teman2....

Tuesday, May 31, 2011

antara hasil kerja terakhir sblum bercuti lama...

as salam sume kwn2

korang msti bosan aku asik cite psl mkn je kn hehehe... itupun kadang lmbt baru update baru heheheh
kali nih nk letak gambar manik yg sempat aku bt sblum aku nk cuti panjang nih... hehehe
thn ni 1st time aku tak amik tempahan raya, kalu tak hehehe...
nk wat camne kan... hrp2 thn dpn adalah lg yg nk menghantar utk raya...
ni baju sorang customer dr BP, aku amik tempahan dia pun sbb dia bg aku masa yg lamaaaaa n panjang...
heheheh akhirnya siap jugak...


bhg leher sampai pinggang..

bhg tgn nyer ye

antara dsign aku yg gune paling banyak kristal

bhg leher yg paling aku suke...

bhg tgn simple je

p/s: sorry ye kwn2 kualiti gambar adalah sgt teruk, mls nk amik gambar ngn cik canon, gune nokia n8 aku je

Friday, May 27, 2011

dinner mlm nih yg en edy siapkan

as salam sume...

korang dh dinner?dinner apa mlm nih?
mlm nih en edy yg msk aku tlg bt air asam dia je...
lauk mlm ni ikan bakar +ketam bakar ngn ulam raja, mmg terbaik...
siap balut ngn daun pisang lg tau, siap cari daun pisang kt jusco, punye lah beria kn laki aku tuh

sambil lyn2 maharaja lwk jom tgk menu aku ye

ulam raja nyer penuh sepinggan

ikan cencaru ngn ketam yg saja posing sama2

pokok daun sup saya...

as salam kwn2..

sihat sume? setelah berehat kt umah selama 4 hari, hari ni kene keje... tinggal 1 hari je pun kan... nyeh2
so, kali nih nk cite psl kerajinan aku menanam daun sup kt umah... tnm pun kt bekas plastik minyak heheheh
pakai cucuk2 je ingt tak idup tp idup rupenyer... hehehhe

heheheh pasni nk try tnm kunyit lak

Tuesday, May 24, 2011

bercuti di sini OBSTETRICS & GYNAECOLOGY

as salam kawan2....

hrp sume sihat ye, maaf aku menghilangkan diri kejap, kene gi bercuti kt O&G, HKL
maklum lah org banyak masalah kan
jumaat tuh aku ada chekup kt HKL, tup2 BP naik mencanak2 jwb nyer duk lah ko kt wad tuh
4 hari gk lh aku bermlm kt situ...
alahai sejak peknen nih dh 2 kali msk wad... takpelah demi si tecik nih aku korbankan lah segalanya
korang doakan yg terbaik utk aku ek
skrg nih dpt mc sampai kamis... rehat kt wad udah kt umah lak smbung ek

Thursday, May 19, 2011

buku idaman...

as salam sume kwn2...
pe kabar korang... smlm aku cuti dr berblog al maklum smlm ada kene amik BSP kt klinik, 4 kali berulang lah duk cek darah kt klinik tuh... gara2 result mgtt aku tinggi skit aritu... aduhai dugaan

cite psl buku idaman aku nih, aku nih mmg minat sgt membaca, novel, majalah2 mana2 yg blh tambah ilmu gitu tp novel tu sbb blh berangan2 gitu kn ehhehe... ada 1 buku nih yg lari skit dr buku2 yg aku baca selalu tp mmg aku aim lama dh nk beli, cume harga dia yg agak mahal so aku kene kumpul2 lah duit nk beli kan
tp masa wesak day aritu aku jln ke jusco balakong n kt popular ada lak di bg discount 20% utk buku nih, apa lg terus aku sambar... heheheh akhirnyer dpt gk aku buku idaman aku nih

sampai kt umah je, tak sabar2 nk baca... n sampai skrg nih aku lbh ralit baca buku nih dr lyn laptop aku...
puas hati btl sbb dpt gk beli buku nih

Tuesday, May 17, 2011

selamat bercuti...... terajin lak arini

as salam kwn2

selamat becuti utk kwn2 yg cuti n yg keje... selamat keje ek
pagi td edy sampai umah, so aku kalu edy ada secara otomatik  msti terjin skit
pagi td msk nasi lemak... simple2 je utk kami ber2...
pastu tgri tingin nk mkn asam pedas ayam+nenas... apa lg suh edy cari nenas kt kedai runcit dpn
nsb ada....
walaupun pas mkn nasi lmk tu blh telelap tp sempat lg msk asam pedas...
walau tak sesedap mak msk tp kire ok lah kot..
korang lak apa msk arini?

simple je ns lemak aku nih

asam pedas ayam+nenas msm2 manis pedas gitu

Monday, May 16, 2011

SELAMAT HARI GURU....

as salam sume....

