teman2....

Monday, December 31, 2012

bye2 2012- welcome 2013 - cite buah CNY

as salam sume korang,

arini hari terakhir di thn 2012, mcmne ngn segala azam yg korang bt awal2 thn aritu, dh terlaksana lum semuanyer? utk aku... azam tu di copy paste bwk thn dpn... mintak2 terlaksana hendaknyer... amin2

apa azam aku ek, nk kurus...boleh? utk aku thn 2012 nih banyak kenangan yg indah kot, thn nih tak se susah  thn 2011, mungkin thn 2012 nih aku tgk peningkatan kesihatan aiyan, juga masalah asma aku yg dh tak seteruk 2011... moga thn 2013 banyak lg kenangan yg manis2 n yg indah2 je... (harapan kn)... semoga aiyan semakin sihat n terus sihat...

ok lah takmo cite psl thn lg, kang korang bosan

antara bnda yg akan ada dkt2 awal thn,nk tayang kt korang buah  ngaku @ arrow head, selalunyer buah ni ada time nk CNY je... time2 nih mmg aku akan beli n bt jd kepek... sedap

baru 2 thn aku kenal n tau bt kepek buah nih

rasa dia mcm keladi tp manis2 skit... 

Friday, December 28, 2012

gohtong jaya siri 3 (episod akhir)

as salam sume kwn2,

kelasss ko dana sampai siri 3 lg, jln2 gi gohtong jaya je pun hehehe... ngalahkan blogger Lieya latif yg pg HK, heheh jgn mare yek kwn ku..
tau2 jelah gambar kt dslr mak tek ni banyak sgt, kalu ikutkan sampai 5 siri tp aku pilih2 jelah skit2, kang korang termuntah ijo lak, kene pilih gk gambar aku yg cumel2 je kuar...
bos aku smlm mohon cuti 28hb tp pg2 td tgk dia dtg lak, ntah apa2 lah... mencik

PERHATIAN... sile sediakan plastik kalu nk termuntah ijo, sbb gambar adalah banyak... heheheh



siap ada kumbang sdg isap madu lg...



bunga rose kt sini beso2 belaka

bunge seri pagi mcm2 kaler ada

lada jalapeno yg rimbun sgt2

dua bradik yg bolat... ahak2 ni lah makngah ye kwn2

asik lah gambar montot je mak tek nih tau

bdk yg bosan nunggu mama, makngah ngn mak tek pg tmn lavender... sbb kene naik tangga papa mls nk bwk ini bdk

dlm kedai subernier... rambang mata 

mama belikan bantal peluk stoberi

jlndi payungi ngn pokok2 anggur...redup je

kaktus pun ada tp tak banyak cam CH

aku amik gambar ngn hp je... 

kalu dpt tnm sepokok bunge cantik gini kn best

berbumbungkan pokok markisah... bestnyer kalu kt umah blh ada camni

pokook2 salad yg segar bugar

cendawan pun ada tp tak banyak sgt yg ada masa tuh

beli 1 paket besar kt umah... gebus betul

dua hero aku

singgah jap kt farm lain tgk sun flower

salad nih blh terus amik n byr bwk balik umah

sengih je dia, mama yg kepenatan berjln

papa takmo kuarkan stroller, mama yg skt pinggang dokong dia... jauh dh kami jln masa nih

bdk yg paling hepi... sengih je dia

pengarang jantung hati mama

org besar kepala kecik heheheheh

nngis kalu mak tgk pokok terung yg tinggi2 nih

dpt jmpa anggur kecik

last sempat beli aiskrim stoberi tp... manis gile
abis sudah siri jln2 gi gohtong... korang jgn bosan ek... thn dpn nk kene plan betul2 kalu nk bwk jln2, maklum lah bkn kami ber3 tp msti nk bwk makngah ngn mak tek... kene rancang cuti betul2

abis suddah

Thursday, December 27, 2012

gohtong jaya siri 2

as salam sume kwn2,

arini tpaksa bwk laptop gi opis, sbb nyer aku nk cek line maxis... kt opis nih ok je tp kt umah tak blh, mmg sah la aku kene tukar brukband lain nih..n yg buat aku bosan, fb tak kene block lak,aku blh bukak n tgk tp tak blh nk komen or like...ntah apa2. tensen betul lah... sambil2 tu blh la aku upload sekali gambar jln2 yg gune dslr mak tek...

sile jgn bosan yek, siri 2 nih kt tmpt stoberi je... tmpt lain nnti sambung... heheheh


suke sgt mak tek amik gmbar dr belakang

silapnyer takde tag nama

sian mak tek nyer gambar takde

rama2 menghisap madu

stoberi main sorok2 bwh daun

apa pesen lah anak beranak nih

ni lah budak yg paling hepi sekali

tecik2 je kan

merah menyala2

bile tgk muke hepi makngah aku pun rasa puas sgt

suk sekodeng2 cari yg beso n merah2


sesi membyr sume sekali dlm setengah kg rm50 gk... tp takpe jnji makngah hepi

Wednesday, December 26, 2012

Gohtong jaya siri 1

as salam sume kwn2,

mood arini adalah sederhana, maklum dh cuti 4hari msk opis rsa sedikit lemau yek, tp heppi bile dpt kwn2 try hasil masakan aku hehehe... ok lah arini walaupun wednesday tp takmo bt WW sbb nk kongsi cite ngn korang masa kami gi gohtong ahad lps... kami grk pagi ahad tuh dlm tgri dh balik dh, kejap je saja bwk makngah jln2, tgk dia hepi aku n maktek pun rasa hepi sgt  (org lain gi cuti2 obesea ke blik kg kami gi kt gohtong pun ckup lah kot heheh)

arini versi gambar skit je mana yg ada kt hp aku, esok luse baru aku letak gambar dr dslr mak tek yek, banyak sgt gambo nk pilih2 mana yg cun, mana yg nampak aku gomuk tuh mmg tolak tepi lah hehehe...
jom kite tgk gambar yg ada .....

sblum masuk, tunggu papa paking kete

kata makngah ni buah tangan budha... mcm pokok limau

buah tecik2 je tp takpe jnji blh petik sndiri

sengih la maktek tukang amik gmbar je... pnd muke, gambar kt dslr takde muke dia

mak ngah yg kusyuk petik stoberi

mak tek tukang amik gmbar, aku tukang tunjuk buah suh mak ngah petik

biar makngah yg petik sorang2... 

nnti ada masa blh la dtg lg, lgpun kire dkt ngn umah

munge levender malaysia

aku konpius ni pokok rosemary ke levender?...

sekeliling tuh banyak sgt munge rose nih... geram tul

lada jalapeno or habanero kot,... takde tag nama la

photog of the day

passion fruits yg jd kan tempat tu redup

dpt bantal stoberi terus nk tido

brg2 yg kami beli kt sana... skit2 je

tecik2 je kan... tp syok bile petik sndiri

biocorn yg tak manis, rasa cam jagung zmn dulu2

jeruk jambu batu yg terkenal kt CH... 

p/s: mood skrg nih nk cuti je... naper ek... best2 minggu dpn selasa cuti lg