teman2....

Wednesday, February 27, 2013

WW mencuba diet atkins

as salam sume kwn2,

sorry yek smlm takde ntry baru heheeh...


bfast day 1, share ber3

lunch nyer pulak, cume silap sbb amik kacang... heheheh




dinner ayam panggang mayo

bfast pg nih...

p/s: doakan aku berjaya utk induction 2 minggu nih...

Monday, February 25, 2013

anak manja papa

as salam sume kwn2,

salam isnin, selamat hari gaji utk kwn2 yg keje gomen.... wahaaa bln nih mmg betul2 struggle lah, bln ni aku akan mulakan aiyan utk amik susu pediasure... aku tak mampu nk bg penuh jd aku tambah dlm susu enfagrow nyer... mintak ada penambahan berat aiyan

aritu kan 2minggu edy tak balik kl jd nyer bile ujung minggu lps dia balik, adalah budak ni yg mengekor papa nyer je... sampai papa nk msk toilet pun nk ikut hehehe... pastu masa papa nk balik KT menangis sakan... hahahah mmg anak papa


sabtu pg papa nk pg keje... dia pun duk berpaut nk ngikut papa gk

ptg tu pg bli brg dpr kt aeon big... ada ke mkn cekodok dia blh msk kn mulut sume sebesar itu


pg ahad papa nk kuar gi cuci kete pun dia dok ngekor je





ptg ahad menempel je ngn papa...

mmg anak papa

Friday, February 22, 2013

riang ria lunch hour di hari jumaat

as salam sume kwn2,

salam jumaat sume, riang ria betul.... maklum lah esok luse cuti kan... tp nyer pg nih agak kelam kabut nyiapkan segala fail2 bos aku nk pg meeting esok sampai selasa... itu yg ntry lewat skit...

aku nih ngn bff aku si Pn Emy n kwn2 opis yg lain kalu time jumaat mmg suke supink2 kt psr belakang jupem nih, tp time2 baru2 dpt gaji mmg takde lah gi situ, masing2 eksen.... tp tiap kali pg situ mmg tgn kiri kanan penuh barang, mcm2 ada kt situ... mmg hari yg ditunggu2... ada makanan mcm2, tudung mcm2 n juga baju... heheheh

tak dpt supink kt mall supink kt psr pun jd lah kan...

berderet2... air mcm2 ada ... tu nampak tu bff aku Pn Emy menjinjing brg penuh tgn

belah dpn nyer lak... kopok yg suke aku beli... 

tgk2 penuh meja kami ber5 beli brg... heheheh apa lah yg dibebelkan k ct tuh

sorry gambar blur... tgk kwn aku yg lapo heheheh... 

Thursday, February 21, 2013

photo diary edisi mkn2

as salam sume kwn2,

dh berapa minggu aku tak bt photo diary nih... hahahk... ni pun agak bz nih, al maklum lah boss aku baru msk keje selepas 3 hari gi meting kt indon, jom lyn gambar2 ni ek... kirenyer biar la gambar berbicara

sayur ranti, tak tau lah korang kenal ke tak atau penah mkn... masa kt kg ni antara syr yg ada...pyh nk jmpa kt kl, time ada psr tani je jumpa nih... sedap bt tumis air

sambal udang + petai... lauk ujung minggu aritu

time mls nk mkn nasi mmg mlm aku masak dinner ni je

ni kudapan wajib yg ada kt umah, al maklum laki org terengganu ... mkn mee grg, mehun grg, ns grg msti ada kopok

nmpak cam arnab tak heheheh... ni mak tek nyer keje

rendang ayam kentang... silap aku buh kntang awal2...abis hancur sume kentang tu... pekat gile dh mcm mee rebus lak

Wednesday, February 20, 2013

WW rambut baru

as salam sume kwn2,


rambut bujang aku udah pndek n kemas, yg kenting2 tp telinga dh potong...


gambar sebelum yek, potong yg tp telinga tu je... 



gambar kelmarin baru kene potong ngn makngah.... sgt xcited bile mama amik gmbr

belah tepi... suke betul dia

amacam ensem tak kite heheheh... 

p/s: sgt seronok bile tgk aiyan blh jln sndiri walaupun lum tegap lg.... rasa segala penantian berakhir... tak sbr nk pimpin tgn dia jln2 kt mall...

