teman2....

Friday, December 30, 2011

mata duitan... :))

as salam sume kwn2,

salam jumaat, penghulu segala hari, hari terakhir keje dlm thn 2011 juga hari terakhir sblum cuti 3hari nyeh3.... meh lyn si bolatku ngn duit... punya lah kuat dia pegang duit tu.... bg benda lain takmo... ish2...

lenkali senang kalu nk suh mintak duit kt papa dia nih... heheheheh, mintak duit elaun lebih utk mama

tgk je kt duit tuh.... 

msk dlm mulut?

itu duit mak ngah la syg oi...


p/s: skrg ni sume bnda nk msk mulut... nsb la tak pandai nk merangkak lg kalu tak ntah apa la dia mkn

Thursday, December 29, 2011

kek coklat kukus + ice krim

as salam kwn2,

cepatnyer dh khamis kan, esok jumaat pastu cuti yeyeh... smlm sory la kwn2 takde entry baru maklum dr pg sampai ke ptg bz bz menguruskan opsyen sbpa opis aku.... nk cite psl aku yg ada skit rajin membt kek coklat... bt kek kukus je simple2 je ko... tibe2 tingin nk mkn kek coklat kukus ni,trus mlm smlm cari brg n bt... sedap tul...pastu adik aku bt pemintaan nk mkn ngn ice krim lak... si abg nyer pun cari lah
cari ice krim vanila ke sana sini tak dpt, dpt yg rainbow pun jd lah kan... mmg heaven lah...
mkn tak ingat heheheh....

aku mskkan dlm tupperware je siap2 senang...

sedang dlm proses pengukusan

mudah mkn ngn sudu je... pns2 lg... nyummmy

ini lah ice krimnyer.... best2

mkn beramai2 mmg best....share ber3

ni lak edy nyer... konon2 amik kek yg kt bekas kecik tp bertambah2

p/s: sesekali baking2 gini best gk....

Tuesday, December 27, 2011

kami balik kg...

as salam sume kwn2...

camne cuti hujung minggu+cuti kismes korang?mana je korang pg? msti ramai yg balik kg, gi cuti2 jln2.. tak pun gi supink brg2 anak nk sekolah kn... utk aku yg lum ada anak skolah ni kami plan balik kg... dh 4bln ko tak blik kg...rindu giles kt mak abah aku ngn adik2 kt kg.... akhirnya terubat juga rindu ini... gambar tak banyak sgt..lupe ko nk amik maklum dh syok2... jom lyn mana gambar yg ada yek

ni budak tdo je dlm pejalanan pergi tu...

aktiviti kegemaran dia kt kg nenek dia... tarik rambut paksu, tgh2 nngis bg rambut diam..

mak nyer peyek tak dpt bwk 1balang ni dpt lah separuh pun jd la

si bolat aku ngn makcik2 n pakcik nyer... 

seronok dia ramai melayan dia...sampai tak tdo2

tgk merah2 muke dia duk kg heheh... masa balik pun tdo je kalu bngu merengek sbb xbebas

jln yg agak jem gk lah... tp masa ni kt seremban sbb ada xcident hehe

ni lah antara hasil2 yg dpt dr kg... ada separuh dh msk dlm peti ais hehehe

p/s: blik kg kete agak kosong balik sgt2 penuh...kalu boleh semua benda mak ngn abah aku nk suh bwk balik

Thursday, December 22, 2011

bunga rahayu

as salam sume kwn2...

selamat batik day... korang msti perasan lama dh aku tak tayang hasil jahitan aku kn... yelah ko sejak pas bersalin mana ada aku menjahit kan... kalu ada pun kt tudung skit2... bt lps gian... tp utk 1st time nyer aku dpt customer... masa mule2 tu tkt gk lah..al maklum lama tak menjahit,skill pun mcm dh kureng... masa dpt baju tu aku mcm fenin nk bt camne yek... mcm kosong otak ko... itu baru 5-6bln tak memanik tu... huhuhu

customer aku tu adalah... kak ayu, tokey citarasa rinduan... meh la layan camne hasilnyer yek

ni gambar sebelum di manikkan

gambar selepas di manikkan... tak berapa jelas

highlite pd bunga2


tambahkan lace di bhg tangan serta di tambah tabur2

simple tak buat sarat2

p/s: sgt bersyukur sbb Kak Ayu suke dgn baju ini, juga tq utk ntry yg di buat khas utk aku...

http://ruhayurazali.blogspot.com/2011/12/kreatifnya-beliau-tahniah-buat-beliau.html

Wednesday, December 21, 2011

prosperity... my life full of joy

as salam sume kwn2...

