teman2....

Thursday, October 31, 2013

photo diary.... makan3


As salam sume kwn2,

mahap yek smlm lumpe nk bt ntry, bkn lupe tp tak sempat lah mek oi.... arini laju je taip photo diary, tp dh ala2 mcm WW lak sbb nyer arini banyak keje nk kene setel... itu yg laju2 bt ntry nih.  best nyer minggu dpn cuti kan selasa, rasa cam nk amik cuti je isnin tuh... lepak2 kt umah sesaja kn... tgk lah camne tahap kerajinan nnti kan.

ok lah, moh kite lyn gambar yg ada ek


menu ujung minggu mehon soto.... dlm seminggu cam wajib ada sup2 nih
umur dh 31thn baru sekali bt donut heheheh... kire jd gk lah
mehun yg dh siap2 celur utk mehun soto tuh ada lebih, bt mehun grg putih utk sapan pagi ahad
ni rasanyer menu minum petang ahad... pecal sedap nama nyer
bunge kunyit putih.... ni pertama kau aku nampak bunge kunyit nih... selalu kalu kunyit kuning tuh lain rasanyer bunge dia
pen atas meja aku... kene ikat ngn tali kalu tak asikkkkk ilang je... ada je yg pinjam terus bt reta
dinner isnin mlm... mee bandung bebola namanyer sbb aku isi bebola ngn tomato n lobak je
bfast selasa pagi.... siap bwk bekal nih... roti goreng tp aku bt bentuk mcm karipap gitu...



Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, October 29, 2013

asyikkkkkknye


as salam sume kwn2,

ni lah aktiviti si bujang kalu kt umah...tp takde lah aku bg kt dia 24-7 bg ada time2 je



beria tgk upin ipin kt tab dia
bile ada lagu dia pun siap tepuk2 tgn sekali... time dia tgh baik ok lah... kalu tak  ngaco org je
ni lak godeh hp mama... pakai tekan je, bkn hp mama je tp makngah pun dia bedal...
tekan2 tertepon atuk dia kt kg
bg mkn kt pau... game feveret dia... pandai tuh bukak sndiri cari game pau...
pastu kalu nk bg mkn ngn dia2 sekali nganga mlt


p/s: mil dh selamat operate msk operation room kul9+ ptg kul2 lbh baru setel... edy ckp mil kene buang sebelah kanan payudara nyer sbb lump tuh dh merebak sampai bwk ketiak... sedih betul dgr masa edy bgtau tuh.... yelah kite pun perempuan jgk kan, moga mil aku cpt sembuh, n kuat 



Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, October 28, 2013

sarapan ngn papa di pg sabtu


as salam sume kwn2,

Hari sabtu ahad tak kemana, lagi lah time petang je ujan kn kl ni skrg nih... lg pun sabtu papa keje, makngah pun kene jaga ezul shif petang jd nyer kami mmg tak kemana2, sabtu pagi tu rajinkan diri bt nasi lemak, lg pun lama dh tak msk ns lemak.... pg tu berselera lah bujang aku mkn ns lemak... dia mmg suke tp dia lyn nasi jelah... bls, kcg, tlr sume dia takmo...


simple je kan... 
skrg dh pandai naik kerusi mkn tuh... tgk tuh beria bukak molot besar sile abaikan sepah2 atas meja tu ek
botol air kosong dia siap ada kt sebelah tu.... duduk ngn bergaya
seronok kalu tgk aiyan selera mkn gini.... pas mkn ngn papa dia sambung lak mkn ngn makngah n ngn mama
p/s: pagi nih mil aku kene operate kt hospital kemaman, aku yg berdebar kt sini... moga semua berjln lancar, edy pun dh balik kerteh utk tmn ma nyer kak ipar aku bgtau bkn cist tp lump yg kene operaete tuh... kwn2 doakan sekali yek




Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, October 25, 2013

buah hati

as salam sume kwn2,

salam jumaat, biasalah ari jumaat mmg style bt ntry lambat... sile jgn marah yek...

