teman2....

Wednesday, August 29, 2012

WW pengemas cilik

as salam sume kwn2,

salam 11 syawal... esok kt jupem ada sambutan raya, setiap jabatan kene sediakan makanan berbeza n ada pertandingan gerai tercantik... thn ni bdk kt opis nih nk bt tema utara, yg perempuan2 kene pakai kebaya nyonya, lelaki lak kene pakai ala2 arab gitu kot... aduhla... ni WW tp dh bebel2... gasak lah kn ahak2

selamba je tlg petik daun pokok lada mak ngah

sibuk nk amik duit raya dlm hnbeg mama

suke sgt selongkar hendbeg mama or sapa2

p/s: cite raya kt johor sambung nnti yek

Tuesday, August 28, 2012

Raya kami 2012 di pangkalan ranggon, kerteh

as salam sume kwn2,

salam syawal ke 10, setelah 11 hari cuti arini baru msk keje... tgk2 je fail menimbun atas meja, dugaan2...
blog ttp kene update sbb lama beno blog ni snyi, ber BW pun tidak... melampau tul kan...hrp2 kwn2 jgn marah yek... thn ni kami beraya di kerteh dulu kt kg edy..., kami mule balik kerteh jumaat pg,raya ke3 baru kami balik johor lak sampai ahad, tp edy dh balik kl jumaat 24hb sbb dia keje,aku aiyan mak ngah ngn mak tek gerak balik pd ahad n alhamdulillah jln ok tak jem pun... cite panjang2 korang bosan kang, meh tayang gambar jelah, kite cite sambil tgk gambar ek


tokmi ngn aiyan n caca, beza 3bln je tp beza kepanjangan

ketupat palas yg sedap...

ayam percik ngn ayam bakar utk berbuka jumaat mlm sabtu... best

juadah iftar akhir ramadhan

bakar lemang di mlm raya

duk kumpul duit raya... 

sampai muncung mlt dia duk dpt duit raya banyak

bdk yg perasan rambut dia lawo, takmo pakai kopiah

sebelum jln2 raya...

kalu ini bdk pakai kopiah msti lg ensem

meronta2 nk duk bwh.... hehehhe


umah tokmi nyer luas, ni antara port kegemaran dia... main bwh meja mkn

raya ke2, beraya ke umah kwn di dungun

setelah kepenatan beraya... terlentok gk akhirnyer

baru raya ke2 mama dh nampak temok ahak2

layan lontong kt kerteh... sedap...

mlm sebelum balik johor lyn bakar sate

p/s: ni adalah antara gambar2 raya kt kerteh, aku lupe bwk dslr balik... itu yg amik gmbar ngn nokia je...

Sunday, August 19, 2012

selamat hari raya 2012

as salam sume kwn2.

andai langkah membekas lara, andai kata merangkai dusta, andai tingkah menoreh luka, izinkan aku bersimpuh silu, menghulur tangan dibulan mulia, selamat hari raya aidilfitri, minal aidil wal faizin... kpd semua kwn2,... maaf ucapan ni lwt skit...

thn ni kami menyambut raya pertama kt kerteh, kg papa Aiyan... kami sampai jumaat tgri, alhamdulillah selamat walaupun jln jem skit... insyallah raya ke3 kami bertolak ke pontian, johor lak... suasana raya di kerteh walaupun agak berbeza dr sambutan di johor, ttp meriah... terutama ngn ahli keluarga papa yg ramai... 9org sume nyer....

kopiah takmo pakai ini bdk

p/s: gambar raya penuh akan disiarkan di bahagian akan dtg...

Wednesday, August 15, 2012

WW bekalan ubat Aiyan

as salam sume...

arini bz..... mood bt keje sgt lah ke laut....

ini bekalan ubat aiyan utk 3-4bln... ada 3 semua nyer, ...

ubat yg botol coklat tu, sgt penting... fungsinya utk kuarkan air yg ada kt paru2 aiyan, pas mnum aiyan kencing banyak...


p/s: kami selalu berdoa biar lubang kt jantung aiyan cpt terttp, biar dia tak perlu mkn ubat2 lg

Tuesday, August 14, 2012

time tacih aunty Emy

as salam sume kwn2,

ada lg 2hari je keje sebelum cuti raya... aku cuti jumaat sampai isnin 27hb heheheh.... saja je lebihkan cuti lama skit, blh lepak2 umah lyn itu bdk kan... seblum cuti nih kene setelkan sume fail2 kerja atas meja nih, itu psl arini lmbat skit bt ntry....

kite nk ckp time tacih kt aunty Emy sbb hadiahkan kite kst raya... cantik, comei.... thn ni Aiyan ada 2 kasut raya, walaupun tak reti jln lg tp nk berkasut gk... msti comei aiyan pakai baju melayu pastu berkst ahak2... tgh usha2 cari kopiah or songkok utk bdk kecik, mana nk cari ek... nk pg bazar mmg mls sgt2...



sesuai ngn baju melayu n baju raya aiyan 

ini bdk dh mule nk panjat2 eeee geramnyer...

p/s: nampaknyer mama takde kst raya thn ni, tak sempat nk supink... duk ngejar masa nk siapkan baju org juga siapkan tempahan popia nestum org... hehehe tak pun kite supink kt mesra mall je lah

