teman2....

Thursday, May 31, 2012

nasi mandy Al Rawsha

as salam sume kwn2,

selamat hari batik... hehehhe cpt betul dh khamis kan, dh nk msk bln 6 dh kn, cpt betul masa berlalu...
akhir bln 6 ni aiyan ada appoiment ECHO ngn pakar cardio kt HKL, berdebar nih... sbb nk tgk camne lubang kt jantung aiyan dh ada yg tutup belum... doa aku hari2 semoga lubang tu dh terttp atau mengecil... biar cpt aiyan sihat tanpa perlu operate..

ni cite ahad aritu, pas balik dr kenduri kawin kt shah alam n pastu gi GM klang, mood nk msk adalah sgt mls, so aku suh edy tapau je kt al rawsha bulatan pandan tuh, kami cume amik mandy ayam, kek 2 potong n kambing juga kebab... bg aku yg tak penah mkn kt restoren arab lain, mmg sedap nasi ngn ayam nyer...
harga n portion nyer mmg bsr sbb beli 2bungkus n mkn 4org...

si tain yg beria2 amik gmbar, cntik kata nyer

kebab yg kami amik... 

tiramisu ngn cheese bluebery, sedap

kambing ngn ayam nyer lmbut sgt

nasi nyer mmg sedap

p/s: tahun ni baju raya plan nk bt 3 pasang... yg utama kelabu pastu lg 2 tu taktau kaler apa, al maklum thn lps masa raya baru pas pantang... thn ni kir mcm bls dendam la

Wednesday, May 30, 2012

heppy nyer aku

as salam sume kwn2,

arini takmo bt WW, arini nk ber cerita....
nk cite psl buah hati pengarang jantung aku lah...
aku hepi sgt mlm td, sbb aiyan dh pandai pegang sndiri n msk kan dlm mulut botol susu dia, bg org lain msti takde bende yg hepi cam aku nih kan, yelah selalu bby baru 5-6bln dh blh bt semua tu, tp anak aku dh 10bln baru boleh bt camtu... aku ttp hepi, hepi sgt2 sampaikan nk share ngn korang...

walaupun perkembangan aiyan agak lambat dr bby lain aku ttp redha, tp skrg ni setiap hari mcm2 perkara positif yg baru aiyan akan buat yg btkan aku hepi sgt2... dulu bdn aiyan mmg kecik n lembik je tp skrg alhamdulillah dia dh agak berisi n bdn dia dh tegap, dulu aiyan minum susu ngn syrinch sbb dia takmo isap susu n cpt pnt skrg ni alhamdulillah aiyan dh nk isap susu dia sndiri walaupun lmbt baru abis sebotol... kalu bby lain 10 bln msti dh merangkak or jalan tp aiyan baru meniarap, takpe aku ttp hepi... itu menungjukkan anak aku ini dh membesar...

aku berterima kasih utk semua kwn blog ini yg sentiasa mendoakan kesihatan aiyan, juga time ksh kt BFF aku Pn Emy,kwn yg paling memahami aku, sebetulnya dia lah sorang kwn yg betul2 memahami aku n aiyan, yg sntiasa bt aku rasa lega n redha apa tjadi pd aiyan...setiap kali aku ckp naper aiyan kecik sgt mi, dia akan ckp `takpelah na, aiyan tak sihat sgt, nnti dh sihat msti aiyan besar`, bile aku ckp, naper aiyan tak pandai ddk lg mi, tak pandai merangkak mcm anak org lain, dia msti akan ckp `sbr la na, aiyan dh sihat nnti msti dia boleh bt sume tu,jnji aiyan sihat`... semua nasihat utk pujuk aku supaya aku rasa lega, sbb nye ada je kwn2 aku yg boleh gelak2 bile tau berat aiyan yg ringan, ada yg bt2 pelik bile tau aiyan perkembangan aiyan yg lmbt n aku paling tak suke org or kwn2 yg bt muke pelik bile tau umur aiyan... juga aku benci kt kwn2 yg jual ubat2 sbb konon2 nye anak aku nih kurang zat@`nampak lain mcm`... betapa aku sedih

emo lak aku pagi2 rabu nih... huhuhui... panjangkan aku bercerita, hrp korang rajin la baca yek

dia amik botol ni masa dh tinggal separuh gitu... 

hepi sgt sampai aku panggil mak tek ngn mak ngah tgk.. (abaikan tilam yg sepah itu)


p/s: utk kwn2 yg tak tau... aiyan ada masalah jantung berlubang (VSD) n kami tau masa dia umur 2bln...

