teman2....

Tuesday, June 28, 2011

opak ubi pedas n kerepek tempe pds

as salam sume kwn2..

asik bt post tanpa gambar je kan, mlm ni jom kite lyn gambar2 hehehe
ujung minggu lps kan aku balik kg, ahad pg tu balik kl semula n ada bnti kt rnr pagoh
mcm biasa msti aku beli nasi ambeng nyer... kt kedai yg zana rekemen kt aku.... mmg best n terbaik ns ambeng nyer

tp kali ni nk tayang opak ubi pesas ngn tempe pedas yg aku beli kt kedai tu... mmg best, rangup lg n terbaik lah.. tak b tengik lg mmg lama dh tak mkn,lg2 kerepek tempe... dulu mak aku rajin bt time raya tp skrg nih dh takde dh,males katanyer...

tak rugi beli pagoh,lgpun kt bt pahat banyak perniagaan iks makanan ringan


p/s: ni antara makanan org jawa selalu mkn n selalu jumpa kt johor je

Sunday, June 26, 2011

maaf kawan2

as salam sume kwn2...

maaf ye aku menghilangkan diri agak lama
maklum pagi kamis aritu aku kene thn kt wad HKL lg
sbb BP yg tinggi doc suh msk wad... alahai nsb lah 2hari je
jumaat ptg pas kuar dr wad, tunggu edy balik keje balik lak kg kt johor
sambil nk jumpa family n sambil nk amik air selusuh yg suh atuk aku btkan

apa pun maaf ye kwn2 aku senyap seketika, juga tak dpt berblog walking
ahad ptg ni baru sampai kl,nnti aku akan berkunjung ke blog korang ek..

Wednesday, June 22, 2011

kaki comel ku yg comot

as salam sume kwn2..

selalu takdenyer aku nk rajin gini bt entry kn
tp kali nih nk bt gk, ingt tak 2bln lps rasanyer aku ada tayang kaki aku yg membengkak
tp masa tuh bile mlm tdo tingikan kaki pagi tu blh surut spt sediakala... 
tp skrg, tdo tinggikan kaki ke,urut ke bt apa ke mmg takdenyer nk surut
mmg membengkak mcm belon dh, bak kata adik aku dh cam kaki doremon... cit
mak aku ckp, ni tunggu masa bersalin jelah baru surut... ayak

bubur jagung+sagu

as salam sume kwn2...

pagi2 ni dh cite psl makanan lak aku ni ek, nyeh2...
sabtu ptg balik dr menengok wayang KL gangster kt jusco balakong
balik2 umah lapo lak, pastu baru ingt dlm peti ais ada jagung...
apa lg jd lah bubur...

mkn ngn roti mmg ngam kn...
p/s: time2 rajin nih blh la msk, lgpun pas2 ni tak blh mkn kn so kene lah msk skrg ni mana2 yg tingin

Tuesday, June 21, 2011

sesuatu yg sgt melegakan

as salam sume kwn2...

smlm aku cite psl manik yg bt mood spoil, arini aku nk cite hasilnyer bile baju tu dh siap...
rasa lega betul sbb pasni blh dh kms2 manik tu letak dlm kotak suh dia duk diam2
blh la aku lak rehat2 tnpa memikirkan dia lg... nyeh2

ni lah hasilnyer... lega sgt2

bhg tgn...

ni lak bhg bwh baju...

p/s: lega sgt2 hati aku, n bile tuan nyer baju ckp sgt puas hati n nk tempah lg... tntu aku lg hepi...

Monday, June 20, 2011

peristiwa yg blh bt pagi aku spoil

as salam sume kwn2...

cite pagi sabtu yek, pagi2 lg n lum sapan lg sambil tunggu edy mandi utk pegi keje...
konon2 fresh la pagi2 dh menjahit tp bile dh bt keje kalut gini lah jd nyer...
nk mrah, tak tau nk mrh kt apa sbb diri sndiri yg cuai... alahai

kalu korang... musti korang grm gk kn


masa ni mmg rasa cam nk biarkn je... sakit ooo ati

edy kuar dr bilik air terus dia tlg sapukan n letak dlm bekas ni...

