teman2....

Wednesday, October 31, 2012

random activity kt kg johor

as salam sume kwn2,

salam rabu... maaf yek korang sbb nyer lama aku mendiamkan diri, paham2 jelah kalu bercuti mmg aku senyap dr beronline fb or blog... raya aritu kami balik ke johor kamis ptg sbb nyer siang tuh papa keje, bile dh blik mlm raya mmg jem giles lah... gerak kul6lbh sampai umah kul12...perkh, balik ke kl lak ahad tgri sbb ptg tu papa keje tp sampai umah kul6 gk... mmg nngis lyn jem pg n balik... redha

blh lupe lak nk amik gmbar juadah lauk2 raya tuh..sory yek kwn2...
kire apa yg ada lah ni ek, hrp korang ok heheheh...
bz skit arini, al maklum cuti lama.. smlm lak aku cuti gk sbb tak sihat, sakit tekak....perkh sampai nk telan air liur pun sakit... mood redha...



belagak betul pegang stereng mcm reti drive je

2day raya mlm tu bt bbq lg, sbb raya pose aritu tak puas mkn

kali nih mmg puas hati mkn,n dpt share skit kt jiran2

mlm tu abah gi kenduri n dpt berkat ns ambeng... sedap

hari ke 3, kite layan sup ekor + tulang...

juadah hari ahad tumis pucuk paku, daging msk ungkep+sambal totok

sibuk nk duduk n nk berdiri kt car seat.... mmg dugaan betul

Wednesday, October 24, 2012

selamat hari raya korban kwn2

as salam sume kwn2,

mahap2 arini lmbt bt ntry, sibuk setel keje n kemas2 sbb esok ada audit 5s,

mood sedih nih, konon esok nk balik johor tp hampa, mungkin ptg baru gerak sbb nyer edy tak dpt cuti, cuti dia tak lulus... hampa betul... pelik tul ngn boss dia, dhla company melayu, dhla hampir sebulan ahad pun dia keje sampai mlm... cuti raya kene cut lak...

selamat bercuti semua

p/s: sorry kwn2 nama pemenang nnti akan aku umumkan lps raya..maaf sgt2 yek...

Tuesday, October 23, 2012

semua dia nak

as salam sume kwn2,

salam 7 zulhijjah, lusa nk balik kg dh heheheh.... nyampah je org kn, asik cite psl nk balik kg je mcm la org lain tak balik kg... heheheh yelah korang, raya haji thn lps kami beraya kt kl je tau... sedih... thn nih ada cuti lama skit nk balik kg lah kan...

ok nk cite psl ini budak sebenarnyer, skrg nih sume dia nk, dhla hp mama tuh dh jd mcm hak milik dia, kadang tu suke2 je dia baling2 hp mama dia..tak pun isap2 msk mulut. uwaaa nngis oooo tgk hp kene baling2...mule2 elok je hp atas sopa tgk lg sekali dh duk luar balkoni...nngis
pastu skrg nih mama nk online kt umah pun tak boleh, sedih tul.... sbb tu kalu cuti or hujung minggu mmg aku payah nk online...

baru mama nk on9 dia dh duk atas laptop

siap tolak2 laptop tuh kadang2 siap ttp lg... uwaaa... skrg amik gmbr pun dh blur2 je, dh nk rosak hp mama


p/s: esok n lusa ada udit iso n audit 5s, serabut tul lah

Monday, October 22, 2012

Rayyan Izzan the Hero

as salam sume kwn2,

selamat hari isnin, selamat hari gaji gk utk sume kwn2 yg keje gomen, arini takde monday blues sbb nyer kamis nih nk cuti dh raya haji dh.... pastu bos lak cuti rehat heheheh, arini bz skit nk setelkan fail kerja n kemas2 maklum dlm minggu nih ada audit iso ngn audit 5s...

jom lyn aksi hero kt umah

ni keje dia time kt dapur, abis sume periuk belangga jd gendang

mak ngah yg suke kenekan ini bdk... heheheh redha je

sebab rambut dh panjang sgt, pas mandi amik gel papa skit, bt rambut trojan tp tak blh tgk lembut sgt rambut dia hehehe

p/s: heheheh dh plan nk bt bbq time balik kg raya haji nnti

p/s.s:- aku dh ada nama2 utk pemanang teka teki aritu, next entry aku bgtau sapa je yg dpt teka ek, pastu sapa yg bertuah 3 org yg terpilih tu ek

Friday, October 19, 2012

rezeki pagi jumaat

as salam sume kwn2,

salam pagi jumaat, mls nk cite panjang2... fail keje msh menimbun lg atas meja, setel selongok dtg yg baru lg selongok, aduhla hrp2 ptg ni blh setel sume...serabut je,dhla minggu dpn nk cuti balik kg...

arini rezeki betul, pg2 td ada kwn bwk gulai tempoyak ikan patin, pastu kul10 td ada lak sorang pegawai bagi nasi ambeng ... tak yah beli mkn utk tgri nnti hehehe...

gulai ikan patin tempoyak yg mmg sedap...