selamat hari isnin, juga selamat hari guru utk semua guru2 di m`sia ini, utk sume bekas guru2 aku dr tadika sampai kt U, juga utk sume kwn2 aku yg jd guru... aku mmg salute kt guru2 nih sbb diaorang punya tahap kesabaran mmg tinggi... mcm aku nih mmg takde lah nk jd cikgu... kesabaran kureng heheheh


*dlm pada tuh nk cite skit lah psl kes aku mlm td, ntah kenapa dada ngn tulaang belakang aku rasa sakit sgt2, rasa nps tu cam tak lepas je... seksa tul... dr pas magrib sampai kul2 pagi... baring, duduk, bediri sume tak kene... menangis2 aku nk tahan sakit tuh... aduhai... dh la sorang2 nk gi kenek mmg idak lah... nsb lah dlm kul2lbh tu aku tertdo... n pagi nih alhamdulillah dh lega...

p/s: nsb lah blog dh ok ek, minggu lps mati kutu bile blog bt hal, dh la kt ofis nih fb mmg udah kene block... nk bwk brodbnd mls la pulak...

Wednesday, May 11, 2011

lebah oh lebah

as salam sume...
maaf sbb agak lama mendiamkan diri... al maklum agak sedikit termalas heheheh
dh tu 2-3hari nih tenet tmpt ofis aku nih gile tak blh nk sign in... itu yg tgk jelah dpt nye....

kali nih nk cite psl jari aku yg kene sengat ngn lebah, punyalah dengki lebah tu dia yg kaco aku pastu aku lak yg kene sengat... akibatnyer bengkak jari hantu aku... ish2... mmg menderita lah aku smlm nsb arini dh kurang...  pn emy tau lah camne bengkak n merahnyer jari aku... aduh2


tgk jari hantu tuh ek merah kan, ni pagi nyer keadaan

jari tgh tu nmpak kembung kan, waktu ptg lak... masa tuh bengkak gile keras betul

Sunday, May 8, 2011

selamat hari ibu

as salam sume...

utk semua ibu,mama,mak, umi , mummy apa jua... selamat hari ibu..
tanpamu ibu siapalah takde lah kami nih...
tahun nih tak dpt balik kg nk sambut or bg hadiah kt mak, tp dh amanahkan adik2 aku utk bg hadiah kt mak
korang sambut camne hari ibu nih?msti ada mcm2 kan mana yg ajak mkn, bg hadiah, bt suprise mcm2 lg kan...
apa pun.. mak aku lah yg the best dlm dunia, walaupun kadang2 dia suke bbl kt aku
mak aku yg suke bt muke time org amik gambarnyer...

Thursday, May 5, 2011

lempeng kelapa...teringat semasa dulu

as salam kwn2...

disebabkan harini aku mendpt mc sbb chekup td so ptg nih agak rilex2 lah
td pg kedai jmpa lak kelapa parut,terus teringat lama dh teringin nk mkn lempeng kelapa
ptg nih godeh2 lah resepi lama2 cari camne nk bt heheh sedangkan dulu arwah nyai n mak aku rajin bt tp aku tau mkn je hehhe...
plan nk bt sambal ikan blis tp mls so aku ganti ngn sambal lada hijau je...

kudapan yg nostalgia....

Wednesday, May 4, 2011

satay...aku suke mkn satay

as salam sume kwn2...

korang suke mkn satay tak?satay apa yg korang suke mkn?ayam,daging,kambing,perut,rusa or arnab?
aku nih cume tau satay ayam daging je... satay perut jarang skit nk jumpa
dr seminggu lps tingin nk mkn satay, duk tunggu2 edy balik baru nk ajak dia mkn
yelah ingtkan dia dpt pindah sini teruskan tp tpaksa balik ke tganu semula...
ptg td balik dr keje terus dia bwk mkn sate kt sini... RnK kt setiawangsa dkt ngn lrt setiawangsa,..
nk pg satay station mcm mls so kt sni jelah best gk...

tp satay dia dh tak sesedap yg aku mkn 2-3thn lps,skrg agak kureng sedap skit lah...

walaupun dh tak sesedap dulu tp boleh la bt ilangkan tingin

tak best2 pun tinggal bper je yg tinggal

Sunday, May 1, 2011

dana n masak2

as salam sume....

selamat hari pekerja kepada sume... sile lah berehat2 di rumah ye sambil menengok tv n menikmati makanan yg sedap2, juga tak lupe bersupink2
2hari nih aku terajin skit msk... kalu tak haram

bfast pagi sabtu... terlebih rajin sampai 2 jenis

puyuh goreng, lauk utk lunch sabtu... simple je jnji gureng heheh

ni lak nasi impit goreng,org mls nyer keje...

roti sadin goreng minum ptg ahad nih...

amacam rajin tak aku heheheh.....