teman2....

Friday, November 30, 2012

lama vs baru

as salam sume kwn2,

tak blh bebel panjang2.... nk setel keje sbb isnin kang nk cuti, kan mak abah i nk dtg heheheh...
biar lah gambar berbicara yek, antara lama dgn baru... yg lama ttp istimewa di hati

sandal yg pakai time jln2 kt opis, time2 meronggeng ke

selipar jelly bunny... bau manis

wallet yg dh berusia 7-8thn, msh elok lg tp dlm dia koyak skit... sgt berbaloi

wallet baru C&K je... walaupun tak seluas yg lama

p/s: ahad nih nk gi konvo maktek... msti penat nyer... huhuhu

p/s/s: Izan, mia duniaku... sedap ke rasa durian cicah coklat tu?... komen melalui tgk gambar je tanpa pg ke blog awak

Thursday, November 29, 2012

troli pun jd lah

as salam sume kwn2,

lama dh aku tak buat photo diary kn, skrg nih gambar tak berapa banyak lah...aku mls bebeno amik gmbar,kalu ada pun kadang kureng berkualiti ehhehe, dh tu gambar si aiyan je yg ada hehehe... kang ada geng yg muntah ijo heheh...

mlm td kami gi giant tmn permata, konon2 nk cari toto n bantal n keperluan lain, sbb nyer ujung minggu nih atuk, nenek ngn makcik pakcik aiyan nk dtg dr kg utk konv mak tek ahad nih 2hb, umah aku bkn lah ada banyak brg sgt, itu yg nk mencari...disebabkan plan nk beli brg banyak mmg tak bwk stroller lah, nk suh aiyan duk kt troli giant je tp nyer... mana reti duk diam...skt ati

see... tgk kaki dia ktne... 

suh ddk elok2 mule2 je pastu sibuk nk berdiri

p/s: tak sbr nk tunggu family dr kg dtg.... sabtu pg gerak msti ptg baru sampai al maklum naik bas sume, abah aku mana berani nk bwk kete dr johor sampai kl nih...

Wednesday, November 28, 2012

WW berkabus + tgk antu ke?

as salam sume kwn2,


menonggeng mcm nk tgk antu dr celah kangkang hehehe... ntah pesen apa... 

amik gmbar kt paking umah isnin lps, baru pas ujan... berkabus kn, terus rasa nk gi cuti tmpt yg sejuk2 heheh

p/s: ujung minggu ni mak tek nk konvo kt uitm shah alam, mak ngn abah aku insyallah nk dtg kl

p/s/s: Izan, mia duniaku... akak tak tau camne akak nk jenguk blog awak... nk tinggal komen... setiap kali bukak blog awak mmg pc akak restarat sndiri...huhuhui

Monday, November 26, 2012

demo politik vs demo penggunaan tv

as salam sume kwn2,

salam isnin sume, saja je bt tajuk gempak... sebenarnyer takde idea sgt nih... bos dh dtg keje... bosan2
ari jumaat aritu ada demo kt depan felda psl konon nyer suh hentikan felda hantar minyak sawit kt israel, tak tau lah betul ke tak,
pastu demo penggunean tv tuh... si aiyan lah... suke2 dia je main picit2 tv tuh, sejak dh tau mana nk picit kt tv... asik nk duk kt tv je geram aku, nk suh papa lekat kn tv kt dinding je rasa, kalu tak asik lah di usik budak tuh

org tgh sedap2 tgk tv dia pun sedap2 usik... geram nyer

demo aman n takde apa2 terjd...

p/s: al fatihah jugak takziah utk pegawai kt opis atas kembalinya arwah ayahnya ke rahmatullah pd pg sabtu

p/s/s: nk bgtau  blog Mia duniaku, akak setiap kali pg ke blog awak msti pc akak restart sndiri, blog awak ada melware ke...huhuhui... rasa syg tak dpt bukak n baca blog awak...