nampak mcm penuh betul tp ada bau skit cam nk basi

p/s: banyak tul dpt rezeki time2 nk gaji nih... alhamdulillah

Thursday, October 18, 2012

jom berteka teki (ada hadiah tau)

as salam sume kwn2,

selamat hari kamis... arini pakai baju baru heheeh... skrg dh jmpa tailor baru heheheh ...

nk bt teka teki kt korang nih, sapa2 yg dpt berikan jawapan yg tepat akan dpt hadiah tau, kirenyer 3 peserta yg dpt bg jawapan yg betul akan dpt hadiah, tp hadiahnye rahsia...

syaratnyer... korang kene bg link korang n penuhkan slogan nih kt comment tuh

ramai kwn2 yg lupe nk bg jawapan makanan kt gambar bwh nih... 

saya suka blog norhidana sbb........... 



cube teka, apakah dia....(tp msti korang dpt teka nih)


p/s: saja suke2 je nih... kalu ramai yg dpt jwb kene bt sistem undian nih (tp kan mcm lah ramai yg nk teka kn)

Wednesday, October 17, 2012

WW bizi like beeee

as salam sume kwn2,

mahap banyak2 yek, arini den bz, sampaikn lmbt bt ntry n tak dpt BW umah korang, keje menimbun nih... dhla pg td kene masuk meting lak... esok dh setel sume nih aku jalan2 umah korang yek

penuh... 

Tuesday, October 16, 2012

senyum, sengih n ketawa lebar2

as salam sume kwn2,

selamat hari selasa... minggu dpn dh raya haji kan, tak sbr nyer nk balik kg Johor... edy kata nk balik hari kamis 25hb sampai isnin 29hb... bestnyer, nampaknyer kene plan nk bt mcm2 baru lah tak bosan kan...

nk tunjuk kt korang bdk bernama Rayyan Izzan yg skrg nih asik senyum ketawa besar je... pantang nampak org amik gambar dia msti sengih n ketawa besar... tau lah nk tayang gg 3btg dia tuh, lg sebatang malu2 lg nk munculkan diri... pastu kalu kami gelakkan dia duk sengih ketawa semacam, dia pun gelak2... sedangkan tak tau kite gelakkan dia hehehe... comel sgt, mcm nk cium laju2 100x... dhla skrg nih tdo lwt je sampai kul11 lbh, selalunyer duk tunggu papa balik keje baru nk tido, almaklum skrg papa asik balik lwt je

sengih skit... tak berapa sedia ehhehe

see... comel tak? rsa nk geget dia 100x.... tayang gg

dhla rambut  serabut... gelak msti sampai tak nampak mata

tak sbr nk tunggu gg lain tumbuh

p/s: hrp kwn2 takde yg muak @muntah ijo asik nengok gambar aiyan nih... heheheh

Monday, October 15, 2012

kudapan org kampung

as salam sume kwn2,

salam isnin sume kwn2... ujung minggu asik ujan je kan, kain baju pun asik lembab je... pg nih pun pg keje ngn ujan lebat...seram2... dhla bateri kete smlm bt hal, sja je bg amaran kt aku suh tukar kot...tunggu yek kete,tunggu minggu dpn hehehe...

oklah, arini aku nk share ngn korang kudapan org jawa,johor... kt bandar ni mmg tak jumpalah, aku nih kan org kampung, walaupun duk kt bandar ttp suke mkn makanan camni, al maklum lah ini makanan kudapan masa kecik2 dulu... skrg nih bile adik2 aku pun duk sekali mmg meriah la, tiap kali balik kg msti amik bekalan kt mak aku heheheh... kan nk balik kg raya haji nih... itu psl lah


ni nama dia opak ubi, ada campur rempah2 skit...sedap

kepek ubi, tp spesel sgt nk bt nya...

ni pun opak ubi gk tp dia takde rempah...tp yg ni bkn johor pun ada

yg ni sure korang tak penah jmpa... ni kerak goreng... (mak aku ckp zmn dulu2,zmn susah org dulu2 akan simpan kerak utk mkn campur ngn kuah2) kalu tak keringkan boleh goreng

p/s; walau kt mana pun aku duk, aku tak malu nyer nk mkn, makanan ini... istimewa sgt

Friday, October 12, 2012

photo diary (edisi tertunggak heheheh)

as salam sume kwn2,

salam jumaat sume.... sbb nyer smlm takde photo diary, kite postpone arini yek.... bz nk setelkan urusan cuti bos aku nk gi luar negara nih... kecoh tul lah... kite lyn gambar ek

meh lyn, gambar smlm nih, sehari bersama Aiyan

hehehe nampak tak apa sebenarnya aku nk tunjuk?

sbb rambut dpn dia panjang sgt, makngah letak sepit rambut heheheh

ko tgk, dia msk blik makngah pastu selongkar bakul baju kosong n sepah2kan

minum ptg, aku bt jemput2 nasi.... sedap n boleh kenyang sbb ada campuran nasi

seeee panjang kan rambut dpn dia, sampai msk mata...

p/s: esok cuti lg yes2....  nk bt proses mengemas esok, almari baju ada 3 biji tp sume dh tak muat, kene buanglah baju2 lama nih