Monday, August 13, 2012

baju raya lg, hampir setel

as salam sume,

salam ramadhan ke 24... tak sampai seminggu kite dh nk raya.... cpt nya masa berlalu, ujung minggu sambil sibuk siapkan manik baju org sempat gk gi festival city utk supink baju aiyan.... dpt siapkan 3 baju org lg, ada lg selai je legaa.... tp tibe2 ada tambah selai baju lg...milik bff aku Pn Emy... (itu mmg kene paksa rela utk manikkan ahak2)...pastu baru boleh jht manik kt baju aku lak, itu pun kalu sempat lah... ahak2
aku dh plan nk letak france lace je kt baju aku tuh... senang ko...

meh layan gambar yg udah siap yek...lega 2 baju yg last tuh aku dh poslaju pg td, mintak2 selamat sampai kt terengganu esok atau lusa...


highlite kt bunge je


amik idea dr pemanik glamers k umi pepari ngn en sheik

dh takde idea nk wat camne kan

baju kosong, mudah utk dimanikkan

sisik ikan close up

p/s: time2 org dh semangat raya, time ni gk lah banyak fail2 kerja sampai, dhla mood bt keje dh tkde

Thursday, August 9, 2012

photo diary


as salam sume kwn2,

sorry ek lambat bt ntry arini, agak bz skit... meh lyn aktivit aku dr ari ahad smpai smlm, mana yg lum kesempatan nk diceritakan kt sini...






ahad aritu pg gm plaza, kete pun dpt naik lif

geram tgk lace bunge2 nih, konon2 tkamo beli tp sampai 10m borong

pantang nampak magazine, paper ngn kalender msti dia koyak

kalu kt blik tido, suke sgt main selak2 langsir


cuci2 mata kt aeon au keramat

tgk kwn2 bt murtabak mini aku pun try gk
hehehe walaupun tak lawo jnji sedap

kudapan feveret, roti gulung sadin

Wednesday, August 8, 2012

WW baju raya lg

as salam sume kwn2,

ada 3 helai lg baju raya yg dh siap, baju mak n anak...

close up kt leher

bhg tgn

dsign manik utk anak n emak sama je...

tabur manik+bunga kt leher

p/s: aku takmo hitung2 hari lg nih wei

Tuesday, August 7, 2012

hobi jd kerja

as salam sume kwn2,

salam 18ramadhan sume, seram sebenarnyer aku kalu duk kire2 hari pose nih... cpt beno dh nk abisnyer... baju ada lg 3 lai lum siap hehehhe... mintak2 siap lah nnti... kalu tak, tak lena tido aku
nk tunjuk kt korang tmpt aku memanik selalu, aku tak memanik kt meja sbb jauh dr si aiyan, aku gunekan kotak folder brg sebagai meja bergerak, siap blh simpan manik n kristal dlm folder tu... pastu blh tolak sbb ada roda...

ni lah station aku..hehehhe

tiap kali pg kedai jual kristal kt gm plaza nih msti aku rambang mata tgk kristal nh...

msti selit gmbr ini bdk, see rambut dh panjang boleh letak penyepit

p/s: bile dh msk setengah pose mule lah takde idea nk msk apa utk berbuka... korang cmane?

Monday, August 6, 2012

baju yg dh siap

as salam sume kwn2,

selamat hari isnin, dh 17 ramadhan dh...cpt betul masa berjln yek, kt aku ada lg 4baju nk siapkan, huhuhui harpnyer dpt lah disiapkan tpt masanyer...  arini ada keje skit nk setel awal, so tayang kt korang baju2 yg dpt disiapkan mingu lps... ujung minggu aku dpt bt 1baju je.. cis ampeh je kan heheheh

2baju ni milik org yg sama., kwn lama aku dr sekolah tadika dulu.... juga regular customer aku yg dh 3-4thn jd customer setia ...
crumble sequin

kt bhg leher

mini crumble on lace

close up
p/s: baju raya aku lum sampai lg dr tailor, ntah sempat ntah tak utk dimanikkan

Friday, August 3, 2012

aktiviti Aiyan kt kg Johor

as salam sume kwn2,

nk tayang gambar Aiyan kt kg ujung minggu lps, gambar mmg tak banyak sgt... mama nyer sibuk menjht pastu borak2 sambil melayan kerenah sorang bdk yg tak reti duk diam... mmg tak banyak amik gmbr... yg ada pun gambar si budak ni jelah, skrg nih tak tau apa pesen peel si Aiyan suke sgt cium org, sapa2 yg baring msti dia akan kejar cpt2 nk cium org tu, mmg bt gelak betul lah n geli sbb masa dia cium tu msti ada air liur sekali meleleh heheheh, dhla masa kejar tu mulut dia dh siap2 nganga mcm nk ggt org ahak2...


Aiyan ngn yoyot @moyang ... maklum cicit pertama

Aiyan yg sibuk kaco paksu main game

org lain berbuka, dia pun nk buka gak

ni lah cara Aiyan cium hehehhehe 

mmg paksu lah yg jd mangsa... 


Aiyan mmg rapat ngn paksu nyer.. senang keje mama

manja sgt, skit2 nk cium2 paksu dia sambil2 tu sedekah air liur dia
gmbr masa balik, tido je dr johor sampai ke kl

bdk yg eksen tkmo duk kt seat dia, masa ni gi bazar

p/s: bt kwn2 yg terslh paham, aku nih org Johor, Edy lak org Kerteh... dh 2thn berturut beraya pertama kt Johor, thn ni giliran kg Edy lak...