pejam celik, pejam celik dh rabu yek... cpt lah ari jumaat hehehehhe...
nk cite psl prosperity... dh sume org pun asik cite psl prosperity je...
adik2 aku tingin nk mkn prosperity ini... tgk kt iklan cam best je kan
udahnyer mlm aritu ramai2 makan prosperity sbb akak dia ni mls nk msk ahak2...

takde unsur2 amik gambar lawo btl...

p/s: sejak2 dh gaji nih asik mls msk je aku nih... ahak2 melampau

Monday, December 19, 2011

ini budak sgt suka.....

as salam sume kwn2,

rajin nyer aku sehari bt 2 entry... nk cite psl si budak bolat aku ni lah...
meh2 tgk ini budak aaaa... manyak dengki sama org lain tau... sini tgk keje dia


sambil rehat2 sedap2 dia tarik rambut mak ngah dia



muke tak puas hati bile aku nk lepaskan tgn dia



betapa seronoknyer dia main tarik rambut mak tek dia



muke gembira....

p/s: gini lah kegemaran dia skrg nih... aku bukan pe kot2 dia tarik2 blh terluka kang tgn mama dia gk yg susah

santan kelapa sawit

as salam sume kwn2,

selamat hari isnin, mari rajin2 keje walaupun arini agak serabut setelkan meeting esok yg kene tunda... ngn mesin fax gile..ngn nombor2 diaorang yg tak betul,cari kt tenet pun tak jumpa, aku call tm pun dia bg no lama... ampeh se ampeh nyer...

oklah ni nk cite psl santan kelapa sawit, korang pnh dgr?
aku baru je kenal ahak2... ni pun lps kwn ku kak nani yg cite, kalu tak sampai ke tua tak tau heheeh
jakun je kan, yelah ko nama je duduk kg dikelilingi ngn kelapa swt tp tak tau blh bt santan heheheh

aku dh try n rasa nyer ok lah lemak tp lain skit la ngn santan kelapa biasa, tp dia tahan lama,tak cpt basi n walaupun korang pnskan ngn api kuat dia tak pecah santan pun,pastu dia lebih sihat la dibandingkan ngn santan kelapa,... hahhaha itu kelebihan nyer la yg aku dh cube... hehehe

meh tgk camne rupenyer yek...

ni lah dia nyer.... 

Thursday, December 15, 2011

si bolatku yg suke mkn tgn

as salam sume kwn2

cpt nyer dh batik day kan, esok jumaat sabtu ahad cuti yeyeh.. tak sbr aku nk tungu kismes sbb aku nk balik kg johor... yeyeh.... lama bebeno tak balik kg, mak aku pun dh hari2 tanya bile nk balik, dh rindu dendam sgt2 dia kt cucu nyer... almaklum cucu pertama...

si bolat ku ini skrg tgh gtl gusi kot, sibuk duk ggt2 puting dia, duk isap jari dia, kadang siap msk dgn tgn2 sekali... kadang aku saja dengki letak jari aku,pun dia ggt2 gk...

kalu blh nk masuk sume ngn tgn2

kata mak tek mcm anak lion....

ngn sepenuh perasaan...

p/s: ini lah kegemaran terbaru si bolatku

Wednesday, December 14, 2011

lunch kfc

as salam sume kwn2,

arini korang lunch mana? aku nih tak tau nk lunch mana pun, kalu ye pun nk lunch kt kantik opis je, al maklum lum gaji kan... nk mkn besar kt luar ongkosnyer kene ada lebih... tp tpaksa aku ajak Pn Emy gi jusco au keramat sbb nk mencarik tart kfc pemintaan adik aku, dia ada kupon kfc yg tart tu byr berapa je dpt 6ketul..kalu tak 6 ketul tu rm10++.... beria2 dia suh aku gi beli gk... aku ni kn akak yg baik so pg gk lah beli sbb esok dh xpired... tp cite sdhnyer kt kfc jusco tu takde dia cume ada kt kfc beso je... jd nye tpaksa lah aku pg kfc wangsamaju yg belakang care4 tuh... alahai sian kwn aku td dh la boyot

model kfc arini hehehehe

ni lunch kami arini 

ni lah dia tart yg aku cari2... ntah sdp ntah tak tp bau blh thn

p/s: aku nih kalu adik2 mintak apa2 mmg rasa berat nk ckp `tak boleh`.. walaupun camne ttp gk cube utk tunaikan

Tuesday, December 13, 2011

meh msk2

as salam sume...