kite bt pendek jelah ayat2 nih... dasar mls menaip   gitu lah jd nyer kan.  Mari kite layan gambar pendek yg ada nih, edy nk balik kerteh ahad nih sbb mil aku nk operate ada cist kt payudara dia, doc suruh operate tkt2 jd kanser, mule2 aku nk ikut edy balik sekali tp pkr2 takpelah biar dia balik sorang. Kami nk jimat2 duit skit, edy balik pun ngn bas je... maklum aku gaji dpt awal bln 10 kang nk tunggu sampai gaji bln 11 bkn main lama, aku doakan dr jauh semoga semua berjln lancar n mil aku selamat, korang pun doakan gk yek


kalu nk minum apa tak bg org pegang... nk pegang sndiri pastu mule lah tumpah sana sini
gaya tido anak bujang aku.... mmg tilam nih dia yg punya
tgk tuh... suke pakai kasut keje aku



ni bkn anak dara aku tp anak dara bff aku... si darin yg gebus...



p/s: tak suke bile ada silent reader yg komen tanpa kenalkan diri, gune anon je.... pastu komen ikut sedap mlt dia je, sudahla tak kenalkn diri, tak tau nama, pastu sedap2 komen menyakitkn hati... camne yek nk bg blogger yg bernama je blh komen kt blog aku nih


Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, October 24, 2013

photo diary


As salam sume kwn2....


salam khamis... lama betul tak bt photo diary, asiknyer tertunda je kan... ni korang lyn lah ek gambar2 yg ada... mood bt keje ada tp mls bebeno, udahla opis sejuk cam duk dlm peti ais, musim ujan kan, bos lak tarak 2 hari... berjoget2 riang lah anak buah dia nih...



ni mmg anak papa... asal papa duk bwh dia cpt2 duk sebelah papa dia, ikut je papa dia... papa msk jamban dia nngis ketuk2 pintu hahahah
ni keje maktek edit gambar ngn kamera 360... saja bt kepala aiyan beso cam upin ipin
menu bfast pagi ahad... lepat pulut ngn ketupat palas di lwn kan ngn rendang daging.. 
ikan siakap 4 rasa menu hari isnin... aku boh nenas, tomato, lobak ngn timun itu yg jd 4 rasa hehehe..
aku adalah fail bile pakai lipstik warna terang2 gini... maklum aku nih jenis yg kulit sawo matang gelap2 gitu... 
menu dinner mlm isnin kot... ntah bile aku pun dh lpe... mule2 bt sup tulang2 tup2 jadi mcm soto lak... 


p/s: skrg nih mcm rasa mood nk jht manik kt baju sndiri, bosan dh tgk baju cam sama je tiap2 hari... sedangkan mak tek dh bising2 ckp baju aku dh penuh 2 almari kui3

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, October 23, 2013

WW mengkuang laut

As salam sume kwn,

Korang kenal x ni? Edy ckp ni pokok mengkuang laut



buah dia mcm buah nenas skit2
dua beranak berbaju belang2

p/s: puas hati aku dh unfren membe fb yg suke menipu aku... sbk duk nk pinjam duit kwn2 sana sini, pastu kalu tak nipu takpe... ni nipu.... kt membe lain ckp lain kt aku cite lain.... rasa lega sbb aku tak pyh rasa berslh kalu tak bg dia pinjam dt



Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, October 22, 2013

mama & shawl


As salam sume kwn2,

selamat pagi selasa... bersemangat hari ni ko... maklum pakai shawl kaler kunin.... skrg nih kunin ngn oren nampak cantik je kt mata aku... ntah kenapa... al felik betul lah.  org lain dh berkurun2 pakai shawl pg keje... aku baru nk belajar pakai shawl ko... dasar melampau kan

aku nih jenis kene pakai inner baru blh pakai shawl kalu tak mmg fail lah... konon2 aritu tgh thn aritu aku beli inner majik nih, pastu beli shawl, duk beli lah shawl mcm2 sampai adik aku dh perli2 asik duk beli je tp pakainyer idak, nk bukak kedai ke hehehhe.... masa pg melaka aritu baru try2 pakai, ooo senang lah pakai shawl kalu pakai inner majik nih, pastu baru try pg keje ngn shawl nyeh2.... nampak lain skit lah dr asik pakai tudung sarung tuh kan




free style... arini nyer tema nih



ni semalam... mudah nk pakai shawl yg pendek n kecik tak reti nk belit2 kalu yg panjang2



ni minggu2 lps... serabut kt depan tuh... shawl nih panjang skit


halfmoon shawl... ni mudah nk gune... 1s trial pakai gi opis


ni pakai masa kursus kt melaka


ni pun... muahahahha.... 