Tuesday, February 19, 2013

kotak doraemon aku

as salam sume kwn2,

sorry kwn2 lambat bt ntry pastu gambar ada sekor je... skrg mmg mls nk mengambil gambar, mood ke laut ko... skrg nih kan aku dh mule menjahit semula, aku takde meja yg khas utk menjahit jd nyer gune kotak doraemon utk jd meja jahit, sume batu2,pearl2, kristal2 n sebahagian manik duk dlm situ ... memudhkn aku utk amik, gune n simpan manik yg tgh digunekan... utk manik yg lain2 ada dlm 1 rak 4 tingkat ddk dlm blik... kene sembunyikan kalu tak kene godeh ngn bdk ensem...



heheheh sile jgn ketawa yek, gini lah cara aku menyusun manik yek

*gambar lama... nk tunjuk rak 4 tier yg menyimpan simpanan manik2





















p/s: dh 2minggu en papa tak balik, bosan la pulak... time mlm tak kuar ke mana2

Monday, February 18, 2013

aiyan kecik vs aiyan besar

as salam sume kwn2,

selamat hari isnin yek, arini agak bosan bff aku cuti rehat sbb pengasuhnyer cedera, nk bt keje agak lemau maklum lah bos takde gi meeting kt Indonesia...

aritu makngah duk mengemas2 baju aiyan, terjumpa baju lama dia... terus pakaikan sbb terimbas kembali masa mule2 pakaikan dia baju nih... heheheh
masa bby aiyan sgt kuat berpeluh, so mmg kami akan pakaikan dia baju lubang2 je, time awal2 tu tak banyak sgt baju lubang2... jd apa yg ada sarung je
(bby yg ada masalah jantung berlubang mmg akan kuat berpeluh)


masa ni aiyan baru 3bln ++... goboh gile kan baju nyer

gambar kelmarin 1thn 7bln... fit2 je baju nyer

P/s: ada seorang kenalan di jupem meninggal dunia jumaat lepas... walau tak rapat tp pernah bertegur sapa, terus teringat2 camne lah kalu aku kene pergi dulu.... Al-Fatihah utk arwah nana

Friday, February 15, 2013

rasa nk nangis bile.....

as salam sume kwn2,

salam jumaat semua, hujung minggu ni rasanyer tak ke mana... edy takde, ujung minggu nih tak blik kl, minggu dpn baru balik ntah tak tau sampai bile lah keje dia kt Kole terengganu tuh siap...
skrg nih ada terima tempahan menjahit manik dr kwn, nk tak nk mmg kene gagahkan diri menjht tuh... sbb nyer lama2 tak menjht kang ilang segala idea tuh,mule lah kering idea dlm kepala otak... tp nyer cabaran nk menjahit manik mmg lah.... huhuhui

kalu jd kt korang... nngis tak?

sibuk mengaco benang ngn segala barang manik mama

p/s: sesiapa yg teringin or berminat nk antar tempahan menjahit manik kt aku, boleh msg or call kt no aku nih ek 0137890798

Thursday, February 14, 2013

sambal tomato

as salam sume kwn2,

sorry lah ek arini aku lambat bt ntry, arini takmo bt photo diary tp nk share ngn korang sambal tomato versi indonesia... ni edy la yg dpt resepi nih dr pekerja indonesia dia... dia lah yg beria bt kt umah... kami tau mkn je,sedap gk... meh2 aku tayang resepi kot korang blh cuba

Bahan2 nyer:

6biji cili api -goreng kejap
1 biji bwg merah - goreng kejap
1/2 biji tomato - goreng kejap
1 sudu besar petis

Cara2nyer :

Tumbuk semua bahan2 yg di goreng tuh, last sekali masukkan petis... siap, blh mkn ngn ulam cam timun n sebagainyer...

sedap tau, cube lah yek kwn2

Wednesday, February 13, 2013

WW puting oh puting

as salam sume kwn2,

mohon beribu ampun, beberapa menghilangkan diri....

dh nk putus dh kepala dia

ni pun sama...

yg terbaru skrg nih pun dh kene ggt gk, msh tak blh nk pisahkan aiyan ngn puting kalu tak dia tak blh tido...

