teman2....

Monday, January 30, 2012

balik kerteh... ooo balik kerteh

as salam sume kwn2,

salam isnin, pe kabar ye korang?hrpnye sume sihat2 hendaknyer... mls nyer nk keje maklum jumaat aritu kn aku cuti, cuti balik kg kerteh sbb adik ipar aku kawin... bawak sekali mak ngah,saja2 je nk ajak dia jln2 gi kerteh.. kt sana ujan je,sejuk sgt2...nk jalan2 gi tp pantai pun tak blh... huhuhu
si bolat lak kire baik gk lah... tak meragam sgt, alhamdulillah... dia dh besar al maklum... hehehhe
ckp banyak kang korang bosan lak... meh lyn gambar nyer meh


nyenyak gile dia tido tgri tuh... hehehe kotak2+belang2

si bolat ngn mak ngah nyer 

muke marah sbb dia baru bangun tido heheheh

still lg tak puas hati bile mama cium dia

ni je gmbar pantin yg sempat amik hehehehhe

lauk2 utk tgri tuh...mmg sedap... terutama gulai kawah tu

kakak caca yg comel banget

si bolat ngn sorang nenek nih,baik sgt kalu ngn org lain dia melalak

mkn2 utk mlm pas knduri... sedap tul

otw balik ke kl... sedap je dia tido

tp tgn pegang duit yg tokmi n cik ain bg

singgah pantai kemasik tp tgh gerimis

mak ngah ngn kenangan bgambar kt tp pantai

ombak besar,mendung je...serem

mak ngah ni malu2 sgt suh posing


sinngah kt kijal beli lemang lak..sedap

apasal lah ini org kan... aku bebel apa ntah

serunding,rendang juga asam2 tp aku tak berani beli,batuk


lemang yg selamat sampai di rumah

otak2 yg juga selamat sampai di umah n perut kami



lupe ko nk amik gambar2 masa kami singgah beli kopok lekor kt kuala kemaman, gini lah aktiviti kalu balik kerteh... singgah sana sini... itu yg ptt 4 jam lebih blh sampai kl jd sampai 5jam ahak2...

Wednesday, January 25, 2012

annur & annisa with Dana

as salam sume kwn2...

hari 1st selepas cuti 4hari,syok tul lah... hehehe
aku arini mimpi ko...tgk membe2 blog dok bt ntry WW... aku duk ckp sndiri apasal lak WW kan arini senin...
ahak3 rupenyer aku yg dh nyanyuk... ampeh tul lah

takmo ckp bnyak2,cuti aritu aku duk umah je lyn si bolat, tak kuar gi mana2, mak ngah ngn mak tek je yg balik kg... aku duk umah duk ralit siapkan jht manik kt tudung2... jom lah kwn2 meh lyn yek

sebenarnyer aku baru nk mencuba2 jual tudung bermanik nih... tudungnyer aku beli dari collection annur n annisa n aku manikkan... so,kalu ada kwn2 yg berkenan blh bgtau,or msg kt hp aku 0137890798

4 koleksi design utk kali nih


tudung krim nih, namanyer fern

si purple nih... hibiscus

belacan kaler nih... kristal

turqois nih lak... bintang mlm

p/s: bt masa nih fern ngn hibiscus dh ada yg book,tp kalu ada kwn2 yg berminat boleh bgtau aku n aku akan jht ikut design yg korang inginkn

Sunday, January 22, 2012

hepy cny n hepi holiday...



as salam sume kwn2,

msti ramai kwn2 yg balik kg ni kan,al maklum lah cuti lama dhtu budak2 dpt cuti seminggu lak tu... best2
aku duk umah je,cny kali nih duk umah tgk tv jelah... sbb minggu dpn baru nk balik tganu,so simpan duit utk minggu ni takmo pg mana2... hehhehe

sabtu ahad papa keje, mak ngahh ngn mak tek udah balik kg...tinggal lah ber2 je ngn si bolat... aduhai bosan nyer,selasa nih baru umah riuh semula
ingt nk mule menjht mnik skit tp si bolat ni merengek je, al maklum sunyi agaknyer...selalu makcik2 nyer ada
bosan2 nih meh lyn feveret aku...tortilla ala kfc..

letak tomato+nugget+tlr mmg best

sian dia main sorang2

remote pun jd lah bt main,maklum takde kwn
p/s: hepy cny utk sume kwn2 chinese kt luar sana....

Thursday, January 19, 2012

hepy bday en rohaidi 18 jan 2012

as salam sume,

ada kah aku melampau lupe nk bt ntry bday laki aku smlm? heheheh nk wat camne
tahun lps kami sambut ber2 je, sbb si bolat dlm perut lg masih tecik sgt masa tuh...
tp thn nih sambut ber3+2 heheheh aku, edy, si bolat, mak ngah juga mak tek...
sambut simple2 je kt umah kami2 je...
takse spesel2,hadiah pun takde lg heheheh...
cume msk skit2 n kek je... kek pun aku beli kt pistachio je, nk beli SR mcm bnyak sgt lak lgpun skrg tgh dlm perbelanjaan berhemah hehhehe... lyn blackforest je.... nyum3

simple sgt kan... jnji aku ingt n wish kt edy

ini lah dia bday boy nyer


ptt ada 1 lg lilin kecik tp mana ntah heheheh...




simple kan kek nyer... hehehhe 


kek black fores je...