Thursday, October 11, 2012

aku cuti hari nih

as salam sume kwn2,

selamat hari kamis, aku cuti rehat arini, saja2 sebenarnye, sejak isnin bertungkus lumus nyiapkan fail2 kerja yg penuh meja, bile dh settel sume tuh... ngn kerenah bos yg sbk duk edit borang pencalonan pingat, blh lepak2 umah, tp esok aku keje jelah...

pagi2 bt sapan roti telur je, mudah n cpt hehehe

telur+grm skt+gula+susu= roti tlr


p/s: lgpun bosan lah pn Emy takde... geng gosip merangkap bff msh lg mc... hehehhe

Wednesday, October 10, 2012

WW lama vs baru

as salam sume kwn2,

yg lama tak semestinya buruk, hodoh
yg baru bukan jugak bagus n baik
kadang dh ada yg baru, yg lama rupanya lbh baik

spek lama aku yg dh comot, calar balar tp still aku senang utk guna

spek baru yg msh lg cun tanpa calar tp... bile pakai kt umah berpeluh2 msti licin... menci

p/s: dh msk 3hari bff aku Pn Emy tak keje, 2hari mc jaga anak nya, ni 2hari mc lg dia dmm... mosan2

Tuesday, October 9, 2012

Aiyan ngn tv


as salam sume kwn2,

wah2 pg buta lg dh bt ntry ko...bkn pe niat nk setelkan keje2 atas meja nih... al maklum bos i cuti arini, nk neman kan bini dpt pingat... tp tak dpt gelaran apa2 lah pn

nk tayang lg si bujang ni kalu nengok tv... heheheheh beria2 ko... kadang tu siap bt head banging kalu dgr lagu2, biar pun lagu iklan... heheheh sweet kan

si bujang kalu nengok tv, sampai terdongak2 

pandangan sisi, masa nih dia tak pasan mama amik gambar

p/s: nsb baik lah dulu aku tak ikut ckp mak n abah aku suh tinggal aiyan kt kg, biar diaorang jaga... kalu tak betapa ruginya aku tak dpt tgk gelagat dia tiap2 hari

Monday, October 8, 2012

bile Aiyan tlg mama bt epok-epok

as salam sume kwn2...

selamat hari isnin sume kwn2, arini monday blues lah... tensen... dhla Pn Emy mungkin mc sbb anak dara nyer si suri dalisa tu demam campak... mmg bosan lah, dhla bos aku pg2 lg dh kecoh ngn elaun pakaian rasmi menghadiri istiadat, tp yg dpt pingat tu bini dia je hehehe...

mls bebel panjang, meh lyn aksi si bujang tlg mama bt epok2 @ karipap

muke comot ngalahkan org keje kilang tepung

sabo je tgk dia tumpahkan tepung tuh... syg2

gambar sblum msk lupe amik, gambar udah msk adalah... tp rupe adalah tak lawo ek

inti yg lebh tu try buh dlm wantan....sedap...

p/s: duk kl nih tingin nk mkn apa2 mmg bt sndiri jelah... kadang nk beli rasa tak sama cam bt sndiri kan

Friday, October 5, 2012

edisi mkn2 khamis n jumaat

as salam sume kwn2,

kejap je kn dh jumaat, yeyeh... esok lusa duk umah lepak2.... sambil otak pikir konon2 nk jahit manik kt baju ngn tudung aku kan... ok lah takmo bebel banyak2, aku nk setelkan fail kerja yg menimbun atas meja...

edisi mkn2 smlm n arini yek... msti korang kecur liur nyer

ns lemak yg best dkt2 ngn bangunan dbkl kg baru... pn Emy banjer

tgri gi lunch kfc lak pun pn Emy byr, aku lum byr lg kt dia ahak2... 

sarapan pg td, bwk bekal roti john ko... rajin tak aku

time tgri selalu ada pasar kecik kt belakang jupem, mcm2 ada jual... ada 1 gerai tu jual baju budak ,
suke beli bt bj basahan aiyan

beli kek 3 potong utk aiyan juga beli kt gerai belakang jupem gk

beli epal ngn pop corn, pun kt gerai belakang gk.... mmg melabur ngalahkan gi supink complex

tgri nih lunch ns beriani... sedap gak lah


Thursday, October 4, 2012

roti john mama Aiyan

as salam sume kwn2,

selamat ari kamis korang, arini bos aku takde lg... apa pojek nk bt lunch ni ek... ahak2

gara2 terliur ngn blog Zana Nordin yg tayang dia bt roti john, sabtu aritu gigih tau bt sapan nih, sanggup bangun awal nk siapkan roti john nih sbb edy gi keje awal... suke sbb roti nyer lembut je, uh rasa cam nk bt lg lah nnti... huhuhi

nyeh2 ni je bahan2 nyer, inti tuh aku gune daging buger+bwg bsr+sosej grgkan + sikit kari

ikut suke nk letak banyak ke skt inti tuh

ni jd bile dh msk, tp yg ni tersikit lak inti maklum dh last2

korang tambahla ngn timun+mayo+sos... terbaik dhla gebus roti nyer