teman2....

Wednesday, November 30, 2011

si bolatku ngn menan baru nyer

as salam sume kwn2...

maaf la yek korang,cuti ujung mingu aritu aku diam je,brodband maxis aku makin lama makin teruk la... nk upload gambar pun pyh... huhuhu pastu selasa lak aku cuti sbb ada appoiment si bolat kt echo hkl...
alhamdulillah doc ckp ada lubang dia yg mengecil skit... sbb ada 1lubang tu mmg bsr skit n lubang tu dh mngecil skit... doc cube tambah dos ubat n bg masa apoiment bln 6 nnti... semoga si bolat aku makin cpt sembuh n cpt membsr supaya lubang2 tu cpt mengecil2

sebenarnyer nk tayang menan baru si bolat aku... aku ada belikan dia play gym je.. hehehhe bukan apa2... kalu tak sibuk je mata dia nk mendongak2...dh ada play gym tu takdelah dia dongak2... walaupun dia msh malu2 nk main ngn bulan n bola yg tergantung2 tu heheheh...

sile abaikan brg2 yg bersepah2 tu ek... heheheh

Thursday, November 24, 2011

pau sedap + nasi kukus ayam percik

as salam sume kwn2,

korang sume dh lunch?lunch apa arini?or msk apa arini?hari nih nk cite psl makanan yg aku dh lama tak mkn, lama beno tak jamah pas bersalin aritu... hehehe
akhirnya dpt gk mkn nasi kukus ayam percik D`PAKU yg di jual kt setiawangsa..dia jual kt lori je tp mmg sedap...sgt mabeles... juga ada pau inti kelapa yg heaven sgt... dia bukan cam pau yg kt r&r tu tp yg fresh nyer... mmg sedap banget

amacam.... nasi dia bnyak+ayam percik dia pun besar gk

aku suke sgt ngn pau kelapa ngn kacang

ini dia model aku arini...model nasi kukus ayam percik

Wednesday, November 23, 2011

si bolat ku nk belajar meniarap

as salam sume kwn2...

dh puas cite psl msk2 je kan, ari ni nk cite psl si bolat aku tuh... skrg ni baru nk belajar2 meniarap, walaupun cam lmbt skit kn baru nk belajar meniarap tp aku syukur sbb aiyan still ada perkembangan... pastu asal baringkan msti tak lama tu dh dgr dia nngis sbb dh meniarap tp tak pandai sgt nk angkat kepala,pandai lak dia nngis mintak tolong... pastu skrg nih adik2 aku rajin duduk kan dia,skit2 nak kite duduk kan dia... geram tul
tp bile tgk dia gelak2 heheheh geram je.... syukur anak aku tak meragam je mcm dulu...

ni lah gayanyer yek.....

ni gaya dia kene letak bantal peluk kt tepi

Tuesday, November 22, 2011

kisah menyayat hati seekor siput

as salam korang,

tahniah utk team `HARIMAU MUDA` sbb dpt mengap team indon mlm td, dr kul830 sampai 12 aku thn kn mata demi utk tgk kejayaan diaorang hehehe, aku yg tak minat bola sepak pun blh terjerit2 sampai si bolat aku mrh... yelah dia baru nk tido aku dh jerit2 hehehhe...

sebenarnyer aku nk cite psl sekor siput yg kesian... heheheh aku kn duk tingkat 4 umah apatment kt ukay perdana nih,tp ntah camne blh ada sekor siput blh sesat kt umah aku hehehe... ni musti gara2 dia ikut sama kt nenas atau ubi yg mak aku bg dr kg masa raya haji ariatu heheheheh... elok je siput tu melekat kt dinding dpur umah aku... sian dia,msti dia tak tau mana arah tuju nk pg...last2 dia mati gitu je...

