teman2....

Wednesday, April 30, 2014

WW kasut baru


as salam sume kwn2...

mula dimiliki jumaat lps, tak tau berapa lama bertahan... tp rasa sakit kt bahagian jari2... maklum jari besar... kwn2 ada petua?

warna yg jd kesukaan aku... dh bosan ngn hitam
p/s: jumaat nih sah bwk aiyan pg opis... bos lak cuti mmg mengasuh aiyan kt opis jelah... makngah n maktek balik kampung

Tuesday, April 29, 2014

bila kurang sihat

as salam sume kwn2,

ahad aritu dr rasa tak sdp bdn, kepala rasa berat je... tp sempat jgk aku goreng epok2 utk bfast pagi tuh... tgri pun tak mkn... seharian tido je bile kepala dh migrain nsb lah ada makngah tgkkan aiyan... 

arini pun msh terasa lg skit2... korang lyn lah cite yg ada sekeping gambar ni ek




bubur nasi ngn kcg tnh+bilis goreng+ bening sawi... pun dh selera sgt

Friday, April 25, 2014

kumpul3

as salam sume kwn2,

korang ada kumpul2 benda alah ni tak? utk yg setia beli brg kt pasaraya giant ngn aeon msti ada kumpul2 kupon nih kan? aku mule2 dpt kupon tu aku bt tak tau je... tp bile dh mkn banyak n aku belek2 kertas gambar pisau tuh... eh bgs jgk nih... apa lg bermula lah sesi mengumpul... sanggup tu kalu selalu beli brg2 kadang pg kedai biasa je, ni tak kalu tak ke giant ke aeon lah.. rm30 dpt 1 kupon..

terpanggil bt ntry nih sbb nengok kt blog kwn nih Zura mama Nafiraa... 



ni yg aeon jusco punye... baru dpt kumpul skit je... 

ni yg giant punye... kalu tak dpt sume dpt pisau seketul pun jd lah heheheh... 


Thursday, April 24, 2014

photo diary 24 april 2014


as salam sume kwn2...

selamat hari kamis semua, selamat hari gaji utk kwn2 yg keje gomen, berbelanja berpada2 yek kwn2... nk tunggu bulan depan tuh.... peringatan utk diri sndiri jugak

semalam maaf tiada ntry jugak tak sempat nk jln2 umah korang, ada kursus kt masjid negara seharian semalam... 



bfast pag nih... kuew tiaw grg ngn epok2

mlm td gigih buat... teringin nk mkn, aku prefer bt sndiri dari beli... puas mkn

melawat makam pahlawan kt masjid negara, heheh baru tau pun ada kt sini...
makam nih milik 


sapa2 nk melawat silakan... dtglah ke masjid negara

ni lah tajuk kursus nyer... mmg sesuai sgt utk wanita kan




anjuran jawi dlm beg pink nih ada bebrapa buku ilmiah... sgt berguna
ptg selasa aritu tgk mil kt HKL, aduhla menu nyer sgt tak menyelerakan... naper lah nk sediakan ikut kelas2 nih... mentang2 dpt kelas2 gini menu nyer

korang kenal cendawan nih? yg rambut2 tuh tak sedap sgt... yg cendawan coklat tuh sedap... 

p/s: 1mei nih plan nk balik kg tp tak jadi, nk simpan cuti n edy pun tak dpt balik kg... jd makngah ngn maktek la yg balik kg...

Tuesday, April 22, 2014

manik 2014 lagi


as salam sume kwn2,

uwaaaaa arini bz betul lah, pagi2 dh banyak keje... sedih bile keje kite selalu dipertikai kan, selalu di beza2kan ngn org lain, yelah kite tak sesempurna mana kan... naper yek semua pegawai tinggi perangainya hampir sama, pyh nk jumpa yg jujur n sama rata je ngn semua anak buah, mls la nk pkr sgt psl kerja tuh kan, hadap jelah

jom lah tgk manik yg sempat di siapkan minggu lps... lembab giles baru siap


buat bunga simple je... tp itu pun merangkak2 nk siap... dh makin kureng skill memanik

manik yg simple je... ni pun 2kali aku bukak semula... hahah

Monday, April 21, 2014

bday makngah mim...

