidijuma mama nyer... 

dalam tak sihat gagahkan diri jgk utk keje.... tp rasa esok mcm nk cuti je

p/s: bile bdn tak sihat nk bt apa pun semua serba tak kena... benda yg dh plan nk buat pun terpaksa stop dulu

Wednesday, May 14, 2014

WW menggigil kaki ku

as salam sume kwn2,

3thn lebih tak bwk kete manual, bile smlm ptg edy call suh amik dia ngn aiyan kt giant sbb myv nyer bateri kong... menggigil masa mule2 msk gear n tekan klas kete .....

udahla kene turun naik bukit...nsb lah aku msh ingat lg walaupun kete mengaum2 ahhahhaha

p/s: arini msh lg selsema... kepala pun rasa tak sedap lg... aduhla badan2

Monday, May 12, 2014

papa... nk set karaoke


as salam sume kwn2,

arini agak lemau lah, bkn sbb monday blue ke apa, tp sbb diri sendiri yg tak berapa sihat, bdn rasa tak sedap... tak tau naper... punca nyer sabtu mlm tuh aku mkn daun ubi msk lemak... lps tuh aku muntah2 n batuk2... lps tu bdn pns mcm dmm n sakit2 badan... angin ke? mmg dh agak lama tak mkn daun ubi... 

ni pun kepala msh lg senoneng, bile batuk rasa sakit bdn... aduh la... 

ni keje anak bujang aku, tak tau mana dia dpt idea nih, bile tgk org nyanyi msti dia amik wayar charger laptop nih bt mcm pegang microphone.... heheheh gelak kami tgk gelagat dia, mcm2 betul lah 



sile abaikan rumah yg dh mcm nursery tu ek

tgk... gaya mcm pegang mike je... 

seee ngn wayar tuh yg dia berminat sgt... nampaknyer kene cari mike olok2 utk dia nih

p/s: esok cuti nk duk umah lepak2 takmo bt keje apa... boleh gitu? huhuhhu

Friday, May 9, 2014

mama selfie gedik


as salam sume kwn2,

jumaat kurang kata2... bila keje banyak nk berborak panjang2 kt blog pun takde idea wei... korang lyn jelah ek gedik selfie pagi2 nih... dh lama tak pakai shawl ngn spek besar gini ala2 guru besar.... 



kalu ttp skt pp nmapk kurus tak hehehe

hmmmm i dont think so... sbb bt camne pun ttp nmpak tembam

senyum, korang... senyum... 

Thursday, May 8, 2014

Kursus kamera n video


As salam sume kwn2...

Arini n semalam ada kursus... jdnye paham2 lah yek....walaupun kursus kt opis je...


Antara kursus yg ada

Ni tgh try webcam...

Lps amik gambar kt luar... ni je pun pesertanye


P/s: serunding kelapa 2 mcm serunding lain gk.. blh mkn ngn nasi. .pulut.. bt kuih.. selalu org jawa n org johor yg kenal
...

Wednesday, May 7, 2014

WW mekasih mak

as salam sume kwn2,

maaf semalam tanpa entry, tp aku ttp dh jln2 umah korang... tp blog picisan cam aku nih ada entry ke tak bkn ramai pun yg belek kan...huhuhui

ole2 dari kampung, mak kirim kt adik2 ku... mekasih mak, i lep u



serunding kelapa, nenas, daun ubi, daun limau purut, limau kasturi, ulam raja, bunga kantan, nenas sume tuh tnm tepi umah je... oh ye ada  juga ada rempeyek kacang tnh with bilis...

ni mmg sgt sedap, spesel sgt... nk bt sndiri mls

juga kari ikan mables mak.... 

p/S: arini lwt sikit jln2 umah korang, aku ada kursus yek