p/s: serabut ngn kwn2 opis or kwn2 lain yg suke ckp besar n membohong... 
Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, October 21, 2013

ole2 dr kampung johor n kerteh


As salam sume kwn2,


ni kire sambungan minggu lps ntry balik raya kt kg.... thn ni kami balik kerteh, makngah ngn maktek balik johor... jd nyer ada mmg dpt banyak ole2 lah dr sana... dh johor wajib dpt n jugak kerteh... dpt lak mil jenis yg rajin, ckp lah nk apa dia msti sediakan... itu pun aku lupe nk amik tapai pulut itulah sibuk mengejar hero aku tuh... tu yg sampai lupe nk amik tapai pulut, lupe nk amik pokok pandan n beberapa pokok yg aku dh aim masa baru sampai hehehe

daging ngn tulang mmg dpt lah dr dua2 kampung, tak banyak sgt tp ckp lah nk mkn sampai beberapa minggu, lgpun aku bkn msk selalu daging... selang lah seminggu 2kali ke sekali je...

ni sebahagian je... lg sebahagian ada kat dpr... dh tak muat dpr dh nih
segala kepek2, kepek pisang ni spesial mak aku bt sndiri, kuih ros tu nenek aku bt gk... ni mmg dr Johor  yek
rambai tuh dr kerteh kt umah mil aku mmg penuh ngn segala buah2... nenas tu lak dr johor... bapak aku kn mmg peminat tnm nenas..penuh keliling umah ngn nenas
yg 2 bekas tuh kek sarang semut @ kek gula hangus, itu mil aku yg bt.... bwh tu lepat pulut dr johor... perkh sedap
ni paling special dlm banyak2 tuh... serunding kelapa mak aku... best in the world tp world aku lah ek 
kepek tiram ni pun aku songlap sebalang... mil aku yg bt gk


p/s: tak sbr nk tunggu cuti awal muharam... dpt duk umah lepak2 je...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, October 18, 2013

belajar bt kerepek tiram dr mil


As salam sume kwn2,

syok arini, sbb esok dh ujung minggu keje 2hari je kan... muahahaha dasar mls keje.  
Takmo bebel panjang... korang kenal tak kuih tiram or kepek tiram? sapa tak kenal sile angkat tgn? pastu meh sini tgk aku nk ajar nih... ni aku belajar ngn mil aku... dia tiap kali raya mmg bt, cumenyer dia bt yg sira gula tak penah bt sira pds sbb dia tak mkn pds.... tak kisah la jnji ni ilmu yg berguna...

Tergelak aku masa mule2 aku tanya mil aku uli tepung nk bt apa... dia ckp nk bg kepek kapal terbang...aku ingat dia main rupenyer betul2... kt situ diaorg panggil kepek kpl terbang ehheheh...


Bahan2 nk buat senang je... sama mcm nk bt doh karipap or epok2....

Tepung gandum, minyak panas, garam, n air

dh siap uli mil asing2 gini mudah utk canai kan nnti
campuran minyak msk + tepung ubi utk ranggupkan kepek tiram nih
canaikan doh nyer.... 
lepas tu sapukan ngn campuran minyak+tepung ubi td....
gulungkan doh tu... *ayat tak tahan mil aku... jgn lupe tayang gelang tangan ma..tokey kuih tiram hehhe 
pastu potong2 doh yg dah digulung td
pastu kite canaikan lg yg dh potong kecik2 tuh... 
bile dh goreng dia akan timbul yg mcm tiram tuh
ni msti lah jari2 gebus aku... buh gula kt kepek tiram tu yek...gula halus tau
dh siap n boleh di mkn... senang kn


p/s: ujung minggu nih terasa nk bt nasi ayam or nasi minyak... sbb si hero suke mkn nasi yg mcm tu.... dia lauk kureng suke...

Published with Blogger-droid v2.0.10