p/s: aku ni kalu iktkan mmg agak kureng sbr skit ahak2... nsb la edy ni jns yg cool je

Thursday, June 16, 2011

set bersalin Arina dr Puteri rembulan

as salam kwn2...

dh lunch?aku udah knyang time2 ni mana blh tak mkn lgi kang mengamuk bdk tecik dlm ni hehehe
tgri td aku ngn Pn Emy ke Jusco AU, sambil cari brg lain aku menengok2 set bersalin...
ada lah 2-3 set yg tgk cam ok, mustika ratu, jamu mak dara n PR ni... mule2 nk amik jamu mak dara tp setelah tgk2 belek2 n dpt nasihat dr penasihat peribadi aku... aku pilih set Arina nih...

dlmnyer ada tungu herba, bengkung, akar rebus, cellulite control gel, pati ikan haruan, kacip fatimah pil, manjakani pil, spirulina pil n gegan pil... bnyak tul kn... mcm la blh ku telan sume heheh

yo yo oo gitu...


p/s: ubat2 mcm pilis,bedak sejuk aku suh mak aku tempah kt bidan kg je... nyeh2

Wednesday, June 15, 2011

aku yg bolat n membesar...

as salam sume...

korang musti lama dh kn tak tgk aku enteprem kn, heheheh mari2 tgk gambar terbaru aku yg baru je pas di amik oleh pn EMy... setelah di suruh oleh aku... hehehe saja nk simpan gambar ni bt kenang2an...
gambar ngn perut bolat... tp kadang2 aku perasan cam kecik je prt aku tp pn EMy selalu ckp besonyer na... tp aku menafikan tp kalu tgk kt cermin... aah ek beso lah.. heheheh

tak abis2 ngn peace 

gaya ala2 sopan gitu

betapa aku nk gk org nmpak perut aku yg boolat...

p/s: bile tgk gambar ni mmg btl la kata pn emy, perut aku mmg besoooo... heheh

Sunday, June 12, 2011

kenduri di pengkalan ranggon

as salam sume kwn2

selamat kembali dr kg, selamat pulang bekerja pas cuti..tp aku baru lak nk bercuti..
dr jumaat aritu aku balik kg en edy kt kerteh tganu..abg ipar kawin

jumaat pagi2 dh gerak dr kl jln mmg clear sgt sbb kete blh kire je baper bijik kt jln heheh
dlm tgri dh sampai dh kerteh cpt je dlm 4jam sampai dh...majlis sabtu.. mmg meriah la ngn msk2nyer
cume mmg la tak sama ngn rewang2 mcm kt johor tp ttp meriah..
gambar tak banyak amik sbb aku agak mls, so lyn jelah beberapa gambara yg ada ek

kt ranggon ni selalu gune daging kerbau

aktivi memotong daging beramai2

ini lah gayanyer msk daging gulai kawah...

msk nasi pun kt kwh jugak

sbb pantin laki takde pelamin blik pantin je yg lawo tp pantin takde
ibu mertuaku yg setia menanti kunjungan

p/s: gambar pantin takde sbb ada masalah teknikal skit huhuhu

Thursday, June 9, 2011

masak lemak cili api seafood (ketam+udang+sotong+ayam) kcng pnjang juga tomato

as salam sume kwn2...

korang sume msk pe mlm ni? cewah mentang2 lah aku ada skit rajin itu yg menayang ek
sabtu lps ada beli udang ngn sotong kt psr tani, dsebabkan esok sampai ahad nk balik kg edy
so abiskan la stok lauk dlm peti... itu yg tibe2 tingin mkn msk lemak cili api..

disebabkan mls nk msk syr so campurkn sume dlm ni...

p/s: heheheh korang jgn marah ek skrg tgh rajin msk nih, kalu tak haram

Wednesday, June 8, 2011

mamak, roti nan garlic cheese 1...

as salam sume kwn2...