aku nih kan rajin kan, skrg mlm2 pun rajin bt lauk beria2 dulu masa duk ber2 je msk ala2 je... skrg nih kt umah tu dh ber4 sbb adik aku 2org duk sama, msk pun best lah... ptg tu tibe2 tingin nk mkn asam pedas lak... suh adik aku gi cari nenas... al maklum en edy kene outstation gi KT... lgpun nk msk best ada org tlg jagakan si bolat kn

ni kami org jawa panggil kuntes...sedap mkn ngn sambal

asam pds ikan pari+nenas... wallah

p/s: sile lah terliur ye kwn2

Monday, December 12, 2011

ini budak pandai belakon

as salam sume kwn2

selamat pagi isnin yek, monday blues...
nk cite panjang2 mls sbb bnyk keje menanti, nk cite psl si bolat aku nih... dia nih mmg teror belakon2 nih
kalu dia tak puas hati kt sapa2 msti dia akan bt dek je kt org tu,kalu nmpak org pegang kamera mmg mata dia tak kelip2 tgk kamera sbb tau sdng amik gmbr dia atau rkm dia, pastu kalu nk bg susu dia suk pura2 tdo... aduhai..anak2 selalu bt kami ketawa...


baru isap susu skit dh tido... ish2 geram


tp pelik2 tibe blh lak dia angkat kepala ni...mama ngn mak ngah dh gelak2

bile dh rasa cam kantoi pura2 tdo dia bt2 lentok lak...

p/s: baru aku tau gini lah cutenyer si bolat aku nyer krenah... mcm2 betul

Thursday, December 8, 2011

kerja memperindah sedang di jalankan...

as salam kwn2,

selamat hari kamis.. selamat berbaju batik... msti ramai kwn2 aku yg keje gomen tgh sibuk ngn skim sbpa nih... sana sini sibuk kan... hehhehe
aku skrg lak tgh sibuk juga bt pojek..pojek yg dh lama aku tak layan... n skrg tgh dok ralit memperindahkan...
agak2nyer apa yek aku bt...

barang tambahan utk pojek ku...

Wednesday, December 7, 2011

sepagi di wad pediatrik HKL

as salam sume kwn2,

walaupun ramai kwn2 blog time rabu ni sume jd `wordless wednesday` tp aku still berword2 lg heheh... nk cite psl pg td anak bolat aku kene amik drh kt wad pediatrik HKL, aritu masa dia bt echo,doc ada tambh dos ubat,so, dia nk review tgk camne ubt tu ok tak kt budak bolat tu.. itu yg pg2 buta dh pegi HKL.... kejap je sampai tu tak sampai kul8 dh amik drh n terus balik, si bolat pun tak nngis sgt sbb nurse tu pndai nk amik drh dia... tp dia bengang gk lah sbb pg2 bute dh kene kaco,kalu tak msti dia tgh tdo nih..

nmpak lak dagu aku berlapis

dh pas amik drh nsb lah nngis skit je

muke bengang sbb tido terganggu

sian anak mama

Tuesday, December 6, 2011

lunch subway


salam sume kwn2...

tgri korang mkn mana td? nyeh2 beberapa hari ni bosan tul, ngn keje.. ngn bos yg mengong...  rasa cam tak best je... pastu tibe2 terpikir nk cari eyeshadow baru la... ahak2 blh pikir gitu kn, so...tgri ajak puan Emy  BFF aku gi jusco au keramat, gi body shop, belek2 eyeshadow, terbeli blusher ngn serum sekali... ish2.. pastu jln2 tgk baju n terbeli baju si bolat.... pastu time nk balik pn Emy ajak beli subway... wah terus teringat entry Kak wahida yg menayangkan subway....

entry mkn2 lg kan aku nih

senang ngn barang2 nyer



nyum


kami pilih italian spicy... paling suke letak capsicum+tomato+olive

aiyan gi tgk pemandagan luar

as salam sume kwn2

hari2 asik cite psl mkn je aku nih kn heheheh... kali nih nk cite psl kiteorang kuar aritu... selalu kalu bwk aiyan kuar gi kenek atau spital... tp kali nih kami kuar gi cowkit... tp aku jelah yg kuar, si bolat duk je dlm kete ngn mak ngah... saja bwk dia kuar gk...suke dia tgk pemandangan kt luar..tgk pokok2 bagai heheheh... tp takde amik gambar bnyak...

meh tgk si bolat aku nih

siap ngn topi lg tau,tp duk dlm kete jelah... mata bulat je tgk pemandangan luar

masa balik tu dh pnt sgt sampai tertido2 dia, tak bwk carseat sbb kete penuh..

p/s: nnti kalu kiteorang gi jln2 kiteorg ltk lg gambar bnyak2 yek...