teman2....

Monday, September 30, 2013

sesekali dinner kt luar



As salam sume kwn,

Arini mood bt keje agak lemau tp keje menimbun lak...boss xde tp dia dh tinngal keje bNyak... 
Nk tayang kt korang akticiti mkn kt luar kMi...ni pn edy yg sbk nk bwa kami mkn kt kedai mkn kwn dia... bg aku kire orite gkla...harga pn murah, kire sedap gk lah sume yg kami oder cumenyer tak senang duduk bile si bujang tu tak reti duk diam... kene bergilir2 mkn




mak tokey kedai.... lakinyer driver kt opis edy...
ni kedai mkn nyer... kt kg pandan je
ni antara menu yg ada... harga kire murah n berpatutan lah bg aku
aku amik ciken cop cheezel rm10 je...
ni ciken cop spesel edy nyer.. rm12 je portion besar
balik umah... siap mandi si hero nih... maklum dh lari sana sini... ni dh penat lyn tgk tv lak...

p/s: seksa betul bile dh mula batuk2 asma nih... skrg sore mmg dh serak tahap apa... tiap kali ada org tepon opis msti org tegor sore ku ini

Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, September 27, 2013

photo diary edisi jumaat

As salam sume kwn2,

Maaf yek smlm xde ntry, ntahla mcm bz mcm xsempat je...sedar2 dh ptg..konon2 ptg nk upload gambar tp asik la lupe jd nyer mmg ilek lah... jgn mara yek kwn2... tp ttp rajin BW cume bt ntry yg tak lepas

Jom kite lyn je gambar yg ada


ni menu minum ptg semalam... roti glg sosej ngn cekodok pisang... 
sejak papa dh keje KL nih... hero aku bkn main suke... tgk nih...
mlm tu pas belanja brg dpr mkn kt oldtown... tp tak best sgt lah... makanan dh tak banyak harga mahai
papa pedajal aiyan... bg minum air limau... masam
dia takmo ddk kt bby chair tuh... papa pegang lah last2 dia syok share mkn ns lemak ngn papa,
ddk lah diam2 kt bby chair tuh
ni lauk dinner mlm td... permintaan edy... asam pedas ayam
ni sapan aku pg nih.... selalunyer mmg ini la versi sarapan paling mudah n ringkas yg aku bwk pg opis

* aku nk mintak tolong pd kwn blog nih... Intan_blur, kalu boleh tinggal email kt akak norhidana@gmail.com atau add akak kt fb tulip_putihdana@yahoo.com rindu beno nk borak ngn dia tp tak tau camne nk berhubung... kt blog dia tak blh komen.

p/s:  takziah n alfatihah pd arwah Tan Sri Azizan bekas menteri besar kedah, moga rohnya dicucuri rahmat... 

p/s/s: gaji kali ni berjimat sungguh2... nk simpan kot2 raya haji nk balik kg kan... huhuhui... 
Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, September 25, 2013

WW menang main dart??????

As salam sume kwn2,

Game kt opis ni...sblum pose lg tp hadiah bru dpt smlm... tak penah2 main dart sblum nih

naib juara... mcm tak caya lak... ada bakat gk aku nih muahahahah




p/s: awal bln dpn 4-6 okt ada kursus kt melaka tp rasanyer mls betul nk pegi... huhuhui sadis

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, September 24, 2013

roti puri ala Dana

As salam sume kwn2....

Skrg ni masa nk update blog agak terhad.... aduhla....nk share pasal makanan lg ngn korang.... aku baru 1st time buat nih... dh beberapa kali nmpak kt tv, kt fb tp dok fikir mcm susah je nk bt... kelmarin bff aku Pn Emy bwk pastu dia pun bgtau camne nk bt apa lg... berkobar2 aku nk cube... ni menu dinner mlm td utk kami kecuali edy, sbb dia mkn nasi ngn kari ayam... kami mkn puri ngn kari ayam



mcm tak berapa jd tp jnji rasa dia sedap... 
mkn ngn kari ayam.... 
p/s: naper lah skrg ni rasa lemau je nk bt keje... rasa cam nk amik cuti je lepak2 kt umah... huhuhui

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, September 23, 2013

bila dh teringin


As salam sume kwn2,

Maap yek lambat bt ntry arini..m sabtu ahad xkemana2 duk umah je...gmbar yg diamik pn kurang... aku share ngn korang 1 gambar ni je yek... ni aku bt time lunch... mempelbagaikan kegunaan serunding mak bagi..
lama dh tak mkn ns ambeng... itu yg bt sndiri je tp ada yg tak cukup nih...



ada ayam kicap+ikan masin+mee grg+ serunding kelapa (ini mmg wajib ada)


p/s: bile batuk nih selera pun mengurangkan ... huhuhui
kene nikmati jugak sesekali tak sihat
Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, September 20, 2013

mekasih....syg korang kuat2

As salam sume kwn2,

Selamat hari jumaat yek.... syok betul lah kalu keje 4hari je nih. 