Thursday, February 7, 2013

photo diary edisi meleleh air liur

as salam sume kwn2,

arini tak tau nk cite apa, jom lyn photo diary ek, biar gambar berbicara, mmg banyak gambar nih, pastu sapa2 yg lum bfast ke lunch tu jgn nk salahkan aku kalu tibe2 cacing dlm perut berbunyi2 mintak mkn ek



aku kalu ngn bff aku kalu gi ke pizza hut msti akan amik salad, ni lah gaya nyer bertimbun

salad versi jawa - pecal, kuah kcng nyer mak aku dh bt siap2 kt umah tinggal tambah air pns ngn asam jawa je 

ptg2 lyn ubi goreng... ubi adik aku bwk dr johor aritu

aiyan msh lg mandi kt besen gini, n selalu dia mmg laju je msk dlm besen nih, kadang2 tanpa bukak baju... geram je

edy skrg kan outstation ke Kuala terengganu je, so aku suke kirim sata frozen kt sana, sedap
try bt buger sndiri... kire jd gk lah... 




tp bt versi kecik je, dhtu roti pun ikut sembarang je




antara lauk feveret, ayam msk kicap....

ptg2 lyn ubi rebus `blegudek` ngn kopi O mmg ngam

cuti hari wilayah aritu beli pokok bunge... aku suke ngn buah2 dia tu... comei

ikan kering pari msk kari... sesekali boleh la lyn

kering kuah mee kari ketam tp kaki ketam takmo mkn sbb kang merecik2 kt tudng n baju hehehhe

berangan nk msk mee grg tp nyer sampai kt umah baru perasan aku lupe amik mee kuning, jd nyer spageti goreng 

p/s: jawapan utk teka teki tuh adalah  BUAH DELIMA, ramai yg teka betul... nnti akan bt pilihan random... kalu udah setel aku akan letak kt sini ek nama2nyer

Wednesday, February 6, 2013

WWW mari berteka teki


as salam sume kwn2,

cube korang teka apa kah nih? 3 org yg jwb betul akan dpt hadiah misteri... 


apa kah dia....

Tuesday, February 5, 2013

kepala lg serabut...mohon menyepikan diri

as salam sume kwn2,

maap yek aku menyepikan diri beberapa hari, smlm aku cuti ada apppoiment genetik aiyan kg hkl pastu arini mmg sgt bz, menyetelkan folder utk  meeting esok, makanyer nk jln2 kt koran nyer umah pun tak sempat lg...

smlm plan nyer nk keje sbb ingatkan appoiment genetik tu kejap je rupe2nyer.... kul3ptg baru setel sume.... pnt sgt2, menunggu giliran bkn main lama pastu dh dpt jmpa doc, nk amik darah lak... itu yg aku amik cuti terus... kalu dipikirkan sgt aku blh jd gile..... doc nk bt ujian dna, utk cek psl kromosom dia sbb doc tak dpt nk cari sbb naper kepala aiyan lmbt membesar... huhuhuhu sgt kalut, sgt banyak persoalan yg bt aku serabut... doc suh aiyan bt ultrasound buah pinggang n bt MRI, smlm dpt tarikh utk appoiment tu sume bln 5 nnti, hrp sume nyer berjln ngn lancar
n aku sedikit serabut ngn kwn2 yg secara tibe2 sibuk nk jual ubat2 kt aku, serius aku mrh, rasa sgt serabut... aku banyak benda nk pkr kenapa nk amik kesempatan... org yg tak merasa tak kan paham... ntahla, dugaan kami....

aiyan derma 8ml smlm, nsb lah tak nngis kuat sgt... 

Friday, February 1, 2013

jln2 kerteh episod 2- makan2

as salam sume kwn2,

sambung cite balik kerteh yek, balik kerteh kalu tak dpt mkn sedap2 mmg rugi kan, sblum balik kg dh mintak mak metua msk nasi dagang dia, tp blh lupe nk cari rempah gulai yg dia selalu gune tuh.. heheheh takpe balik nnti kite cari ek...


sampai2 je mil dh siapkan ns dagang ngn pulut kuning, lyn ngn gulai ikan n ayam mmg terbaik...

pagi jumaat ada psr tani, kuih ni nama nyer `tokyo` sedap gk mcm apam balik kecik

aku baru tau nama kuih nih `kayu keramat` rasa mcm cakoi

paku pakis merah, cume nyer kalu kt johor org suke cari yg pucuk yg mude2, kt sini lain

ptg tu kami lepak tp pantai kerteh smbil lyn abc nikmat nyher... dhla kt sana pns sgt

mlm tuh bt mkn2, k ipar aku msk ns tomato...sedap, aiyan pun suke

maksu edy bt laksa johor, sedap... org kerteh msk laksa johor aku yg org johor pun tak penah msk heheheh

ni mstilah aku yg msk... 2 ekor alhamdulillah abis licin

last day masa nk balik kl,  wajib singgah kuala kemaman borong kopok keping ngn lekor utk bwk balik kl

p/s: 3hari cuti tp tak ke mana2 kot, sbb nyer arini mak tek keje,esok papa keje... ahad je yg ada..
selamat hari cuti kuala lumpur