Tuesday, May 29, 2012

aiyan gi knduri kawin

as salam sume kwn2,

pagi2 buta dh bt ntry ko, arini nk setelkan fail2 kerja atas meja aku, smlm baru sampai bertimbun2...
org jawa kata `ngobor` ... pg2 bute dh bt ntry al maklum lah...
cite ahad aritu, gi knduri kawin bdk opis aku kt seksyen 32 shah alam, aiyan pun pg sama n aku angkut mak ngah juga mak tek... pas tu jln2 kt GM klang sana...
pg knduri tu jnji sekali ngn kwn baik aku pn Emy,...

Jom lyn gambar, mls nk cite pnajang2

apa pesen ni, sakit kepala ke

mood sgt hepi dpt jln2

suke betul kalu tau org amik gmbr dia

disebabkan bwk hadiah bsr, aiyan tpaksa tido kt riba mama

muke budak baru bangun tido

tuan punya blog yg makin booolat

darin n action

budak boolat 

tak mo lyn mama dia pun

bersungguh2 mkn biskut

tahniah pantin... yg pmpuan tu yek

aiyan dh 10bln tp kck di bandingkan darin 3bln

anak masing2 takmo tgk kamera

dua org BFF yg sama tembam ngn baby nyer

siapada org payung lg

mama borak2 aiyan ngn darin pun sama

mama suri-darin `muat dh ni nah`,nnti beli lg


p/s: kami berdua kt opis ni mmg terkenal 1 kepala, otak gile2... member supink, geng susah senang sama2

Monday, May 28, 2012

make up2 the body shop

as salam sume kwn2...

selamat pagi, selamat bercuti utk sume anak2 yg sedang bercuti... utk mak n abah2 yg sama2 cuti... selamat bercuti2 yek... aku nih takde anak sekolah lg tp seronok betul rasanyer time cuti sekolah ni... jalan lenggang je time pg, kuar lwat pun jln msh lg lenggang... best betul lah kalu bdk cuti lama2...

nk cite psl jumaat aritu nih...biasalah time2 pas gaji kn, pastu time rehat lama lak... gi aeon au keramat lah ngn pn Emy, sambil pusing2 tu gi body shop sbb aku nk gune voucher yg dpt masa membeli aritu... aku beli body shampoo je tp last2 kwn aku nih yg memborong... siap try makeup lg... n body shop girl nih mmg peramah2... tu yg syok supink situ.... pastu kiteorg supink brg anak2 lak... apa lg memborong lah baju si bujang aku tu...

pastu kiteorg lyn kenny rogers.... tunggu pn Emy msk keje baru dpt layan...itulah cite kami jumaat aritu, kami nih jenis yg mls nk jln2 tmpt sesak2 sgt... sogo tu mmg jarang sgt kami pergi.. lbh selesa supink kt aeon...

untung kwn aku... terus make over

masa ni tgh nk pilih kaler mana 1

sile like tudung bwl yg aku manikkan

hidangan feveret kami time kt KR

barang2 aiyan yg dpt di borong... 


p/s: gmbar tuan nyer blog mmg takde yek... harap maklum

Friday, May 25, 2012

my new stuff

as salam sume kwn2,

kejap je dh jumaat yek... arini last day sekolah sebelum cuti 2minggu kn, seronoklah budak2... aku pun seronok gk sbb aku boleh kuar umah lwt n jalan lak lenggang je... oh bestnyer....
oklah ntry kali nih adalah ntry menunjuk... heheheheh (sapa tak suke sila ttp mata)

nk tayang kasut baru ku, tp taklah baru sgt dh pakai 2-3minggu dh hehehehe....
n my new perfum... ahak2... maklum lah perfum lama tu dh abis, yg aku beli masa aku peknen 6bln kt langkawi hehehe
aku ni jenis suke pefum yg bau manis2 mcm buah.... tak tau naper tp tak suke yg bau flower2 sgt
 jom2 mari layan



pefum yg dh abis...suke bau nyer yg mcm buah 

strawbery n BS yg sweet mcm buah

scholl  yg sesuai utk kerja... kalu tak sandal bodo je

Thursday, May 24, 2012

dinner di mustafa jones

as salam sume kwn2....

selamat hari batik, arini aku takde kursus, so bolehla lyn blog korang2 yek... sambil2 bt keje ngn santai sbb nyer boss aku cuti dh dr arini sampai 4jun.. gi melencong... suke betul

nk cite psl mlm td, kami sefamily mkn luar, jarang2 aiyan dpt jln2 dinner kt luar nih,....
takmo cite banyak2 jom lyn gambar je

mule2 tu baik je duk sambil lyn biskut dia

tanderloin steak mak tek nyer

bile tgk org lain mkn, dia pun nk mkn gk 

menu2 yg kami oder mlm td, western+malaysia

bdk yg tak reti duk diam.... 

