teman2....

Friday, November 29, 2013

drama baru.. playboy itu hero ku


as salam sume kwn2,

arini nk tayang kt korang drama bersiri nih.... playboy itu anak ku heheheheh.... hero aku nih kalu jumpa bdk perempuan ke aunty ke kalu suruh cium laju je dia.... heheheh

ni cite sabtu aritu masa pg kt kenduri kawin anak membe opis ku.... jom lyn gambar sambil2 aku cerita yek


sesuai bt jd kan gambar kt drama nih hehehhe.... 




masa baru sampai ngn cubaan nk peluk n cium heroin nih.... 
sbb tak lyn kasi can heroin mkn dulu.... makin lawo bff aku nih pn Emy skrg nih
walaupun cume nampak kepala je tp ttp mkn ngn berselera heroin tuh
heroin dh kenyang... nk try dekat2 lg
kakak heroin dh bg green lite tp heroin lak malu2... see anak bujang aku dok dekat2 tuh
tgk tangan tuh.... udahla baju dkt2 nk sama... belang2 gk
tak nk kwn, tak nk lyn udahla... 
hero@playboy  membawa hati yg luka meneruskan projek lari ke sana sini ....... 


p/s: susah sgt ke nk senyum yek, teringat ngn sorang staf opis aku n opis lain, tiap kali naik lif sama aku senyum pun dia bt muke dek je... tiap kali terserempak tak penah senyum muke mcm cuka... pyh sgt ke nk senyum yek... pelik manusia nih




Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, November 27, 2013

WW seni mengambil gambar

as salam sume kwn2,

maaf banyak2 yek smlm takde ntry, tp aku ttp dh BW kt umah2 korang tau..
ni seni mengambil gambar oleh maktek, dok lah bising kalu akak nyer amik gambar letak kt instag tuh biasa2 je...
ni gambar yg aku amik n letak kt instag... katanyer takde seni hehehehhe



gini nyer angle dia amik gambar... hitam aku nyer kulit tuh
tang tepi lak... isnin lps maksu edy dtg umah... itu yg msk nih

maktek suke amik gambar senja... cantik 
mcm2 kan... cantik nyer ciptaan Allah



Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, November 25, 2013

mari2 bt siput...

as salam sume kwn2,

maaf yek lwt bebeno bt ntry...
ujung minggu tak pegi mana2 pun duk umah je... maklum lum gaji kan.  ni kejadian sabtu mlm ahad, bt siput.... maktek teringin mkn siput mcm yg mak bt time raya, takmo beli sbb rasa tak sama mcm mak buat, itu yg gigih suruh kakak nyer bt... nsb lah kakaknyer ni rajin nk bt bende2 gini jnji ada yg nolong.... gigih lah mintak resepi kt mak camne, pastu mlm tu menggentel lah kami 3 beradik, aiyan mmg sgt2 nk membantu tp suruh papa jaga, bkn pe tak sanggup lah kang siput tu berubah jd lintah kalu aiyan yg tlg...

walaupun tak jd sebijik mcm mak bt, tp kire orite gk cume kurang masin n kurang rencah skit... boleh perbaiki lg...


Resepi siput mak aku:

1kg tepung gandum
sesudu kecik garam
bwg merah kecik 4-5ulas
bwg putih 1 ulas kecik
1 sudu besar tumbar
1 sudu kecik jintan
2-3 senduk minyak panas
air untuk bancuh
tumbuk semua bahan2, pastu boh minyak pns kt tepung n gaulkan ngn air sampai jd doh, pastu gentel lah...


ni masa baru2 menggentel nih
close up skit... 
ni yg udah setel goreng... 
ni budak yg tak puas hati tak dpt mengaco... dpt amik gambar sendiri ngn tepon mama

p/s: bos takde hurreyyyy sampai rabu nih


Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, November 21, 2013

photo diary gelagat Rayyan Izzan


as salam sume kwn2,

arini bz skit yek kwn2... bt photo diary lg... esok ada audit 5s dalaman... makanyer kene setel sume keje atas meja kasi bersih sume... hahahha dasar menipu je time nk 5s...





aritu pakcik opis bwk agar2kering nih hantaran kawin anak dia dr pihak perempuan... cantik kan


ni keje dia... simpan blok2 dia ngn set lego bwh sopa... pastu mule lah bising terjerit2 nk kuarkan dr bwh tuh tak blh2






















org pakai apron dia pun nk jugak... amik dh berbungkus dh



dpt set pinggan dr aunty Emy nyer... apa lg terus sibuk gune utk mkn maruku bantal... ni ptg yek



nk merempit kene pakai topi keledar dulu heheheheh....
tara.... nsb topi keledar tuh tak berat sgt... 

ni mlm lak... dia dok main msk2 ngn susu dia... geram tul lah ntah sapa ajar ntah


p.s: fenin kepala nk plan camne nk balik kg ujung thn nih, tak tau nk balik johor ke kerteh 


Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, November 20, 2013

WW bawak bekal capati

as salam sume kwn2,

sile jgn gelak yek....pertama kalu bt capati hahahha jakun kn

bwk bekal  capati ngn sambal lada hijau... capati tuh uli sendiri tau... beria cari tepung atta nk bt capati tuh

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, November 19, 2013

masak2 di hujung minggu


as salam sume kwn2,

selamat hari selasa semua yek, nsb lah arini aku tak ingat hari rabu heheheh.... asik nk awal sehari je keje nyer kan... korang kt umaha da tak rancangan feveret? aku nih jenis suke nengok rancangan msk2 mcm masterchef, 5rencah 5 rasa, segala mcm rancangan msk2 kt afc rancangan mkn2 pun layan... pastu aku cube2 lah msk ikut suka aku... aku nih jenis suke try test nk msk apa2 heheheh... kalu menjadi orite gk tuh, kalu tak lenkali jd ingatan..

