teman2....

Tuesday, April 30, 2013

Kemaruk

as salam sume kwn2,


selamat hari buruh @ hari pekerja yek esok... hehheh naper lah di panggil hari buruh kan, cam yg keje buruh je boleh sambut...

arini keje kene setelkan betul2 sbb esok udh nk balik kg n mengundi, kali nih balik kg aku kene drive sndiri... tibe2 lak rasa cam tak tau jln nk balik kg, mentang2 lah lps kwin mmg edy jelah yg selalu jd driver time nk balik kg, bile kene drive sndiri mule lah aku rasa seram sejuk, rasa tak ingat jln, rasa fenin nk lalu jln mana... aduhla sedangkan masa bujang blh je aku balik kg sorang2 ngn kancil je dulu, skrg nih tibe2 dh lupe... esok pas subuh aku nk gerak... hrp2 sume berjln lancar n tak jem...

nk tayang kt korang sorang bdk yg tgh kemaruk nih, sejak pandai berjln nih keje nyer nk ajak kite jln2 je, lg2 kalu dpt jln kt luar rumah mmg dia syok lah, selalu tiap2 ptg msti aku bwk dia jln pusing koridor dpn umah tu... yg grmnyer mlm2 pun sibuk nk ajak jln kt luar... sampai kn dlm umah pun pakai sandal... dsr bdk kemaruk gitu lah


mkn kt umah bersila pun pakai sandal ko

kusyuk betul walaupun mama dia amik gambar... org kemaruk
banjir paras atas buku lali kt paking opis hehehe... smlm ptg kan ujan lebat selebatnyer

p/s: blum balik kg tp kami 3 bradik ni dh oder mcm2 kt mak kt k, nk mkn itu ini mcm2

Monday, April 29, 2013

Aiyan jalan2 ujung minggu

as salam sume kwn2,

salam isnin, selalu monday blues tp arini tak blues sgt... walaupun banyak keje nk setel tp hati ttp hepi, 1hb nnti nk balik kg sambung sampai pas pru13.

ujung minggu aritu bwk aiyan pg jln2, pg cari kain baju raya kt nagoya utk mak n adik2 aku, kain aku n adik2 ipar udah cari jumaat.  kain utk papa n aiyan kite cari bulan dpn je lah, al maklum suruh tokmi @ mil aku yg jht.  pastu pg beli brg dpr kt aeon AU.
jom korang lyn gambar aiyan ek...

sampai2 mkn dulu kt CRS aeon big

posing manja konon... tunggu nasi dia nk sampai

nikmat sgt ke.... banyak gk nasi yg dia mkn

kat aeon AU, main dlm playground 

suke dia... 

gelak beso nengok mak tek nk amik gamabr dia

peramah aiyan, duk main ngn aunty2 kt situ

heheheh pakai pusing je stereng tuh

bile dh bsr dia tak berapa suke naik mende alah nh... nk trn je


p/s: mati kutu betul lah kt opis nih bile fb kene block... nsb lah blog ok lg

Friday, April 26, 2013

ikan siakap masam manis

as salam sume kwn2,

salam jumaat semua, semua msti semangat berkobar2 nih... tgri nih aku ngn bff aku Pn Emy nk cari kain utk raya kt nagoya kot.  Sbb nyer tailor kami awal bln 5 nih last amik kain utk jht raya nnti tau, jd nyer tpaksa lah cari awal2 kan... tema thn nih oren+hijau lumut... thn ni aku nk 3 helai baju raya nyeh2... aiyan pun dh boleh jln sndiri kan, so mama boleh la vogue2 ltk manik, lacer, batu permata kt baju hover2 thn nih, al maklum jht sndiri modal sndiri, jd nyer gasak ko lah nk hover n sarat mana baju tuh... ahak3 (gelak penjahat)

melalut lak aku lah... nk tayang kt korang aku msk ikan siakap nih... smlm tergoda nengok ikan nih kt aeon au tuh, pn Emy pun membeli gk sekor, udah selamat bt msk rebus ala stim, kalu mkn kt kedai ikan siakap masam manis comfirm sekor rm25-35 sekor kan, ni aku beli sekor rm7.60 sen je ko... puas mkn...

ini lah dia, mata dh kene korek mak tek... cumenyer tkade nenas tp kire ok lah licin tinggal tulang je


p/s: kwn2 yg berminat nk suh aku memanik... tempahan sudah di buka yek utk tempahan raya 2013...