as salam sume kwn2,

selamat pagi isnin yek, arini tak pose ganti, rasa bdn pnt sikit, semalam berkejar2 melayan tamu heheheh

semalam 20hb april birthday makngah ke 27, kami sambut kecil2 kt umah je... dh jd mcm kemestian setiap kali bday kami msti bt mkn2 special skt, aku prefer msk sndiri yg special skt dr mkn kt luar, kali nih tak buat ayam bkr or kambin bkr tp bt lasagna... 1st time cube buat tau... n hasilnyer alhamdulillah sume mkn bertambah hehehe... 


beli 2 slice je, rasberry cheese kt SR beli sebijik kang bkn abis... beli 2 slice ni pun mlm td abis se slice je

makngah tiup lilin sambil bdk aiyan pun tumpang sekaki

lasagna kami... amik gambar dlm try sekali heheh

wedges pun ada... bt sndiri je mudah

dpt 1 tray besar nih... pasni boleh try bt lg.... cuma kene lebihkan sos putih

p/s: aku sentiasa mendoakan kesejahteraan adik2 aku... skrg nih aku amik alih tanggungjawab abah jaga dua org adik2 aku... ringankn beban abah kt kampung

Friday, April 18, 2014

mama selfie

as salam sume kwn2,

selamat hari jumaat yek, n selamat bercuti utk kwn2 di pantai timur, utara n johor... arini mls bebel boleh gitu? 

arini bosan sepi skit bff ku mc dh 2 hari dmm tonsil... aduhla bosan takde geng gossip2, borak2 bagai



sesekali mama berselfie... kene senyum kalu tak masam mencuka

tgk jerawat kt tepi bibir tuh... kt dagu tuh, bile jarang2 kuar jerawat... sekali keluar aduhla

dh make up mmg nampak ok je... cover kan

p/s: sabtu ahad projek menjahit di mulakan semula... sapa2 nk antar manik raya sile lah yek

Thursday, April 17, 2014

photo diary separuh


as salam sume kwn2,

arini lambat bt ntry, bile time pose nih paham2 jelah yek... agak slow setelkan keje dulu pun iye, sebenar2nyer takde gambar nk share ngn korang... itu yg tajuk photo diary separuh tuh.... heheheh 

Jom lyn gambar yek, org malas kata kan yek

tgri tadi, baru sat td... lepak tempat kwn aku sambil membiak2kan pokok duit2 nih... 

benda yg sentiasa ada atas meja, gula2... sebelah tuh cranberry kering.... masam2 gitu... gula2 tu aku suka bg kt anak2 kwn aku kot terjumpa kt opis nih

 2 hari berturut singgah beli karipap beso nih... rm1.50 sedap gk inti padat... 

kalu takde selera aku suke msk sup n mkn ngn mehun gini pastu boh sambal kicap banyak2... 

skill bt bunga dh makin tak teror... bercinta nk siapkan 2 kuntum nih pun

credit google... cantik kan pesen tudung gini, skrg ramai dh org cube... comei pun comei gk jd nyer

p/s: ptg nih rasa cam nk berbuka ngn sate lah... lalalalal

Wednesday, April 16, 2014

WW nk mkn burger


as salam sume kwn2,

ni bfast pagi ahad lps, teringin nk mkn burger... bt sndiri je... burger daging special... 


terliur tak...... nyeh3

set utk sapan pagi tuh.... wedges tu bt sndiri tau bukan beli yg segera heehhe

anak bujangku berselfie... bangun2 tido godeh hp mama... ni lah jd nyer

p/s: mekasih kwn2 utk support n doa utk kami terutama aiyan, insyallah kami ada juga usaha lain, semua cara kami cuba insyallah tp tak lah sampai jumpa bomoh... tp semua Allah yg tentukan, doakan yg terbaik buat aiyan...