Nk share ngn korang... minggu lps tepon mak aku, tanya kbr sume pastu dok cite rindu beno kt cucunye yg sorang 2.... cite2 dia ckp kt umah ada bnyak petai... sana sini org bg sampai xtermkn2... walaupn mak antu petai bile dh bnyk sgt dia pn nk fenfsan, adik2 aku yg dua org tuh tak mkn sgt, abah aku pun.... 2 dia kata nk poskn... selasa abah aku poslaju n smlm sampai... yg paling hepi siap ada serunding kelapa lg....perkh mmg feveretla... serunding mak mmg BEST IN THE WORLD lah

*serunding kelapa mak aku nih jenis yg pedas manis gitu tau, yg sesuai mkn ngn nasi, jgn korang conpius lak yg kelapa manis boh dlm kuih koci tuh heheheh

bekas tu mcm kecik tp besoo tau... petai pun bkn main banyak...beso2 laktu
ni buah berangan beli kt genting sempah... 1kg rm20... murah kan... edy balik dr terengganu mlm td suh dia singgah beli... feveret kami kt sini mahai tu yg suh beli 
p/s:  beberapa mlm tak ckp tido, batuk, skt tekak n selsema... itu rasa kepala cam lalok je



Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, September 19, 2013

photo diary versi makanan

As salam sume kwn2,

Arini diriku xberapa sht...dr smlm skt tekak yg amat sampai nk telan air liur pn pyh, sampai umah pas mandi bdn pns lak.. mlm mkn panadol n tido je...nsbla makngah ngn maktek ada utk jaga aiyan, edy ada keje urgent n ptg smlm pg terengganu...

Ni pn msh btk2 lg....selsema lg...gagahkn diri pg keje gk sbb msh rasa kuat lg by keje.... udahla ada audit 5s nih...nsb org audit tu baik je, senyum je... tenang hati ko...

Bebel panjang lak aku...jom lyn gmbr

gini rupe inti epok2 atau karipap aku... 

aku paling suke bt yg bentuk bolat heheheh... sile jgn gelak aku mmg jenis kelim beso2

masa pg psr tani... jumpa tempe bentuk 4 segi... comei
ni tempe goreng... tp nampak cam nugget kan... 
bfast di pagi ahad... 

lunch hari isnin.... simple je pun tp sume suke termasuk aiyan
aku jumpa ni kt aeon bahagian syr... takde tulis pun apa bende alah ni... kwn2 ada yg kenal tak?
selasa aritu bwk bekal epok2... 


rasa tenang je kalu tgk budak2 tido kan.... 


p/s: bile bdn tak sihat nih rasa nk cuti duk umah lama2 je... aduhai

p/s/s: serabut bile X-X kwn lelaki ajak kuar.... takde makna nyer lah aku nk kuar... pelik betul lah diaorg nih

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, September 18, 2013

WW laksa kuah putih

As salam sume kwn2.

Ari sabtu jd gak bt laksa kuah putih.... tp xmkn ngn laksam tukar ngn  mee lidi (dsr mls nk msk laksam)...


gini lah rupenyer...
p/s: geram lak kt jiran yg makngah jaga anaknyer... suke amik kesempatan antar jaga sabtu ahad ngn cuti umum sekali... 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, September 17, 2013

jalan2 ke pasar tani tmn melawati


As salam sume kwn2...

Sabtu baru lps ni pg psrtani...lama btl xpg ko... rindu nk jln2 cuci2 mata...sambil nk bwk makngah jln2 bosan dia suk umah je.... udahla ujung minggu+hari malaysia xcuti kene menjaga ezul... pagi2 kejut sibujang.  Xcari bnyak bnda cuma syr2 kg ngn lauk je. makngah teringin nk cari sulur keladi tp takde... 