ni bukan cite masak2 tp cite Ikal Mayang langgan kt astro first... best tau citenyer kebanyakannye utk wanita
korang kenal tak chef nih? msk dari hati msk with iman... suke dgr chef nih selawat lah time msk
hari sabtu msk ns minyak... tp lauk aku bt ayam bakar kari campur2... lps tgk rancangan chef ammar lah nih
ni hasil yg dh siap.... sedap jugak... kene lak tu ngn ns minyak tuh hehehehe puji diri sendiri betul lah
taraaaaa.... pakai beras biasa je, takde basmathi pun
hari ahad bt epok2 lak... tp rasa cam tak puas hati nnti nk bt lg... aku dr kecik mmg ni lah kuih feveret sampai ke tua nih... 



p/s: otak skrg nih mcm2 fikir makngah 2-3hari nih senyap je, risau lak aku... kot2 dia mrh ke terasa ngn aku ke... tak syok lah kn kite duk serumah tp tak berckp sgt

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, November 18, 2013

photo diary monday

as salam sume kwn2,


hahahah hrp jgn ada yg pelik sbb aku bt photo diary hari isnin... sbb nyer aku tgh rasa sgt2 lemau nih, mls bebeno nk bt keje... dh cuti 3hari pun rasa mcm tak syok dtg keje... ayok... nk kene cari semula semangat utk bt keje nih... dh 3 hari gk pg keje ngn tak makeup selebet je... cait apa punye PA nih

Jom lyn gambar2 nih, syok skit nk cite kan...




pic minggu lps... bbr selalu kering n berdarah.... 
masakan feveret gue nih... spageti
ni lah hasilnyer... 
pastu dok umah siang ke mlm ke lyn aiskrim malaysia nih... makngah bt, ada milo, teh susu, asam boi 
jumaat kan aku cuti... dok layan lah anak bujang nih... ni tgh main ngn si ezul kt balkoni... nampak cam ok je kan
tp sebenarnye anak bujang aku tgh jerit2 sbb si ezul kaco dia menyusun blok tuh
ni org panggil jemput2 manis @ kuntes (bahasa jawa) cicah ngn sambal merah... mmg ada umphhh 
masak lemak telur aku lauk sabtu... tp tak jd wei... salah teknik... selalu aku msk dulu telur baru boh santan
tp aritu boh santan dulu baru telur... udah pecah santan aku jd cam sup... hahahahha

p/s: hepi dh seminggu hero aku tak isap puting piring lg... nsb lah senang nk pisahkan dia ngn puting tuh... tak tahan nk beli puting, udahla baru pakai 2hari dh lubang beso kene geget... nk nngis mama udahla puting mam dia tuh 2 ketul 30+... walaupun murah tp kalu dh seminggu kene beli sampai 2-3 kali buleh muplis ooooo



Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, November 15, 2013

aku cuti....

As salam sume kwn2...

Maaf yek lambat bt ntry... aku cuti rehat arini.... bkn sbb sakit tp saja2 je nk duk umah di hari keje

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, November 13, 2013

WW bile mama rajin

as salam sume kwn2,

msh berdebar2 menunggu org audit keselamatan dtg nih.... pg td rajinkan diri bt mee lidi goreng...

mee lidi goreng tu je yg aku bwk... pavlova tu membe opis yg bwk yek... 
Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, November 12, 2013

WT audit keselamatan

huhuhuhui....pinjam mangga umah nih wei
As salam kwn2...
Arini maaf aku skt bz...arini sampai lusa ada audit keselamatan aku kene get ready.... sbb aku slh sorang yg akan kene audit ....serem weiiii
Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, November 11, 2013

ujung minggu kami


as salam sume kwn2,

selamat hari isnin, sorry lah ek kwn2 ujung minggu ni je gambar yg ada, takde apa2 aktiviti pun, konon nk msk2 pun tarak... hahahha... ntahla kalu dh mls tu apa pun tak boleh.... jd nyer korang lyn jelah apa yg ada ni yek... jgn komplen mcm2 tau nnti aku mogok kang


senja dari rumah kami... 
jumaat mlm sabtu tuh dinner ni je... ayam bkr mayo ngn coleslow 
siang2 ujung minggu dok melayan di bujang tido, nk tidokan dia siang2 hari mmg payah skit... kene ulit dulu

dinner sabtu mlm ahad... mamee tomyam chef... sedap betul sesekali je lyn megi ni, tak blh selalu2
ahad pagi bfast ngn jemput2 kentang air panas, bancuh ngn air panas sedap ooooo... rangup di luar lembut di dlm


sup tulang ayam ngn kentang+tomato+lobak... lunch n dinner ahad...


p/s: skrg nih selalu beno aku kene gatal2 pas mandi, takde merah2 cuma rasa gatai yg merenyam... mule  dtg balik allergic aku nih

Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, November 8, 2013

anak manja papa

as salam sume kwn2,

kejap je dh jumaat kan... ni perihal anak bujang aku, dia nih mmg lah sgt2 anak manja papa nyuer... asik la berkepit ngn papa je... kalu papa nk mkn nasi duk kt kerusi dia pun duk kerusi gk, kalu papa duk mkn bersila dia nk duk kt peha papa nyer... ngn mama takde lak gitu...


masa nih mama msk mee lidi grg ngn ayam kfc maktek banjer
beria nganga mulut tuh
pyh nk suap ngn sudu ngn suap ngn tangan lak... 



p/s: ujung minggu rasa nk msk kuih apa yek.... time2 cuti je jd rajin



Published with Blogger-droid v2.0.10