Thursday, April 25, 2013

photo diary


as salam sume kwn2,

salam kamis... salam hari gaji yek kwn2... utang2 bil2 sume dh setelkan lum? heehhe lebih tu baru blh bt beli kain utk baju raya n segala keperluan harian.  Dh beberapa hari kan pg atau petang msti ujan, lambat skit msti banjir kilat.  

takmo taip banyak2 jom lyn jelah gambar2 nih ek



gaya ini budak mkn jagung rebus hehehe
skrg nih sume baju dress or jubah kosong msti nk tambah lace



di gigitnyer puting tu sampai robek... aduhla


ni gaya dia nk sekodeng papa dlm blik

main buih dlm rumah hehehe... 

skrg nih tiap ptg msti ujan.... pemandangan ujan dr tingkap opisku

p/s: tak sbrnyer nk balik kg awal bln dpn, lepak kg lama2.... blh suh mak msk mcm2, al maklum masa balik aritu kan mak aku pg berubat kt indon

Wednesday, April 24, 2013

WW sate minang

as salam sume kwn2,

korang penah mkn sate minang? cube lah kalu nk rasa... aku jmpa nih kt psr mlm tmn melawati, tiap hari selasa, khamis n sabtu psr nyer...
arini ada kursus dr pg sampai ptg, itu psl bt ntry awal

gini gaya bungkusan nyer... 

Tuesday, April 23, 2013

Bday makngah ke 26

as salam sume kwn2,

20hb lps bday makngah, kami cuma sambut bersama2 n msk spesel skit mlm tuh, sumenyer simple je, hadiah pun tak beli lg hehehe (tunggu gaji yek)
kek, mule2 akak nyer ni nk membaking tp sbb diri tgh beratkin konon2 nyer so, beli jelah tu pun 2 slice je, kalu bt sndiri kang banyak pulak, kalu beli sebijik pun bile tgk takde org mkn, kang aku lak yg melantak kan selamatnyer beli 2 slice je mkn share2....

jom tgk apa je yg ada...

cheese beri kt SR mmg sedap... 

lamb chop rosemary +kuah

kentang lenyek, ni aku rasa gk lah sesudu... 

terliur aku nengok lamb chop nih,...

Monday, April 22, 2013

aiyan syg adik

as salam sume kwn2,

selamat pg isnin sume, mana2 yg monday blues tu sile lah hepikn diri yek... korang ingat lg tak ntry yg makngah jga bby lain tuh? kan masa tu aku ckp aiyan asik nk kenekan bby tuh je, tp skrg nih dh ok dh alhamdulillah... aiyan dh syg dh kt bby tuh... tp ttp kene kawal n perhati gk lah, cume nyer dia dh tak ngusik sgt lah bby tuh... cumenye bile dh jaga bby lain nih kami nk plan bercuti ke balik kg payah skit lah... itu yg lecehnyer... ni kami nk balik kg utk mengundi pun kene plan betul2... rasanyer tak lama lah aku suh makngah jaga bby nih... huhuhui

skrg nih bujang aku baik tau, meh tgk yek camne dia tlg makngah jaga adik

sibuk tlg makngah mandikan izzul tp sebenarnyer dia pun nk tumpang main air ngn mandi kt besen tuh, al maklum besen dia

besar dh anak bujang aku, pandai tlg makngah mandikan bby

beria tlg mandikan nih... 

lps adik dh mandi siap cium lg... adik besar sgt selimut bt bedong pun tak muat... itu pun pakai selimut aiyan


p/s: tak sbr nk tunggu lps mengundi, serabut sana sini cite psl pru huhuhui...

Friday, April 19, 2013

mak jemah

as salam sume kwn2,

udah petang baru bt ntry dasar ampeh, bt pengubat rindu korang nih... aku kasi tayang gambar mak jemah
ni keje mak tek nyer lah, papa dia pun suke bt gaya gini kt dia, dh 2-3hari ni asik tayang muke mak dia je kan, bosan lak korang...

ni lah mak jemah kesayangan aku.... buah hati pengarang jantung aku

p/s: tak sbr nyer nk balik mengundi kt kg, nk amik cuti dr 1 mei sambung sampai hari mengundi, kalu 6hb tu dpt cuti kn best

Thursday, April 18, 2013

photo diary edisi AKU

as salam sume kwn2,

sebenarnyer aku takde banyak gambar nk letak, tp aku nk letak gambar aku dulu sampai skrg nih, dulu mungkin aku penah letak tp kali ni lg banyak lagi.  kalu di kenang2 zmn dulu kelakar pun ada tau... meh2 aku tayang kt korang ek, sile jgn gelak tau

aku dr muda mmg tak bnyak beza kot, mmg jenis bdn besar, bdn aku naik gile2 masa aku kt U, aku mmg takde aktif sukan apa2, itu psl senang naik bdn


ni raya thn 2006
awal 2007, masa nih aku msh keje kt UTM skudai lg

bln 4 2007 aku kursus utk mule2 msk keje gomen, kenal kan sebelah aku tuh blogger Zana Nordin ,blogger  Lieya Latif pun ada kursus sekali tp takde gambar ngn dia
ni bln 5 thn 2007 kursus kt tmn negara, rompin



pertengahan bln 5 2008 masa ni induksi umum kt intan


ni raya thn 2008, msh maintain lg masa nih

ni lak raya 2009, dh nampak naik kan

ni raya thn 2010...