Friday, November 23, 2012

bekal spaghetti bolognise....

as salam sume kwn2,

arini bit bz.... konon2 nk letak gambar dress ngn jubah yg aku ada tp tak ckup lak gambar yg ada... dr itu mari2 tgk bekal yg aku bwk arini, spageti bolognise... mkn ramai2 kt opis... seronok walaupun bwk tak banyak mana tp ramai org blh mkn... lgpun bos kn takde, blh la lepak2 sambil mkn...kalu bos ada, kejap2 dia jenguk hehehe



spageti bolognise yg simple mimple


p/s: ujung minggu nih nk mule jht manik kt tudung lah... kene rajin kn diri, tekadkan hati

Thursday, November 22, 2012

klon en papa

as salam sume kwn2,

arini fenin lah, aritu baru tgk kwn2 nyer quote gambar penuh, kali nih aku lak kene hehehe... berpeluh gk, nsb lah ada pn Emy tlg td nyeh2... tq yek my fren

takde photo diary arini ek, gambar tak banyak... tp nk tayang gambar klon papa aiyan, adik beradik edy yg ke 4 Mohd Rohaimi, sama lbh kurang cam edy cume versi kecik n putih heheheh... 9 adik beradik edy sume tak sama dr segi rupa, tinggi tp 2 org ni je yg hampir2 sama... mak mertua aku ckp dua2 ratu mandi lama ahak2...

bkn main rapat bdk nih... 

manja lah konon2 nyer tuh ngn ayah teh dia

ni papa aiyan

versi sebenar

p/s: mintak2 papa sampai kl arini... aiyan rindu papa sampai mlm mama tak ckp tido

Wednesday, November 21, 2012

WW sapa tak penah mkn meggi?

as salam sume kwn2,

sorry yek smlm takde ntry baru hehehe... arini pg2 lg aku dh bt ntry baru...


meggi feveret aku, meggi kari... tak blh mkn selalu sebulan sekali 2 je... 

Monday, November 19, 2012

budak kenteng bucuk mama

as salam sume kwn2,


salam isnin, sorry sgt arini tak dpt nk BW blog korang..inn shaa Allah esok aku cube ber BW ek, ntry pun bt dh ptg nih...

meh nk tayang kt korang apa peel bdk kenteng nih skrg... bak kata mak ngah, semakin kenteng rambutneyr semakin banyak akal nyer hehehe

rambut kenteng yg kusut sbb terkene air susu... ntah camne gaya dia main sampai kene rambut

duk cangkung kt tp walker...bgs2

sgt eksen n belagak gayanyer

belajar merayap dr 1 tempat ke 1 tempat... hehehe (abaikan meja yg sepah)

gaya duduk cam org tua... fengsan

p/s: seminggu yg indah sbb bos cuti... yeyeh

Friday, November 16, 2012

mat rempit junior... oh no

as salam sume kwn2,

salam 2 muharam...arini opis lenggang je, ramai yg cuti bff aku si Pn Emy pun cuti sbb anak nyer tak sihat... aku mcm nk cuti tp mls lak, nk setelkan keje skit n ada hal yg dh jnji nk bt arini...

si Aiyan skrg nih, suke betul merayap, pusing meja mkn, sopa, pintu umah, sliding dooor... tau lah org baru nk belajar berdiri katakan... itu yg kadang tu geram sgt, pastu suke sgt main kt tmpt letak kasut ngn slipar... suke bt main kst2 n selipar2 tuh... pastu aritu dia bt main helmet papa dia... geram nyer psl ni lah jd nyer heheh

disebabkan besar sgt helmet tuh, mak ngah tpaksa pegang kn

Wednesday, November 14, 2012

WW anak papa

as salam sume kwn2,

selamat hari rabu, bestnyer esok cuti lg yeyeh

kalu ngn papa gelak beso je

best betul dia landing kt papa dia... 

p/s: salam maal hijrah esok ye kwn2....