itulah kisah si siput hehehe... (ntah apa2 kan aku)

sian dia sesat di umah aku..sana sini batu

Sunday, November 20, 2011

makaroni cheese bakar ala dana

as salam sume kwn2,

selamat berhujung minggu,aku biasa lah time2 ujung minggu ni lah baru rajin nk msk2 kn,kalu hari keje tak sempat la nk msk beria2, kalu ada pun yg simple2 je...
kali nih tingin nk cube bt makaroni bakar, dek kerana tgk kt blog zana nordin lah nih... so,apa lg aku pun ngn semangat lah nk mencuba...walaupun aku tgk beria2 resepi dr zana juga dr org lain tp aku bt ikut versi aku heheheh...
nk kata jd tak leh jd sgt kot,tp adik2 aku ckp sedap...kire ok lah heheehhe

aku gune 2jenis keju parmesan ngn mozarela

hahahhhaa.... boleh la labu..nnti nk cube lg

p/s: td tak tau keju mana yg ptt letak lebih,skrg dh tau dh... heheh pasni nk cube lg n lg

Friday, November 18, 2011

aku yang cuai

as salam sume kwn2,

maaf yek korang 2hari aku hilang, aku ada kursus 2hari nih, kursus kecemerlangan kerjaya n keluarga kt jupem... tak sempat nk bgtau korang, tp dh lega sgt aku dh ckup 7hari kursus setahun ...kalu tak hari2 bos aku tanya...

ni nk cite psl kecuaian aku... rabu ptg balik keje,aku singgah duk beli pisang goreng sblum sampai umah,pastu aku terus balik umah,bwk brg2 sume naik umah... pagi kamis time nk pg keje aku duk tercari2 dompet aku...cari dlm handbeg takde,dlm blik takde,kt ruang tamu xde,atas meja mkn xde,cuak la gak,try turun bwh gk lah tgk2 ada terletak cantik je kt atas seat kete penumpang... ish2... nsb lah tak kene curik..apa ke cuai sgt aku nih...


cantik terletak je dompet aku gini...

p/s: ni baru anak sorang dh lupeeeeeeeeeeeee je

Wednesday, November 16, 2011

rojak pencok jawa

as salam sume kwn2,

selalu hari rabu kan membe2 bt wordless wednesday tp aku tak blh nk wordless sbb nk gune word  bnyk2 hehehe
ni menu aku bt hari isnin mlm... saja je tingin nk mkn lak pencok nih... kalu biasa2 dia mcm acar lah tp kalu org jawa panggil pencok... selalu kalu time knduri kwin msti ada tp versi mak aku selalu bt lain skit sbb dia letak bilis n tak letak cuka... maklum lah abah aku kn ada tnm nenas so,senang lah nk dpt nenas utk bt pecok nih...

pecok nenas+timun...

bahan2:

nenas 1 biji
timun 2 batang
bwg besar 1biji (cincang)
cili api kg (ikut suke pd kepedasan)
bilis goreng
garam,gula n ajinomoto..

campur ke semua bahan2,siap n sedap
p/s: aku paling suke hirup airnyer... alahai sedapnyer

Tuesday, November 15, 2011

si bulat ngn makcik2 nyer

as salam sume kwn,

semoga korang sume sihat hendaknyer, arini aku nk cite psl gelagat buah hati aku nih ngn makcik2 nyer,yelah skrg kan 2org adik aku duduk ngn aku kt kl nih, adik aku no 2 yg jaga si bulat, yg no 3 nk praktikal kt utm jln semarak...aku mmg tak antar si bulat nih kt pengasuh atau nursery sbb tkt org tak nk jaga or tak blh bg perhatian kt dia,itu yg mintak tlg adik aku jagakan...

si bulat ni lak skrg,kalu ngn makcik2 dia mmg lain skit peel nyer,baik je kadang2 tu...kalu mlm time mama papa dia ada mule lah kadang tu dia bt hal... heheheh pandai budak nih...

tgk nih baik je dia duk ngn mak ngah dia

ni lak ngn mak teknyer... elok je dia...

redha je diperlakukan apa...