masa aku awal peknen baru 2-3bln gitu , awal 2011


masa ni aku dh 9bln pertengahan 2011

lps naik cuti bersalin, akhir 2011

dh mcm makcik kan, pertengahan 2012, naik betul bdn aku masa nih

september 2012 makin gumuk, kwn memanik dtg umah k Umi pepari yg mmg teror memanik

akhir 2012 dh turun skit


lps beratkins ada lah turun skit april 2013

p/s: hrp2 raya nnti boleh la turun banyak skit kn

Wednesday, April 17, 2013

WW kak ton comel tak?

as salam sume kwn2,

korang kenal tak kt mana selalu ada ayat @dialog nih...

`KAK TON COMEL TAK?` comel kak ton... heheheheh

kene pulak berbaju munge2 kecik gini, jwbnyer kene tambah koleksi munge kecik lg lah


p/s: mlm td hancus atkins aku telan makaroni bakar pg td lyn lak nasi si emy bwk... fail2, berminggu2 tak mkn nasi td terliur lak

p/s/s: thn ni nk tema kaler oren ke ijau ek... hmmmmm

Tuesday, April 16, 2013

pengintai tercomei

as salam sume kwn2,

mood utk bt keje sgt lah ke laut tp nk tak nk kene bt keje gk... cumenyer lemau skit lah, walaupun bos tkde kan, tetap ke laut mood aku... kadang mcm mls nk lyn fb ke blog ko, mls nk bt ntry baru...bkn ada sgt pun org jenguk heheheh...

skrg nih alhamdulillah si aiyan dh makin laju jln nyer, dh makin kuat kot rasa tulang kaki nyer, kejenyer berjln je ke dpr ke blik, dh dkt 2thn baru pandai jln, tp takpe aku bersyukur sgt2.... yg penting raya ni dh boleh berlari kt kg hehehe...

aiyan nih sejak dua menjak nih mmg suke menyekodeng, dia suke pijak bantal pastu intai kt tingkap tgk bwh, tgk kete lalu2... kadang takde apa pun tp dia suke tgk luar... ptg2 nk bwk jln bwh kadang mendung nk ujan, so duk pusing2 dlm umah je lah.. tp comei sgt kalu nengok gaya dia mengintai tuh heheh, kadang sampai lama dia duk tepi tingkap tuh...
(maap lah kwn2, ntry kali nih ntry membebel lebih yek)

aku takde katil, tido kt tilam tebal je  yg 12inci, senang lah dia naik turun

p/s: duit gaji minggu dpn dh kene beli kain raya nampaknyer

Monday, April 15, 2013

makngah dh mula jaga bby lain

as salam sume kwn2,

sile jgn terkejut yek, bkn bby aku ek... bile nyer aku peknen kn, ini anak jiran aku selang serumah dr aku, mak pak nyer keje nurse kt hkl nun, bby nyer lak baru 2 bln lebih or 3bln gitu lah, mule2 makngah menolak gk tp pas di pujuk2 di cube gk lah utk jaga, smlm dia antar jap kul1ptg sampai kul3.30 ptg, mule2 ok je bby lg asik tido jelah, tp si bujang aku lak la,,.,cumenyer makngah ckp kalu tak blh nk jaga nnti dia bgtau, aku pun takmo nk paksa2 makngah, kalu dia rasa ok, ikut dia nk jaga bby tuh, kalu dia rasa susah, mak bby tuh tpaksa cari pengasuh lain

arini tak tau camne lah makngah nk handle, si aiyan mmg geram je... selamba je dia baling bola kt bby tuh, aduh la aiyan... dia jeles rasanyer, masa makngah dokong bby tuh dia blh cubit2 tgn makngah, pastu pukul makngah... hehehe anak2

bby nih nama Izzul...

budak yg membawa diri, duk jauh ngn bby... masa mule2 lah

Friday, April 12, 2013

photo diary edisi jumaat- menu atkins

as salam sume kwn2,

boleh aku bt photo diary arini kn? maklum smlm aku cuti rehat dek kerana demam+selsema ni tambah lak batuk... tp pg keje gk sbb tau bos aku minggu dpn takde, aku kene setelkan sume fail2 kerja utk dia sign, aku bt photo diary puas skit korang tgk gambar kan

aku mls nk menaip sgt... keje melambak (tp panjang dh aku bebel)

salad telur+brokoli utk bfast

mlm bt ikan kerisi asam pedas... mcm kucing dh aku mkn ikan je

mlm esoknyer bt ikan siakap msk cekur

dinner+bfast mee kari tanpa mee

ni lak syr smlm... saja je try bt pajeri terung hehehe

p/s: dh demam aku telan gk nasi smlm, tp arini gigih semula atkins... hrp2 ada penurunan lah