korang suke tak lepak kedai mamak? msti ada yg suke n tak suke kan...
dulu pun aku tak suke gk dek kerana mcm2 hal yg aku dgr tp skrg ni aku lyn jelah...
aku suke lyn roti dia, dr roti canai, roti telur mcm2 roti n skrg roti nan...
tak tau lah naper suke beno aku ngn roti nan garlic... tp aku tak suke lah ayam tandori tuh...
nk bt sndiri tak reti,, suh la en mamak bt ek

aku paling suke sos yg sebelah kanan tu... apa nama dia ntah yg ada rasa pudina tuh... best

Tuesday, June 7, 2011

urap@kerabu pesen jawa

as salam sume kwn2...

kali ni nk tayang urap@kerabu yg aku bt sabtu lps,... baru sempat nk tayang heheheh...
tingin nk mkn tp tak berkesempatan nk blik kg lak... so, mintak resepi je kt mak aku
pagi2 sabtu tuh edy cuti bday agong so dpt lah pg ke psr tani utk beli bhn2 nyer
yg wajib kene ada daun ubi,daun kencur@cekur dan biji nyer sekali, kelapa parut n ulam2 lain
aku duk letak sume ulam dr ulam raja,daun selom,pegaga n taugeh sume aku campur...
walaupun hslnyer tak sesedap mak aku bt tp kire jd gk lah ... heheheh :))

mkn ngn nasi pns pastu ada ikan goreng pn dh ckup...

Monday, June 6, 2011

satay station

as salam sume...

salam pagi isnin sume, selamat bekerja n selamat bercuti mana yg tgh cuti2 al maklum cuti sekolah lg kan...
arini aku bz kene gi HKL nk kene amik BSP amik drh kt jari yg 4kali sehari tuh... uhuk2 dugaan betul
kali nih nk cite psl tingin  mkn satay station, ni cite minggu lps la nih... konon2 tingin nk mkn satay yg gebus2 tu
balik keje tuh pas gi kinik sbb batuk n selsema gi lah ke satay station caw setiawangsa belakang sekinchan ikan bakar...
dek kerana tamak oder sampai 20cucuk pastu siap oder satay hati 5 cucuk... ingt satay hati tu kecik rupenyer... bapak bso... last2nyer mkn tak sampai 10cucuk dh suh bungkus... seeh...

gebu2 kan satenyer harga pun 90sen..mahai


   
besar gile sate hati.. mmg tak termkn

Thursday, June 2, 2011

mari layan makanan cara minang...

as salam sume kwn2...

tgri td korang mkn apa?msk sndiri or beli je? mkn di kntin ofis, di luar atau bekal?
aku arini ngn pn emy try makanan minangkabau, restoren nyer kt kg baru btl2 simpang dkt ngn hospital...
besar restoren nyer... sampai aku ngn pn emy seram gk lah nk try... heheh tp sbb paking dia yg luas mata memandang kami pun try lah...

biasalah mkn cara minang kn dia hidang banyak2 tu kan lauk... mule2 mcm tkt2 gitu lah kami hehehe
tgk je masa dia ltk lauk yg pelbagai... sume ada dr seafood sampai dging, ayam tp kami cume mkn yg biasa2 je... tp last pncuci mltnyer mmg best.. apa ntah namanyer n pn emy mkn tapai pulut sedap mns...

sebahagian je lauk yg sempat snap... 


p/s: kami mungkin tak berapa serasi ngn makanan minang kot, tp blh la kalu nk cube lg

Wednesday, June 1, 2011

roti boom+kari telur

as salam sume kwn2

ni bukan la menu bfast pg td yek tp minum ptg smlm... skrg nih sejak dh jd mak yong balik keje msti kene ada minum2 ptg, kalu tak msk angin tak tido lah jwb nyer... ngada2 sungguh kan
nk cite psl roti boom segera yg ada jual kt cafe ofis aku nih, aku ngn pn emy duk aim je... hehehe
sambil dlm otak dh fkr2 nk bt cicah apa, nk msk bile... heheheh
aku ngn xcitednyer trus tpikir n cicah ngn kari telur... nyum2
balik keje terus bersungguh2 msk kari telur... dlm kul6 dpt lah minum ptg ngn bestnyer

blh thn gk lah rasanyer... kalu mls blh la beli lg


p/s: pn emy sile jgn jeles ye... heheheh