Tuesday, April 15, 2014

walaupun berat ku harus terima

as salam sume kwn2,

semalam sunyi tanpa ntry, kan dh bgtau nk pg IJN kan,kan..... seperti biasa sehari sebelum pg IJN aku mmg tak lena tidur, tak lalu mkn n semua lah... semua serba tak kena... aku yg berdebar2, pagi tuh pun terbangun awal, duk terpikir2 lps subuh baca Yassin utk tenangkan hati aku, berserah pada Allah apa jua keputusan yg akan berlaku.  

Semalam tak lah lama sgt duk IJN, cpt sikit prosesnyer tak lama sgt, tp mmg aku akui kt IJN selalunyer servis mmg cpt n tak menunggu lama, tak selama di HKL, masa sampai giliran n jumpa doc aku ttp berdebar... pas doc bt echo, doc tu rilex sgt dia tanya mcmne perkembangan aiyan, kami ckp sgt aktif, puas dia berlari pusing IJN dia gelak je... ckp good

Tp bile dia bgtau aiyan kene operate jugak sbb injap kt jantung bocor, masa tuh aku mmg nk nngis tp tak tau naper aku boleh tahan airmata tuh dari keluar... aku boleh terima doc tuh nyer kenyataan... 
mungkin sbb doc tuh sgt rilex, dia bgtau nk operate ok, tak nk operate pun ok... tp better buat sbb nk mengelakkan dr leaking injap tu lbh beso... 

kami tak pikir panjang lps tanya apa jd kalu operate, berapa lama baru ok, berapa lama dia akan duk ward, n lps dgr penerangan doc, kami setuju je, setuju utk operate aiyan dijalankan nnti, doc ckp IJN akan tarikh utk operate nnti, paling awal 3bln dr sekarang... tp benda yg bt aku rasa seriau, bila tanya operate tuh open ke... n dia ckp yap, doc kene potong tulang dada aiyan... dlm masa 10hari duk dlm ward insyalah dh ok... tp perlukan masa 6minggu utk betul2 sihat... kesian anak aku... 

maaf ye kwn2 aku terbebel panjang, sebenarnya tak tau camne nk cerita sgt... harapan aku, korang doakan lah yg utk kekuatan n kesihatan anak bujang ku ini... doakan juga aku kuat menghadapi semua ini... 



balik dari IJN teruk tido lps minum susu

sanggup kah aku tgk aiyan mcmni lagi ? walaupun berat aku harap aku dh buat yg terbaik (gambar masa aiyan 2bln)
1st time tau dia ada jantung berlubang


Friday, April 11, 2014

mkn buah2an bersama kwn2


as salam sume kwn2,

selamat ptg sume, hhehehe dh ptg baru bt entry kan, dsr mls kan.... nk wat cmane pagi td bz giles sampai nk angkat kepala pun tak blh rasanyer, ptg nih pun keje banyak lg tp rilex2 kejap lah, kang isnin aku nk cuti rehat, aiyan ada appoiment kt IJN, aduhla aku terus dup dap dup dap lah kalu aiyan kene jumpa doctor nih, selalu mmg gitu, aku mmg paling tak suke pg hospital tp mmg kene pg selalu

Kwn2 doakan yek, moga isnin nnti semuanya baik2 n ada perkembangan yg positif kt jantung aiyan.... ya Allah moga anak aku diberikan kesihatan, kekuatan diri... 

selalu time jumaat tgri kan kami mmg kumpul2 sambil mkn2 n gosip2.... tp kali nih spesel sbb ada mcm2 buah2an n pencicah lg... kebetulan ada pasar belakang jual buah2 kami pun borong n mkn sama2... 



yg tgh potong tuh buah kuini... bau dia semerbak harum

ada jambu batu, jambu air buah epal pun ada... 

p/s: nk bt apa pun mcm tak kene je mengenangkan isnin nih, moga semua dipermudahkan

Thursday, April 10, 2014

photo diary


as salam sume kwn2,

segmen feveret di hari kamis nih kan, segmen gambar2 sambil bercerita, aku takmo bebel panjang2 nih, banyak keje lah pulak arini, menimbun2 fail keje nk kene buat... ni pun stop kejap sbb pnt tgn dok mengecop2 dr pagi td.