Monday, November 12, 2012

mee ketam kl + crepe durian


as salam sume kwn2,

selamat cuti sekolah utk bdk2 sekolah yg cuti, cikgu2 juga mak pak mana yg balik kg, maklum lah minggu nih kalu cuti 3hari dpt seminggu teruskan... sorry sgt2 kt korang masa jumaat tuh aku tak sempat bt ntry n tak ber BW blog korang2... mahap yek kwn2... 

citenyer kamis aritu aku ngn bff aku n sorang lg membe opis nk mkn mee ketam, walaupun ada yg ckp mee ketam tu tak lah sdp mana... tp bg kami ok lah rasanyer... tak lah sedap sgt3... tp boleh di kire ok lah bg tekak kami... pastu try lah cari crepe durian... sedap mmg sedap tp pun aku tak lah teruja sgt... jnji dh rasa n dh tau camne kan


mee ketam kl.... suke ngn rasa kuah nya...

si bff aku pn Emy ngn kak Ct

sebenarnyer kaler kunin tp biasalah tepon aku terlebih flash

p/s: heheheh minggu nih best betul kan, minggu dpn lg best bos takde cuti pg oversea huhuhui

Thursday, November 8, 2012

Photo diary makan, makan n makan

as salam sume kwn2,

selamat hari kamis, lama dh tak bt ntry photo diary nih... banyak nih gambar makanan...hrp korang redha je ek...
kepada sapa2 yg lum bfast ke lum lunch ke sile lah mkn... nnti korang comfirm terliur punye...
sbb aku sndiri tgk pun sndiri terliur hheheheh


gambar minggu lps, ada jamuan kt opis... staf yg dpt naik pangkat banjer

kuih2 n buah2 siap ada dodol abah aku lg heheh

ulam2 ngn sambal belacan amik ko... banyak betul

sabtu edy beli satay kt satay station, gile mahal secucuk rm1.20 huhuhui tobat tak beli lg

sapan pg ahad tu bt roti john... heheheh dh jd feveret dh skrg nih

ahad ptg tu edy beli rojak mamak...sedap... siap ada sutun goreng sekali

tingin lunch kfc double down... ajak emy mkn isnin 


selasa mlm mls nk msk nasi... bt lasagna roti... abaikan yg rentung tu ek hehehe... 

lunch smlm, pie tee ni fevert aku n emy

lama tak lyn CRS... mmg terbaik

dinner mlm td... spageti carbonara 

msti korang bosan kan kalu tak tgk gambar bdk nih... rambut makin kerenteng

saja nk tayang muke aku yg makin comot sbb dh mls nk makeup... 


Wednesday, November 7, 2012

WW kartoon mood

as salam sume kwn2,

sama tak? cantik kan... thanks kepada Nur Anis... macih banyak2



suke sgt... teruja...

Tuesday, November 6, 2012

lauk time mls

as salam sume kwn2,

korang kn time mls apa yg korang msk? heheheh kalu aku? kalu malas tahap dewa mmg aku goreng telur pastu bg kicap je... tp kalu mls ala2... aku selalu msk lauk ini...simple n sedap bg tekak aku...



ikan goreng salut tepung grg nona... rangup n terbaik

telur tumis hancur... lauk feveret dr kecik lg

op couse lah bilis+bwg+kicap nih... terbaik n comfirm licin nyer


p/s: keadaan meja sgt serabut, dek kerana bos aku agak `gile` sejak dua menjak nih... aku pun jd gile gk nih, hampir2

Monday, November 5, 2012

gelagat aiyan bile bwk mkn kt luar... `nelitis`

as salam sume kwn2,

salam isnin..... arini ceria uuuu... i pakai baju baru nyeh2.... nnti lah tayang kt korang tp kalu ingat la heheheh... nk tayang kt korang peel si aiyan kalu bwk gi mkn kt luar, tak reti duk diam.... nelitis kata org jawa...

sibuk memanjat, sekodeng dapur org

nk duk atas meja lak... aduhla budak

muke selamba je... geram betul...

bile mama ngn mak ngah surender, bg kt papa lak tp still takmo duk diam

sekodeng org belakang lak... aduhla

belanja adik2 mkn steamboat kt johnnys

ddk kejap sambil main mangkuk ngn sudu yg ada... tp muke tak puas hati...

p/s: tak sbr tunggu minggu dpn, cuti sekolah msti jln lenggang je... huhuhui