mak teknyer dhla suke ngusik

siap main sorok2 lg kt tepi mak ngah dia masa aku nk amik gmbr

p/s: bersyukur aku ada adik2 yg blh tlg aku di masa2 aku btl2 memerlukan bantuan

Sunday, November 13, 2011

aku yg rajin

as salam sume kwn2

pe kabar korang ujung2 mnggu nih?aku yg jarang update blog ari ahad nih,tbe2 rasa nk bt ntry mkn2... maklum lah ada skit kerajinan... lgpun tak duk umah ber2 je.. ada 2org adik aku duk ngn aku skrg nih..meriah skit, yg sorang no2 mim yg tlg jagakan aiyan, sorang lg no3 sbb tak lama lg dia nk praktikal dkt2 opis aku...

meh tgk menu org rajin...

sup puyuh lunch arini

asam pedas daging +nenas lunch sabtu

cendaawan kukur goreng jumaat mlm
p/s; amacam rajin tak aku?nyeh2

Friday, November 11, 2011

si budak bulat

as salam sume kwn2....

cantikkan tarikh hari nih... mmg tarikh yg senang nk ingat kalu ada apa2 peristiwa... aku nih sgt lah suke ngn angka 8, penah la aku berangan nk kawin masa 8.8.2008 tp tak kesampaian... tp tarikh hari nih mmg cun

sebenarnya aku lupe nk letak gambar time adik aku bwk brg banyak2 dr kg... so, aku letak gambar budak bulat ni jelah dulu ek...

nk amik gambar dia snyum bukan main payah

suke beno bt gini kalu mama dia amik gambar

walaupun dmm mata ttp bolat

ingt diam btpe,rupenyer sibuk duk isap jari

muke marah ni bile asik amik gambar dia time dia nk tido

Tuesday, November 8, 2011

kesian dia kembung perut

as salam sume kwn2,

salam aidiladha...tahun nih pertama kali kami sambut raya kt kl je, nk balik kg tp memandangkan si bolat kami masih tak berapa sihat,kami tak balik kg,lgpun kesian nk bwk dia jln jauh2...biar lah dia dh betul2 sihat baru kami nk bwk blik kg nnti...
sambutan raya simple2 je, ada bt mkn2 skit ajak kwn2 yg tak blik kg...lgpun kesian si bolat aku baru nk baik dmm ngn kembung perut,asik meragam je mlm sampai ke siang...perutnyer terasa keras je... dh letak minyak mcm2 tp msh keras lg... dh tuam ngn kain pns tp sama jugak... jd nyer kami mmg tak cukup tdo sejak 2menjak nih

skrg nih kalu pas minum susu mmg papa yg sendawakan..kesian sgt tgk dia... hrp2 kembung perut tu blh cpt hilang... tak sampai hati dgr dia merengek2...

sungguh selesa duk di sendawakan kt peha papa

kesian si comel mama....


p/s: kwn2 yg ada petua camne nk bg perut kmbung ilang..blh la share ek

Thursday, November 3, 2011

petua utk tambah berat badan

as salam sume kwn2...

aku nih risau sggt2,kt si buah hati aku tu...risau sbb beratnyer tak naik2... alahai
bln 12 ni ada echo kt hkl...risau sgt bile berat dia tak naik2 maksudnyer jantung dia terlalu pnt
n itu tak bagus utk dia... kalu bdn dia blh tambah berat mungkin itu ok skit...
aku kadang tak tau nk bt apa, tak tau nk pikir apa...buntu...

kwn2 yg ada petua ke cara camne ek blh tambah kn brt bdn bby,,skrg nih aku just bg dia air tajin nasi tuh...tp sama gk tak naik2...sian kt buah hati aku nih

buah hatiku yg makin kecik...sian

Tuesday, November 1, 2011

tempahan di buka.....

as salam sume kwn2...

selamat masuk ke bulan baru, welcome november... cpt nyer masa berlalu yek... dh nk msk thn 2012 yek... aduhai...
ntry kali nih, nk buka semula tempahan utk jahit manik...setelah beberapa bulan menutup pintu utk menerima tempahan jahitan manik..
kepada kwn2 yg berminat,sebarang pertanyaan boleh la msg atau call aku kt no ni 0137890798, atau email di sini tulip_putihdana@yahoo.com juga chat di fb norhidana mohd miswan,





kwn2 meh kite bling2kan baju n tudung









p/s:  menerima baju,jubah,tudung utk di bling2kan...