teman2....

Friday, June 29, 2012

mama Aiyan nk kurus

as salam sume kwn2,

sory yek aku lum sempat jelajah umah korang2 arini, manyak keje skit... time rht lak borak2 sampai tak hengat heheheh... aritu aku ada hint2 kt korang kan aku nk try pakai korset,... yelah konon2 nk bg body kurus skit lah mcm sebelum ngandung tu... al maklum body aku pas bersalin mcm di pam2, dh cam belon dh... bayangkan lah sume baju2 sebelum peknen tak blh pakai... rasa nk nngis ko... pastu tak tahan dek serangan asma yg menyeksakan... itu yg bertekad nk kurus konon2 nyer...

aku dh msk 2minggu pakai korset nih... perubahan tak la dr gemok terus kurus kering, tp adalah skit2... rasa bdn ni ringan skit dr dulu... asma pun agak kurang, bt semua utk diri sndiri gk, nk lebih sihat n hepi...
meh lyn gambar aku sblum peknen, pas bersalin ngn sekarang

BFF aku yg dh makin selim



ni masa peknen 3bln, blh lg pakai kurung moden


ni masa dh msk 8-9bln, beso gile

baru naik keje pas abis pantang, kurus lagi masa nih
ni gambar 3minggu lps sblum pakai korset, tgk tang perut tu... aduhla

takdelah kurus mana tp dptlah balik ke asal sblum peknen.... 


nk tunggu dlm masa sbulan camne... semoga kali ni berhasil....





p/s: kalu blh aku nk turun bdn gile kalu nk peknen lg, takmo aku adik aiyan nnti dpt nsb sama cam aiyan, fobia aku...sian adik aiyan nnti


Thursday, June 28, 2012

photo diary- mkn2 lg

as salam sume kwn2,

mcm biasa yek arini adalah himpunan banyak gambar2, rangkuman minggu lps n minggu ni... nyeh2, mari lah gambar yg bercerita



my bff yg dh kuruih ni, asik teringat2 je papa john


our fev cheese bred papa john

western lover

takde keje nk kaji sejarah papa john ni

ujung minggu aku terajin lak bt sarap popia sadin

aritu borong novel kt CESB secara online, harga murah2 

lapar yek kwn ku

our lunch today

feveret eyeshadow aku dr majolica.... 

p/s: hehehe sile lah jgn muak tgk gambar mkn2 je yek kwn2

Wednesday, June 27, 2012

tour ke IJN n HKL

as salam sume kwn2,

maaf arini lmbat bt ntry n lambat jugak ber BW blog korang2, half day td ke IJN n HKL, ke IJN doc bgtau lubang jantung aiyan insyallah boleh terttp cume masa menentukan cpt or lambat, tp dia msh tak tau naper bdn aiyan terlalu kecik,... pas ke IJN pg HKL utk ultrasound, doc yg bt ultrasound tu bgtau, otak aiyan normal mcm takde apa2 masalah... tp apa2 kene tunggu next appoiment gk... aku mohon pd Allah, semoga semuanya ok n semoga aiyan cpt naik bdn nyer...

lps ultrasound, nk sengih kt mak ngah sampai ttp mata

muke hepi lps mkn nestum... baru lalu mkn mama papa ngn mak ngah pas dh setel sume

p/s: bile ke HKL aku insaf sbb dpt tgk mcm lg kanak2 bayi yg sakit lbh teruk dr aiyan...ttp bersyukur ngn dugaan Allah

Tuesday, June 26, 2012

Dugaan kami

as salam sume kwn2,

maaf yek aku smlm aku tak ber BW kt blog korang, smlm aku cuti, aiyan ada appointment's ECHO kt HKL, at first, doc bgtau yg lubang kt jantung dia dh mengecil skit, tp doc ttp tak puas hati ngn brt bdn aiyan yg tak naik, n juga saiz bdn aiyan yg kecik, saiz kepala dia yg kck sgt, tak sesuai ngn usia nyer... doc risau kalu perkembangan otak dia terganggu bile kepala dia tak membesar... n pastu doc suh kami refer ke IJN, masa tu rasa nk ggr jantung aku, sbb kalu dh refer IJN msti aiyan kene operate... ya Allah.... tak sanggup rasanyer aku nk tgk anak aku yg sorang ni kene cck sana sini mcm dulu... tp aku redha utk semua nyer...
rabu nih 27 Jun 2012 kul 830 pagi, appoiment ptama aiyan ngn IJN, ntah camne lah... doa kan yg terbaik utk aiyan yek...

