teman2....

Thursday, March 31, 2011

kuih gandus betul ke?....

as salam...

korang ingt tak ada cite psl kuih gandus ke gandas ke kuar kt majalah 3, psl kuih yg intinyer nenas n di jual kt pasar keramat... aku nk cite sblum2 nih aku n emy mmg selalu lah layan ikan bakar kt psr keramat tuh, n selalu lah nmpak gerai kuih gandus tuh tp tak penah try nk beli... selalu ada gk org tunggu tp dlm 3-4org gitu lah
tp sejak dia kuar kt majalah 3, dia nyer pelanggan bukan btambah seganda tp berganda2... sbb aritu aku tgk org beratur bukan main panjang... ish2... mmg terkenal btl dh makcik ngn pakcik yg jual kuih tuh...

masa tu tgh pns2 nk amik gambar pun tak berapa best... tp korang tgk lah

Wednesday, March 30, 2011

semakin rindu semakin sayang

as salam...

skrg nih tibe2 aku jd minah jiwang lak... teringat lagu2 lama n aku nih sebenarnyer jenis yg evergreen skit, aku suke dgr sinar.fm n suria.fm sbb banyak letak lagu lama2, tak kisah la melayu ke omputih... mmg layan lah
skrg nih tgh layan sgt ngn lagu nih... http://www.youtube.com/watch?v=-NtHNj_ioBY&feature=related

Tuesday, March 29, 2011

kursus rahsia

as salam kwn2

maap la ye arini ngn esok aku ada kursus, so akan mendiamkan diri lah dlm masa 2 hari ni...

Monday, March 28, 2011

selamat anniversary pertama dana n edy 26 mac 2011

as salam sume kwn2...

saja nk bt entry annibersary walaupun dh lwt 3hari.... saja nk imbas gambar kenangan lalu...
hrp korang doakan semoga perkahwinan kami kekal bahagia hingga ke akhir hayat ye...
moga kami dpt mengharungi segala jerit perih bersama...




p/s: heppy annibersary gk utk kwn ku zana nordin, cume dia dh masuk thn ke7..

Thursday, March 24, 2011

lega nyer saya

as salam sume....

mood arini adalah lega... lega sbb 5s dh lepas, lega jugak sbb td masa cek kt klinik BP aku terkwl, lega sbb sebulan lg baru cek kt klinik... pastu tgri td terliur lak nmpak bende alah nih... alahai terpaksa bt2 lupe pada alahan sbb dh terliur heheheh

ice kacang made in madams lim... syokkkk

Wednesday, March 23, 2011

audit 5s

as salam sume kwn2,

dr smlm sampai arini sibuk gile aku nih... al maklum arini ngn esok ada audit 5s...
itu yg konon2 mengemas itu ini... hampeh tul...
mana yg blh sorok akn disorok, kereta adalah blik stor yg paling jd pilihan (blh rujuk pn emy dia pun sama)
mana yg blh buang, jwb nyer buang saja lah jgn bikin serabut kepala...

Monday, March 21, 2011

entry makan2 n msk2

as salam sume...

mintak maap ye agak slow skit skrg nih, heheheheh
ok lah kali nih, nk update cite psl mkn je ye... sile lah terliur ye kwn2...

disebabkan en edy balik minggu nih,so mood memasak adalah agak rajin, kalu tak haram

ni lauk lunch sabtu- sup ayam pencen...

bfast pagi ahad... mee grg basah ala dana...

rajin tak? heheh sabtu tu jumpa lak ngn pisang tanduk kt pasar tani... tingin lak nk bt kepek

ahad tgri edy msk ayam msk merah-untung aku

bancuhan jmput2 udang - sebelum

ni dia gambar jmput2 udanga yg dh siap- selepas... heheh

p/s: mood kali nih banyak mkn2 sbb edy ada rajin skit lah konon nyer, lgpun tgh rasa nk mkn itu ini, kalu hari keje mmg takde lah aku nk msk beria2

Thursday, March 17, 2011

bantal busuk

as salam sume kwn,

maaf la ye agak lembs aku mengupdate blog kali nih,.... agak kekeringan idea sebenarnyer, so kejenyer menjelajah blog kwn2 lain jelah ek
kali nih nk cite psl bantal busuk,korang2 msti dh takde bantal busuk lg kan, tp anak2 korang msti ada kn...
heheheh aku nih takde lah bantal busuk... cume ada sekor spongebob kuning ni yg dh jd bantal peluk@bantal busuk aku sejak 4thn lps... tak blh tdo kalu x dpt peluk dia, tp takde lah sampai balik kg aku ke kg edy aku bwk spngebob nih... heheheh

cumenyer sejak kawin nih, mmg dia lah tmn tdo aku tiap mlm, even kalu edy ada pun aku msti cari spngebob nih nk peluk sampaikan edy akn sorokkn dia jauh2 biar aku plk dia... ahak2... tp takdenyer aku msti nk gk spongebob baru rasa best nk tdo, pastu aku geram tul bile edy rajin2 duk cuci spongebob aku, ilang dh bau busuk dia... hehehehhe

nmpak kan kecomotan nyer... ahak2
korang lak camne? ce cite2

Friday, March 11, 2011

kerenah mak yong yg mengada2

as salam sume kwn2

selamat pg jumaat, seronok esok luse dh cuti kan, minggu nih bosan lah sbb edy tak blik kl, duk umah jelah jwb nyer.... uhuk2...
apa agaknyer plan korang ujung minggu nih kan, msti mcm2 nk bt kan

kali nih nk cite psl keinginan aku nk mkn serunding kelapa n rempeyek ikan blis, mkn ngn nasi kosong pns2... mmg sedap, takde lauk lain pun ok... itu yg aku bt pemintaan kt mak aku utk bt sume2 tuh... n disebabkan anak dia nih tgh memboyot, mstilah mak aku layankan je...

nyeh3... time kasih mak, abah n adik2 aku yg sama2 tlg mak aku bt



Wednesday, March 9, 2011

buah rotan

as salam sume

nyeh3, pe kabar sume.... lama kemalasan menguasai diri aku
kali nih nk cite psl kudapan feveret aku... yg aku tak reti n tak kuasa nk bt
tp best sbb dh tau kt mana nk cari yg sedap camni...

buah rotan yg baru di buat sedap n ranggup

Friday, March 4, 2011

sata kuala terengganu....

as salam sume kwn2...

selamat pagi jumaat semua, mood harini eppy sbb bibik merangkap driver aku dh sampai kl, keje2 umah ada lah yg membuatnya, senang hati i... hehehhe
arini nk cite psl makanan yg senang di jumpa di terengganu... sata @ satar...
kebetulan edy ada beli lbh sata nih, tu yg bwk gi ofis mkn bersama2 membe2...
aku sebelum nih yg tak berapa kenal dh kenal lah sata nih... sejak dpt laki org terengganu...


sile lah terliur ye kwn2...