Tuesday, May 22, 2012

penuh, full...

as salam sume kwn2,

sorry arini aku lmbt berBW, kalu ada pun tak banyak... arini ada kursus lg... ni pun baru gi kursus arini atas meja aku dh penuh dh... aduhla.... esok ada kursus lg, camne lah ni yek

aduhla kerja2

Monday, May 21, 2012

kaki yg bt mama geram

as salam sume kwn2,

salam isnin.... arini, aku pakai baju merah ko... semangat konon membara2... ahak2 takdenyer...
skrg nih aku mmg dh kene mule serius nk siapkan tempahan tudung ngn ngn baju raya, tak blh nk ikutkan hati n mata yg malas n mengantuk je... sbb nyer kalu aku tak mule dr sekarang tkt aku tak blh nk siapkan baju raya org kalu yg antar bln dpn....mmg aku kene cari supplement nk bg bertenaga... kalu tak payahla aku...

ujung minggu ariatu sabtu duk umah je tunggu kwn aku Pn Emy dtg umah... pastu ahad pg gi cari kain adik ngn adik ipar aku pastu tgri tu terus duk umah je menjahit.  Aku sekarang nih kalu menjahit mmg kene menjahit kt bwh dkt2 ngn aiyan sbb kalu aku menjht kt sofa kang dia terjerit2 nk aku duk dkt ngn dia... so, tpaksalah aku susun2 manik yg nk gune kt atas dulang ikea yg bujur tu... tp boleh nyer smlm kaki kecik yg comel nih...

nsbla 1 je tumpah kalu lg 3 tuh meraung aku

tp camne nk mrh kt budak comel ni kan

p/s: kepada k Qaseh Honey, dana tak blh nk tinggal komen kt blog akak sbb dana tak blh nmpak apa word verification yg dana perlu taip balik tu... pyh kt opis nih, ada benda yg diaorang block

Friday, May 18, 2012

memborong manik kristal di gm plaza

as salam sume kwn2,

salam jumaat semua yek... jumaat ni lah hari yg ditunggu2 oleh semua kn, al maklum lah bile dh jumaat tu esok lusa dh cuti... oklah aku takmo cite panjang2... berBW pun maybe lwt skit ye kwn2... nk kasi kurang skit fail meja yg menimbun atas meja nih...

smlm tgri, walaupun bz2 sempat gk aku ngn sorang member pg ke plaza gm kt cow kit tuh, kami pg ngn teksi je... nk bwk kete comfirm jem nyer,mule2 singgah kedai manik dulu aku beli stok manik2 yg dh nk habis juga barang lain utk memanik temasuk gunting n benang, pastu baru jln ke plaza gm... terus ke tkt3 cari kedai kristal... sampai situ mmg rambang mata, rasa mcm sume nk beli hehehehe....melampau betul rasanyer...kt situ je sampai hampir sejam ish2.... dh pilih2 apa yg nak terus blik ke opis.... sgt puas hati ngn brg2 yg dibeli n harga yg sgt murah dibandingkan beli online atau kt luar..

antara hasil tangkapan td

p/s: semoga aku dpt semula kekuatan mcm dulu2 utk memanik baju customer utk raya nnti

Thursday, May 17, 2012

Kari Kepala Ikan

as salam sume kwn2,

selamat hari kamis... arini tak sempat nk cite panjang2, al maklum aku agak bz fail kerja baru sampai pg td ada setimbun tinggi... kalu kire2 ada dlm 100++ fail kerja baru, tu tak campur lg mana yg kene bt pindaan... saja je dtg sekali harung banyak terus...

nk tayang psl makanan lg nih... ari isnin aritulah, tgri tuh aku pg jusco, blh lak nmpak kepala ikan nih... terus teringat2 kari ikan... aku pun beli lah kepala ikan kerapu 2 ketul... hehehhe harga kire berpatutan lah.. ikan pun fresh lg n besar....suh potong 6bhg siap2... mlm tu apa lg... perkhhhh sedap sampai tak hengat heheheh...
meh aku share resepi kari ikan aku yg paling simple giles