mari kite lyn gambar sambil membaca yek, kwn2 kadang aku mmg upload gambar dulu lambat ltk caption.. mahap yek


begini lah cara aku basuh tudung2 aku, pakai tgn yek kwn2... sbb tu kadang aku belajar2 gk pakai shawl, senang nk cuci

nenas yg bwk dr kampung ni lah antara hidangan wajib yg aku akan msk... ikan kembung je pun hehehe takde ikan siakap... ikan apa pun boleh 

ni lah buku2 tulis n mewarna aiyan, siap bekas pencil n color bukan main beso... tp dinding gk yg dia conteng

tensen dh siap 1 tgn kene bukak balik sbb senget2... aduhla sabor jelah aku.... bile dh lama tak memanik yg simple pun salah bt

ni masa aku sekolah menengah mungkin form 1 form 2 or form 3.... jd PBSM ko... 

ni cenderahati yg dpt smlm kt majlis perpisahan tuh... jug kecik molek
tiap kali balik kg bwk nenas... wajib bt rojak petis nih... kadang tiap minggu kami buat... laju je mkn, kire kalu bt nih mlm mmg tak mkn nasi lah... bedal ini saja


p/s: Happy Siblings Day... tak sangka harini `hari adik beradik sedunia`... sweet je nama sambutan nih

Wednesday, April 9, 2014

WW majlis jasamu dikenang@ perpisahan

as salam sume kwn2,

majlis perpisahan datuk KPUP JUPEM... kami join saja

penyanyi zureda sebagai jemputan, sedap suara n bgs PR nyer.... 

comei anak2 kecik yg bt catwalk kt pntas

my bff ku....

me n me bff gk... 

ini majlis nyer... kami duk belakang sekali

Tuesday, April 8, 2014

part of my job

as salam sume kwn2,

saja je nk menunjuk keje aku kt korang, PA kt jabatan ukur nih msti biasa bt keje cam aku kot, kalu selalu PA2 nih uruskan surat2, memo minit mesyurat n lain2 tp aku kene sekali fhm n belajar skit2 psl fail keje nih... 





sekali dtg.... bertimbun, semua sekali ada hampir 150 fail

tgk berderet2....ni sebahagian jelah yg diterima

p/s: kenapa skrg nih aku mls sgt yek, nk mulakan jahitan manik 1 baju tuh pun tak mula2... sampai tuan nyer dh tanya

p/s/s: arini genap 7thn aku keje gomen... anniversry keje sama ngn kwn2 lain spt Zana Nordin ngn Lieya Latif... 8 april 2007- 8 april 2014

Monday, April 7, 2014

karya Rayyan Izzan


as salam sume kwn2,

selamat hari isnin, arini insyallah aku pose lagi, rasa sedap lak bdn bile pose nih kan... kire mcm kite detox bdn kite kan, secara semulajadi.... tp aku pose isnin ngn kamis je... 

nk cite psl bujang kesayangan aku nih, yelah dh nk 3thn kan itu yg kene ngajor pegang pencil, ngajor kenal hurup, belikan color pencil, buku segala bagai lah... mule2 baik je dia tulis lukis2 kt buku dia, tp tup2 ntah mana dia dpt idea utk conteng kt dinding umah... aduhla

makin kite tgr makin banyak lak dia conteng, tp nk wat camne bak kata maktek.... sel2 otak nyer tgh berhubung, jd nyer nk menyetelkan kami boh kertas putih kt dinding tuh... tp nyer dia ttp cari alternatif utk conteng kt dinding gk... hehhehe 


tgk kiri kanan dia guna.... teror2, kt buku kecik sgt itu yg dia tulis kt dinding... bkn tak belikan buku tau kt dia nih

sambil conteng sambil mulut bebel... anak2... 


ngn gaya gini pun boleh conteng...mcm2 aksi ada kan

gini lah kami buat utk elak dia conteng.... tp nyer... dia panjang sofa merah tu conteng atas....
nnti aku amik gambar yg skrg nih ek, dlm masa beberapa jam je yg putih dh bertukar warna hehehe

p/s: bile pose nih kn mule lah nk mkn mcm2... hahahha over betul kan...