Tp syok dpt jmpa cendawan kukur... apa lg wajib lah beli


keje papa dh setel kt KT... muke bdk kene bangun pagi2
korang kenal tak nih.... rebung ngn bunga kantan
see2.... rasa nk beli je sebakul tuh... 1 mangkuk tuh rm4 or rm5... banyak gak tuh
org yg kt kg pun tak jmpa tau cendawan kukur nih... 
mule2 plan nk msk lemak ngn pucuk paku... takde lak pucuk paku... jd nyer goreng tumis je



p/s: hati rasa mls je k pg bengkel mpk ngn fail meja kt melaka awal bln dpn nih.... huhuhui

Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, September 13, 2013

photo diary on friday


As salam sume kwn2,

Salam jumaat sume....msti ramai yg cuti bkik kg kn,makljm cti sampai isnin kn...kami tak blik kg..jimat duit  lgpun edy baru dpt abis keje kt terengganu... n dpt keje kl semula... nnti raya haji jelah balik kg...huhui

Sebelum bebel panjang jom lyn gambar yg ada


feveret all time aku... kalu tak boh meehun or mee pun dh orite... aku suke buh toge banyak2 n sambal kicap
pemandangan senja kt umah aku... tp ni tak berapa cantik
si hero nih ada 4 helai baju melayu... jd nyer duk umah pun pakai baju melayu yek
skrg nih kan musim ujan time petang... mmg syok lyn lempeng ngn sadin
korang rasa2nyer nampak tak apa yg aku nk tunjuk???/
gambar fresh nih... fenin nengok shawl yg lawo2 nih


p/s: ujung minggu nih nk cube msk laksam lah.... msti edy suke

Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, September 12, 2013

boria lg


As salam sume kwn2....


Arini xmo bt photo diaryla...bt esok ek....
Muahahhaah arini aku ngn bffku pn Emy terpakai baju sama lg.... xjnji tp kebetulan...
bkn baru kali nih sama... kadang hampir tiap minggu ada je kami kebetulan pakai baju yg sama kaler, tp kali ni bkn je sama kaler tp sama sebijik lah heheheh... 



vintage style.... 
taraaa.... kalu cukup corum blh bt grup boria... nyeh2


p/s: minggu dpn ada audit 5s, minggu ni dh mule lah serabut mengemas sana sini.... bkn je 5s biasa... kami bt S yg ke 6.... susup ehhehehe... 
Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, September 11, 2013

WW pelbagai serba boleh

As salam sume kwn2...

Skrg ni nk senng n jimat masa asik msk gune pemanggang vantage je....


rebus kerang pun kt sini... kejap je msk nyer
msk cup cakes pun kt sini...10minit je dh setel
ni cengkonon menu atkin... pun jd jugak... 


p/s: skrg nih isi minyak rm20 baru naik 2bar, pakai 2hari dh tinggal 2 bar.. dulu isi rm20 blh pakai 5hari keje...huhuhui

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, September 10, 2013

aktiviti sebelum tido

As salam sume kwn2....

Arini xde mood sgt..ntahla pyh nk cite nape....nnti aku cite bile dh rasa lega ye.  
Skrg ni anak bujang ni kalu nk suh tdo kene bg dia tgk upin ipin ni dulu bru nk tido.....kalu tak pun video apa2 lah... tp nyer dia lebih suke lyn upin ipin ni...ralit bebeno kadang tuh...


itu bkn peha tp siku mama nyer yek.... 
penat meniarap.... terlentang pulak... 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, September 9, 2013

beruk pun nk duk umah tingket2







As salam sume kwn2...

Huwaaaa2 pns btl pg nih ekon tarak...nyampsh betul, yg pakai split ekon je sejuk.... lg btmbh pns ngn peel bOs aku.....sbr je lh

Ni cite sabtu aritu....ada beruk ko kt umah aku, kelas beruk zmn skrg nih nk duk kt apartment gk....luar umah bkn dlm yek.... aduhla seremmmmmm..... nsbla umah aku mmg gril sume kn... belakang umah aku kn hutan tebal...
Yg xthn beruk 1st beso...siap menyeringai tayang gg taring...mule2 makngah yg pasan, apa lg trus capai hp nk amik gmbr tp dpt gmbr beruk kck skt...ada 2 ekor sume yg kami nampak...
Aku terus tepon edy suruh call mentenance...bhya kt bdk2 yg main2 kt kaki lima umah, kot di kejor ke di kekahnyer kang.... 


selepas di zoom... dia tau kami amik gambar dia
dia tgk je kt kami.... dia ngn selamba lepak kt beranda umah org... umah tu takde org ddk lg
kalu beruk gini takpe.... boleh bela heheheh... 


p/s: aku tgh di dlm dilema nih.... pegi atau tidak..... 

Published with Blogger-droid v2.0.10