Bahan2:-

2 ketul kepala ikan kerapu(belah kepada 6bahagian n bersihkan)
3 ulas bwg putih (tumbuk)
1 bwg besar (tumbuk)
1 inci kunyit hidup (tumbuk)
setengah inci halia (tumbuk)
2 btg serai (di titik)
1 peket kari ikan adabi (campur ngn air)
1 kotak santan
2 keping asam keping
garam+gula utk perasa
2 biji tomato
daun kari

Cara2 masak:-

tumiskan semua bahan2 tumbuk hingga naik bau, termasuk serai sekali, lps tu masukkan kari td yg kite dh campur ngn air, n masukkan kepala ikan tu, ttpkan kuali tuh kejap biarkan kepala ikan tu msk, balikkan kepala ikan tu biar sama masak sume... lps tu masukkan asam keping n santan, daun kari,perasakan gula+garam n masukkan tomato... bile dh mendidih boleh matikan n mkn ngn nasi pns... perkh sedap

ni lah 1st time msk kari kepala

Wednesday, May 16, 2012

asam pedas ikan mayong

as salam sume kwn2,

selamat hari rabu, ptt nyer arini aku gi kursus... tp mls sbb emy takde, geng ngumpat ngn borak2 dlm dewan kursus tu takde... ahak2.... lgpun aku nk setelkan fail2 kerja yg dh melambak2 atas meja nih.... 
oklah meh aku tayang kt korang... asam pedas ikan mayong yg aku msk sabtu aritu... heheheh mcm org ngidam je nk mkn ikan mayong nih... hehehhe sedap tul dpt layan kepala dia... belinyer sekor je... heheheh korang kenal tak ikan mayong nih?

meh2 aku bg resepi kt korang yg nk cube yek...

Bahan2:

1ekor ikan mayong dlm 1kg (potong2)
3 ulas bwg putih (blend)
2 biji bwg besar (blend)
50-100gm lada kering (blend)
1 inci kunyit hidup (blend)
sedikit asam jawa
gule +garam 
3 biji tomato
1 ikat daun kelsum
2 btg bunga kantan

Cara2 nya:-

panaskan minyak, tumiskan semua bahan2 blend sampai naik bau n masak, lps tu masukkan sikit air, bile mendidih skit masukkan ikan, kecikkan skit api... bila ikan dh separuh msk, perasakan ngn asam jawa, gula garam, lps tu tambah air lg skit, masukkan tomato, daun kelsum ngn bunga kantan, bile dh mendidih matikan api n boleh mkn ngn nasi pns2



aku suke bt asam pedas pekat2

Tuesday, May 15, 2012

aiyan ngn kataknyer

as salam sume korang,

sorry arini aku tak sempat nk ber BW ke blog korang lg, aku ada kursus arini n esok...
takmo cite banyak2 nk tayang gambar aiyan ngn kataknyer... mlm td papa baru sampai dr outstation kt Kuala Terengganu, balik tu mule2 nmpak patung penyu, pastu bile papa msk semula, tgk2 ada katak besar nih... heheheh
kelip2 mata aiyan tgk ngn tgn dia yg tak sbr nk pegang katak tu....

besar tak katak aiyan

nsb lah aiyan tak tkt kt katak tu

Monday, May 14, 2012

my new spectacles

as salam sume kwn2,

selamat pg n selamat hari isnin... selalunyer kalu monday nih jd monday blues kan, tp arini hepi nyer mood, sbb bos aku mc... heheheh hepi2,.... yippie3...
walaupun keje melambak atas meja... tp rasa nyaman sbb takde manusia duk kt bilik sebelah aku duk kuar msk je...

aku nk tayang kt korang spek baru aku nih... spek lama tuh setelah guna hmpir 4thn tp dh calar balar,lg pun dia nyer frame tu dh comot momot, jenis yg selalu jth2 dh jd terkopak2 dh.... tak lawo... (sebenarnye mmg dh gtl nk cari baru mcm2 kutuk spek lama)
kalu org lain comfirm dh gi opis ngn contact lens kn, tp aku tak pandai pakai contek lens ko... ahak3 sile lah gelak
aku penah pakai contek lens masa aku kawin je dulu, itupun mak andam yg pakaikan...
aku nih mata je besar tp tak pandai nk pakai contek lens... hampeh je..