tlupe nk amik gmbr masa aiyan bt ECHO, ni gambar masa aiyan bt ct scan...

hero2 ku...

ni masa aiyan kene bt ct scan

aiyan good boy, dia diam je masa kene scan tu...

p/s: utk kwn2, doakan yg terbaik utk aiyan esok yek... doa aku, semoga doc bg lg aiyan peluang utk cube bsrkan bdn nyer... jgn lah operate aiyan lg

Friday, June 22, 2012

Hepy birthday mak tek @tain

as salam sume kwn2,

salam jumaat sume... arini mana korang nk gi supink2 al maklum lah kan jumaat rehat panjang,
takmo cite panjang2, nk tayang kek bday mak tek @ adik aku no3, kami panggil tain singkatan dr nur farahin,dia duk sama ngn aku mule praktikal kt sini, bile dh abis belajar trs dpt keje n trs duk ngn aku... bday dia 21hb mei, takde bt majlis pun, cume potong kek je.... hadiah pun akak dia ni lum beli...

nama panggilan mak tek adalah tain..

dia mmg suke bt muke camtu

kalu la aiyan ikut peel dia naya je

bsr2 dh adik aku

beli kt pistachio je, japanese cheese

beli ayam percik utk mkn ngn ns goreng

p/s: tak sbr nk tunggu potong kek utk aiyan lak...

Thursday, June 21, 2012

photo diary- lunch time

as salam sume kwn2,

salam batik day.... walaupn harini aku tak pakai baju batik kan, takde baju batik dh ko, yg ada pun lama2... baju batik aku yg lama2 kebanyakan nyer besar2, tailor lama aku suke sgt besarkan baju batik aku, jd nyer bahu jthn, pakai pun tak cun sgt kan... hehehhe

ok lah nk tayang photo diary lunch time sepanjang minggu nih, mls tul nk mkn kt kantin jupem ni, asik menu yg sama je sampai dh naik bosan dh wei, 2 yg aku ngn pn Emy asik merayap je time lunch hehehe

ini lah Pn Emy bff aku 

kami lunch kt black canyon kt aeon au

nasi ayam kt foodcourt setiawangsa, sedap, besar lg portion nyer

ni lah kedai nyer sapa2 nk try

see2 bsr gile kan, ns ayam dia rm4.50 je... murah kan

ni semalam nyer kes, try kfc baru

tobat aku takmo mkn lg, pedas gile tahap cipan wei, sampai ke mlm aku menanggung skt perut

last sekali muke hero aku....


p/s: tak sbr nk jmpa doc isnin nih, nk tgk camne jantung aiyan... mintak2 dh banyak progress yg positif

Wednesday, June 20, 2012

WW bwg goreng+bilis goreng+kicap

as salam sume kwn2,

tatkala mulut ni dh bosan mkn lauk ayam hari2, hidangan ini jd pilihan...
simple tp sgt menyelerakan

bilis+bwg mrh+bwg pth+cili api goreng pastu bg kicap

Tuesday, June 19, 2012

pesalah yg comei

as salam sume kwn2,

salam selasa sume, hari ni pg keje hati berbunga2 dpt pakai baju kurung moden semula setelah berbulan2 menahan hati bile dpt tgk je baju tu tergantung dlm almari... aku dh mule pakai korset semula, nk bg bdn sedap n nk betulkan semua sistem2 darah dlm bdn nih yg dh mule tak betul... ok lah takmo cite psl korset arini tp nk cite psl sorang bdk yg bt salah...

si Aiyan nih, skrg dh pandai meniarap n sgt laju bergolek2 dlm sekelip mata dia blh berubah tempat heheheh mcm the flash lak... aku nih kn menjht manik, nk menjahit kt sofa atau kt meja, dia tak bg sbb jauh dr dia, si Aiyan ni kalu blh nk aku duk sebelah dia je, so... nk tak nk kene lah aku menjht kt bwh dkt ngn tmpt lpk dia, jd nye sejak dh membuas ngn aksi golek2... laju jelah tgn dia
aduhs... siap blh gelak2 lg n hepi sbb dpt tumpahkan manik mama nyer,dh berapa kali lah manik aku bertabur dek tgn ngn kaki dia... pyh la aku skrg nih nk menjahit, takmo lah sampai msk mlt kan