aku cume msk spageti bolognise

juga beli sate


murtabak ayam

p/s: semoga edy jd papa n suami yg lbh baik kpd aku juga si bolat

Wednesday, January 18, 2012

my little rascal with biscuits

as salam sume kwn2,

org lain suke bt WW hari nih tp aku... lum berkesempatan lg nk bt WW sbb ada je nk cite hehehe ahak
takde niat nk ckp si bolat tu rascal tp teringt cite katun thn 80 an -90an dulu `the little rascals`... rambut dia gaya cam si bolat nih... heheheh hari dia nk kene cucuk tu lah, keje mak ngah nyer nih...

pastu belajarkan si bolat ku mkn nestum ngn biskut... mcm gns tp skit je yg msk mltnyer... budak bulat2
dia pandai,kalu dia takmo mkn ke minun susu ke dia akan bt2 batuk sampai muntah... huhuhu geram tul aku, skrg nih paed sarankan aku bg susu pediasure atau s26 utk dia,bg bdn dia naik... mintak2 lah berjaya


gini lah gaya rmbutnyer,blh tgh pastu kt atas tu ada naik skit

org nk amik gmbr rambut dia saja je letak tgn kt situ ko...dengki

ini keje mak tek nyer yg suke beno ngusik dia...

ini budak baru belajar mkn biskut...tp memilih ko

p/s: tgh duk usha2 cari pediasure tp tak jumpa yg bwh 1thn.... ish

Monday, January 16, 2012

bintang mlm

as salam sume kwn2,

maaf yek minggu lps aku tak berupdate ntry baru, just berBW je kt blog kwn2.... takde cite best pun masa tuh... huhuhu otak skit lembbs heheeh... tp kali nih meh2 aku nk tayang tudung customer yg aku sempat bt ari sabtu aritu... tudung ni customer ttp aku yg punya, antar pun last minit tp sbb nk  gune kristal2 je itu yg sekejap je blh siap... meh2 lyn

aku bg nama `bintang mlm`

tudung bhg belakang

bhg awning nyer

bhg depan tudung...

Wednesday, January 11, 2012

mama demam lak

as salam sume kwn2,

pe kbr korang?ada yg dmm selsema ke? maklum lah skrg nih kn musim... kelmarin si bolat aku demam, bile dia dh baik mlm td aku lak yg dmm, balik umh tibe2 muntah2 pastu rasa lemah longlai je bdn, tp siap blh mandikan si bolat tu dulu, dh siap pakaikan dia baju bg susu n dia tido, pas mkn mee grg mak ngah msk terus rasa bdn lemah sgt, ingt nk baring2 jap sblum maghrib tp rupenyer sampai ke mlm...

sedar2 kul930 bdn dh rasa pns, cek2 39 mmg pns nih, duk berselubung ngn selimut,telan panadol 2biji n tido
edy siap bg coolfvr aku sambung tdo lg, pg2 terjaga dh sjuk bdn pastu pns lg sampai 38..
dh tido, nsb pg nih dh sejuk... kalu iktkan mmg nk cuti tp sbb mikirkan bos aku yg tak berapa nk btl... aku pg keje lah
korang bygkan lah, kalu nk mc kene dtg opis dulu mintak sign bos... apa hal lah pulak

ni suhu pg td dlm kul4 lbh..

p/s: berjangkit ngn si bolat ku kot, nsb lah mlm td elok je dia tdo ngn papa dia...

Monday, January 9, 2012

sygku demam

as salam sume kwn2,

apa khabar isnin., hari pertama keje yg selalu jd `black monday` utk aku...
rasa cam nk cuti je lg... cam tak ckup cuti 2hari tu ko... melampau
lg 1,sbb anak bolat aku tuh dmm, mlm td pns sgt bdn nyer...
pttlah ptg tu pas asar tu dia tido je... nyenyak sgt, bangun jap mandi pastu tido sampai magrib,
isyak tdo lg.... rupenyer dia nk dmm... mlm2 pns sgt,bg coolfvr tp cam sma gk pastu tuam gk
tgh2 mlm dlm kul3 bg susu n tuam dia,suhu 39 ,risau gk... sampai kul5 aku duk bjaga tuam dia ngn air asam jawa
tertdo jap,pastu kul5lbh bg susu nk cek suhu dh turun skit 37.6... bg dia susu n ubat dmm... pg td nk pg keje dh kurang skit pns nyer
mintak2 arini dh makin ok,sian kang mak ngah nk jaga dia kalu dmm
dhla merengek je... alahai anak mama
baru nk tambah brt dh dmm... huhui

muke dia kalu dmm mmg kesian sgt...

Friday, January 6, 2012

takmo dgr ckp mama kn

as salam sume kwn2,

salam jumaat, penghulu segala hari... kalu dh jumaat tu esok luse cuti lah kn...best3
meh kite tgk kisah anak bujang bolat aku nih... skrg nih dia suke sgt isap jari2 dia,sampaikan kecut2
tp yg paling grm,kalu pas minum susu suke jolok jari dia sampai muntah...abis sume kuar
geram aku... dek kerana kadang sehari sampai berkali2 muntah, aku ngn mak ngah nyer sgt grm...
ini lah aku bt kt dia... nk bg dia tak jolok2 jari...pdn muke

tgk muke dia... tgn kene msk dlm seluar...



grm tgk ini budak....rasa nk cubit je

gaya dia nk kasi lps tgn dr sluar tu

kalu tak msk dlm sluar,saja bg sarung kt tgn tu

dh mcm bby2 lak letak sarung tgn hehehe

p/s: gini lah gaya nyer budak kalu takmo dgr ckp mama dia.... ni pun nenek dia suh bedong je kalu pas2 bg susu biar tgn dia duk diam... hehehehhe