kali ni aku pilih spek plastik yg mcm fesen2 lama tuh.... besar gk dh gaya2 cam guru besar dh... ahak2 tp aku apa kesah....

heheheh mmg besar cam cikgu besar kan

p/s: nk supink mana ek tgri nih... mood hepi

Friday, May 11, 2012

cheese brownies yg sedap

as salam sume kwn2,

salam jumaat, korang sume msti suke kan, maklumlah esok lusa cuti kan... msti dh mcm2 perancangan kn, aku lak... edy kene outstation ke Kuala Terengganu utk tgk2 site kt sana, dr jumaat sampai isnin, aduhla nk supink2 time edy takde tak best sbb takde lah driver ngn bodyguard.... walaupun aku boleh drive sndiri kan tp mls, ahak2 selalu hari2 gi keje dh drive sndiri kn

oklah, aku nk cite pls aku oder cheese brownies kt kwn aku nih... bwk gi opis utk mkn ramai2 ngn membe opis... kwn aku nih, kak Watie namanyer, dia mmg suke memasak n membaking, n semuanyer sedap... dr suke2 tuh aku paksa dia amik tempahan aku... sbb mmg sedap n berbaloi... lgpun aku mmg mls nk membaking2 nih... itu psl aku oder je kt dia...
sume member opis ckp sedap n diaorang kata pasni nyer sambutan bday bolehla oder cheese brownies nih... heheheh...

besar n sgt2 puas hati, tak lokek ngn cheese n coklat

Thursday, May 10, 2012

msk2 di Johnys

as salam sume kwn2,

selamat berbatik di hari ini... ujung minggu ni edy kene outstation ke KT, ingt nk suh dia singgah psr payang suh dia belikan baju batik utk aku, rasanyer sejak edy dh keje KL nih dh jarang aku berbaju batik baru... huhuui...

arini takde cite sgt, tp nk tayang kt korang time smlm lunch di Johnys aeon au keramat... lama tak lyn stimboat sini... Pn Emy lah yg tingin nk lyn makanan yg pds2 katanyer.... kami cume amik set A, stimboat utk sorang mkn je pastu kami mintak ns goreng lak.... mmg best lah sbb lama tak lyn...

sgt suke ngn tomyam dia... nikmat

Wednesday, May 9, 2012

aiyan in action

as salam sume kwn2...

arini takmo bt WW lah, sbb arini aku nk bercerita... arini opis aku tgh audit dalaman 5s nih... bln dpn ada lg, bln dpn nyer ada lg n lg sampai ujung thn... aduhla... mls tul lah...
oklah takmo cite sgt psl 5s tp nk tayang aksi2 si aiyan ni time2 nk tido.... skrg ada bg aiyan ubat homeopathy, maksu edy yg suh kami cube, ada 3jenis, utk jntung dia n utk selera mkn... n skrg ni mmg dia kuat mkn, tak sampai 3jam pas mkn dia dh sibuk nk mkn lg.... pastu tak reti sbr... mule lah meronta2, bt aksi mcm ulat, hempas2 kaki dia nk cpt mkn or susu...
skrg nih nk tido pun nk gk mkn.... kadang tu sambil pegang biskut sambil tido... aduhla anak bujangku...

tgk kt tgn tuh

dh nk tido tp ttp nk mkn gk

nikmat sgt lah tu

bile org amik gmbr mule lah senyum2..

aiyan yg makin hepi


* smlm kan aku letak msk lemak umbut n arini aku bg resepi nyer,

1/2 kg umbut kelapa, potong (jgn terlalu kecil) rebuskan hingga lembut
sedikit tulang-tulang ayam - rebuskan
3 ulas bwg putih -tumbuk
1 biji bwg merah besar - tumbuk
sedikit ketumbar+jintan- tumbuk
1cm kunyit -tumbuk
1 cm halia- tumbuk
2 btg serai - titik
2kotak santan kecil
garam

cara-caranyer:
tumiskan semua bahan2 tumbuk tu sampai naik bau, bile dh msk bhn2 tumbuk masukkan stok rebusan ayam, lps tu masukkan umbut kelapa yg kite dh rebus... masukkan ayam akhir sekali santan, perasakan n bile dh mendidih skit2 boleh angkat... sedap mkn ngn sambal belacan@sambal totok