see see... betapa kuat jari dia pegang bks manik mama

tp kan, dh kalu pesalah comei camni, mmg tak blh mrh 

p/s: nmpaknyer thn ni aku tak blh amik tempahan banyak lah... huhuhui

Monday, June 18, 2012

aku perlukan supplement

as salam sume kwn2,

salam isnin.... rasanyer mcm mls bebeno nk pg keje, syok rasanyer duk umah ujung minggu kn, walaupun sebenarnyer aku xcited nk pg keje... sbb nyer arini aku dh boleh gi keje ngn pakai baju lama2 sblum peknen dulu... hehhehe

aku kan asik cite kt korang yg aku asik cpt mengantuk lah skt ltt lah... huhuhu mcm2 betul penyakit maklum dh tua... so, aritu gi guardian pi bel lah supplement nih... tgh tunggu hasilnyer... aku tak tau nk mkn supplement apa, tanya je kt bdk yg jaga tuh... senang cite

ni lah 2 supplement yg aku amik hari2

Friday, June 15, 2012

mkn2 di Jom Bali care4

as salam sume kwn2,

salam jumaat, hari yg indah permai... maklum lah dh last day keje kan.... skrg nih panas betulkan, dh berapa hari tak hujan, kalu hujan pun kejap je... masa opis hour ok lah duk dlm ekon, time balik umah tu ya Rabbi pns nyer... tp nsb lah duk kt ukay perdana tu tinggi skit, angin kuat je msk umah

oklah nk cite psl ari rabu aritu aku tmn pn Emy, beli kain raya dia, pastu lunch sekali kt Jom Bali care4 wangsamaju nih... kami mmg selalu mkn situ, makanan dia kire sedap n sesuai lah ngn selera kami, portionnyer pun bsr n harga dia berpatutan...tp lunch aritu adalah dibelanja oleh pn Emy, toce2 my pren, cite panjang2 pnt korang baca, meh lyn gambar je

kami try starter dia, prawn wantan with cheese, sedap

kalu ke sini wajib amik tauhu bakar ni, best

pn Emy amik meehun grg, aku amik kuey tiaw bsh tp dh mcm banjir

p/s: ujung minggu nih kene pulun menjahit gile2, tak blh dh nk syok2 tgk tv sambil baring2 lyn aiyan

Thursday, June 14, 2012

dairy photo manik

as salam sume kwn2,

kejap je dh kamis yek, utk segmen khamis nih... kalu pn Lieya random photo tp aku nk bg nama diary photo... tp konsep nyer sama ngn pn Lieya hehehhe....
meh la lyn gambar2 manik kt tudung ngn baju yg aku dh siapkn

plumeria biru

ariani bintang mlm

fern penuh

pear crumble pink+purple


kene buat semula manik, sakit hati nyer psl aku buang semua labuci nih

p/s: mmg aku akui, menjadi seorang penjahit manik perlukan tahap kesabaran juga ketekunan yg tinggi... kadang aku terkilan bile ada yg mempersoalkan harga...

Wednesday, June 13, 2012

WW Aiyan ngn ayam madu

as salam sume kwn2...

sorry yek, smlm aku tak ber BW blog korang, aku gi kursus smlm... akhirnya ckup sudah 7hari berkursus utk thn ni.... jom lyn gmbr aiyan ngn ayam madu... aku bg bhg drummet... beria2 dia mkn walaupun takde gg... alah dia dok isap2 je ayam tu... sian lak tgk dia beria2 tgk org mkn kn

gini lah gaya kalu dia mkn sesuatu

p/s: hrp2 takde lah cik anon bg `nasihat` lg... bg aku, aku takmo kongkong sgt anak aku sampai itu ini tak blh..aku nk dia pun rasa nikmat mcm bdk2 lain... aku pnh tanya kt paed n dia bgtau takpe skit2...

Tuesday, June 12, 2012

makan di manhattan fish market

as salam sume kwn2,

selamat pagi selasa, arini ada kursus kalu pg kire ckup lah 7hari berkursus aku utk thn nih... tp mcm mls je... huhuhi... ok lah nk cite kt korang psl mkn2 aku ngn Pn Emy kt TMFM ampang park... lama tul tak pg ampang park ko, mule2 nyer gi stesen masjid jamek nk antar brg kt cousin pn Emy, pastu pg ke ampang park... pg naik lrt je ko.... al maklum hari jumaat tgri nk pg tmpt2 situ mmg mencabar minda lah, comfirm jem giles... 
jom lyn kami nyer gambar... 




terbalik lak,heheheh

ada nmpak cam muke org lapar tak?

starter amik mushromm grg teringat mkn kt tony romas tp tak best lak

kami ber2 amik fish n chip je

blik tu sempat lg beli CC sblum gi lrt tuh